Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Roberto Pecchioli - Ο Τζορτζ Σόρος και η Ανοιχτή Κοινωνία (59)

Συνέχεια από:  Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

KATA ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ (ΤΟ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ)

14

ΣΟΡΟΣ, ΜΚΟ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Κανείς δεν μπορεί ακόμη να πιστεύει ότι ο κόσμος είναι μια όαση που κατοικείται από φιλάνθρωπους δισεκατομμυριούχους και, κυρίως, δεν μπορεί να πιστεύει ότι η θέληση των ανθρώπων (η βούληση του λαού), το κοινό καλό, ας μην πούμε η ειρήνη, είναι πραγματικά ο στόχος που έχει αυτός ο τεράστιος ιδιωτικός μηχανισμός εξουσίας, ας τονίσουμε ιδιωτικός, ανεμπόδιστος από δημόσιο έλεγχο, αλλά που πασπαλίζεται με άφθονο δημόσιο χρήμα. Ο πολιτισμός μας, ο τρόπος ζωής μας καταστρέφει  τις ίδιες τις πηγές της ζωής και τα θεμέλια της ανθρώπινης κοινότητας. Η πιο τρομακτική αντίφαση, η οποία διέπει τη δράση του Σόρος, των αυτοαποκαλούμενων φιλάνθρωπων και γενικότερα του απόλυτου καπιταλισμού, είναι η εξόντωση άλλων πολιτισμών και του δικού μας στο όνομα μιας υποτιθέμενης ανωτερότητας ή μάλλον μοναδικότητας της ανοιχτής κοινωνίας, που αυτοπροσδιορίζεται ως ανώτερη τη στιγμή που λειτουργεί ως οδοστρωτήρας κάθε διαφορετικότητας και εξαφανίζει κάθε παρελθόν, κάθε παράδοση, κάθε κοινότητα ως κληρονομιά των "κλειστών" κοινωνιών. Πρόκειται για έναν υπεροπλισμό τόσο εκπληκτικό, τόσο βαθιά ριζωμένο που έχει γίνει ένα φυσικό, ασυνείδητο συναίσθημα στο οποίο το σύστημα των ΜΚΟ και των ιδρυμάτων μπόρεσε να ριζώσει και να εξαπλωθεί. Οι υποστηρικτές της Ανοιχτής Κοινωνίας είναι οι προηγμένοι, όλοι οι άλλοι οι καθυστερημένοι. Οι προοδευτικοί, άρα οι πιο ευνοημένοι, που δικαιούνται να μεταδίδουν μαθήματα και να μοιράζουν χρήματα για να διαμορφώνουν τον κόσμο κατ' εικόνα τους. Αυτός ο κατακλυσμός υποτιθέμενης γενναιοδωρίας έχει δημιουργήσει έναν κόσμο στον οποίο οι δισεκατομμυριούχοι ασκούν περισσότερη εξουσία από ποτέ. Αυτοί που ξοδεύουν, έχουν πάντα κίνητρα, στόχους, απολαβές. 

ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ! Τα συμφέροντα του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates: πώς η φιλανθρωπία έγινε μεγάλη επιχείρηση

Η Lindsay McGoey γράφει στο “Altro che filantropi”! "Οι μεγάλες φιλανθρωπικές οργανώσεις αντικαθιστούν τις κυβερνήσεις ως φορείς παροχής κοινωνικής βοήθειας και πρωτογενών υπηρεσιών προς τους ανθρώπους. Η γενναιοδωρία τους είναι τόσο καχύποπτη όσο και ευκαιριακή". Το συμπέρασμα είναι δυσοίωνο: οι μεγάλες ΜΚΟ και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα έχουν γίνει μία από τις επιχειρηματικές επιτροπές του τεχνο-καπιταλιστικού θόλου, το στρώμα του "καλοπροαίρετου" βερνικιού που είναι αφιερωμένο στην κατάκτηση - εξαγορά - της μαζικής συναίνεσης για να εξουδετερώσει τη φυσική διαίρεση μεταξύ δούλου και αφέντη που θεωρητικοποίησε ο Χέγκελ, προκειμένου να τη διοχετεύσει σε νέες συγκρούσεις μεταξύ των κυριαρχούμενων, στην επικερδή επένδυση, στο διαίρει και βασίλευε που καταφέρνει να ανατρέψει τη δημόσια διάσταση της εξουσίας, της κυριαρχίας, της πολιτικής και ηθικής λήψης αποφάσεων, υπέρ των ιδιωτικών ολιγαρχιών που παλαιότερα ήταν γνωστές ως πλουτοκρατίες, των αυτοκρατοριών του χρήματος.

Αυτό αποδεικνύεται και από την παρέμβασή τους στο θέμα των επιδημιών, αρχής γενομένης από την επένδυση του Τζορτζ Σόρος και του Μπιλ Γκέιτς σε μια εταιρεία που παράγει επιχρίσματα για ταχείες έρευνες Covid-19. Μεταξύ άλλων, θέλουν μια ιατρικοποιημένη κοινωνία, αποτελούμενη από άρρωστους και φανταστικά υγιείς ανθρώπους, στους οποίους θα χορηγούνται θεραπείες, εμβόλια για να ελέγχουν λεπτό προς λεπτό τη ζωή του καθενός. Η θέση αυτή επαναδιατυπώθηκε έγκυρα τον Δεκέμβριο του 2021 από τον καρδινάλιο Gerhard Ludwig Mueller, θεολόγο και συντάκτη της opera omnia του Joseph Ratzinger, Πάπα Βενέδικτου XVI.

Σε επιστολή του προς το αυστριακό Ινστιτούτο Αγίου Βονιφάτιου, ο ιεράρχης δηλώνει πεπεισμένος ότι η πανδημία του κοροναϊού ήταν η ιδανική ευκαιρία για τους Μπιλ Γκέιτς και Τζορτζ Σόρος, “να συμμορφώσουν τους ανθρώπους, να τους υποβάλουν σε απόλυτο έλεγχο, να εγκαθιδρύσουν ένα κράτος επιτήρησης”. Για τον καρδινάλιο πίσω από τα μέτρα των κρατών κατά της πανδημίας του κοροναϊού κρύβεται μια ισχυρή οικονομική ελίτ. Παρόμοιες θέσεις με αυτές ενός άλλου καθολικού καρδιναλίου, του Αμερικανού Raymond Burke. "Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο μυστηριώδης ιός από την Wuhan χρησιμοποιήθηκε από ορισμένες δυνάμεις, εχθρούς των οικογενειών και της ελευθερίας των εθνών, για να προωθήσουν την κακή τους ατζέντα. Αυτές οι δυνάμεις μας λένε ότι είμαστε τώρα υποκείμενα της λεγόμενης Μεγάλης Επαναφοράς και του νέου φυσιολογικού, το οποίο μας υπαγορεύεται από τη χειραγώγηση των πολιτών και των εθνών μέσω της άγνοιας και του φόβου. Στην πραγματικότητα, μια βίαιη επίθεση κατά της οικογένειας εξαπολύθηκε από την σοροσιανή ενημερωτική πύλη Open democracy.net ήδη από τους πρώτους μήνες της επιδημικής κρίσης (βλ. Κεφάλαιο VII).

Δεν υπάρχουν σχόλια: