Ειδήμονες προειδοποιούν….Μπαίνουμε σε χρηματοπιστωτική κρίση. H αυστηροποίηση μέτρων μπορεί να σκοτώσει περισσότερους από όσους θα σώσει.
Με προϋπόθεση την υποβολή σε σωστή ιατρική αντιμετώπιση, η θνησιμότητα του Covid-19, μετρούμενη σε όλες τις περιπτώσεις είναι πιθανώς αρκετά κάτω από το 1%. Ίσως μόλις 0,2%. Αλλά οι αριθμοί αυτοί διατηρούνται μόνο εάν η νόσος αντιμετωπίζεται καλά. Μία από τις ιδιαιτερότητές της είναι ότι αυτή η ασθένεια δημιουργεί μεγάλο αριθμό σοβαρών περιπτώσεων που πρέπει να γίνουν δεκτές στην εντατική , στην οποία πολύ γρήγορα επέρχεται κορεσμός κι εξασθενεί τις ικανότητες των συστημάτων υγείας για την καλή θεραπεία της νόσου. Το ποσοστό θνησιμότητας των περιπτώσεων μπορεί στη συνέχεια να κυμανθεί μεταξύ κάπου 1% και 2% ή και περισσότερο.Αυτά αναφέρει ο Τυνήσιος Anis Marrakchi επιστήμονας του Πολυτεχνείου γνωστός στη χώρα του για τις αναλύσεις του στη διαχείριση της επιδημίας του covid19.
Ωστόσο προσθέτει η οικονομική κρίση του 2008 επέφερε ως και 500.000 θύματα από καρκίνο παγκοσμίως μεταξύ 2008 και 2010. Και σε αυτή την στατιστική δεν απαριθμούμε παρά μόνο την υπερ-θνησιμότητα από καρκίνο κι όχι το πραγματικό νούμερο των θυμάτων του στις χρονιές 2008 -2010. Οι οικονομικές κρίσεις έχουν αντίκτυπο άκρως αυξημένο αν και έμμεσο, όσον αφορά τις ανθρώπινες ζωές.
Αν δεν προσέξουμε υπάρχει κίνδυνος να σκοτώσουμε περισσότερους παρά να σώσουμε.…
Η πανδημία του κορονοιού έχει απελευθερώσει μια δολάριο-οικονομική φούσκα και πρέπει να περιμένουμε μια πολύ βαθιά και παρατεταμένη περίοδο προσαρμογής, θεωρεί ο βετεράνος σχολιαστής επιχειρηματικότητας Max Keizer.
O ίδιος δήλωσε στο RT ότι η χρηματοπιστωτική κρίση, στην οποία πολλοί πιστεύουν ότι μόλις μπήκαμε, πηγάζει από τις εποχές των Ρόναλντ Ρέιγκαν και Μάργκαρετ Θάτσερ, με την καθιέρωση «νεοφιλελεύθερων» πολιτικών »που πλούτισαν τους τραπεζίτες και κατέστρεψαν τους εργαζόμενους δίνοντας στους τραπεζίτες υπερεξουσία για δανεισμό και κερδοσκοπία χωρίς επίβλεψη ή λογοδοσία “…Τώρα, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα, και το χαμηλό χρέος και τα τεράστια αποθέματα θα μπορούσαν να είναι το ατού, σύμφωνα με τον πρώην χρηματιστή της Wall Street.
1 σχόλιο:
Εγώ ακόμα δεν καταλαβαίνω τι κάνουν και γιατί το κάνουν...
Δημοσίευση σχολίου