Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020

METANOIAΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ


Ο Κύριος λέει: «Ο λαός αυτός με το στόμα του με πλησιάζει, και με τα χείλη του με τιμάει, ενώ η καρδιά του βρίσκεται μακριά από μένα· με σέβονται σύμφωνα με ανθρώπινες εντολές που έχουν μάθει. Γι’ αυτό θα συνεχίσω να κάνω στο λαό αυτόν έργα θαυμαστά, ώστε η σοφία των σοφών του να χαθεί και η σύνεση των συνετών του να εξαφανιστεί.( ΗΣΑΙΑΣ)
Ο Κύριος του σύμπαντος λέει στους ιερείς: «Ο γιος τιμάει τον πατέρα του και ο δούλος τον κύριό του. Αν εγώ είμαι ο πατέρας σας, πού είναι η τιμή που μου αποδίδετε; Κι αν εγώ είμαι Κύριός σας, πού είναι ο σεβασμός που μου έχετε; Με περιφρονείτε και ρωτάτε: “πώς σε περιφρονούμε;” Με το να προσφέρετε στο θυσιαστήριό μου μιαρές προσφορές. Και ρωτάτε: “πώς μολύναμε το θυσιαστήριο;” Με το να μη δίνετε πολλή σημασία στο τραπέζι μου. Όταν μου προσφέρετε θυσία τυφλό ζώο, νομίζετε πως αυτό είναι σωστό; Όταν μου προσφέρετε ένα κουτσό ή άρρωστο ζώο, νομίζετε πως αυτό είναι σωστό; Προσφέρτε το στον κυβερνήτη σας· θα ευχαριστηθεί; Θα σας δεχτεί ευνοϊκά; Νομίζετε λοιπόν ότι θα εξευμενίσετε μ’ ένα τέτοιο δώρο έναν Θεό για να σας σπλαχνιστεί και να σας δεχτεί ευνοϊκά; Γιατί στην πραγματικότητα αυτό κάνετε! Μακάρι κάποιος από σας να έκλεινε τις πόρτες του ναού για να μην ανάβετε άσκοπα φωτιά στο θυσιαστήριό μου. Δεν είμαι ευχαριστημένος από σας και δε θα δεχτώ καμιά θυσία από τα χέρια σας». Ο Κύριος του σύμπαντος το λέει.
«Από την ανατολή μέχρι τη δύση μεγάλη είναι η φήμη μου ανάμεσα στα έθνη», λέει ο Κύριος του σύμπαντος. «Σε κάθε τόπο προσφέρεται λιβάνι σ’ εμένα και θυσίες καθαρές, γιατί είμαι μεγάλος ανάμεσα στα έθνη.Εσείς όμως με λησμονήσατε λέγοντας: “το τραπέζι του Κυρίου δεν έχει και μεγάλη σημασία. Μπορούμε να προσφέρουμε στο Θεό τροφή ό,τι έχουμε για πέταμα”. Και παρ’ όλα αυτά βαρυγκωμάτε: “τι κόπος”, λέτε, “η υπηρεσία μας!” Έτσι εξοργίζετε εμένα, τον Κύριο του σύμπαντος. Προσφέρετε θυσία το κουτσό ζώο, το άρρωστο, ακόμη και το κλεμμένο. Μπορώ να το δεχτώ από τα χέρια σας;» Ο Κύριος το λέει.
«Αν κάποιος μου τάξει ένα ζώο χωρίς ελάττωμα από το κοπάδι του, αλλά με εξαπατήσει και μου προσφέρει θυσία ένα ζώο ευνουχισμένο, αυτός να είναι καταραμένος, γιατί εγώ είμαι μεγάλος βασιλιάς κι όλα τα έθνη με σέβονται». Αυτά λέει ο Κύριος του σύμπαντος.( ΜΑΛΑΧΙΑΣ)
Kύριε, άνoιξε τα χείλη μoυ· και τo στόμα μoυ θα αναγγέλλει την αίνεσή σoυ.
Eπειδή, δεν θέλεις θυσία, αλλιώς θα είχα πρoσφέρει· σε oλoκαυτώματα δεν αρέσκεσαι.
Θυσίες τoύ Θεoύ είναι συντριμμένo πνεύμα· συντριμμένη και ταπεινωμένη καρδιά, Θεέ, δεν θα καταφρoνήσεις.
Eυεργέτησε τη Σιών με την εύνoιά σoυ· οικοδόμησε τα τείχη τής Iερoυσαλήμ.
Tότε, θα ευαρεστηθείς σε θυσίες δικαιoσύνης, σε πρoσφoρές και oλoκαυτώματα·
τότε, θα πρoσφέρoυν μoσχάρια επάνω στo θυσιαστήριό σoυ.
(ΨΑΛΜΟΙ)


Read more: http://iereasanatolikisekklisias.blogspot.com/2020/03/metanoia.html#ixzz6Ht1VhTQe

5 σχόλια:

Μαρία Π. είπε...

Πως έρχονται όμως τα πράγματα! Τόσα χρόνια ο άγιος γέροντας Εφραίμ Αριζόνας έλεγε στους σκανδαλισμένους να μην προχωρούν σε αποτειχίσεις, γιατί έρχονται μεγάλα γεγονότα στην οικουμένη, και πρέπει να κρατήσουμε εφεδρείες στην Εκκλησία, και να παραμείνουμε ενωμένοι σε αυτές τις εσχατολογικές εποχές, γιατί με όσα φοβερά θα συμβούν θα αποδειχτεί ότι είμαστε τελικά πολύ λίγοι, και δεν περισσεύει κανένας, γιατί έρχεται και διωγμός. Οι αποτειχισμένοι τόσο καιρό, ιδιαίτερα μετά το Ουκρανικό, αποτρέπουν τους ανθρώπους να πάνε σε Ναό και να κοινωνήσουν «για να μην μολυνθούν από το σχίσμα και την αίρεση», ή αλλιώς την «σχισματοαίρεση» όπως ονόμασαν την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Σήμερα λοιπόν που κλαίνε για τους κλειστούς Ναούς, θα έπρεπε αυτοί οι ιερείς να κάνουν μια αυτοκριτική για την βιασύνη τους και την ιδιογνωμοσύνη τους, γιατί ενώ θα έπρεπε να μπορούν να λειτουργούν, είναι κάτω από επιτίμια, και έχουν δημιουργήσει ομάδες και παραομάδες.
Και όλα αυτά γιατί; Γιατί δεν είχαν υπομονή και σύνεση να περιμένουν όπως τους έλεγαν τόσοι γέροντες, και μέσα στο Άγιο Όρος, αλλά έδειξαν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στο θέλημά τους.
O Θεός να μας λυπηθεί όλους και να μας φέρει σε Μετάνοια για τα λάθη μας!

amethystos είπε...

H αποτείχιση είναι εκ τού πονηρού. Μέ τά λίγα καί τούς λίγους πού γνωρίζουμε κάπως φαίνεται καθαρά ότι τούς παρακινεί πονηρή δύναμις, ένα εγώ εσωτερικό όσο καί εξωτερικό τό οποίο οδήγησε τήν κενοδοξία τους στήν οίηση. Πινέζες γιά τίς αφίσες τού πονηρού πού ανακοινώνουν τίς ήττες τής άλλης πλευράς τών πονηρών, τών οικουμενιστών.

Μαρία Π. είπε...

Φαίνεται αδελφέ μου απ΄τους καρπούς...
Και μια ευχάριστη είδηση λόγω κορονοϊού. Εκτός τα καρναβάλια, κόπηκαν και τα gay-pride:
http://www.thestival.gr/society/item/513406-thessaloniki-anaballetai-toeuropride-2020-logo-koronoiou

Αν δούμε το πνευματικό βάθος της κατάστασης που ζούμε, έχει πολλά να μας διδάξει...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ στο ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΤΟΥ βιβλίο με τίτλο "ΚΑΤΑ ΕΝΩΤΙΚΩΝ" που έγραψε έπειτα από ΠΡΟΤΡΟΠΗ του φίλου του, ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ, ΕΚΕΊ ΣΤΑ 1965, ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙ ΚΑΤΑΛΕΠΤΩΣ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ...

ΌΠΟΙΟς ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.
"ΑΞΙΖΕΙ Η ΖΩΖΩ Ό,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙς!" ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΝΎΣΗΣ.

ΤΟ "ΚΑΤΑ ΕΝΩΤΙΚΩΝ", ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΤΥΠΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΜΟΙΡΟΥ, ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ... ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΕΦΥΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑ.

ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΩΝ ΝΑ ΣΥΜΒΩΣΙΝ...

ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΤΕΨΟΥΝ
ΤΟ...Σ Ω Τ Η Ρ Ι Ο ΤΣΙΠΑΚΙ . ΈΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ο Π Ο Δ Ι Σ Μ Ε Ν Ο Ι από τον ΤΡΟΜΟ για την διάσωση της ΣΩΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΑΚΩΣΟΥΝ.

ΣΕ ΛΙΓΟ. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ.ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.

amethystos είπε...

Mετά τήν ρήψη τών δύο ατομικών στήν Ιαπωνία άρχισαν αμέσως νά κυκλοφορούν τά σενάρια τού τέλους, οι αποκαλυπτικές σέκτες, οι θεολογίες τής δευτέρας παρουσίας, ταυτοχρόνως μέ τήν εμφάνιση ψευδοπροφητών. Φτάσαμε στό Finis Graeciae, στό τέλος τής ορθοδοξίας στήν ΕΕ, στόν Οικουμενισμό, στήν Οικολογική καταστροφή. Αυτή τήν έννοια τού τέλους εκμεταλλεύεται καί η κλιματική αλλαγή. Η Ζωή καί η Εκκλησία έχουν αρχή δέν έχουν τέλος. Ούτε γεννήθηκαν, ούτε ιδρύθηκαν.