Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Ευκαιρία για αναστοχασμό

Βασίλης Νέδος

Η εξάπλωση της απειλητικής πανδημίας ανά την Ευρώπη έχει ήδη θορυβήσει τις γηρασμένες κοινωνίες μας. Ενα ποσοστό περίπου 20% του πληθυσμού της Ευρώπης έχει ηλικία άνω των 65 ετών (στοιχεία 2018, δεκαετής έρευνα Eurostat), κάτι που σημαίνει ότι σε επίπεδο Ε.Ε. περίπου 90 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται ακριβώς στην ομάδα ανθρώπων που κινδυνεύουν άμεσα από τις δυσάρεστες επιπλοκές του κορωνοϊού. Αυτοί οι αριθμοί, ενδεικτικοί της ευρωπαϊκής δημογραφικής απίσχνανσης, αποκαλύπτουν και ένα ευρύτερο φαινόμενο: η Ευρώπη έχει πάψει προ πολλού να είναι μια περιοχή παραγωγής.

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις έχει προκύψει ανησυχία για τη δυνατότητα της Ε.Ε. να μπορεί να καλύψει τις δικές της ανάγκες όχι μόνο ως προς τα υλικά και φάρμακα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, αλλά και για τις υπόλοιπες κατηγορίες ασθενών. Απλά αντιβιοτικά και μάσκες οξυγόνου θα γίνουν σπάνια και η φαρμακευτική αγορά σύντομα θα παρουσιάσει σοβαρότατες ελλείψεις. Η συντριπτική πλειονότητα φαρμακευτικών προϊόντων και παρασκευασμάτων κατασκευάζονται, παρασκευάζονται και αρμολογούνται στην Κίνα, στην Ινδία και στην ανατολική Ασία γενικότερα. Ηδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υφίσταται ανησυχία ότι σύντομα θα υπάρξει έλλειψη σε αναπνευστήρες, καθώς αυτοί δεν κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Ευρώπη.

Μάλιστα η Ινδία έχει θέσει σε προτεραιότητα τη χρήση όλων των υλικών που παρασκευάζονται εκεί για την τεράστια αγορά σχεδόν 1,4 δισ. ανθρώπων, ενώ είναι σαφές ότι η Ευρώπη θα χρειαστεί την πολύ στενή συνεργασία του Πεκίνου για να καταφέρει να αντιμετωπίσει την τέλεια καταιγίδα την οποία βιώνει αυτή τη στιγμή (μαζί, βεβαίως, με τον υπόλοιπο πλανήτη).

Αυτή η υγειονομική κρίση θα δοκιμάσει ακόμα περισσότερο τη συνοχή της Ε.Ε. Σε μια περίοδο κατά την οποία είναι ορατό από κάθε καλόπιστο παρατηρητή ότι απαιτείται περαιτέρω σύγκλιση και συνοχή, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ενταθούν και οι εσωτερικές πιέσεις στις χώρες της Ε.Ε. για περιχαράκωση και «αυτάρκεια». Και είναι απολύτως κατανοητό ότι η Ελλάδα θα πιεστεί. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι μια καλή ευκαιρία για αναστοχασμό. Μήπως οι κοινωνίες που έχουμε οικοδομήσει στέκονται σε πήλινα πόδια; Μήπως πρέπει να βρεθεί ξανά εκείνο το πρόσημο της κοινωνικής προόδου που έκανε ξεχωριστή την εξέλιξη της Ιστορίας σε αυτό το κομμάτι του πλανήτη;


Πηγή: Καθημερινή
vigla

Μαρία Π. είπε...
Χρόνια πολλά σε όλους, για την μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ πως θα αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα από δω και πέρα. Γιατί είμαστε μπροστά σε εφιαλτικές καταστάσεις που έρχονται, και δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε απλοϊκά.
Δηλαδή οι μισοί να «τρώνε αμάσητη» την προπαγάνδα και την τρομοκρατία, και να μετατρέπονται σε «υπάκουους» του συστήματος, και σε «μελλοντικούς τσιπαρισμένους σκλάβους», και οι άλλοι μισοί, να ενθουσιάζονται με όσους λένε ότι δεν τρέχει τίποτα, ότι όσα ζούμε είναι απλώς μια εικονική πραγματικότητα, επομένως συνεχίζουμε κανονικά, αγνοώντας όσα συμβαίνουν.
Και τις 2 αυτές κατηγορίες θα μπορέσουν να τις χρησιμοποιήσουν με τους κατάλληλους τρόπους.
Η πραγματική εικόνα λοιπόν είναι ότι η ανθρωπότητα δέχεται επίθεση.
Η οποία όμως δεν είναι εικονική, ούτε μόνο σε επίπεδο μυαλού (άσχετα αν εκεί στοχεύουν πρώτα), αλλά πραγματική, και επιδιώκεται, μέσα από πραγματικές καταστάσεις που θα ζήσουμε, ανάλογα και με τις δικές μας αντιδράσεις, να μας οδηγήσει στο άμεσο μέλλον, σε κανονική, κανονικότατη (δηλ. ίσως όχι πια προδρομική) ψηφιακή ενδοσωματική ταυτοποίηση.
Ίσως μέσω του Εμβολίου (το βάζω με κεφαλαίο, γιατί θα θεωρηθεί σωτήριο), που θα έρθει.
Υπάρχει αυτό το κείμενο που μιλά για την ID 2020 Ατζέντα.
http://www.newsnowgr.com/article/1333405/i-pandimia-COVID-19-tou-koronoiou-o-pragmatikos-kindynos-einai-i-atzenta-ID2020.html
Καλό είναι να το μελετήσουμε, για να δούμε τι σχεδιάζεται.
Ωστόσο, επειδή ο ιός είναι ακόμα «περιορισμένος», όπως έχουμε ξαναπεί, δεν μπορούμε να τον υποβαθμίζουμε ως προς την θνησιμότητα.
Είπα ήδη σε άλλη ανάρτηση για την Ιταλία ότι το ποσοστό από 14%, έχει φτάσει κοντά στο 40-45% θανάτου των νοσούντων λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης.
Επιπλέον και λόγω κάποιων χαρακτηριστικών, που τον κάνουν πολύ πιο επικίνδυνο απ΄την γρίπη, και τα μεταλλαγμένα στελέχη της όπως ο SARS.Μπορεί να κάνει ας πούμε 40-41 πυρετό επί 14 μέρες ασταμάτητα, και επιπλέον δεν επιτρέπεται τίποτα εκτός DEPON. Όλα τα δυνατά αντιπυρετικά όπως NUROFEN PONSTAN BUSCOPAN (αντιφλεγμονώδη), που χρησιμοποιήθηκαν σε κατάσταση επιπλοκών από κορωνοϊό, προκάλεσαν βλάβες στα νεφρά, μέχρι μόνιμη νεφρική ανεπάρκεια σε όσους ανάρρωσαν. Με DEPON όμως ο πυρετός πέφτει ελάχιστα, με αποτέλεσμα οι ήδη εξουθενωμένοι να πεθαίνουν λόγω μεγάλης διάρκειας και έντασης.
Σήμερα ακούμε κάποια νούμερα θανάτων, και κάνουμε κάποιες συγκρίσεις θνησιμότητας σε σχέση με την γρίπη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει κάτω απ΄αυτές τις συνθήκες. Ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος αυτής της ιστορίας και εφόσον ανοίξουν οι κοινωνίες, όπως ήταν ανοιχτές και στους ιούς της γρίπης.
ΜΑΚΑΡΙ να μην επιβεβαιωθούν οι υποψίες μας, ότι πρόκειται για ένα πολύ άσχημο (είτε βιολογικό όπλο, είτε μεταλλαγμένο με φυσικό τρόπο) και πολύ φονικό ιό, που θα χρησιμοποιηθεί για το τελικό τσιπάρισμα.
ΟΜΩΣ, είμαστε υποχρεωμένοι, να αποκτήσουμε μια όσο το δυνατόν υπευθυνότητα απέναντι σε όσα ακούμε και όσα συμβαίνουν.
Δεν πρέπει να ΠΡΟΤΡΕΧΟΥΜΕ ως προς το τι είναι και τι δεν είναι αυτός ο ιός, και πως θα εξελιχθεί η μετάδοσή του (το έχουμε αυτό το χαρακτηριστικό οι Έλληνες).
Πρέπει σταδιακά να δούμε την εξέλιξη των πραγμάτων και ανάλογα να κινούμαστε.
Λοιπόν, δεν γνωρίζουμε πια πόσο βαθιά πάνε τα πράγματα, και από ποιους δέχονται εντολές οι κυβερνήτες των χωρών, έστω και με την μορφή «καθοδήγησης».
Στις χώρες όπως η Ελλάδα, εκτός του γεγονότος ότι όντως το σύστημα υγείας είναι για κλάματα μετά τα μνημόνια, γίνεται ξανά ένα «κοινωνικό πείραμα καταστολής», σε συνέχεια όσων βιώσαμε την τελευταία δεκαετία, με φόβο πλέον «πραγματικού θανάτου» (και όχι απλά «εξόδου απ΄το ευρώ» κτλ..), ενώ σε άλλες χώρες, που δεν θα λάβουν κανένα μέτρο, αν ο ιος «αφεθεί ελεύθερος» και σε συνδυασμό με φωνές που θα μιλούν μόνο για συνομωσιολογία, και θα προτρέπουν τον κόσμο να μην προσέξει, πιθανόν να έχουμε τραγικές καταστάσεις, που θα χρησιμοποιηθούν φυσικά, προς όφελος της υπόθεσης του παγκόσμιου εμβολιασμού, και του χαρακτηρισμού ως «υγειονομικά και κοινωνικά επικίνδυνου», όποιου αρνηθεί, που θα τον βγάλουν εκτός. Και θα τον «εξοντώσουν» με «φυσικό τρόπο», εφόσον θα είναι «εκτός συστήματος».
Επομένως το επίπεδο του πολέμου είναι πολύ «υψηλό» και χρειάζεται ανάλογη αντιμετώπιση. Αυτό έχουν αρχίσει ήδη να το αντιλαμβάνονται άνθρωποι και απ΄τα 2 μέρη.
Αντιγράφω:
..ακούγεται πως “η γρίππη έχει περισσότερα κρούσματα απο τον κορωναϊό άρα ο κορωναϊός δεν χρειάζεται ειδικά μέτρα”. Πρόκειται για κουταμάρα. Για τη γρίππη δεν υπάρχουν μέτρα και η εμπειρία απο τη γρίππη χρησιμοποιήθηκε για να υπάρξουν μέτρα για τον κορωναϊό και να υπάρξουν λιγότερα θανατηφόρα θύματα, λόγω των αρχικών πολλών θανάτων και της ταχύτητας εξάπλωσης στη Κίνα. Μη συγκρίνουμε σαν αμόρφωτοι ή σαν εγκάθετοι των φαρμακετικών εταιρειών ανόμοια πράγματα, γιατί έτσι συμφέρει. Οσοι ανόητοι έχουν άλλη άποψη ας πούν στους νοσοκομειακούς γιατρούς να μη φοράνε μάσκες κλπ (και στην Ελλάδα να μη κάθονται καραντίνα 14 ημέρες στο σπίτι τους). Αρκετά αυτό το παραμύθι. Αυτό αφορά και τους Βρεττανούς.»


https://zcode-gr.blogspot.com/2020/03/blog-post_22.html

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

'''ακούγεται πως “η γρίππη έχει περισσότερα κρούσματα απο τον κορωναϊό άρα ο κορωναϊός δεν χρειάζεται ειδικά μέτρα”. Πρόκειται για κουταμάρα. Για τη γρίππη δεν υπάρχουν μέτρα και η εμπειρία απο τη γρίππη χρησιμοποιήθηκε για να υπάρξουν μέτρα για τον κορωναϊό και να υπάρξουν λιγότερα θανατηφόρα θύματα, λόγω των αρχικών πολλών θανάτων και της ταχύτητας εξάπλωσης στη Κίνα.''

Πολύ λογικός συνειρμός...βραβείο λογικής επεξεργασίας...

amethystos είπε...

Σέ ακούμε..

Νίκος Κ. είπε...

Χρόνια πολλά,Αμέθυστε(οικοδεσπότης)και σε όλους τους φίλους του ιστολογίου.Αγαπητή Μαρία,είχα διαβάσει σήμερα το πρωί τις επιδημιολογικές προβλέψεις του κ.Ζουγανέλη και προβληματίστηκα.Μάλιστα εξέθεσα τον προβληματισμό μου,σε πρωινό σχόλιο εδώ,στον Αμέθυστο. Ωστόσο από τη φράση του:"αν η κυβέρνηση της εθνικής ήττας δημοσιεύει σωστά επιδημιολογικά δεδομένα...",σκέφτηκα ότι οι προβλέψεις του,στηρίζονται στο τι μαθαίνει εξ'αποστάσεως (Japan?) και όχι από τα πραγματικά περιστατικά που άλλωστε κανείς δεν γνωρίζει.Δηλαδή μπορεί οι προβλέψεις του να είναι σωστές,αλλά με στοιχεία που συλλέγει απ'την κυβέρνηση της εθνικής ήττας όπως την αποκαλεί,και από τον ηλίθιο κ.Τσιόδρα όπως τον αποκαλεί "ο κ.Τσιόδρας ισχυρίζεται ως ηλίθιος...", που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δηλαδή κάνει προβλέψεις με δεδομένα...ότι νάναι...από ηλίθιους. Άλλωστε μας λέει ότι "διαφορετικά είδη δεδομένων αμφιβάλλω ότι υπάρχουν για την Ελλάδα".Επίσης,ίσως γνωρίζει πράγματα που θα βοηθήσουν την Ελλάδα αλλά δεν θέλει να τα πει(;)"Για να πάρεις μέτρα που να μην είναι στρατιωτικού τύπου χρειάζονται επιδημιολογικά δεδομένα που δεν υπάρχουν και που ο Τσιόδρας δεν αντιλαμβάνεται επιστημονικά.Θέλει να μάθει ποια είναι;Δεν θα μάθει.Μόνο προβλέψεις θα κάνω,όχι αναφορά σε μοντέλα.Sorry".Τέλος δε μας αρέσουν εκφράσεις που τις ακούγαμε ή τις λέγαμε π.Χ:"Το καταλάβαμε κουτά Γατάκια;".Συνεπώς στο άρθρο του συγκεκριμένου κυρίου, κάνω delete.Και μιας και μάλλον,μας γράφει από Ιαπωνία του αφιερώνουμε:
https://www.youtube.com/watch?v=tl6u2NASUzU
Φίλη Μαρία,θα γράψω σε επόμενο σχόλιο,μερικές σκέψεις σχετικές με αυτά που γράφεις.

Μαρία Π. είπε...

Μια πολύ καλή ομιλία του π. Βολουδάκη, που αξίζει να ακούσουμε [για τους παγκόσμιους εντολοδόχους, την κυβέρνηση, και τον κλήρο που βρέθηκε στη θέση να του καταλογιστούν οι επερχόμενοι θάνατοι και υποχρεώθηκε να κάνει κλειστές Θείες Λειτουργίες, αλλά καθώς περνούν οι μέρες, πρέπει τώρα να κινητοποιηθεί και όχι να ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ, όπως αρχίζουμε να βλέπουμε εκτός εξαιρέσεων]:
https://www.youtube.com/watch?v=yqN2omv9UV0

χαλαρωσε είπε...

Ο Ζουγανελης εχει σε αρκετα θεματα λαθος αποψεις. ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΝΤΑ ΜΑΛΛΟΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΙ, ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΖΗΤΗΤΜΑΤΑ ΛΕΕΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ. ΧΑΙΡΕΤΕ. Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟς ΓΥΨΟΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ. ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΡΟΙΔΟΙΟΣ ΜΕ ΟΣΗ ΦΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ. ΟΣΟΙ ΤΟ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ. Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ Ως ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΡΑΝΗΣΑΜΕ ΕΝΩ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ. ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝ. ΕΜΕΙΣ ΤΡΕΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΜΑΣ. Η ΣΠΟΥΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.

Μαρία Π. είπε...

Χρόνια πολλά αγαπητέ Νίκο. Την ανάρτηση του κ.Ζουγανέλη την είδα από σένα (νόμιζα ότι έγινε αντιληπτό, επειδή έγραψα «τώρα μόλις είδα την ανάρτηση»).
Συμφωνώ μαζί σου, ως προς το ύφος του σε κάποια σημεία, που και σε μένα δεν μου αρέσει.
Επίσης στα επιδημιολογικά μοντέλα και τα στοιχεία που χρησιμοποιεί δεν μπορώ και δεν θέλω να υπεισέλθω.
Ως προς τις προβλέψεις ότι «θα γίνουμε Ιταλία», έχω πει ήδη σε άλλα σχόλια ότι πιστεύω το αντίθετο ότι δηλαδή είμαστε υπό έλεγχο, μια που οδεύουμε μάλιστα και προς το καλοκαίρι.
Αυτό βέβαια μένει να φανεί. Μακάρι να μην επιβεβαιωθεί ο Ζουγανέλης και να επιβεβαιωθούμε εμείς εδώ με τις αισιόδοξες προβλέψεις.

Επομένως δεν θα ήθελα να μου καταλογίσει κανείς, ΣΥΝΟΛΙΚΑ την ανάρτηση του Ζουγανέλη, παρά μόνο την συγκεκριμένη παράγραφο που αντέγραψα, εφόσον δεν πήρα θέση υπέρ ή κατά (αυτό άλλωστε φαίνεται), ως προς το σύνολο αλλά μετέφερα την συγκεκριμένη παράγραφο, που είναι νομίζω προφανής σε όλους μας, γιατί δεν λέει κάτι δύσκολο, απλά ότι δεν μπορούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες να βγάλουμε συμπεράσματα συγκρίσεων με την γρίπη.
Τα νούμερα ως προς τους θανάτους προέρχονται από ένα ελάχιστο δείγμα σε χρόνο, και τόπο, δηλ. 2-3 μηνών σε μία χώρα με αυστηρή καραντίνα και πλήρη εγκλεισμό, την Κίνα.
Επιπλέον και στην Ευρώπη υπάρχουν μέτρα αυστηρής καραντίνας.
Πάνω σε αυτά που έγραψα εγώ, μπορώ να απαντήσω σε οτιδήποτε.
Για τον Ζουγανέλη, δεν θέλω να πω τίποτα (αν θα επιβεβαιωθεί ή όχι), επαναλαμβάνω όμως ότι συμφωνώ στην συγκεκριμένη παράγραφο, γι αυτό και την αντέγραψα.

Μαρία Π. είπε...

Αγαπητέ Χαλάρωσε, άκουσε σε παρακαλώ πως τοποθετεί το θέμα της «αδράνειας» ο π. Βολουδάκης.


Μαρία Π. είπε...

Να μου επιτρέψεις επίσης αγαπητέ Χαλάρωσε να πω ότι η φονικότητα του ιού, δεν «είναι μηδαμινή» όπως γράφεις. Τα στοιχεία επιδεινώνονται κάθε μέρα. Δεν είναι κακό να αναθεωρήσουμε την πρώτη μας εντύπωση [που όλοι είχαμε και πρώτη εγώ, και γελούσα στην αρχή με την «υπερβολή» της Κίνας και τους.. «διαστημάνθρωπους» με τις στολές], εφόσον βλέπουμε την κακή εξέλιξη.
Η Θεία Λειτουργία δεν έχει καταργηθεί. Ευτυχώς δεν γίναμε ακόμα «σταλινική ΕΣΣΔ».
Αλλά έχουν κλείσει για 2 εβδομάδες οι θύρες, για να μην μας χρεώσουν την ΠΑΡΑΝΟΙΑ, και τις κλείσουν οριστικά.
Στο χέρι μας είναι να τις ανοίξουμε!

Νίκος Κ. είπε...

Αγαπητή Μαρία,θα ήθελα να θέσω κάποιους προβληματισμούς,στο αρχικό σου σχόλιο στην αρχή της ανάρτησης.Γράφεις:"οι μισοί να «τρώνε αμάσητη» την προπαγάνδα και την τρομοκρατία, και να μετατρέπονται σε «υπάκουους» του συστήματος, και σε «μελλοντικούς τσιπαρισμένους σκλάβους»",συμφωνώ ότι αυτή η κατηγορία όντως υπάρχει,ωστόσο η δεύτερη κατηγορία που αναφέρεις:"και οι άλλοι μισοί,να ενθουσιάζονται με όσους λένε ότι δεν τρέχει τίποτα,ότι όσα ζούμε είναι απλώς μια εικονική πραγματικότητα,επομένως συνεχίζουμε κανονικά,αγνοώντας όσα συμβαίνουν" δεν υπάρχει.Κανένας απ'όσους μιλάω,λέει ότι δεν τρέχει τίποτα,και φυσικά κανένας δεν συνεχίζει,αγνοώντας όσα συμβαίνουν,αφού και να ήθελε,δεν τον αφήνουν,εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών που έχουν επιβληθεί.Συνεπώς τέτοια κατηγορία θεωρώ ότι δεν υπάρχει.Στη θέση αυτής της κατηγορίας όμως,υπάρχει η κατηγορία που βρίσκεται απέναντι απ'την πρώτη κατηγορία του "χάπατου".Είναι όλοι αυτοί που προάγουν τον υγιή προβληματισμό και τον γόνιμο διάλογο, που τους συναντούμε σε αρκετά blogs(εννοείται και εδώ) και φυσικά και έξω πραγματικό κόσμο.Οπότε αυτούς κανείς δεν μπορεί να τους χρησιμοποιήσει.Όλα τα υπόλοιπα είναι υποθέσεις,εικασίες και ικεσίες μιας και προχωρούμε σε αχαρτογράφητα ύδατα.Το σταμάτημα της εξάπλωσης του ιού, αποτελεί μείζον θέμα εξεύρεσης λύσης,για γιατρούς,επιδημιολόγους,κυβερνήσεις και όχι για μένα,μιας και δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο,από την τήρηση κάποιων κανόνων υγιεινής.Άλλωστε οι περισσότεροι "ειδικοί" μας έχουν τρελάνει.Διαβάζουμε ότι ο Τσιόδρας έχει δηλώσει πως μόνο το 5% όσων μολυνθούν θα αρρωστήσει σοβαρά ενώ ο Μόσιαλος δήλωσε πως η πλειοψηφία όσων μολυνθούν δεν θα έχουν καν συμπτώματα,δηλαδή δεν θα αρρωστήσουν.
Ο καθηγητής παθολογίας και επιδημιολογίας στο Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης,(που συμπαθούμε) γράφει:"αυτήν την στιγμή η καραντίνα εφαρμόζεται στα τυφλά χωρίς να ξέρουμε τα αποτελέσματα της".Μετά από τέτοιες δηλώσεις πως τεκμηριώνονται τα μέτρα καραντίνας και ο τεχνητός πανικός;
Ας καταλάβουμε ότι,ο ιος που αυτή την εποχή μας παιδεύει,είναι μια φυτευτή δοκιμασία,όπως τόσες άλλες,που χρόνια τώρα φυτεύουν,που εμείς αδιαφορούμε και δεν έχουμε καθόλου τύψεις,αλλά συνένοχη σιωπή.Ας θυμηθούμε ότι,ένα παιδί πεθαίνει από πείνα κάθε 5 δευτερόλεπτα στον Πλανήτη: https://www.tanea.gr/2004/12/09/world/ena-paidi-pethainei-apo-tin-peina-kathe-5-deyterolepta/ ,το γεγονός ότι από το 1995 ως το 2020,χώρες μέλη του ΝΑΤΟ,ανάμεσά τους και η Ελλάδα,ενεργώντας συνασπισμένα ευθύνονται άμεσα ή έμμεσα για το θάνατο πολλών εκατομμυρίων συνανθρώπων μας,ρίχνοντας 1.000.000 βόμβες,σε χώρες που δεν επιτέθηκαν σε καμιά από αυτές,χωρίς κανείς ούτε να πανικοβληθεί ούτε να κινητοποιηθεί,τον άδικο πόλεμο στη Συρία,στην Γιουγκοσλαβία και τόσα άλλα.Ξαφνικά, μας έπιασαν και δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω,οι υπερτύψεις,μήπως γίνουμε η αιτία,να πεθάνει εξαιτίας μας,κάποιος που συναναστρεφόμαστε,απ'τον ιό.Το σκέφτηκα και το θεωρώ υποκριτικό,όταν δεν έχουμε καθημερινά τύψεις,για τα παραπάνω που αναφέραμε και τόσα και τόσα άλλα (trafficking,εμπόριο οργάνων,821 εκατομμύρια υποσιτισμένων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο κτλ).
Τα προβλήματα,στην μετά ιού εποχή,θα είναι μεγαλύτερα από τον ίδιο τον ιό.
Άλλωστε φροντίζουν γι'αυτό όλοι αυτοί που μας ελέγχουν και μας χειραγωγούν.Διαβάζουμε από τον κ.Βασίλη Τσακίρογλου στο Πρώτο Θέμα:"ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς,συνετός και αφυπνιστής συνειδήσεων για το κοινό μέλλον.." και τρέμουμε από αυτά που μας περιμένουν.
https://www.protothema.gr/technology/article/987839/geits-vs-mask-ston-kairo-tou-koronoiou-o-profitis-kai-o-xerolas/
Οι εχθροί είναι εντός των τειχών.
Ας μην αναφερθούμε στον οικονομικό Αρμαγεδώνα που θα προκύψει.
Ο ιός είναι το βραδύκαυστο φυτίλι που πλησιάζει την πυρίτιδα...

χαλαρωσε είπε...

ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗς ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ, Η ΣΠΟΥΔΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΑΡΑ Ο ΙΔΙΟς Ο ΘΑΝΑΤΟΣ, Ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΘΧΕΙ. ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΟΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.
Ο ΑΛΝΤΟΥΣ ΧΑΞΛΕΥ ΤΟ ΕΙΠΕ: ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΟΣΜΟς ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΖΗΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟ. ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ: ΠΑΡΤΕ ΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ. ΟΤΑΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΚΟΡΟΙΔΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΟΡΡΩΔΟΥΜΕ ΠΡΟ ΟΥΔΕΝΟΣ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΠΡΙΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΣΗ ΜΑΣ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ, ΟΠΙΟΑΔΗΠΟΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ. ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ. Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟς ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΟΝΤΟ ΣΤΟΝ ΑΧΡΙΣΤΟ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΑΣ Η ΟΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗς ΔΕΙΛΙΑΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΜΜΕΝΕΙΑ ΤΟΥ Ως ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΉΘΕΙΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΤΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΤΡΙΒΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΙΖΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΜΜΕΝΕΙΑ ΜΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΜΜΕΝΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΩΣ ΕΜΜΕΝΗΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΜΕΝΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ. ΔΕΝ ΠΑΤΕΙΤΑΙ ΔΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΟΧΙ ΥΠΟ ΤΟ ΜΟΔΙΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΤΙ ΤΡΟΠΩ. ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΜΕΘΥΣΤΟ ΤΑ ΜΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΟΣΜΟΥ. ΣΥΜΠΑΣΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΙΔΟΙΟΥ. ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΝ ΕΝΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΛΟΙΜΟΚΤΟΝΙΑΣ. ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΠΕΝΙΧΡΟΤΑΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ Α.Μ., ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ; ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΑΚ ΟΦΦ ΛΕΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΡΤΙ ΑΦΙΧΘΕΙΣ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΠΟΝΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΕΔΩ, ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΜΟΥ.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΩ ΣΥΧΝΑ.

χαλαρωσε είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟ.

Νίκος Κ. είπε...

Να και κάτι θλιβερό,για μια ευαίσθητη ψυχή,σχετικά και με δικούς μας προβληματισμούς:"Αυτοκτόνησε νοσοκόμα που πίστευε πως είχε μεταδώσει τον ιό σε συναδέλφους της"
https://www.protothema.gr/koronoios-live/article/988650/koronoios-italia-autoktonise-nosokoma-pou-pisteue-pos-eihe-metadosei-ton-io-se-sunadelfous-tis/
Ο Θεός,ας αναπαύσει την ψυχή της!

Νίκος Κ. είπε...

Γνωρίζει κάποιος,με γνώσεις στα νομικά,αν το παρακάτω σχόλιο που διαβάσαμε σήμερα,κάτω από την ανάρτηση:"Από τον κορωνοϊό θα γλιτώσουμε!Με τις ΜΚΟ τι γίνεται;" στο ιστολόγιο του Τρελογιάννη,ισχύει;
ΑΚΥΡΗ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ!!
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ!!
Οπως ολοι γνωριζετε, το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ, στεκει πιο πανω απο καθε προσωρινο νομο η διαταγη της οποιας κυβερνησης, πολυ περισσοτερο, οταν αυτος ο νομος ερχεται σε καταφωρη αντιθεση με το γραμμα και το πνευμα του Συνταγματος.
Παραπεμπω ολους τους συμπολιτες μου στο Αρθρο 5, παραγραφος 4 του Συνταγματος, οπου αναφερει ρητα:
"Απαγορευονται ατομικα διοικητικα μετρα που περιοριζουν σε οποιονδηποτε Ελληνα την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ η εγκατασταση στη Χωρα, καθως και την ελευθερη εξοδο και εισοδο σ αυτη. Σε εξαιρερικες περιπτωσεις αναγκης, και μονο για την προληψη αξιοποινων πραξεων, ειναι δυνατον να επιβληθουν τετοια μετρα, υστερα απο αποφαση ποινικου δικαστηριου, οπως νομος οριζει.".
Αντι λοιπον για οποιοδηποτε " κωλοχαρτο" και αδεια εξοδου απο το σπιτι μας, καλο θα ειναι να διαβασουμε μια απλη φωτοτυπια στον αστυνομικο το αρθρο 5, παρ.4 του Συνταγματος, να τον προειδοποιησουμε οτι προβαινει σε πραξη ΠΑΡΑΝΟΜΗ για την οποια θα διωχθει ποινικα και με ΑΓΩΓΗ, πολυ δε περισσοτερο, οταν δεν εχει εκδωσει κανενα ποινικο Δικαστηριο, καμια τετοια αποφαση εναντιον μας! (Οπως νομος οριζει).
Η κυβερνηση Μητσοτακη προεβη εντελως αυθαιρετα στην παρανομη καταδικη ενος ολοκληρου λαου, αντικαθιστωντας την Δικαστικη Εξουσια.
Δηλαδη, μας δικασαν και μας καταδικασαν εν μια νυκτι σε παρανομο και αντισυνταγματικο ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ, κοντρα σε καθε Νομο, σε καθε λογικη, με 17 γεροντακια που εφυγαν απο λοιμωξη του αναπνευστικου, διοτι οπως ΟΛΟΙ πλεον γνωριζετε, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ!!!
Το παραμυθι αυτο κατερρευσε!!!
Και τωρα αγαπημενοι μου Συμπολιτες που μαθατε την ΑΛΗΘΕΙΑ, οπως μας δικασαν αυτοι και μας καταδικασαν παρανομα σε μια νυχτα, ερχεται η σειρα μας να τους ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ και να τους ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!!
Με τη μονη διαφορα!
Εμεις θα τους στειλουμε κανονικα στην Ελληνικη Δικαιοσυνη και θα περασουν κανονικη Δικη!
Αν προλαβουμε!
Διοτι φωνη Λαου, οργη Θεου!!!
Ειμαστε πολυ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ολοι τωρα κ. Μητσοτακη!!!
Ερχομαστε και δεν θα ξερετε που να κρυφτειτε σε λιγο!
Μολις μαθουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
Να κοινοποιηθει παντου!
Δημητριος Μαντες
24/03/2020

Νίκος Κ. είπε...

Φίλε Χαλάρωσε,μας έκανες να ψάχνουμε με αυτό σου το δυνατό σχόλιο.
"Υπάρχει ριζική διαφορά στην αντικειμενική εμμένεια μιας αλήθειας και στην υποκειμενική εμμένεια σε μια αλήθεια"
και βρήκαμε τα παρακάτω αρκετά ενδιαφέροντα:
Η φράση «εμμένεια των αληθειών» σημαίνει,αφενός,ότι οι αλήθειες δεν έχουν υπερβατικό χαρακτήρα,καθώς αυτές αποτελούν δομήματα εντός συγκεκριμένων κόσμων,και,αφετέρου,ότι, όσον αφορά την απάντηση στο κατ’εξοχήν,αν όχι το μόνο,ουσιώδες φιλοσοφικό ερώτημα («τι σημαίνει να ζει κανείς;»),εκείνο που προέχει είναι διαμορφώσουμε συνολική αντίληψη για έναν συγκεκριμένο κόσμο υπό το πρίσμα μιας διαδικασίας αλήθειας,είτε αυτή είναι πολιτική,είτε επιστημονική,είτε καλλιτεχνική ή,τέλος,ερωτική.
Συνεπώς, η κατηγορηματική απάντηση στο εν λόγω ερώτημα δεν είναι άλλη από τη συμμετοχή στη σύνθεση ενός υποκειμένου εμμενούς σε μια διαδικασία αλήθειας,η οποία με τη σειρά της είναι εμμενής σε έναν συγκεκριμένο κόσμο.
Η αληθινή ζωή έχει,λοιπόν,τον χαρακτήρα διττής εμμένειας.Και είναι αυτός ακριβώς ο λόγος για τον οποίο η ζωή αυτή διασταυρώνεται με μια μορφή αιωνιότητας που όχι μόνο δεν βρίσκεται εκτός χρόνου,αλλά αντιθέτως συνιστά βαθύτατο ρήγμα στον ίδιο τον χρόνο, σύμφωνα με τη διατύπωση τού Σπινόζα «αἰσθανόμεθα και ἐννοοῦμεν ὃτι εἴμεθα αἰώνιοι».
https://waltendegewalt.wordpress.com/2013/07/16/%ce%b5%ce%bc%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82-a-badiou/

Αδελφέ Χαλάρωσε,διδακτικά τα σχόλια σου,keep going...

Ανώνυμος είπε...

Nα σε πω εγώ Νίκο . Αυτός ο μάγκας ο Μαντες να υποσχεθεί ενόρκως σε κάθε μισθωτό των 600 ευρώ και συνταξιούχο επίσης των 600 ότι θα πληρώσει αυτός τα 150 ευρώ του προστίμου αλλά και την αγωγή .Αφού το προτείνει να ξηλωθεί κανονικά !Άντε με τον κάθε μυαλοπωλη .Σαν ένα δικό μας ΓΟΧ ντε ακαινοτομητο να ουμε που στο blog του βρίσκει ότι δεν είναι δα και τίποτα 150 ευρώ. Σώπα ρε μάγκα .Ποιος θα τα πληρώσει ? Ο Μεθόδιος της Εσφιγμένου ? Όσοι τα προτείνουν ιδίως κάτι ηγούμενοι που όταν έχει πανηγυρι η μονή τους την άλλη μέρα οι εναπομείναντες αστακοί καταθέτουν στεφανο στην μνήμη των αδίκως κατασπαραχθεντων συναδέλφων τους υπό των νηστευτων να ξηλωθούν οι ίδιοι ?Για έναν άνεργο η χαμηλομισθο 150 ευρώ σημαίνει ότι για ένα μήνα θα λιμοκτονεί . Όποιοι προτείνουν επανάσταση να ξηλωθούν .Ο τζαμπας πέθανε .ΑΜ

Νίκος Κ. είπε...

ΘΛΙΒΕΡΟ:Ο Πανάγιος Τάφος έκλεισε από σήμερα και για μία εβδομάδα,για προληπτικούς λόγους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως έγινε γνωστό από πολλές πηγές. https://www.star.gr/eidiseis/kosmos/494582/korwnoios-kleinei-o-panagios-tafos-gia-mia-ebdomada

Μαρία Π. είπε...

Αγαπητέ Χαλάρωσε, δυστυχώς, ενώ εγώ μίλησα με απλό τρόπο για 2-3 συγκεκριμένα πράγματα, που θα μπορούσαν επίσης έτσι απλά να συζητηθούν, με βάση τα νεότερα στοιχεία, μου γράφεις ένα σχόλιο με πράγματα τα οποία έχω ήδη πει (ότι δηλ. πρόκειται για εργαλείο) και γνωρίζεις ότι συμφωνώ, αποφεύγοντας παράλληλα να μιλήσεις για το συγκεκριμένο που συζητάμε, αν είναι ή όχι κάτι με πραγματική επικινδυνότητα, επομένως σχετίζεται και με το θέμα του «συνειδησιακού εκβιασμού» που έκαναν στην Εκκλησία.

Όσον αφορά την «φιλανθρωπία» στην οποία αναφέρθηκες, και την συσχέτιση με το θέμα μας, γνωρίζεις ότι δεν το έθεσα έτσι, ούτε έβαλα ποτέ τον «άνθρωπο» πάνω απ΄τον Κύριο.
Μίλησα ξεκάθαρα, με βάση το «μη χείρον βέλτιστον» και το μακροπρόθεσμο ΚΑΛΟ της Εκκλησίας, έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα.
Και είπα ότι θα πρέπει σε αυτή τη φάση να κινηθούμε με διάκριση και διακριτικότητα, για να μην μας κλείσουν αύριο οριστικά τους Ναούς. Για να μην «χρεωθούμε» άδικα, με θανάτους που υποτίθεται ότι περιμένουν, λέγοντας ότι είμαστε «υγειονομικές βόμβες», όταν μάλιστα έχουν όλη την κοινωνία με το μέρος τους.
Το ΟΡΙΣΤΙΚΟ κλείσιμο όμως για τον κόσμο, δεν το ήθελε κανείς μας, αλλά ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ εν μέσω τρομοκρατίας, και όσο περνούν οι μέρες θλιβόμαστε και εξοργιζόμαστε.
Αναγκάστηκαν δυστυχώς να υπακούσουν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ακόμα και οι τελευταίοι, ο Μόρφου ο Λεμεσού, και ο Κυθήρων, γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο, γιατί αν ο μη γένοιτο είχαμε την κατάσταση της Ιταλίας (που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΕΞΑΡΞΗΣ με τόση τρομοκρατία που δέχτηκε ο κόσμος), η Εκκλησία θα πλήρωνε για όλα.

Για να υπάρχει όμως και κάποιο όφελος από αυτά που γράφουμε, μετά από 10 μέρες κλειστών Ναών, εγώ θα ήθελα να υποδείξει όποιος αδελφός και φίλος θέλει, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.Όχι υποθετικούς αλλά πρακτικούς.
Όταν όλοι θεωρούν αδιανόητο να μην υπακούσουν στα μέτρα, όταν ο ιερέας δεν ανοίγει την πόρτα, τι θα μπορούσαν να κάνουν ένας ή λίγοι (2-3 άνθρωποι).
Θα ήθελα μια απάντηση από όποιον μπορεί, ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν με βάση όσα ειπώθηκαν.
Και θα ήθελα παρακαλώ να μου πει όποιος θέλει, αν και τι έκανε σε προσωπικό επίπεδο, για να το κάνω κι εγώ. Αν μίλησε ας πούμε με κάποια εκκλησιαστικά ή πολιτικά πρόσωπα, αν έχει
στο περιβάλλον του ανθρώπους, που θα μπορούσαν έστω και με την βία να ανοίξουν τους Ναούς και να περιφρουρούν ώστε να γίνει Θεία Λειτουργία;
Πείτε μου παρακαλώ τι κάνει καθένας, ώστε να μπορέσω να το ακολουθήσω κι εγώ.
Το να λέμε, πως θα θέλαμε να είναι τα πράγματα, δεν έχει νόημα.
Ποιος δεν θα ήθελε μια ΖΩΝΤΑΝΗ Εκκλησία, κλήρο και λαό με πνευματική και ψυχική ΔΥΝΑΜΗ να μην πτοείται ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ. Αυτό υπάρχει;
Ας μιλήσουμε λοιπόν με βάση την πραγματικότητα, που όλοι μας γνωρίζουμε, και ας πει καθένας ΠΩΣ νομίζει ότι πρέπει να κινηθούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ και ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ.
Θα είμαι η πρώτη που θα το κάνω, αρκεί να μπορώ. Το υπόσχομαι.

Ανώνυμος είπε...

Μαρία αυτή την στιγμή δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα . Όχι μόνο για τους ναούς που άλλωστε είναι η απαγόρευση σε κάθε γνωστή θρησκεία αλλά και για την εν γένει αποτίναξη του στρατιωτικού νόμου .Ο κόσμος δικαιολογημένα φοβάται γιατί με μειωμένη την οικονομική ισχύ έχασε κάθε δύναμη .Οι επαναστάσεις γίνονται πάντα με γενναία χρηματοδότηση και εξωτερική βοήθεια και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τίποτα από τα δύο . Άλλωστε το ελληνικό κράτος παρά την φαινομενική του λασκα από την μεταπολίτευση και δώθε έχει ισχυρή παράδοση αυταρχισμού και όταν θέλει πράγματικα τσακίζει κάθε αντίσταση .Και υπάρχουν δύο αξιώματα που ως τέτοια δεν χρήζουν απόδειξης ! Πρώτον .Η δημοκρατία στον πόλεμο σε σκοτώνει και στην ειρήνη σε πεθαίνει.Δευτερον .Στην δημοκρατία τα ακροδεξιά και τα ακροαριστερά κόμματα επαγγέλλονται την βία ο κόσμος φοβάται ψηφίζει κεντροδεξιά και κεντροαριστερά κόμματα και αυτά την εφαρμόζουν .Όταν ήμουν πρώτη δημοτικού είχε γίνει ο στρατιωτικός νόμος του Ιωαννίδη και επειδή τότε μέναμε κοντά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ένα τανκς είχε στηθεί απειλητικό μπροστά στην ΔΕΗ .Άμα δεις την κρατική βία θα καταλάβεις .ΑΜ

Μαρία Π. είπε...

Aγαπητέ ΑΜ, χαίρομαι για την ειλικρινή και ξεκάθαρη απάντηση που έδωσες. Είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα για πρώτη φορά ίσως στα χρονικά (της ζωής μας τουλάχιστον, γιατί ποτέ δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο).
Μάλιστα η λέξη ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ που έγραψα ως προς την υποχώρηση του Κυθήρων και των άλλων δύο (που έπρεπε να προσθέσω και την λέξη, ελπίζω ή εύχομαι), αρχίζω να πιστεύω ότι δεν ισχύει. Το ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, δυστυχώς ξεπεράστηκε. Το Πάσχα φέτος δεν θα έχει καμία σχέση με κανένα προηγούμενο.
Λοιπόν, τα γεγονότα είναι τραγικά, και δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε (ούτε ψυχικά σε προσωπικό επίπεδο), γιατί νιώθουμε ότι βιώνουμε μια σταλινική κατάσταση όπως αυτές που διαβάζαμε έως τώρα για την ΕΣΣΔ, άσχετα αν αυτές ήταν απείρως χειρότερες, αλλά δεν ξέρουμε τι μας περιμένει κι εμάς από δω και πέρα. Ίσως ο Θεός μας προετοιμάζει για τον εσχατολογικό διωγμό, και πρέπει να θωρακιστούμε πνευματικά.
Το πράγμα αυτό θα τραβήξει σε μάκρος, γιατί όλα τα στοιχεία απ΄όλες τις χώρες επιδεινώνονται συνεχώς. Και το 'αστείο' είναι ότι άρχισαν να μιλούν και για νέους ιούς, ή για μετάλλαξη των προϋπαρχόντων. Είπαν ότι τα κλασικά αντιγριπικά εμβόλια δεν είναι η λύση γιατί οι συγκεκριμένοι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς, και ότι ήδη οι ιοί της γρίπης έχουν φέτος μεταλλαχτεί. Επομένως χρειάζεται κάτι πιο 'έξυπνο' απ΄την κλασική τεχνητή αντιγραφή του RNA του ιού. Αυτό δείχνει ότι μπαίνουμε σε άλλα χωράφια.
Επομένως όχι μόνο στρατιωτικό νόμο, αλλά και άλλα πράγματα μας ετοιμάζουν, είτε έρθουν άμεσα είτε όχι.
Καλό θα είναι λοιπόν να μιλήσουμε όλοι μας με βάση την πραγματικότητα, και όποιος έχει κάτι να πει ώστε να βοηθήσει τους άλλους, και την Εκκλησία με κάποιον τρόπο, να το κάνει, πέρα από την γενική κριτική, τις κατηγορίες, και τις διαφωνίες που δεν έχουν πλέον νόημα εδώ που έφτασαν τα πράγματα, αν δεν μπορέσουμε να βρούμε τρόπους να σταθούμε πνευματικά όρθιοι σε εκκλησιαστικό και προσωπικό επίπεδο.
Το είχε πει ο άγιος γέροντας Εφραίμ πριν πεθάνει, ότι θα έρθουν μεγάλα γεγονότα, (άσχετα αν σε αυτά συμπεριλάμβανε και τα ελληνοτουρκικά), και πρέπει να προσκολληθούμε με όλο το είναι μας στον Θεό.

Μαρία Π. είπε...

Να απαντήσω στο σχόλιο 25/3/20 6:57 μ.μ.
Αγαπητέ Νίκο, το ότι ο ιός είναι μια 'φυτευτή δοκιμασία' νομίζω ότι δεν πάψαμε να το λέμε όλοι μας εδώ και μέρες, επομένως δεν θα επεκταθώ σε αυτό εφόσον συμφωνούμε.Όπως επίσης συμφωνώ σε όσα γράφεις για τις άλλες αιτίες θανάτου που σκόπιμα δεν αναφέρονται.

Ως προς την πρόταση: «και οι άλλοι μισοί,να ενθουσιάζονται με όσους λένε ότι δεν τρέχει τίποτα, ότι όσα ζούμε είναι απλώς μια εικονική πραγματικότητα, επομένως συνεχίζουμε κανονικά αγνοώντας όσα συμβαίνουν» αναφέρεται ξεκάθαρα στα σχόλια, κυρίως σε κάποια ιστολόγια όπως το Πενταπόσταγμα και το Pronews που έχουν εκατοντάδες μικρά ή μεγαλύτερα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση, και βλέπεις εκεί ένα διαχωρισμό τύπου άσπρο-μαύρο.
Δηλαδή, όταν η ανάρτηση έχει έναν επιστήμονα που μιλάει για έναν ακόμα κοινό ιό γρίπης που δεν χρειάζεται κανένα ιδιαίτερο μέτρο, κάποιοι ενθουσιάζονται και δέχονται 100% όσα λέει, και το ίδιο φυσικά ισχύει και με την αντίθετη κατάσταση. Δηλ. όταν κάποιος βγει και τρομοκρατήσει, επίσης κάποιοι το υιοθετούν 100%.
Λοιπόν, εγώ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ, θέλησα απλώς να πω ότι πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί γιατί υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν ξέρουμε και που έχουμε να δούμε.
Και επειδή όπως έγραψα, θα χρησιμοποιηθεί και ο φόβος, αλλά ΚΑΙ ο εφησυχασμός, για να περάσουν όσα θέλουν.
Ακριβώς γιατί οι ψύχραιμες φωνές, θα επιχειρηθεί να κατηγορηθούν ως υπαίτιες του εφησυχασμού της κοινωνίας και ότι δεν έκρουσαν το καμπανάκι όπως έπρεπε, και η κατάσταση ξέφυγε (έτσι θα δικαιολογήσουν τα ακόμα χειρότερα αστυνομικά μέτρα).
Τέλος πάντων, εγώ θέλω να επαναλάβω ότι μίλησα καλοπροαίρετα, και για καλό, επειδή είδα και εδώ σε όλους σας σχεδόν, μια υποβάθμιση της επικινδυνότητας του ιού.
Δεν θεωρώ ότι έθιξα κανένα, γιατί δεν υπήρξε κατηγορία για κάτι, αλλά η επισήμανση μιας λάθους εκτίμησης που πιθανόν έχετε, μέσα σε μια κατάσταση σύγχυσης. Όπως έκανες κι εσύ όταν μου επισήμανες για το θέμα του 'Αγίου Φωτός' και το κατάλαβα. Έτσι απλά.
Είπα άλλωστε και σε άλλα σχόλια εδώ και καιρό, ότι εγώ ήμουνα η πρώτη που γελούσα με αυτή την ιστορία στην Κίνα και δεν έδινα σημασία. Ποιος το περίμενε ότι με αυτήν την πρόφαση θα έκλειναν και τους Ναούς;;
Λοιπόν αυτά είχα να πω, και επιπλέον ότι καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει, και ότι προσωπικά δεν μου αρέσει να δημιουργείται ένα κλίμα διαιρέσεων, χωρίς μάλιστα κανένα λόγο.
Επαναλαμβάνω αυτό που είπα και στον χαλάρωσε. Ότι μίλησα με απλότητα και για συγκεκριμένα πράγματα. Χωρίς να θέλω ούτε να θίξω κανέναν ούτε να υπονοήσω κάτι περισσότερο.
Αν δημιουργείται δυσαρέσκεια λόγω της διαφωνίας, καλύτερα τότε να μην μιλάμε καθόλου.

Καλημέρα σε όλους

Ανώνυμος είπε...

https://www.protothema.gr/world/article/988838/koronoios-einai-pithano-i-astheneia-na-ginei-epohiki-ektima-o-no1-ton-amerikanon-eidikon/

Νίκος Κ. είπε...

Αγαπητή Μαρία,καλημέρα.Γνωρίζω ότι μιλάς πάντοτε με απλότητα,χωρίς να θέλεις ποτέ να θίξεις κανέναν και σε καμία περίπτωση δεν βλέπω να έχει δημιουργηθεί αυτό το κλίμα διαιρέσεως που ανέφερες.Τα σχόλια σου,πάντοτε,τα διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον και μαθαίνω πράγματα μέσα από αυτά.Καθόλου μην σκεφτείς λόγω μιας αντίθεσης σε κάποιο θέμα,να σταματήσεις να γράφεις τους προβληματισμούς σου.Άλλωστε νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι βιώνουμε μια προβληματική κατάσταση αυτόν τον καιρό,που ο καθένας αξιολογεί όπως μπορεί.Όσον αφορά στο σχόλιο σου στις 25/3/20 11:42 μ.μ."Θα ήθελα μια απάντηση από όποιον μπορεί, ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν με βάση όσα ειπώθηκαν" νομίζω ότι ο φίλος ΑΜ "δυστυχώς" περιγράφει την πραγματικότητα και απαντά με σαφήνεια.
Άλλωστε οι ιεράρχες απ'όταν σταμάτησαν τα live τι έκαναν; Δες:Ζωντανή σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στον Πειραιά έκαναν στην εκπομπή Happy Day,όπου οι τηλεθεατές παρακολούθησαν μέρος της Θείας Λειτουργίας.Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, μάλιστα, στο τέλος ευχαρίστησε δημόσια την Σταματίνα Τσιμτσιλή, κάτι που συγκίνησε την παρουσιάστρια.«Ιδιαίτερες θερμές ευχαριστίες στην κυρία Τσιμτσιλή γιατί η θυσιαστική της αγάπη της αγαπητής Σταματίνας μας επέτρεψε να επικοινωνούμε μαζί μας αγαπητοί σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη».
Μέρος της Θείας Λειτουργίας στο Happy Day...και συνεχίζουμε με το πως φτιάχνουμε μπακαλιάρο σκορδαλιά;...η θυσιαστική αγάπη της αγαπητής Σταματίνας.Καταλαβαίνουνε για τι ξεπούλημα,ακόμα και εννοιών (η θυσιαστική της αγάπη) μιλάμε;Οι λέξεις χάνουν το νόημά τους,αν κάποιος ανατρέξει σε ένα λεξικό και ψάξει την έννοια της λέξης θυσία θα δει:εκούσια απώλεια προκειμένου να επιτευχθεί κάποιος στόχος.Ο στόχος λοιπόν επετεύχθη!Παραθέτουμε το link να μαθαίνουμε πως γίνονται οι θυσίες: https://www.zappit.gr/psychagogia/video/o-mitropolitis-peiraios-serafeim-efcharistise-dimosia-tin-stamatina-tsimtsili/2934910
Ας δούμε και μια άλλη ανάγνωση του τρόπου διεξαγωγής των Ακολουθιών εδώ και στο Φανάρι μιας και εκεί διαβάζουμε ότι το κάνουν καλύτερα:"Το Οικουμενικό Πατριαρχείο για άλλη μια φορά διδάσκει λειτουργικό ήθος και όχι μόνο".
Παραθέτω το link:
http://fanarion.blogspot.com/2020/03/blog-post_56.html
Βέβαια ο Οικουμενικός,έχει να πάει κι αλλού,μιας και ζητά τις προσευχές του ο Πλανήτης:
https://www.ekklisiaonline.gr/nea/o-ik-patriarchis-antapokrithike-stin-ekklisi-tou-papa-gia-kini-prosefchi/
Με όλα αυτά τι είδους έλεος περιμένουμε;
Όσο για την παράκλησή σου:" θα ήθελα παρακαλώ να μου πει όποιος θέλει, αν και τι έκανε σε προσωπικό επίπεδο, για να το κάνω κι εγώ".Μην περιμένεις απάντηση διαδικτυακά.
Όποιος περνάει με κόκκινο δε ρωτάει τον τροχονόμο...Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

https://antifono.gr/harari/

Μαρία Π. είπε...

Καλημέρα αδελφέ Νίκο. Είναι όντως τραγικά αυτά που βλέπουμε, είδα κι εγώ 'ευχαριστίες' προς τον ιδιοκτήτη Κυριακού. Σ΄ένα χρόνο μπορεί να δούμε ευχαριστίες γιατί η Γιάννα Αγγελοπούλου, θα διοργανώσει έναν μικρό μοντέρνο τηλε-εορτασμό για τα 200 χρόνια της Επανάστασης. ΄Ξεφτίλα΄ πραγματικά αγαπητέ Νίκο. Δεν μπορώ να βρω άλλη λέξη, και με συγχωρείς.
Σχετικά με το κόκκινο... μακάρι να υπήρχε τώρα η δυνατότητα να το κάνουμε όλοι.
Αλλά που θα πάει, θα την βρούμε την άκρη.Την βρήκαν ακόμα και στα κομμουνιστικά καθεστώτα.

Το σχόλιο 10.06 αναφέρει ότι ο κορονοϊός θα μετατραπεί σε εποχική κατάσταση. Σκέφτομαι λοιπόν ότι πιθανόν, επειδή είναι ακραίο να κλείσουν μόνιμα τους Ναούς με την πρώτη, γιατί δεν μπορεί να μην υπάρξουν κάποια στιγμή αντιδράσεις, ίσως το κάνουν εποχιακά σε πρώτη φάση (υπό τον φόβο των ιών), ώσπου να παγιωθεί αυτή η κατάσταση, και να εμπεδώσει ο κόσμος ότι η Εκκλησία είναι μια ακόμα κοινωνική συγκέντρωση, που πότε ανοίγει και πότε κλείνει, ανάλογα με τον... καιρό και τις ιώσεις (ΤΡΑΓΙΚΟ). Να αποϊεροποιηθεί περαιτέρω, και να εθιστεί και ο κόσμος σε αυτό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις χώρες των πρώην κομμουνιστικών καθεστώτων, π.χ. Ρωσία, Βουλγαρία και Ρουμανία, οι Ναοί είναι άδειοι, παρά την πολιτική αλλαγή. Κυριολεκτικά. Το γνωρίζουμε από πολλές πηγές. Οι γάμοι είναι κατά 99% πολιτικοί, και η Ρώσικη Εκκλησία βαπτίζει τα παιδιά, χωρίς να λέει στους γονείς να κάνουν θρησκευτικό γάμο.
Λοιπόν, όταν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, τα αποτελέσματα είναι τραγικά.

Εύχομαι κι εγώ ολόψυχα, Καλή Δύναμη, και να ανοίξουν οι Ναοί μας να τιμήσουμε τα Τίμια Πάθη του Κυρίου μας και την Ανάσταση Του, της Ζωής εκ του τάφου, στον οποίο προσπαθούν να μας ρίξουν οι δαίμονες!

χαλαρωσε είπε...

Δεν υπαρχει κλιμα διαιρεσης, αλλα εντασης και διαισθησης στην προσεγγιση. Πολλα δεν δυνανται να δικαιλογηθουν αρκουντως απο εδω. Ειπαμε η φονικοτητα του εχει διακυμανσεις αναλογα με την πορεια του σχεδιου. Αν στραβωσει λογω γερμανιας π.χ. που ενω εχει κρουσματα δεν εχει θανατους, και οι γερμανοι μεχρι πριν 10 μερες το κωλοβαραγαν κανονικα, τοτε την νυμφη θα την πληρωσει η Αμερικη μαλλον. Η φονικοτητα ειναι τηλεκατευθυνομενη. Ο ιος ως εχει δεν ειναι φονικοτερος απο πολλους αλλους, αλλα ως εργαλειο, διοτι η εργαλειοποιηση του φαινομενου ειναι πολυπαραμετρικη. Απο τη μια ασ πουμε η τρομοκρατια απο την αλλη η διαχυση περισσοτερων κρουσματων και πολλα αλλα, ειπαμε ειναι πολεμος.
Τεσπα δεν εχουμε τιποτα μαζι σου Μαρια. Το τι μπορουμε να κανουμε εχει να κανει με το ποιοι ειμαστε. Αν ειμαστε δειλει θα κανουμε τα πραγματα της δειλιας. Η τρομοκρατια, και συμφωνω απολυτα με τον ΑΜ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ,και ως κρατικη γαμαει και δερνει. Ωσ φοιτητης στην Θεσσαλινικη ειχα πολλα μπουλιγκ. Επειδη ετυχε να μαθω και τα αριστερα γραμματα εχω μια σχεδον πληρη αποψη για το τι εστι τρομοκρατια. Και αυτο διοτι υποτιθεται οτι τα αριστερα καλοπαιδα ασκουν την τρομοκρατια του Ρομπεν των Δασων. Φυσικα δεν ισχυει κατι τετοιο. Τεσπα. Αυτο που εγινε την 25 Μαρτιου του 1942 το κανανε οι Ελληνες εκεινησ της εποχης. https://topothoumeno.blogspot.com/2020/03/blog-post_606.html
Μονο οι αποκοτιες που αναφερει ο ποιητης σωζουν την κατασταση. Δυστυχως δεν ειμαστε πλεον της αποκοτιας. Και Κολοκοτρωνης δεν υπαρχει. Και δυστυχως επισης δεν ειμαστε ετοιμοι για πολλα διοτι οπως ειπε και ο ΑΜ με 150 προστιμο δεν θα εχουμε να φαμε. Νομιζω οτι οταν πεσει και αυτο το αξιωμα τοτε ο θανατος θα μας φοβηθει ο αθλιος εκτος αν...
Εχει πολλα σταδια ακομη νομιζω το πραγμα, μπας και μας οδηγησουν στην ενσυνειδητη πεινα και αυτοκτονια εν τελει. Εχουν πολλα οπλα. Μετα το πρωτο σοκ και αφου δεν αντιδρασαμε, πως θα γινοταν αλλωστε αφης ειμαστε εντος ιδρυματος εγκλεισμενοι, ερχονται νεα και χειροτερα. Η ιστορια της Σοβιετιας μας εδειξε οτι τα χημικα βασανιστηρια ειναι μεσα στο προγραμμα. Ενας Θεοσ ξερει τι θα δουμε. Τα εμβολια καρτερουν. Και με ΦΕΚ αρχιμπισοπ Μητσοδρακη ειναι υποχρεωτικα λεει.

Μαρία Π. είπε...

Χαλάρωσε, το πρώτο δείγμα «υποχώρησης» ήταν οι άδειοι Ναοί στους Β' Χαιρετισμούς, και την 2η Κυριακή της Σαρακοστής. Το μήνυμα (ότι η τρομοκρατία δούλεψε) ελήφθη. Η κυβέρνηση διεμήνυσε να σταματήσουν οι Ακολουθίες, αλλιώς θα τις παύσει η ίδια με διάταγμα.
Η κοινωνία, «βασιλικότερη του βασιλέως».
Οι εκκλησιαστικοί πρότειναν «μεσοβέζικες» λύσεις με τμήμα της Κυριακάτικης Ακολουθίας με την Θεία Κοινωνία, και τότε ο Μητσοτάκης επέβαλε το κλείσιμο.
Και οι τρεις που αντιστάθηκαν σε Ελλάδα και Κύπρο, υποχώρησαν.
Επομένως το κλείσιμο, επιβλήθηκε απ΄την κυβέρνηση.
Το ερώτημα λοιπόν εντοπίζεται, στο τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ενάντια στην κυβέρνηση.
Αλλά έτσι μεμονωμένα και σκόρπια όπως είμαστε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αυτή τη στιγμή, πέρα από συνεχείς διαμαρτυρίες και πίεση σε πολιτικά πρόσωπα.
Όμως, το θέμα είναι γιατί ο κόσμος εγκατέλειψε πρώτος.
Γιατί φοβήθηκε αλλά κυρίως γιατί πιέστηκε. Έγινε «η μάχη του Δράμαλη» σε κάποια σπίτια απ΄ότι είμαι σε θέση να ξέρω.Ηλικιωμένους δεν τους άφηναν τα παιδιά τους να βγουν απ΄το σπίτι, και τους νεότερους δεν τους άφηναν οι συγγενείς τους, για να μην κολλήσουν τους γέροντες.Όλοι γενικότερα δέχτηκαν ψυχολογικούς εκβιασμούς. Όπως και πολλοί ιερείς.
Και φοβούμενοι την επιδημία, και την χρέωση σε αυτούς σε ότι προέκυπτε (όπως έκανε ο Νέρωνας που χρέωσε την φωτιά στους Χριστιανούς), υποχώρησαν ως προς την περικοπή των Ακολουθιών, και όχι ως προς την παύση.
Το κλείσιμο έγινε απ΄τον Μητσοτάκη, και θα γινόταν έτσι κι αλλιώς, γιατί το είπαν εξαρχής.
Στην Ρωσία, ο κόσμος πολεμούσε τους μποσλεβίκους όταν κατέστρεφαν τα Μοναστήρια, με ξύλα με πέτρες με τσάπες με δρεπάνια, με ότι είχε, αλλά τα πάντα διαλύθηκαν απ΄την κρατική εξουσία.
Επομένως το πρόβλημα στο θέμα μας είναι ο κρατικός ολοκληρωτισμός, όπως ήταν και στις Πρέσπες που ανέφερες σε άλλο σχόλιο.
Άσχετα αν είναι δεδομένη και η κατάπτωση κλήρου και λαού σε όλα τα επίπεδα.