Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Η κόλαση του Δάντη στην Ισπανία

Οι δολοφόνοι των δύστυχων Ισπανών δεν είναι και εδώ άλλοι από τους Ντράγκι, Merkel και Σόιμπλε – αφού μετά την κρίση του 2008 και ειδικά την ευρωπαϊκή κρίση χρέους του 2010 που πυροδότησαν μέσω της Ελλάδας επέβαλλαν ένα άτυπο μνημόνιο, μία πολιτική λιτότητας, παρά το ότι το δημόσιο χρέος της χώρας ήταν τότε στο 39,5% του ΑΕΠ, φτάνοντας σήμερα στο 95,5%. Έτσι μειώθηκαν οι νοσοκομειακές κλίνες κατά 10%, περιορίσθηκε σε μεγάλο βαθμό ο νοσοκομειακός εξοπλισμός και ιδιωτικοποιήθηκαν μαζικά τα νοσοκομεία ιδιαίτερα στη Μαδρίτη – στην οποία πλέον απασχολούνται 1.000 άτομα λιγότερα στο σύστημα υγείας, από ότι το 2010. Ως εκ τούτου η Μαδρίτη και η γύρω περιοχή της πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε μία ισπανική Λομβαρδία – αφού ο ιός εξελίσσεται ταχύτερα και θα μπορούσε πολύ γρήγορα να υπερβεί τα κρούσματα που σημειώθηκαν στην Ιταλία ή στην Κίνα. Ακριβώς όπως στην Ιταλία δε, η χώρα προετοιμάζεται σχετικά με τις προτεραιότητες που θα δοθούν, όσον αφορά τις διασώσεις – των νεώτερων ηλικιών δηλαδή σχετικά με τους ηλικιωμένους, με παράδειγμα την Ιταλία και το γνωστό «corona triage». Ευτυχώς η κατάσταση στην Ελλάδα είναι συγκριτικά πολύ καλύτερη, αν και δεν έχει ακόμη εμφανιστεί ο ιός στα γηροκομεία, στις φυλακές και στις μεταναστευτικές δομές που αποτελούν πυρηνικές υγειονομικές βόμβες – ενώ το σύστημα Υγείας μας είναι σε άθλια κατάσταση, υπενθυμίζοντας ξανά τους υπουργούς Υγείας που παριέκοπταν τις δαπάνες, αγωνιώντας μήπως τους πάρει τη δόξα η Τρόικα για τις μαζικές απολύσεις! 

Άποψη

Η κατάσταση στην Ισπανία, ιδιαίτερα στη μεγάλη εστία μολύνσεων του κορώνα ιού, στη Μαδρίτη, γίνεται όλο και πιο σκοτεινή – θυμίζοντας σκηνές από την κόλαση του Δάντη στη Θεία Κωμωδία του. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα αφέθηκαν να πεθάνουν αβοήθητοι 19 ηλικιωμένοι σε ένα γηροκομείο, στο οποίο 70 επί πλέον βρέθηκαν μολυσμένοι – κάτι που δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση αφού, σύμφωνα με αναφορές, κατά τη διάρκεια απολύμανσης σε πολλά άλλα γηροκομεία βρέθηκαν από το στρατό αρκετοί πεθαμένοι, σε δωμάτια μαζί με ζωντανούς (πηγή).
Είχαν εγκαταλειφτεί από το νοσηλευτικό προσωπικό, όπως επιβεβαίωσε η υπουργός άμυνας (πηγή) – έχοντας υποχρεωθεί να επιβιώσουν κάτω από ακραίες προϋποθέσεις και με κακές συνθήκες υγείας, σε δωμάτια μαζί με πεθαμένους. Κατατέθηκε ήδη μήνυση εναντίον του νοσηλευτικού προσωπικού στην Εισαγγελία – ενώ η υπουργός δήλωσε πως θα τιμωρηθούν πολύ αυστηρά όσοι δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.
Εν τούτοις, αυτή είναι η μία μόνο πλευρά της φρίκης που βιώνει σήμερα η Μαδρίτη – κάτι που πιθανότατα θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, αφού η κυβέρνηση φαίνεται ανίκανη να το εμποδίσει. Πόσο μάλλον όταν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή της πρωτεύουσας, όπου κάθε πέντε λεπτά πεθαίνει ένα άτομο από τον Covid-19, έχει ήδη καταρρεύσει, σύμφωνα με τους εργαζομένους (πηγή). Δημιουργείται βέβαια ένα νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης στο εκθεσιακό κέντρο IFEMA, στο οποίο θα τοποθετηθούν 5.000 κρεβάτια – αλλά οι Πολίτες αναρωτιούνται γιατί τα μερικώς ιδιωτικοποιημένα νοσοκομεία της πόλης που είναι πιο κατάλληλα δεν χρησιμοποιούνται καθόλου, παρά την ανάληψη του ελέγχου τους από το κράτος (επίταξη).
Από την άλλη πλευρά υπάρχει γενικότερα έλλειψη προσωπικού, η οποία γίνεται ένα όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα – αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας έχουν μολυνθεί, λόγω ανεπαρκούς ή καθόλου προστατευτικής ενδυμασίας. Υπάρχουν βέβαια παραλαβές προστατευτικών στολών, αλλά μερικές από αυτές είναι λεπτότερες από τις σακούλες απορριμμάτων (πηγή) – ενώ το 14% αυτών που βρέθηκαν μολυσμένοι από τη Δευτέρα, ήταν εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.
Οι δολοφόνοι των δύστυχων Ισπανών δεν είναι και εδώ άλλοι από τους Ντράγκι, Merkel και Σόιμπλε (ανάλυση) – αφού μετά την κρίση του 2008 και ειδικά την ευρωπαϊκή κρίση χρέους του 2010 που πυροδότησαν μέσω της Ελλάδας επέβαλλαν ένα άτυπο μνημόνιο, μία πολιτική λιτότητας, παρά το ότι το δημόσιο χρέος της χώρας ήταν τότε στο 39,5% του ΑΕΠ, φτάνοντας σήμερα στο 95,5% (γράφημα). Έτσι μειώθηκαν οι νοσοκομειακές κλίνες κατά 10%, περιορίσθηκε σε μεγάλο βαθμό ο νοσοκομειακός εξοπλισμός και ιδιωτικοποιήθηκαν μαζικά τα νοσοκομεία, ιδιαίτερα στη Μαδρίτη – στην οποία πλέον απασχολούνται 1.000 άτομα λιγότερα στο σύστημα υγείας, από ότι το 2010 (πηγή).
Ως εκ τούτου η Μαδρίτη και η γύρω περιοχή της, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε μία ισπανική Λομβαρδία – αφού ο ιός εξελίσσεται ταχύτερα και θα μπορούσε πολύ γρήγορα να υπερβεί τα κρούσματα που σημειώθηκαν στην Ιταλία (ανάλυση) ή στην Κίνα (πηγή). Ακριβώς όπως στην Ιταλία δε, η χώρα προετοιμάζεται σχετικά με τις προτεραιότητες που θα δοθούν, όσον αφορά τις διασώσεις – των νεώτερων ηλικιών δηλαδή σχετικά με τους ηλικιωμένους, με παράδειγμα την Ιταλία και το γνωστό «corona triage».
Περαιτέρω, μόνο στη Μαδρίτη έχουν ήδη καταχωρηθεί 1.535 θάνατοι σε σύνολο 2.696 ολόκληρης της Ισπανίας – στην οποία έχουν μολυνθεί συνολικά 40.000 (πηγή), εκ των οποίων τα 12.352 στην πρωτεύουσα. Με δεδομένο όμως το ότι, για κάθε έναν καταχωρημένο με μόλυνση άτομο υπάρχουν άλλοι δέκα μη καταχωρημένοι, οι πραγματικοί αριθμοί είναι εντελώς διαφορετικοί – ενώ κατά τους ειδικούς ο αριθμός των θανάτων θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί με το 200, για να είναι πιο ολοκληρωμένη η εικόνα. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε θα μολυνθούν περίπου 300.000 στη Μαδρίτη και σχεδόν 540.000 σε ολόκληρη την Ισπανία – η κόλαση του Δάντη!
Όσον αφορά το ποσοστό θνησιμότητας, σε μία χώρα που δεν διεξάγονται καθόλου προληπτικοί έλεγχοι λόγω λιτότητας, είναι τεράστιο – αφού στη Μαδρίτη πλησιάζει το 12%. Με κριτήριο βέβαια το ποσοστό θνησιμότητας σε άλλες περιοχές (8,8% για τον ίδιο ιό στην Καστίλλη, 5,3% στη Βαλένθια, 4,9% στη Χώρα των Βάσκων, 3,6% στην Καταλονία, 3,5% στην Ανδαλουσία και 0,8% στη Μούρθια), συμπεραίνεται πως οι στατιστικές είναι άχρηστες – πόσο μάλλον όταν στη Γερμανία, με τις ίδιες επιβεβαιωμένες λοιμώξεις (30.174) μόλις 132 άτομα έχασαν τη ζωή τους.
Βέβαια η Γερμανία, έχοντας απομυζήσει τα τελευταία δέκα χρόνια τεράστια ποσά από τους εταίρους της, διαθέτει ένα πολύ καλύτερο σύστημα Υγείας (πηγή) – οπότε δεν μπορεί να εξάγει κανείς συμπεράσματα. Μόνο στην περιοχή της Μαδρίτης πάντως τις τελευταίες 24 ώρες πέθαναν διπλάσιοι άνθρωποι, από όσους στη Γερμανία συνολικά – με την κατάσταση να επιδεινώνεται καθημερινά.
Στην Ισπανία, 324 θύματα κορώνα ιού ανακοινώθηκαν το Σάββατο, 462 τη Δευτέρα και 514 την Τρίτη – εκ των οποίων τα 272 μόνο στη Μαδρίτη. Στην Ιταλία, στην οποία υπάρχουν σήμερα διπλάσιοι θάνατοι, από ότι στην Κίνα, το προηγούμενο υψηλό των 793 θανάτων επιτεύχθηκε σε μία ημέρα – ενώ ο αριθμός μειώθηκε μεν ελαφρά την Κυριακή και τη Δευτέρα (602), αλλά αυξήθηκε ξανά σημαντικά στους 743 θανάτους την Τρίτη. Σύντομα πάντως η Ισπανία θα ξεπεράσει την Ιταλία, εάν συνεχιστεί η ίδια εξέλιξη – ενώ εκτός από τα γηροκομεία υπάρχει κίνδυνος και για τις φυλακές, οι οποίες έχουν επίσης παραμεληθεί εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας.

Επίλογος

Ολοκληρώνοντας, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι συγκριτικά πολύ καλύτερη, αν και δεν έχει ακόμη εμφανιστεί ο ιός στα γηροκομεία, στις φυλακές και στις μεταναστευτικές δομές που αποτελούν πυρηνικές υγειονομικές βόμβες – ενώ το σύστημα Υγείας μας είναι σε άθλια κατάσταση, υπενθυμίζοντας ξανά τους υπουργούς Υγείας που παριέκοπταν τις δαπάνες αγωνιώντας μήπως τους πάρει τη δόξα η Τρόικα για τις μαζικές απολύσεις! (βίντεο). Η ΕΕ πάντως έχει ήδη τελειώσει, με την εντυπωσιακή έλλειψη αλληλεγγύης που διαπιστώνεται – απλά είναι θέμα χρόνου η επισημοποίηση του θανάτου της.
Βασίλης Βιλιάρδος25 Μαρτίου 2020

12 σχόλια:

χαλαρωσε είπε...

https://attikanea.blogspot.com/2020/03/blog-post_355.html

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΒΙΛΙΑΡΔΟ ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΠΑΤΡΙΔΟ-ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΠΗΛΟΥ ΤΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ.

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΒΟΡΑ ΟΡΝΙΩΝ. ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΕΜΠΕΔΩΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Ο ΚΟΡΟΙΔΟΙΟΣ, ΟΣΟ ΦΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ.

amethystos είπε...

Πώς δέν είναι φονικός φίλε χαλάρωσε; Νά τί λένε οι Ρώσοι τής ομάδος πού πήγε στή Ιταλία γιά βοήθεια."Ρώσοι και Ιταλοί στρατιωτικοί συναντήθηκαν στη Ρώμη στα πλαίσια του πολέμου κατά του covid19. Επιχειρούν να ορίσουν το εχθρό αφού ο ιός δεν είναι παρά το όπλο του.." Τά αττικά νέα αγαπούν τίς θέσεις τών άκρων. Αλλά στά άκρα αυτά ελλείψει κοινωνίας κατορθώνει τόν σκοπό της η δαχειρίστρια. Αυτοεκθειάζεται. Νά ένα άλλο παράδειγμα: "Ταπεινά ἐπιθυμῶ νά Σᾶς συστηθῶ καί εἰλικρινά νά σᾶς πῶ, ὅτι δέν εἶμαι οὔτε ὁ καλύτερος, οὔτε ὁ εὐλαβέστερος τῶν κληρικῶν τῆς ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος. Θρηνῶ καί ὀδύρομαι γιά τίς ἀδιακρισίες μου, τά λάθη μου, τήν ἀμετανοησία μου, τίς ἁμαρτίες μου. Τόσο οἱ δικές μου ἁμαρτίες, ὅσο καί τῶν συνανθρώπων μου, πού ἐξομολογοῦνται σέ μένα, ἤ δέν ἐξομολογοῦνται, ἔχουν διαποτίσει τά στρώματα τῆς ἑλληνικῆς κοινωνίας, γιαυτό καί ἐπιτρέπει ὁ Πανάγαθος Θεός τόσο οἱ ἀρχιερεῖς μας, ὅσο καί μεῖς νά φυλακιζόμαστε μέσα στά σπίτια μας και νά κλειδώνονται οἱ ἱεροί Ναοί μας." παπα Σαράντης Σαράντος.Η εκκλησία είναι οι παπάδες. Τί θά ήταν η σημερινή βουλή χωρίς τόν Βιλιάρδο; Ακόμη καί ο Βελόπουλος προσφέρει κάτι παραπάνω από τούς κομματικούς υπαλλήλους. Νά μήν ακούμε τούς γιατρούς; Νά μήν υποστηρίξουμε τά μέτρα τ.α οποία προστατεύουν τό πληγωμένο σύστημα υγείας; Πρέπει νά φύγουμε από τά μνημόνια. Ποιός Ελληνας όμως μπορεί νά αντέξει τήν δοκιμασία; Αφού δέν αντέχουμε ούτε τά σπίτια μας.

Μαρία Π. είπε...

Αγαπητέ Χαλάρωσε, το ίδιο ιστολόγιο (Αττικά Νέα) δες τι έγραφε πριν λίγες μέρες εδώ:

Ας μιλήσουμε για τον Κορονοϊο, χωρίς πανικό, αλλά με την προσπάθεια ενημέρωσης γι αυτά που μας κρύβουν
https://attikanea.blogspot.com/2020/02/blog-post_259.html

«Ο εφιαλτης ειναι σε εξελιξη ...πολυ φοβαμαι μεχρι τελικης πτωσεως.
Ενα αρθρο γνωστου καθηγητου της ερευνας της βιολογιας στο πανεπιστημιο του Σικαγο(Francis Boyle), λεει πολλα εφιαλτικα.
Εχει μεγαλη ανθεκτικοτητα,κολλαει πανευκολα και μεταδιδεται ακομη ευκολότερα (ακομη και απο τον αερα που αναπνεουμε), εξ΄ου και οι γυναικες στην Καλλιφορνια και....ταχα μου ψαχνονται.
Κατ΄αρχην ειναι τεχνιτος ιος κατασκευασμένος στο πανεπιστημιο της Β.Καρολινας με επιχορηγηση του NIH(εθνικου ινστιτουτο Υγειας), επισης σε συνεργαδια με Αυστραλιανα και Κινεζικα εργαστηρια. 
Σε πληρη συνενοηση ολα τα...ερπετα.
Χρονος επωασης 30ημερες και ανθεκτικοτητα σε οποιο περιβαλλον βρεθει(ο ιος), 9 ημερες.
Επισης οταν εισελθει εντος του οργανισμού,  δεν φευγει ποτε οπως ο ερπης.
Θα βρισκεται σε λανθανουσα κατασταση και θα επανερχεται.
Προσβαλει τους παντες και οι συνεπειες ειναι τραγικες.
Διαλυει ολο το συστημα...τα οργανα πολτοποιουνται καθ΄οτι δημιουργει σηψαιμικα σοκς.
(Αυτα δεν τα λενε), γι΄αυτο δεν γνωριζουμε σε τι κστασταση ειναι οι θανωντες...»

Αυτά τα γράφει η Π.Σουφλή.Εμείς τι απ΄όλα να πιστέψουμε;

χαλαρωσε είπε...

Ο Βιλιαρδος ειναι ενας εξαιρετικος επιστημων και οπως δειχνουν τα γραπτά του και ενας εξεχων ανθρωπος. Θυμασαι και τοτε αμεθυστε με τις εκλογες που ειχα εκφρασει την ιδια θεση. Ειναι σαφες οτι η λογικη λεει οτι πρεπει να βγαλουμε το καλυτερο δυνατο απο τα πραγματα. Επ αυτου δεν ψηφισα τον Βελοπουλο διοτι τον παρακολουθω απο πιτσιρικα απο την εποχη που ηταν σε τοπικα καναλια της Μακεδονιας και εχω ιδια αποψη. Το οτι ο Βιλιαρδος ενταχθηκε στο Βελοπουλο μας πικρανε αλλα δεν τον απορριψαμε δια τον λογο οτι εντιμως εξηγησε τον λογο για τον οποιο το κανει. Ο Βιλιαρδος εβλεπε οτι δεν γινοταβ διαφορετικα. Εμεις δεν διαφωνουμε με αυτο. Δεν υπηρχαν και πολλες περιπτωσεις να εισελθει στη βουλη ενας τοσο αξιολογος ανθρωπος και πατριωτης αληθης μεσα απο ενα πατριωτικο κομμα, που ουτως η αλλως δεν υπηρχε, και να προσφερει στην πατριδα. Ο Βιλιαρδος βγαζει πολυ καλο. Εμεις απλα θεωρουμε οτι δεν μπορει να μπολιαστουν πολλοι στο κομμα του Βελοπουλου και να παραγουν καλο, διοτι ο συγκεκριμενος ειναι αθλιος. Το καλο που ερχεται απο τον Βιλιαρδο δεν το παραθεωρουμε αλλα με τον Βελοπουλο δεν μπορουμε να συμπορευτουμε ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Προσωπικα οπως εχω γραψει κι εδω ακουω τους γιατρους στα ορια του προσωπικου. Στο ζητημα του κοροιδοιου ειμαι ηδη σε καραντινα την οποια εντιμως τηρω και δεν εχω καμμια διαθεση να μεταδωσω τον ιο σε καποιον. Οχι οτι πασχω αλλα λογω επιστροφης απο εξωτερικο αναγκαστικα ειμαι μεσα. Αρα δεν εντιλεγω στην γνωμη της επιστημης. Το ζητημα αμεθυστε ανακυπτει απο την στρατευμενη ιατρικη η οποια ειναι και στρατευμενη απάτη. Εδω εχουμε επιστρατευση και οι μαρτυριεσ ειναι παμπολες. Δεν μπορουμε να χασκουμε μπροστα στις αυθεντιες που επιστρατευονται προς τρομοκρατηση του κοσμου. Θα ανφερφω στον Βιλιαρδο παλι, συμφωνα λοιπον και με αυτον η οικονομικη καταρευση που ερχεται και η οποια ειναι επιγονος της πανδημιας θα εχει απειρως περισσοτερα θυματα, συν την πραγματικη επιδημια πεινας που ερχεται. Δεν μπορουμε να εμπιστευτουμε δυστυχως τους γιατρους, ιδιαιτερως τους στρατευμενους. Το καπελωμα της ιατρικης επιστημης απο τις φαρμακευτικες ειναι ολοκληρωτικο. Ολοι οι γιατροι με τον εναν η τον αλλο τροπο εμπλεκονται με τις φαρμακοβιμηχανιες.
Η τρομοκρατια που ασκειται ειναι τπευθυνη για την καταρευση του ουτωσ η αλλως σακατεμενου συστηματος. Μια σοφρωνα πολιτικη που δεν θελει να καταστρεψει την χωρα και να οδηγησει τους πολιτες της στα ακρα συστηνει ψυχραιμια στις πραξεις και οχι στα λογια. Αμεσα προσληψεις εστω και ορισμενου χρονου για να επανδρωθουν τα ερημα νοσοκομεια. Καραντινα στην ενημερωση και οχι αυτο το χαλι. Τεσπα οτιδηποτε μας οδηγει σε μια ψυχραιμη διαχειριση προκρινεται. Ιδεες και προηγουμενα υπαρχουν. Εδω ομως η τρομοκρατηση τους προκαλει ηδονη. Ηδονιζονται απο το αλαφιασμενο ποπολο. Ενδυναμωνονται απο την ταλαιπωρια και τον πονο. Σε καθε περιπτωση και η εδω και γενικοτερα εξω οι εξουσιαστες εχουν χεστει απο τη χαρα τους. Σε τελικη αναλυση ενα ορατο ενδεχομενο μιας καταρευσης της χωρας πρεπει να ζυγιστει πολυ στις αποφασεις. Μιλαμε για σοβαρους ανθρωπους και οχι κωλοπαιδα ως εχουμε.
Δεν ειπα οτι ο ιος δεν σκοτωνει σκοτωνει αλλα οχι οπως θελουν να τον παρουσιασουν. Εχει απειρα στοιχεια επ αυτου. Στην Κινα σκοτωσε 4000 περιπου. Φονικο ειναι αλλα οχι αυτο που επιθυμουν. Στην Αμερικη ισως σκοτωσει και 500000 χιλιαδες διοτι η στοχευση ειναι διαφορετικη. Τεσπα αυτα ειανι διαισθηση οχι ομως αβασιμη.

χαλαρωσε είπε...

Η αναρτηση απο αττικα νεα δεν αναφερεται στη σουφλη αλλα σε αυτα που υποστηριζει ο επιδημιολογος. Η σουφλη οπως ειπε και ο αμεθυστος ειναι των ακρων αλλα ειναι και αποκαλυπτικη σε αρκετα θεματα. Εμεις δεν ειμαστε τζιχαντιστες του δικτυου αλλα κατα την προτροπη και του αμεθυστου απο οπου μπορουμε παιρνουμε οτι καλυτερο μπορουμε. Δεν υποστηριζουμε λυσεις των ακρων αλλα σε καθε περιπτωση προκρινουμε την εντιμοτητα. Αυτος ειναι και ο λογος που παρα την πικρια μας που ο Βιλιαρδος ειναι στο κομμα του παπ@ρα εμεις δεν τον απορριπτουμε επ ουδενι.
Τεσπα. ΤΑ μετρα αμεθυστε δυστυχως ειναι μετρα πανικοβλημενων μπροστα στο λυντζαρισμα διοτι αυτοι που υπερθεματιζουν δεν εχουν ουτε εντιμοτητα ουτε καλη μαρτυρια, δυσκολα τους εμπιστευομαστε. Ειμαστε σε καραντινα αλλα στα χερια μας εχουμε την καραμπινα. Και δεν προκειται φιλε αμεθυστε να την αφησουμε αλαδωτη -:).
Συγχωρεστε μας την πολυλογια. Απαντησαμε απο σεβασμο στον αμεθυστο, διοτι οπως ειπαμε και το ξαναλεμε ειναι πολυτιμοτατη η προσφορα του στα θεολογικα μας και η εντιμοτατη σταση του.

amethystos είπε...

Αδελφέ χαλάρωσε η αλήθεια είναι ότι τόν Βελόπουλο δέν τόν γνωρίζουμε. Η αλήθεια είναι επίσης ότι ο Βιλιάρδος δύσκολα θά ριζώσει. Οι Ελληνες βουλευτές δέν είναι πρώτης ποιότητος όπως καί οι Ελληνες ψηφοφόροι. Τά μέτρα πού παίρνουν σιγά-σιγά τά κράτη έχουν σάν στόχο τήν προστασία τών συστημάτων υγείας. Τά οποία είναι ήδη προβληματικά. Η θεραπεία από τόν ιό είναι απαιτητική καί ακριβή καί τό σύστημά μας διαλυμένο. Οι γιατροί καί οι νοσοκόμοι δουλεύουν σχεδόν πρακτικά όπως οι χειρουργοί στόν πόλεμο. Δέν έχουν τήν βοήθεια τών εργαστηρίων μέχρι στιγμής. Ακόμη καί η Αγγλία υπέκυψε στήν πίεση τών νοσοκομειακών γιατρών. Μαθαίνουμε ότι καί η Ρωσία παίρνει περιοριστικά μέτρα. Τό εκκλησιαστικό κατεστημένο αδελφέ δέν χρειάζεται νά τό χαρακτηρίσουμε. Προχτές ο Ιερώνυμος, πλήρης σοφίας, είπε ότι ο Θρόνος του είναι ο τάφος του. Ο θρόνος του!!! Ο Μητσοτάκης έκλεισε τίς εκκλησίες γιά νά αποδείξει ότι είναι ηγέτης, άντρας σκληρός. Είμαστε οι κωμικοί τής οικουμένης. Αλλά φαντάσου νά καταλήγαμε στούς ομαδικούς τάφους. Η αλήθεια είναι ότι τήν λυπάμαι τήν Ελλάδα. Είμαστε σέ αδιέξοδο, στά χέρια τού Χριστού καί τής Παναγίας καί τών Αγίων. Ισως καί αυτοί νά τήν λυπούνται μέ τούς ανίκανους πού έμπλεξε. Δές ο Βολουδάκης πόση απειλητική ειρωνία ο γνώστης. Τί υμνητής τών δυνατών. Λές καί δέν κάνουν κουμάντο οι δυνατοί στόν κόσμο από πάντα καί γιά πάντα. Ενας μεγάλος Αγιος πού βλέπει καθημερινά τόν Χριστό, αόρατος, είδε τούς πέντε δυνατούς στό βουνό ψηλά εκεί. Μύηση στό Θιβέτ περιγράφει. Οποια πέτρα καί νά σηκώσουμε η Ελλάδα μάς πονάει. Δέν άλλαξε τίποτε από τό 30.

χαλαρωσε είπε...

αμεθυστε τον Βολουδακη λογω και της στασης του απεναντι στον Αγιο Παισιο δεν τον παμε με τιποτα. Επειτα γνωριζουμε και την σταση του απεναντι στα μελη της Κοινωνιας, πολιτικο κομμα. Δεν τον ακουμε ουτε με τα χωνια που ειχαν παλια οι βαρηκοοι. Ειναι βιος παραλληλος Σαραντου, Φωτοπουλου και αλλων διαφορων παρατρεχαμενων. Καλημερα σε σδερφους φιλους και αναγνωστες του ιστοτοπου.

amethystos είπε...

Εγώ έξυπνος γεννήθηκα εξυπνάκιας καί θά πεθάνω. Ο νέος τύπος ήρωα. Καλά κουράγια αδελφέ.

Μαρία Π. είπε...

Εγώ θέλω να διευκρινίσω επειδή σε άλλη ανάρτηση μίλησα για μια ομιλία του, ότι τον Βολουδάκη δεν τον ξέρω, ούτε είχα ακούσει ποτέ κάτι απ΄αυτόν, ούτε γνωρίζω κάτι σχετικά με τον Άγιο Παϊσιο, και θα ήθελα να μας πει ο χαλάρωσε περί τίνος πρόκειται.
Και επίσης για χάρη της αλήθειας, θα ήθελα να πω ότι μου φάνηκαν κι εμένα «περίεργα» όσα ανέφερε περί «όρους», και δεν κατάλαβα σε τι αναφερόταν.
Το βίντεο μου το εμφάνισε το youtube, και το έδωσα επειδή η ομιλία έλεγχε τους πολιτικούς και την εξαφάνιση του κλήρου, όπως και τον παραλογισμό να μιλούν τόσο καιρό για το απαραίτητο της εξαφάνισης κάθε είδους «φοβίας», της «ομοφοβίας», της «ξενοφοβίας» κ.ο.κ., και απ΄την άλλη να μας επιβάλλουν σήμερα την παράνοια.

amethystos είπε...

Αγαπητή Μαρία είναι βασανισμένος από τόν φθόνο άνθρωπος. Τόν τρώει τό σαράκι τής μεγαλομανίας όπως τούς αποτυχισμένους, τόν Ζήση, τόν Ιερόθεο καί τόσα άλλα αστέρια πού υποδύονται τούς πνευματικούς καί τούς θεολόγους διότι τό αξίωμα τού διακόνου δέν χωρά τίς φιλοδοξίες τους. Κυκλοφορούν ήδη πολλές μέθοδοι άνευ διδασκάλου εκμαθήσεως τής πνευματικής καθοδηγήσεως.Από τό πηδάλιο, μέχρι τού Τρεμπέλα καί τού Ρωμανίδη.

Μαρία Π. είπε...

Κάτι είδα τώρα αδελφέ Αμέθυστε, για το θέμα με τον Άγιο Παϊσιο, και το παραθέτω (δεν έχω προλάβει όμως να το μελετήσω).
https://aktines.blogspot.com/2016/06/blog-post_35.html

amethystos είπε...

http://gpaisioskappadokis.blogspot.com/2013/03/666.html

Εδώ εκτίθεται καθαρώτερα η παληά διαμάχη.