Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

            Με την κατάργηση της διακρίσεως κτιστού και ακτίστου, της Σχολαστικής Θεολογίας, και την γέννηση του υποκειμένου «Σκέπτομαι άρα υπάρχω», ο σύγχρονος μορφωμένος κατοικεί στον νοητό κόσμο. Έχει αντικαταστήσει ήδη τις ιδέες με έννοιες και δημιουργεί κόσμους και νοήματα.

            Στην αρχαία φιλοσοφία, ο άνθρωπος έπρεπε να αφήσει πίσω του τον αισθητό κόσμο και διά της κλίμακος των αρετών να προσεγγίσει τον νοητό κόσμο. Διά του δευτέρου πλού. Ο αρχαίος άνθρωπος γεννιόταν στον αισθητό κόσμο.
            Ο σύγχρονος, μεγάλη η χάρη του, γεννιέται και κατοικεί στον νοητό. Ό,τι σκέπτεται υπάρχει. Ο μεγάλος του αγώνας είναι να κατέβει στον αισθητό κόσμο. Να ενσαρκωθεί. Μεγάλη η χάρη του. Για ποιόν λόγο όμως, να αφήσει τις κορυφές της Δημιουργικότητος και να κατέβει στην Βαβέλ; Για την αγάπη. Για να πραγματοποιήσει τον «τρίτο πλού» που επινόησε ο Αυγουστίνος. Την σύγχρονη αγαπολογία. Εάν θέλει να συνεχίσει να πιστεύει πώς είναι σαν Θεός, πρέπει να αγαπήσει. Διότι ο Θεός αγάπη εστί. Πάμε κοινωνία λοιπόν. ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ!
            Η σύγχρονη επιστήμη υπηρετεί σήμερα πλέον την κάθοδο. Την ενσάρκωση και την σωτηρία του τομέα της. Η οικονομία σώζει την κοινωνία, η πολιτική σώζει τον πόλεμο, η Φυσική ενσαρκώνεται στην τεχνολογία και σώζει τον χρόνο. Η Θεολογία σώζει την Εκκλησία.
            Σωτήρες όλου του κόσμου ενωθείτε. Ο παντοκράτωρ περιμένει! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ. ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ.

Αμέθυστος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

aplws teleio.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Η νιοστή μας δύναμη και το αρχικό μας μέτρο κρίσης και ελέγχου των πάντων,η αφετηριακή μας διάκριση και γραμμή όλων των πραγμάτων,η εποικοδομή προς τον Κύριο είναι η ανα(επι/ανεπι)γραφόμενη,εδώ.Το εναρκτήριο σημείο της πραγματικής γνώσης και της αληθούς εμπειρίας του ανθρώπου.Το μέλλον του και η ζωή του,ο θησαυρός του και το αποθησαύρισμά του.Η βάση της πίστης του και η πίστη από τη βάση (της) (,) 'στη βάση και κατά βάση της (υπόστασης της) ελπίδας του ανθρώπου και του κόσμου (του).Φως και οδοδείκτης,φάρος και φωτεινός σηματοδότης (του).Η λεπτότητά Του.Της αύρας Του.Η κίνησή Του.Η ενσάρκωσή Του.Η γ(Γ)ενέθλια η(Η)μέρα Του και μας των ανθρώπων.Η Πεντηκοστή.Το γ(Γ)εγονός Της.Αναφαίρετο,αναπόδε(ι)κτο και αυταπόδε(ι)κτο,αστοιχείωτο.Αναλλοίωτο,διαχρονικό,αιώνιο.Αλήθεια δεσπόζουσα και υπερέχουσα.Από τον Αυθύπαρκτο και τον Αυθυπόστατο 'στον και προς τον Ανυπόστατο και τον Ανύπαρκτο.