Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Εσχατη προδοσια η μη συμμετοχή της Ελλαδας στην αντιτρομοκρατική συνεργασία Ρωσιας – Κίνας.



Την ωρα που η Θρακη γίνεται θέατρο δράσης των ισλαμοφασιστων, η Ελλαδα οφείλει άμεσα να ενταχθεί στην αντιτρομοκρατική συνεργασία Ρωσιας – Κίνας. Απο την Ξινγιανγκ, τον Καύκασο εώς την Κομοτηνή, ο εχθρός ειναι κοινός. Με μια απλή συμμετοχή 80 στρατιωτών, η Ελλαδα αποκτά αμέσως το πλεονέκτημα στήριξης απο την υπερδύναμη των 12000 ανδρών της ομάδας ταχείας επέμβασης. Έτσι, σε οποιαδήποτε κίνηση των τζιχαντιστων στην Θρακη με πρόσχημα την “αυτονόμηση”, χιλιαδες άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπερδύναμης θα μπορούν να επέμβουν και να διαλύσουν κάθε ισλαμοφασιστικη μεθόδευση.
Κάθε ολιγωρία, συνιστά εσχάτη προδοσια.

Η Κίνα και η Ρωσία πρέπει «να δώσουν τα χέρια» και να συσφίξουν τους δεσμούς τους μπροστά στην άνοδο των «εξωτερικών κινδύνων», διαβεβαίωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σε συνομιλίες του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Τατζικιστάν, μετέδωσε σήμερα το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν, για τέταρτη φορά φέτος, χθες, Πέμπτη, στην Ντουσανμπέ, την πρωτεύουσα της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας του Τατζικιστάν, με την ευκαιρία μιας συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, μετέδωσε το Νέα Κίνα.
Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης συνασπίζει τέσσερις χώρες της κεντρικής Ασίας: το Τατζικιστάν, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν, καθώς και την Κίνα και τη Ρωσία.
Η οικονομική προσέγγιση ανάμεσα στη Μόσχα και το Πεκίνο επιταχύνθηκε φέτος με σημαντικά συμβόλαια στον ενεργειακό τομέα, τη στιγμή που τα δύο κράτη αντιμετωπίζουν αμφότερα τεταμένες γεωπολιτικές συνθήκες: την ουκρανική κρίση το ένα και τις εδαφικές διενέξεις στην Ανατολική και τη Νότια Σινική Θάλασσα το άλλο.
Οι δύο χώρες οφείλουν «να βελτιώσουν την αμοιβαία υποστήριξή τους, να ανοίξουν περισσότερο η μία στην άλλη και να δώσουν τα χέρια για να αλληλοβοηθηθούν» ώστε «να αντιμετωπίσουν από κοινού τους εξωτερικούς κινδύνους και προκλήσεις» και να ενισχύσουν την «ανάπτυξή» τους, δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ κατά τη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο.
Οι δύο χώρες υπέγραψαν το Μάιο, έπειτα από δέκα χρόνια δύσκολων διαπραγματεύσεων, ένα μεγάλο συμβόλαιο για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στην Κίνα για ένα ποσό που υπολογίζεται ότι θα φθάσει τα 400 δισεκ. δολάρια μέσα σε 30 χρόνια.
Καθώς έχει αρχίσει μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και την κρίση στην ανατολική Ουκρανία μια αντιπαράθεση με τους Δυτικούς που δεν έχει προηγούμενο από τον Ψυχρό Πόλεμο, η Ρωσία επιδιώκει να επαναπροσανατολίσει προς την Ασία τις εξαγωγές των υδρογονανθράκων της.
Σύμφωνα με το Νέα Κίνα, ο Πούτιν έκανε χθες λόγο για μια «ασταθή» περιφερειακή και διεθνή κατάσταση, λέγοντας πως ελπίζει ότι οι δύο δυνάμεις «θα συνεχίσουν να προωθούν σημαντικά προγράμματα για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο», αλλά και για τον πυρηνικό τομέα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: