Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκινάμε πόλεμο με την Τουρκία δηλώνει ο στρατιωτικός διοικητής του PKK

pkk-tourkia-630x400
 «Ξεκινάμε πόλεμο με την Τουρκία στο τέλος Σεπτεμβρίου» δηλώνει σε συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Αμπερίν Ζαμάν, ο στρατιωτικός διοικητής του PKK, Τζεμίλ Μπαγίκ.
Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο κορυφαίο site με θέματα της Μέσης Ανατολής, Al Monitor, στην συνέχεια του τελεσίγραφου που έστειλε ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Τουρκία μέσα από τις φυλακές.
Ο ηγέτης του PKK μέσα από τις φυλακές του Ιμραλί, είχε καλέσει σε γενική εξέγερση τους Κούρδους και τους είχε ζητήσει να είναι ετοιμοπόλεμοι, αφού όπως σημείωνε η Τουρκία παίζει βρώμικα παιχνίδια με το Ισλαμικό Κράτος.
«Την ώρα που ενισχύουν και διαπραγματεύονται με το Ισλαμικό κράτος, έχουν σταματήσει κάθε διάλογο με τους Κούρδους της Τουρκίας» είχε υπογραμμίσει ο Αμντουλάχ Οτσαλάν.
Στην συνέντευξή του ο στρατιωτικός διοικητής του PKK κάνει και συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, αποκαλύπτει ότι οι τζιχαντιστές κρατάνε στο χέρι την Τουρκία, γιατί αν δεν κάνει ότι της λένε «θα αποκαλύψουν με έγγραφα το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος που κάνουν» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Τζεμίλ Μπαγίκ.
Η δεύτερη μεγάλη αποκάλυψη του στρατιωτικού διοικητή είναι ο τρόπος που βοήθησαν οι Τούρκοι το Ισλαμικό Κράτος στην μάχη του Κομπανί.
«Δύο ημέρες πριν το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύσει επίθεση στο Κομπανί, ένα τουρκικό τρένο με όπλα σταμάτησε σε χωριό της Τουρκίας στα σύνορα με το Αμπιάντ, που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος και τους παρέδωσαν όπλα» κατέληξε ο Τζεμίλ Μπαγίκ.

 triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...