Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Νταβούτογλου συνομιλεί στον ύπνο του με φιλοσόφους

Στα όνειρά μου συχνά συνομιλώ με τον Φριντριχ Χέγκελ και τον Αλ-Γκαζαλι»

Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συνομιλεί με φιλόσοφους του παρελθόντος, όπως ο Χέγκελ, στον ύπνο του.

Δεν πρόκειται για κάποιο ανέκδοτο που κυκλοφορούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του ούτε για κολακευτικό χαρακτηρισμό των γνώσεών του. Το αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας την περασμένη Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου σε φοιτητές του πανεπιστημίου Οντοκουζ Μαγις της Σαμσούντας.

«Αλήθεια, σας λέω. Στα όνειρά μου πολλές φορές συνομιλώ με τον Φρίντριχ Χέγκελ και τον Αλ-Γκαζαλι», τον ισλαμιστή νομομαθή του 11ου αιώνα, εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Εξακολουθώ να έχω καθηγητές πρόσωπα που ουδέποτε αντίκρισα. Οι Χεγκελ και Γκαζαλι είναι δάσκαλοι μου, συνομιλούσα μαζί τους όταν έγραφα τη διδακτορική διατριβή μου». Ο δεσμός καθηγητή-φοιτητή είναι μοναδικός, «δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλο».

Ο Χεγκελ είναι ο τελευταίος διανοούμενος του παρελθόντος που αναφέρεται από τον κ. Νταβούτογλου. Πριν από λίγες ημέρες είχε αναφερθεί στον Καρλ Μαρξ τον οποίο υπέδειξε σε φοιτητές, ακόμη και σε άθεους, σαν παράδειγμα σχέσεων καθηγητή-σπουδαστή. «Είναι απαραίτητο για έναν άθεο να μάθει τον θρησκευτικό πολιτισμό, ακριβώς όπως εγώ θέλω να μαθαίνω για τον Μαρξισμό παρόλο που δεν είμαι Μαρξιστής», τους είπε.

Σχόλιο ιστολογίου: Εαν δεν είναι δείγμα επικίνδυνης έπαρσης, τότε είναι σαφέστατα δείγμα ψυχολογικής διαταραχής, που καθιστά τον πρωθυπουργό της Τουρκίας ακόμη πιό επικίνδυνο και από τον "σουλτάνο" Ερντογάν.

Πηγή
 kostasxan

ΥΠΝΟΠΑΙΔΕΙΑ. ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Μπορεί να είναι και μάλλον είναι και δαιμονική διαταραχή. 

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...