Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Τον εγκατέλειψε και η Μέρκελ !

Ξινά του βγήκανε τα γενέθλια για τα σαράντα χρόνια της Ν.Δ του Αντώνη Σαμαρά, αφού η Μέρκελ τον άφησε με άδεια χέρια.
Μόνος και έρημος βρέθηκε στη σημερινή συνάντηση με τη Μέρκελ στο Βερολίνο ο Αντ. Σαμαράς, καθώς το “εσωτερικό μέτωπο” έχει καταρρεύσει και η καγκελαρία φρόντισε χθες να διαμηνύσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να αναμένει βοήθεια όσον αφορά τα κρίσιμα
θέματα του χρέους, του προγράμματος (μέτρων) κ.ά. Το ότι δεν περιμέναμε “δώρα” από το Βερολίνο συνάγεται και από το γεγονός,σύμφωνα με το left.gr, ότι ο πρωθυπουργός δεν συνοδεύτηκε από τον υπ. Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη, ενώ στη συνάντηση δεν παρευρέθηκε ούτε ο Β. Σόιμπλε. «Μόνο διαπραγματευτικό χαρτί του Σαμαρά, η προοπτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε η αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο Σαμαράς ζητεί από τη Μέρκελ τη χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί, παρουσιάζοντας ως παράταση του προγράμματος τη συνέχιση του Μνημονίου και ελπίζει να πάρει ως “δώρο” τη μετάθεση για μετά τις εκλογές των νέων επώδυνων μέτρων για το ασφαλιστικό, τις απολύσεις και τους πλειστηριασμούς ακινήτων.
Το ζήτημα του χρέους βρέθηκε στην ατζέντα των συνομιλιών, ωστόσο, αποφάσεις δεν λαμβάνονται σε διμερές επίπεδο.
Το ξεκαθάρισε άλλωστε και ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφαν Ζάιμπερτ: «Τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να ληφθούν σε διμερές, αλλά μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Ο στενός συνεργάτης της καγκελαρίου Νόρμπερτ Μπάρτλε δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ρύθμισης. «Είναι σχεδόν πλέον αδύνατον να μειώσουμε κι άλλο τους τόκους ή να επιμηκύνουμε τη διάρκεια εξόφλησης». Το επίσημο Βερολίνο τονίζει ότι δεν μπορεί να απομακρυνθεί η τρόικα προτού ολοκληρωθεί η αποστολή της.
Όσο για το ΔΝΤ, η κυβέρνηση της Γερμανίας θεωρεί ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την τεχνογνωσία που αυτό παρέχει. Σε κάθε περίπτωση, στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι η καγκελάριος θα ακούσει προσεκτικά τον συνομιλητή της, «αλλά για παραχωρήσεις, δεν θέλει να ακούσει ούτε κουβέντα».
Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΕΙΝΑΙ  ΠΙΟ ΣΕΞΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: