Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2024

Νεοεκκλησία, η τελευταία βλασφημία: τα Θεοφάνεια των Λαών

  του Φραντσέσκο Λαμεντόλα




Εμείς οι οπισθοδρομικοί και αντιδραστικοί Καθολικοί νομίζαμε ότι ξέραμε τι είναι τα Θεοφάνεια: δηλαδή (από τα αρχαία ελληνικά) η φανέρωση του Κυρίου στην ανθρωπότητα, που γιορτάζεται στις 6 Ιανουαρίου, δώδεκα ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, θυμίζοντας την επίσκεψη των Τριών Βασιλέων (Μάγων). Αλλά δεν έχουμε λάβει υπόψη τα υπέρτατα ύψη της θεολογικής ενημέρωσης που μπορεί να φτάσει η νέα εκκλησία, όταν βάλει το μυαλό της σε αυτήν. Διότι, όπως λέει ο καρμελίτης πατέρας Giorgio Rossi (στο περιοδικό Il Carmelo Oggi, Monza, τεύχος Νοεμβρίου 2012, σελ. 28):

Το δόγμα μεγαλώνει, αναπτύσσεται και βαθαίνει: είναι ζωντανό. Επειδή εκφράζει και εμβαθύνει το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, η κατανόησή Του αυξάνεται σε όλη την ιστορία. Γνωρίζουμε τον Ιησού, προσαρμοζόμαστε στον Χριστό ανά τους αιώνες. όπως έκανε μαζί μας στο σύντομο διάστημα της ζωής του ως άνθρωπος ανάμεσα στους ανθρώπους.

Μεταφρασμένο σε πιο απλά λόγια: οι παππούδες και οι πατέρες μας, οι φτωχοί, με την απλότητά τους, πίστευαν ότι λάτρευαν τον Ιησού με το πνεύμα της αλήθειας, σύμφωνα με την χιλιόχρονη διδασκαλία της Εκκλησίας. και πιστεύαμε ότι ο Ιησούς που λάτρευαν ήταν ο ίδιος που είχαν λατρέψει και ο Άγιος Μαξιμιλιανός Κόλμπε, ο Άγιος Ιωάννης Μπόσκο, ο Άγιος Κουρέ του Αρς, ο Άγιος Αλφόνσο Μαρία ντε Λιγκουόρι, ο ευλογημένος Μάρκο ντ' Αβιάνο, η Αγία Τερέζα της Αβίλα, ο Άγιος Ιωάννης του Σταυρού, ο Άγιος Φίλιππος Νέρι, ο Άγιος Φραγκίσκος της Πάολα, η Αγία Αικατερίνη της Σιένα, ο Άγιος Αντώνιος της Πάδοβας, ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, η Αγία Κλάρα, ο Άγιος Δομίνικος, ο Άγιος Θωμάς Ακινάτης, ο Άγιος Αλβέρτος ο Μέγας...  Μα κάναμε λάθος. Η γνώση και η κατανόηση του Ιησού μεγαλώνουν με την πρόοδο του χρόνου, γυρίζουν με τον τροχό της ιστορίας: επομένως ο Ιησούς που γνωρίζουμε σήμερα, χάρη στη νέα εκκλησία και τους νέους θεολόγους, είναι ένας πιο «αληθινός» Ιησούς, πιο «ζωντανός», από αυτόν που γνώριζαν και λάτρευαν όλοι αυτοί, γιατί είμαστε πιο σύγχρονοι από αυτούς. Όπως λέει ο Ισπανός Ιησουίτης Busto Saiz, τώρα έχουμε μπροστά μας, χάρη στις προσπάθειες ενημέρωσης/επικαιροποίησης και εμβάθυνσης αυτής της νέας εκκλησίας, έναν πιο αξιόπιστο Ιησού, ενώ εκείνος που ήταν γνωστός και λατρεμένος στο παρελθόν από τις γενιές των Καθολικών που προηγήθηκαν, ήταν -προφανώς- λιγότερο αξιόπιστος .
Αυτό είναι σωστό: δεν έχουμε τον Ιησού μπροστά μας, αλλά "έναν" νέο και πιο αξιόπιστο Ιησού. Πιστεύαμε, στην αφέλειά μας και στη βαριά άγνοιά μας ότι ο Ιησούς, ο Ιησούς της πίστης, ήταν πάντα ο ίδιος με τον εαυτό Του, αλλά κάναμε λάθος, γιατί ο Ιησούς είναι ακόμα ένας άνθρωπος της ιστορίας, που εκδηλώνεται στην ιστορία, ένας άνθρωπος ανάμεσα στους ανθρώπους. Επομένως, κάθε εποχή έχει τον «δικό της» Ιησού. Ω, αλλά μην ανησυχείτε: ένας Ιησούς που είναι όλο και πιο αληθινός, όλο και πιο ανθρώπινος και όλο και πιο αξιόπιστος.

Ποιος ξέρει πόσο καλά θα τον γνωρίσουν τότε οι απόγονοι, για παράδειγμα εκείνοι που θα ζήσουν στα μέσα της τρίτης χιλιετίας, ή, καλύτερα, στο τέλος της. για να μην αναφέρουμε τους πολύ τυχερούς χριστιανούς της πέμπτης, έκτης και έβδομης χιλιετίας! Ας αφήσουμε  τα κοινότυπα θαύματα του μέλλοντος ενός Ιουλίου Βερν: αυτές θα είναι γενιές που θα φιλήσει στο μέτωπο η τύχη, φυσικά χάρη στον θεό Πρόοδο: χάρη σε αυτόν, θα έχουν σχεδόν φτάσει στο σημείο να δουν τον Ιησού πρόσωπο με πρόσωπο, με Όχι άλλα μυστικά, σαν να ήταν ένας από εμάς, ένας άνθρωπος σαν όλους μας...

Αλλά, για μισό λεπτό, περιμένετε λίγο: κάτι δεν κολλάει. Τι απαγγέλλουμε στο Σύμβολο της Πίστεως (αυτό στο οποίο ο π. Fredo Olivero λέει, εν μέσω της Θείας Λειτουργίας, ότι δεν πιστεύει, άρα δεν το απαγγέλλει και δεν βάζει να το απαγγέλλουν οι πιστοί της ενορίας του);
Α, ναι: λέει ακριβώς έτσι:
Πιστεύω σε έναν Κύριο, τον Ιησού Χριστό, / τον μονογενή Υιό του Θεού, / γεννημένο από τον Πατέρα πριν από όλους τους αιώνες: / Θεός από τον Θεό, Φως από φως, / αληθινός Θεός από αληθινό Θεό, / γεννημένος, μη κτισμένος, από τον ίδια ουσία του πατέρα / δι' αυτού δημιουργήθηκαν τα πάντα. / Για εμάς τους ανθρώπους και για τη σωτηρία μας κατέβηκε από τον ουρανό, / και με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος / ενσαρκώθηκε στην κοιλιά της Παρθένου Μαρίας / και έγινε άνθρωπος. / Σταυρώθηκε για εμάς υπό τον Πόντιο Πιλάτο, / πέθανε και θάφτηκε. / Την τρίτη ημέρα αναστήθηκε, / σύμφωνα με τις Γραφές, ανέβηκε στους ουρανούς, / κάθεται στα δεξιά του Πατέρα...

Επομένως, ο Ιησούς δεν ήταν άνθρωπος. Δεν ήταν απλά ένας άνθρωπος. Έχετε δει ποτέ άνθρωπο που πεθαίνει, θάβεται και ανασταίνεται την τρίτη ημέρα μετά το θάνατό του και μετά ανεβαίνει στον Παράδεισο; Επομένως, ο Ιησούς Χριστός δεν είναι μόνο ο ιστορικός Ιησούς: Γεννήθηκε από τον Θεό πριν από όλους τους αιώνες, και όλα τα πράγματα δημιουργήθηκαν μέσω Αυτού. Επομένως, στον ιστορικό Ιησού συνυπήρχαν δύο φύσεις, η ανθρώπινη και η θεία. Και χάρη σε αυτό το θείο αναστήθηκε και επέστρεψε στον ουρανό, στα δεξιά του Πατέρα, από όπου θα επιστρέψει, μια μέρα, με δόξα, για να κρίνει τους ζωντανούς και τους νεκρούς, και το βασίλειό του θα είναι χωρίς τέλος.
Επομένως, το να λέμε ότι μπορούμε να γνωρίζουμε τον Ιησού όλο και καλύτερα, χάρη στην πρόοδο της ιστορίας, είναι απλώς ανοησία : επειδή ο Ιησούς της ιστορίας, υποθέτοντας ότι μπορούμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα, είναι μόνο η μία πλευρά του θείου Προσώπου του Ιησού Χριστού: η άλλη πλευρά είναι πάντα η ίδια, ίση με τον εαυτό Του, τέλεια, αμετάβλητη, και οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει ζήσει σε οποιαδήποτε εποχή, ξεκινώντας από την Ενσάρκωσή του, μπορεί να τον γνωρίσει και να τον λατρέψει, με την ίδια πληρότητα όπως οποιοσδήποτε άλλος. Είναι θέμα πίστης, όχι επιστήμης. Οι τελευταίες αρχαιολογικές ή παπυρολογικές ανακαλύψεις δεν υπολογίζονται, ούτε οι τελευταίες «κατακτήσεις», αληθινές ή εικαζόμενες, μιας ορισμένης προοδευτικής και μοντερνιστικής θεολογίας, λίγο πολύ «δρόμου», όπως είναι της μόδας να λέγεται σήμερα. Η πίστη μετράει.
Όσοι έχουν μεγάλη πίστη το γνωρίζουν όσο είναι δυνατόν να το γνωρίσει ένας άνθρωπος, που εξακολουθεί να φέρει το γήινο βάρος της σάρκας: όπως το γνώριζαν ο Άγιος Φραγκίσκος, η Αγία Αικατερίνη της Σιένα, η Αγία Τερέζα της Άβιλα κ.λπ. Όσοι δεν έχουν πίστη, αυτοί που έχουν λίγη, όσοι προτιμούν να βασίζονται στην επιστήμη ή στην «ανθρωπολογική στροφή» στη θεολογία, θα γνωρίζουν λίγα για τον Ιησού: θα γνωρίζουν τα λίγα που ταιριάζουν με τα κριτήριά τους, τον τρόπο σκέψης τους, όλα όσα εκ των οποίων είναι απλώς ανθρώπινα. Θα είναι ένας μικρός Ιησούς, που θα τον γνωρίζουν στενά και, το χειρότερο, αλαζονικά μυαλά.

Λέγαμε ότι πιστεύαμε, μέχρι τις προάλλες, ότι ξέραμε τι είναι τα Θεοφάνεια, δηλαδή η εκδήλωση του Ιησού στους ανθρώπους. Λοιπόν, κάναμε λάθος. τώρα πληροφορούμαστε δεόντως ότι η τελευταία κραυγή των μετασυνοδικών «κατακτήσεων» είναι τα Θεοφάνεια των Λαών.
Ναι, έτσι είναι: «Λαοί» με κεφαλαίο γράμμα, όπως λένε οι αφίσες πολυάριθμων ιταλικών επισκοπών και ενοριών.
Και τι είναι αυτός Είναι ο εορτασμός της αυτο-εισβολής στην Ευρώπη από ορδές ψεύτικων προσφύγων, σχεδόν όλοι Ισλαμιστές και κυρίως Αφρικανοί, που έγιναν δεκτοί ως δώρο θείας χάρης και γιορτάστηκαν ως οι νέοι Τρεις Μάγοι. Είναι περιττό να επισημάνουμε, σε αυτό το σημείο, ότι το «καλωσόρισμα τους» δεν είναι πλέον ζήτημα φιλανθρωπίας, αλλά απόλυτο χριστιανικό καθήκον: το να μην τους καλωσορίσουμε, στην πραγματικότητα, ισοδυναμεί με την αγνόηση των θείων Θεοφανείων, συγνώμη, θέλαμε να πούμε τα Θεοφάνεια των Λαών. Ακριβώς. Τώρα, αν τα Θεοφάνεια του Κυρίου Ιησού έχουν μετατραπεί, προς τιμή προς τους εισβολείς, σε Θεοφάνεια των Λαών, είναι πολύ σωστό ότι η κοινότοπη, ξεπερασμένη και σκονισμένη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων δίνει τη θέση της σε μια νέα Θεία Λειτουργία, των Λαών. Δικαίως: δεν κάνει καμία ρυτίδα.

Και εδώ είναι ο επίσκοπος του Πράτο, Φράνκο Αγκοστινέλι - ο επίσκοπος, δηλαδή, μιας πόλης και μιας επισκοπής που είναι τώρα το σύμβολο αυτής της μετα-ιταλικής και μετακαθολικής, πολυεθνικής και πολυφυλετικής Ιταλίας, που αρέσει τόσο πολύ στον (ψευτο)Πάπα Μπεργκόλιο, αλλά και, κοίτα, καί σέ κάποιον Τζορτζ Σόρος, κάνει μια πολύγλωσση Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό τα Θεοφάνεια, ακριβώς για να εξυψώσει την Ιταλία και την Ευρώπη σύμφωνα με το Σχέδιο Καλέργκι (Kalergi).
Μπροστά στην κινεζική (καθολική;), τη νιγηριανή (καθολική;), τη ρουμανική (καθολική;), την φιλιππινέζικη, την πακιστανική (καθολική;), την πολωνική και την ουκρανική κοινότητα, ο καλός επίσκοπος δήλωσε μεταξύ άλλων:

Ο καθένας είναι παρών εδώ με τη δική του ιστορία και κουλτούρα, οι διαφορές μας είναι πολύτιμη κληρονομιά για ολόκληρη την κοινότητα του Πράτο. Σήμερα γιορτάζουμε τα Θεοφάνεια αλλά οι γιορτές, όπως λέει η παροιμία, δεν τελειώνουν εδώ, πράγματι πρέπει να συνεχιστούν. Η γιορτή είναι εμείς οι συγκεντρωμένοι εδώ με την επιθυμία να περπατήσουμε μαζί στο όνομα του Κυρίου.

Ευχαριστώ, Σεβασμιότατε Agostinelli. Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας: μετά από μια ομιλία αυτού του είδους, όλοι νιώθουμε πιο παρηγορημένοι στην καθολική μας πίστη (αν επιτρέπεται να εκφρασθούμε με αυτόν τον τρόπο, αφού ο ψεύτικος Πάπας Μπεργκόλιο είπε επί λέξει ότι ο Θεός δεν είναι Καθολικός· έτσι ίσως δεν είναι καλό να υπαινίσσεσαι την καθολική μας πίστη, μυρίζει υπερβολική ευρωκεντρική και ρατσιστική αλαζονεία). Από τα συγκινητικά και πολύ ενδιαφέροντα λόγια σας, μάθαμε κάποια πράγματα που ειλικρινά δεν γνωρίζαμε πριν, γι' αυτό είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για αυτό το πολύ γρήγορο φρεσκάρισμα του μαθήματος της ποιμαντικής. 

Πρώτον, μάθαμε ότι δεν είναι απαραίτητο να είσαι Καθολικός για να πας στη Θεία Λειτουργία , όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και ειδικά οι μη Καθολικοί, Μουσουλμάνοι, οι μετανάστες γενικά. Επομένως, ότι η Θεία Λειτουργία δεν είναι πλέον η κεντρική ιεροτελεστία της καθολικής θρησκείας, αλλά μια στιγμή διαθρησκευτικής συνάντησης, όπου η κοινότητα «γιορτάζεται», με την έννοια της λαϊκής κοινότητας, όχι της καθολικής κοινότητας.

Δεύτερον,
 ότι τα Θεοφάνεια δεν είναι μια θρησκευτική περίσταση , δεν είναι ο εορτασμός του Ιησού που αποκαλύπτεται στους ανθρώπους, αλλά είναι μια γιορτή, κατανοητή γενικά και κοσμικά: τόσο πολύ που για τον εορτασμό της δεν αναφέρονται χωρία από τη Βίβλο, αλλά οι λαϊκές παροιμίες. Η γιορτή πρέπει να συνεχιστεί, η παράσταση πρέπει να πάει καλά (παρεμπιπτόντως, σε ποια παροιμία αναφέρεται ο Μονσινιόρ του Πράτο;).

Τρίτον, μαθαίνουμε ότι ένας από τους πυλώνες του μεταναστευτικού ευαγγελίου πέφτει, όπως μας είχαν διδάξει μέχρι τώρα, δηλαδή η ένταξη: τώρα δεν μιλάμε πλέον για ενσωμάτωση αλλοδαπών, αλλά για αξιοποίηση των αντίστοιχων διαφορών τους, που θεωρούνται πολύτιμη κληρονομιά για όλους .
Πολύ καλά; καλό να τό ξέρω. Αλλά δεν μπορούσαν να μας το είχαν πει πριν; Γιατί, μέχρι σήμερα, μας το είχαν πει τελείως διαφορετικά: ότι δηλαδή, με καλή θέληση, και από την πλευρά μας και από την πλευρά τους, οι ξένοι θα ενσωματώνονταν, θα γίνονταν μέρος του πολιτισμού μας. τώρα, όμως, μας παρουσιάζεται ένα μέλλον με στεγανά διαμερίσματα, το καθένα με τις διαφορές του. Ας ετοιμαστούμε: οι παραδοσιακοί μουσουλμάνοι θα μπορούν να απαιτούν, στο νοσοκομείο, την ασφυξία των κοριτσιών τους. και φυσικά το δικαίωμα να φοράς όχι μόνο το πέπλο στο σχολείο, αλλά και τη μπούρκα στο δρόμο, όπως ήδη κάνουν, ανοιχτά και ήρεμα, χωρίς η τροχαία ή η αστυνομία να τολμήσει να σταματήσει και να τους ζητήσει να ξεσκεπάσουν το πρόσωπό τους , δηλαδή να σεβόμαστε, όπως όλοι, πρώτα οι Ιταλοί, τους νόμους που ισχύουν στη χώρα μας.

Τέταρτον
, μαθαίνουμε ότι τα Θεοφάνεια, όπως και σέ άλλες (καθολικές;) «γιορτές» είμαστε μαζεμένοι εδώ.
Τέλεια: ούτε οι υπερπροοδευτικοί και μοντερνιστές Γερμανοί «καθολικοί» του Είμαστε η Εκκλησία , επίσημα μη αναγνωρισμένη, εκείνη την εποχή, από τον Πάπα (ήταν ο Ιωάννης Παύλος Β', το 1997) είχε φτάσει ως εδώ: να συμπίπτουν οι επέτειοι του λειτουργικού ημερολογίου με το «είναι εδώ» της συνέλευσης, μια πολυεθνική και διαθρησκευτική συνέλευση, καθόλου καθολική.
Και τι εξηγεί το γεγονός ότι δεν είναι καθολική συνέλευση;
Πέμπτο σημείο: μπορεί να συναχθεί από το γεγονός ότι τα Θεοφάνεια συνίστανται στο να συγκεντρωθούμε εδώ με την επιθυμία να περπατήσουμε μαζί στο όνομα του Κυρίου. Ποιος όμως Κύριος;
Α, άντε, τι αδιάκριτες ερωτήσεις! Τι σημασία θέλετε να έχει; Αφού διαπιστώσετε, όπως διαπίστωσε ο Άγιος (;) Πατέρας, ότι ο Θεός δεν είναι Καθολικός, έχει σημασία ποιον Κύριο ψάχνετε; Πράγματι, ούτε καν σε αναζήτηση: η φράση λέει κυριολεκτικά να περπατάμε μαζί στο όνομα του Κυρίου. Επομένως, περπατάμε για χάρη του περπατήματος. Δεν ξέρουμε πού πάμε: το σημαντικό είναι να περπατάμε μαζί .
Και τι σχέση έχει ο Κύριος με όλο αυτό το περπάτημα; Στο ότι περπατάς στο όνομά του . Αυτή είναι η σαπουνάδα που δίνεται στον Κύριο: δεν περπατάμε προς Αυτόν. Δεν είναι ο σκοπός και ο στόχος του περπατήματος. Είναι απλώς μια φιγούρα που παραμένει στο βάθος, μια απλή πρόφαση για τη χαρά να περπατάμε μαζί, με πάθος: Καθολικοί, Λουθηρανοί, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι, Βουδιστές κ.ο.κ.
Εν ολίγοις, είναι μια γιορτή του ανθρώπου και μια θρησκεία του ανθρώπου, όχι του Θεού : σε τέλειο γνωστικό και μασονικό στυλ. Ο Θεός είμαστε εμείς, εδώ κάτω. Δεν είναι ο Πατέρας που είναι στους ουρανούς, ούτε ο Υιός που ενσαρκώθηκε. ούτε το Πνεύμα της αλήθειας, που στέλνουν στους πιστούς. Αν μη τι άλλο, το πνεύμα είναι αυτό των ανθρώπων της «καλής θέλησης», ένα πνεύμα με πεζό γράμμα, γιατί είναι όλο γήινο, είναι όλο έμφυτο, δεν έχει καμία σχέση με την υπέρβαση, δεν είναι μια πνοή που κατεβαίνει από πάνω.

Συνοπτικά: 
το «πνεύμα της Ασίζης» ( lupus in fabula) και η κοινότητα του Sant'Egidio, συν η σχολή της Μπολόνια, συν η ανθρωπολογική στροφή και η ερμηνευτική της ασυνέχειας, συν η θεολογία της απελευθέρωσης, οδηγήθηκαν στις πιο ακραίες συνέπειες , δηλαδή στο κήρυγμα του καθήκοντος της αυτο-εισβολής: αυτή είναι η συνταγή. Φιλοφρονήσεις.

Και να τι είπε ένας άλλος επίσκοπος του Μπεργκόλια, ο Λάουρο Τίσι, στους ξένους του Τρέντο που ήταν συγκεντρωμένοι στον καθεδρικό ναό, ευλογώντας τους, πάντα να γιορτάζουν επάξια τα ιερά Θεοφάνεια του Λαού:


Είστε ερώτηση και πρόκληση για εμάς, μας λέτε ότι ο κόσμος όπως είναι δεν λειτουργεί γιατί υπάρχουν αυτοί που έχουν τα πάντα και αυτοί που δεν έχουν τίποτα. Φέρνεις την αξία της διαφορετικότητας να προσεγγίζεται άφοβα. Οι Χριστιανοί είναι αιώνιοι μετανάστες, όσοι αγαπούν σηκώνονται το πρωί και κινούνται, βγαίνουν να συναντηθούν και να δώσουν ζωή: είναι στο DNA μας, ο άνθρωπος που μένει ακίνητος πεθαίνει. Ο ίδιος ο Θεός είναι μετανάστης, η Τριάδα είναι απτή απόδειξη αυτού και οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των λαών της γης δεν μπορούν να αποτελέσουν πρόβλημα για όσους πιστεύουν σε αυτήν. Οι σημαίες που έφερες είναι πρόκληση για να μην φοβάσαι τους άλλους, ας μεταναστεύσουμε λοιπόν ερωτευμένοι, το σπίτι μας είναι στο πρόσωπο του αδελφού που πρέπει να γνωρίσουμε και να γιορτάσουμε. Δόξα τω Θεώ που έφτασες: ένας λαός που κάθεται είναι προορισμένος να πεθάνει, μας κάνεις να καταλάβουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε, είστε άγγελοι του Θεού που στάλθηκαν να μας ξυπνήσουν, να μας πουν ότι είναι καλό να είμαστε διαφορετικοί. Οι Μάγοι επέστρεψαν σπίτι με άλλο τρόπο: είναι ο τρόπος του Ιησού, του καλωσορίσματος, της χαράς που είναι οι άλλοι εκεί και της διαφορετικότητας. Ας μάθουμε να το ταξιδεύουμε άφοβα, η Εκκλησία δεν πρέπει να δημιουργεί φραγμούς.

Σε αυτό το απίθανο παραλήρημα, σε αυτή τη διαυγή (σας λέμε) περιπλάνηση, όπου δεν συμφωνούν δύο σκέψεις μεταξύ τους - για παράδειγμα, η εξύψωση της διαφορετικότητας και ταυτόχρονα η αξίωση για «ενσωμάτωση»), αυτό που προκύπτει είναι ότι ο καθολικισμός έχει γίνει κάτι άλλο, εντελώς διαφορετικό από αυτό που ήταν: ο εορτασμός της εθνικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής διαφορετικότητας. όπου τα σύμβολα του καθολικισμού χρησιμεύουν μόνο για να δώσουν μια όψη αξιοπρέπειας σε κοσμικές, φιλελεύθερες, φυσιολατρικές, ιμανεντιστικές έννοιες.
Σε κάθε περίπτωση, για όσους έχουν την περιέργεια και την υπομονή να συνθέσουν ένα είδος σύνθεσης της σκέψης Tisi, εδώ είναι τα βασικά σημεία:

1) το να είσαι χριστιανός (ούτε καν «καθολικός»: η λέξη Καθολικός καταργείται, είναι σαφές πώς έχει γίνει βρώμικη λέξη) σημαίνει να αγαπάς . και να αγαπάς σημαίνει να είσαι πάντα σε κίνηση. Μαθαίνουμε έτσι ότι ο Χριστιανισμός είναι μια εκδήλωση ακτιβισμού και βιταλισμού, καθώς και βιολογισμού, γιατί το να είμαστε πάντα σε κίνηση «είναι στο DNA μας». Ούτε Ευαγγέλιο, ούτε Αποκάλυψη, ούτε Ενσάρκωση, ούτε Λύτρωση, ούτε Κρίση, ούτε αιώνια ζωή. αν μη τι άλλο, λίγο από τον Δαρβίνο, λίγο από τον Φρόιντ και λίγο από τον Μαρξ ( υπάρχουν αυτοί που έχουν τα πάντα και αυτοί που δεν έχουν τίποτα ).

2) Ο Θεός είναι μετανάστης, η Αγία Τριάδα είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα μετανάστευσης και οι διαφορές μεταξύ των λαών δεν αποτελούν πρόβλημα (προσέξτε την άψογη λογική που συνδέει τις δύο πρώτες προτάσεις, που είναι απλώς τρελές, με την τρίτη, που μας φέρνει πίσω απότομα σε πολιτικό και υλικό επίπεδο).

3) Εμείς (ποιοι; Εμείς οι Καθολικοί; Μπορούμε όμως να πούμε Καθολικοί, ή προσβάλλει κανέναν;) πρέπει να "μεταναστεύσουμε στήν αγάπη", δηλαδή να θεωρούμε το σπίτι μας "το πρόσωπο του αδελφού μας". Μετάφραση: πρέπει να καλωσορίσουμε εκατομμύρια ξένους στο σπίτι μας, όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει να τους καλωσορίσουμε «γιορτάζοντάς τους».
Σας παρακαλούμε, μπείτε όλοι μέσα: εισβάλετε, κλέψτε, βιάστε, συνεισφέρετε, σκοτώστε: σας γιορτάζουμε, δεν φοβόμαστε.

Και γιατί να μην φοβόμαστε, σύμφωνα με την Tisi-tought;

4) Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε γιατί οι ξένοι είναι άγγελοι του Θεού που στάλθηκαν να μας ξυπνήσουν. Έτσι μαθαίνουμε ότι η χριστιανική αγγελολογία έχει εμπλουτιστεί από ένα νέο και θεμελιώδες κεφάλαιο: οι μετανάστες/εισβολείς είναι άγγελοι. οι Άγγελοι με κεφαλαίο γράμμα δεν είναι πια εκεί (ή, αν είναι εκεί, μάλλον μοιάζουν με τους φρικτούς και χαμογελαστούς αγγέλους-διάβολους της βλάσφημης νωπογραφίας του σοδομίτη Cinalli στον καθεδρικό ναό του Terni, που δημιουργήθηκε με εντολή του Monsignor Paglia).Αλλά γιατί, σε αυτό το σημείο, άγγελοι για αγγέλους με πεζό γράμμα, δεν θα μπορούσαν να είναι άγγελοι και οι φτωχοί Ιταλοί; Τα ορφανά, οι χήρες, οι συνταξιούχοι που ζουν με σύνταξη πείνας (και που δεν απολαμβάνουν εγγυημένη διατροφή σε βάρος του Δημοσίου, όπως οι ξένοι);
Ίσως επειδή έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα ή επειδή είναι καθολικοί; Α, ορίστε: βρισκόμαστε σε πλήρη αντίστροφο ρατσισμό .


5) Δόξα τω Θεώ που ήρθες! Αυτό είναι το συμπέρασμα: και δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεται να κάνουμε περαιτέρω σχόλια.
Ας πούμε μόνο ένα πράγμα: αν ένας καθολικός επίσκοπος είχε δώσει μια παρόμοια ομιλία, στα Άγια Θεοφάνεια, μόλις πριν από έξι ή επτά χρόνια, θα είχε ξεσπάσει υπόθεση. Πριν από είκοσι ή τριάντα χρόνια, θα τον είχαν διώξει. Πριν από πενήντα χρόνια, μια τέτοια ομιλία δεν θα ήταν καν νοητή. Επομένως, υπάρχουν δύο περιπτώσεις: είτε η Εκκλησία της εποχής ήταν εντελώς ψεύτικη και εσφαλμένη, είτε η νέα εκκλησία του σήμερα είναι εντελώς ψεύτικη και εσφαλμένη.
Και, σε αυτό το σημείο, είτε ο επίσκοπος του Τρέντο είναι ιδιοφυΐα, όσο και άγιος, είτε είναι ένα επικίνδυνο διαταραγμένο άτομο, που παραλογικά περνάει τον εαυτό του ως επίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας, όπως κάποιος άλλος ισχυρίζεται ότι είναι ο Ναπολέοντας ...


ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΟΣ, ΤΗΣ ΕΤΕΡΟΤΗΤΟΣ, ΤΗΣ ΒΑΡΕΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ Ο ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟΣ ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ.

ΜΑΣ ΠΛΑΣΣΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΑΛΑΜΑΔΕΣ. ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ.

" Όσο ο Θεός τιμά τον άνθρωπο χωρίς όρια, είχα πει τις προάλλες, σε μια άλλη ομιλία, και αυτό είναι σημαντικό, πως τολμά ο Χριστός και λέει, αυτός που αγαπάει την μάνα του και τον πατέρα του, και τα παιδιά του πάνω από μένα, δεν είναι άξιος μου. Πως τολμάει και το λέει; Απάντηση: γιατί κάνει και αυτός το ίδιο. Μας αγαπάει πιο πολύ από τον εαυτό του. Λίγο, τόσο ναρκισσισμό να είχε δε θα ασχολιόταν μαζί μας. Λίγο να έμοιαζε με το Δία, λίγο, λίγο, θα’ λεγε, τι έγινε εκεί πέρα, τι κάνετε, τι…Και βλέπεις ότι σε αγαπά, αυτό είναι το μυστήριο της οικονομίας, όλη αυτή η κάθοδος, και όλο αυτό το πράγμα, όλη η οικονομία του σταυρού, κατάγεται από το ότι σε αγαπάει πιο πολύ από τον εαυτό του."

ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: