Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

«Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΩΣ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ» Riccardo Alberto Quattrini

 Τα μέλη της G7 προσπαθούν τακτικά να επιβάλλουν τους κανόνες και τα πρότυπά τους σε άλλες χώρες

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΩΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ G LOBALISM

Τα μέλη της G7 επιδιώκουν τακτικά να επιβάλλουν τους κανόνες και τα πρότυπά τους σε άλλες χώρες, κανόνες και πρότυπα που περιορίζουν την κυριαρχία και παραβιάζουν τα εθνικά συμφέροντα . Ακόμη και πολυεθνικές εμπλέκονται σε αυτό το γεωπολιτικό παιχνίδι. Δισεκατομμυριούχοι από τον Μπιλ Γκέιτς μέχρι τον Τζορτζ Σόρος χρησιμοποιούν το περιβάλλον για δικό τους κέρδος, αναπτύσσοντας μακροπρόθεσμες στρατηγικές σε εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ορισμένοι διεθνείς οργανισμοί που ισχυρίζονται ότι έχουν υψηλές ηθικές φιλοδοξίες εμπλέκονται στην πραγματικότητα σε άθλια σκάνδαλα που συνδέονται με δυτικούς πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους.
Πεδίο Prirazlomnoye
Στις 19 Σεπτεμβρίου 2013, για παράδειγμα, η Greenpeace οργάνωσε ένα επεισόδιο κατά της Ρωσίας όταν ακτιβιστές προσπάθησαν να επιτεθούν σκόπιμα στη ρωσική πλατφόρμα πετρελαίου Prirazlomnaya , ιδιοκτησίας της Gazprom, χρησιμοποιώντας το σκάφος Arctic Sunrise . Αρκετοί άνθρωποι προσπάθησαν να ανέβουν στην πλατφόρμα, δύο από τους οποίους έπεσαν στο νερό και διασώθηκαν από περιπολικό σκάφος προτού συλληφθούν από Ρώσους συνοριοφύλακες.

Είναι προφανές ότι αυτή η ενέργεια είχε μια σαφή γεωπολιτική ατζέντα που σχετίζεται με τα συμφέροντα της Ρωσίας στην Αρκτική και τη δημιουργία αρνητικής εικόνας της Ρωσίας στη δυτική κοινωνία.

Το Arctic Sunrise έφερε ολλανδική σημαία και το BBC, επικαλούμενο την Greenpeace, ανέφερε ότι στο πλοίο επέβαιναν πολίτες 18 χωρών: Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Δανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Ουκρανία, Ρωσία , Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία, Φινλανδία, Ελβετία, Πολωνία και Σουηδία. Είναι προφανής λοιπόν η πρόθεση των διοργανωτών να δημιουργήσουν διεθνές σκάνδαλο.
Υπόθεση Arctic Sunrise - Η Ρωσία διατάχθηκε να καταβάλει αποζημίωση
Το ίδιο το ατύχημα συνέβη την παραμονή της συνόδου κορυφής της Αρκτικής στο Salekhard. ως εκ τούτου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγκάστηκε να εκφράσει τη γνώμη του για το θέμα.
Απεμπλουτισμένο ουράνιο - Η Σερβία καταγγέλλει το ΝΑΤΟ μετά από 18 χρόνια

Είναι γνωστό ότι ορισμένες πολυεθνικές χρησιμοποιούν την Greenpeace ως εργαλείο για την επίτευξη ορισμένων πολιτικών στόχων. Έχει σημειωθεί πολλές φορές ότι πολλές από τις ενέργειες του οργανισμού στρέφονταν, για κάποιο λόγο, εναντίον ορισμένων εταιρειών, ενώ οι ανταγωνιστές τους καρπώθηκαν σιωπηλά τα οφέλη. Αυτό οφείλεται σε γενναιόδωρες δωρεές από τα ενδιαφερόμενα μέρη: πληρώνουν για την εξάλειψη των ανταγωνιστών με ένα «περιβαλλοντικό» πρόσχημα. Την ίδια στιγμή, πολλές ανθρωπιστικές καταστροφές, όπως η χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου από το ΝΑΤΟ κατά τον βομβαρδισμό της Σερβίας το 1999, απλώς αγνοήθηκαν από την Greenpeace. Ωστόσο, η Greenpeace επιδιώκει παραδοσιακά να αντιμετωπίσει παγκόσμια ζητήματα. Ο καθαρός αέρας στον πλανήτη, οι πηγές νερού και άλλα θέματα βρίσκονται πάντα στην ατζέντα των πολιτικών περιβαλλοντολόγων γιατί δικαιολογούν την ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών.

Έχοντας αυτό κατά νου, δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για ήθη ή αξίες που υποτίθεται ότι υποστηρίζονται από τον οργανισμό. Η εργασιακή ηθική της Greenpeace χαρακτηρίζεται από μια θεμελιώδη αρχή: ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Η Greenpeace έχει συλληφθεί και διωχθεί συχνά για κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων περιβαλλοντικής ζημίας. Τα ακόλουθα επεισόδια είναι καλά παραδείγματα:
βασανίζοντας σκόπιμα φώκιες μπροστά σε κάμερα το 1979.
πληρώνοντας έναν δυτικό αφρικανό ψαρά για να πιάσει μολυσμένα ψάρια·
πρόσληψη εφήβων για να κόψουν το έμβρυο από μια έγκυο καγκουρό για την ταινία της Greenpeace του 1986 «Goodbye, Joy»·
απεικονίζοντας την καθαρή άμμο ως ραδιενεργά μολυσμένη το 1996·
πληρώνει 5 δολάρια σε εφήβους του Σιάτλ για να διαμαρτυρηθούν στην κάμερα κατά της πώλησης ισλανδικών ψαριών το 1999.

Ο συνιδρυτής της Greenpeace, David McTaggart, έχει επίσης εμπλακεί σε απάτες με ακίνητα. Συμμετείχε στη δημιουργία της ίδιας της οργάνωσης, η οποία προέκυψε από μια μικρή ομάδα αφοσιωμένων ακτιβιστών. Φυσικά, η Greenpeace φροντίζει να κρατά κρυφά γεγονότα όπως αυτά. Στη συνέχεια, όμως, πολλοί φιλελεύθεροι πολιτικοί και ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο τους βοηθούν να κηρύξουν τα ευγενή τους ιδανικά.

Η χρηματοδότηση της περιβαλλοντικής ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ από τον Τζορτζ Σόρος είναι περαιτέρω απόδειξη ότι πίσω από τεχνητά καλλιεργημένους «ήρωες» κρύβονται ιδεολογικά και πολιτικά συμφέροντα που προσαρμόζονται στα γούστα μιας εποχής.

Στις αρχές του 2020, ο Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου πανεπιστημίου για την καταπολέμηση των αυταρχικών κυβερνήσεων και της κλιματικής αλλαγής. Δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ. Την ίδια χρονιά, ιδρύθηκε ένας διεθνής οργανισμός με την ονομασία Open Society University Network . Το παγκόσμιο δίκτυο περιλαμβάνει περίπου 40 εκπαιδευτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, όχι μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δυτική Ευρώπη, αλλά και το Κιργιστάν, τη Σερβία, την Κένυα, την Ταϊβάν, τη Μιανμάρ, το Μπαγκλαντές, την Κολομβία και τον Λίβανο. Είναι πιθανώς ασφαλές να υποθέσουμε ότι ο Σόρος θα επιχειρήσει να επεκτείνει αυτό το δίκτυο και ταυτόχρονα να ασκήσει επιρροή σε διάφορες κυβερνήσεις μέσω των υπαρχόντων θυγατρικών του. Το Πανεπιστημιακό Δίκτυο Ανοιχτής Κοινωνίας εκπαιδεύει νέους, έχει ερευνητικά προγράμματα (οκτώ συνολικά) και ασχολείται με ερευνητικά προγράμματα. Υπάρχουν επίσης εξειδικευμένα διδακτορικά και καθηγήτριες μέσω της Ακαδημίας Chatham House του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ένας από τους τομείς ενδιαφέροντος του Πανεπιστημιακού Δικτύου Ανοιχτής Κοινωνίας είναι η «συμμετοχή των πολιτών», η οποία με τη σειρά της χωρίζεται σε τρεις συνιστώσες: εμπλοκή των φοιτητών, αφοσιωμένη μάθηση και θεσμική δέσμευση, η οποία περιλαμβάνει την εμβάθυνση των διεθνών συνδέσεων. Αυτή η στρατηγική πρωτοβουλία στοχεύει ξεκάθαρα στη δημιουργία ενός παγκόσμιου «κράτους σκιών»: ένα διεθνές δίκτυο παγκοσμιοποιών ακτιβιστών με τον δικό του στρατό νεαρών διαδηλωτών στο δρόμο και στρώματα ακαδημαϊκών και πολιτικών επαγγελματιών.

Ένα άλλο γεγονός που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τυμβωρύχος της ΕΣΣΔ, είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Green Cross International , τό οποίο ιδρύθηκε το 1993 και, όπως μπορείτε να μαντέψετε από το όνομα, ασχολείται με περιβαλλοντικά ζητήματα. Η έδρα του βρίσκεται στη Γενεύη. Από το 2019, η Νταϊάν Μέγιερ Σάιμον, Αμερικανίδα επικεφαλής της Global Green USA, υπηρετεί ως πρόεδρος του οργανισμού. Εκτός από την πρόσβαση στο νερό και άλλα καθαρά περιβαλλοντικά ζητήματα, ο οργανισμός ασχολείται με τον αφοπλισμό, τη μη διάδοση όπλων και τον έλεγχο πυρηνικών και χημικών υλικών. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει ρόλο σε αυτό και, μέσω διαφόρων μορφών, επιδιώκει να δημιουργήσει μονοπώλια στις τεχνολογίες διπλής χρήσης και στην παραγωγή όπλων.

Οι συντονισμένες δραστηριότητες οργανισμών όπως αυτοί και η παγκοσμιοποιητική ελίτ θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα νέο μοντέλο έγχρωμων επαναστάσεων. Ενώ το χρώμα για τα οργανωμένα πραξικοπήματα επιλέχθηκε σύμφωνα με τον πολιτικό συμβολισμό των κομμάτων που ανέλαβαν την εξουσία δουλεύοντας για τις Ηνωμένες Πολιτείες, η «περιβαλλοντική» ζομβοποίηση μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επιδοτήσεων και χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης μπορεί σύντομα να δημιουργήσει μια ορισμένη «πράσινη» αφήγηση».

Traduzione di Costantino Ceoldo

Leonid Savin

Δεν υπάρχουν σχόλια: