Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Βαρθολομαίος προς τους Καθολικούς: Ας αποκαταστήσουμε την ορατή ενότητα του Σώματος του Χριστού

 Συγγραφέας: Olena Konstantinova

Ο Επίσκοπος του RCC και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευλογούν από κοινού τους πιστούς. Φωτογραφία: fosfanariou.gr

Ο επικεφαλής του Phanar μίλησε ξανά για την ανάγκη ευχαριστιακής ενότητας με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Στις 25 Νοεμβρίου 2023, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε ξανά για αποκατάσταση της «ορατής ενότητας» του Σώματος του Χριστού μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών, αναφέρει το fosfanariou.gr .

Κατά την επίσκεψή του στην Ιταλία, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε στους Καθολικούς για την έννοια της συλλογικότητας στην Εκκλησία και σημείωσε ότι στην αρχαία λειτουργική παράδοση «η Λειτουργία είναι αδύνατη χωρίς τον λαό, καθώς και χωρίς ιερέα».

Εκφράζοντας θαυμασμό για τη διάσκεψη για την ενότητα στη λειτουργία που διοργάνωσε το RCC, ο επικεφαλής του Phanar σημείωσε ότι τέτοιες εκδηλώσεις «είναι ικανές να επιστήσουν την προσοχή ολόκληρης της Εκκλησίας στη δύναμη της χάρης της ενότητας που εκφράζεται μέσω της Λειτουργίας, του Μυστηρίου του την Τριάδα και την Κοινωνία, καθώς και τον δρόμο που πήραν οι Εκκλησίες μας για να αναπαράγουν την ορατή ενότητα του Σώματος του Χριστού υπό το φως της ιστορίας που έζησαν μαζί ανά τους αιώνες οι Εκκλησίες και οι λαοί της Μεσογείου».

Νωρίτερα, το SPJ έγραψε ότι, σύμφωνα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εμείς και οι Καθολικοί βρισκόμαστε σε έναν μη αναστρέψιμο δρόμο προς την ενότητα
.


Οικουμενική προσευχή στη Νάπολη της Ιταλίας


Η ΑΥΤΟΥ ΘΕΙΟΤΗΣ Ο κ. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ.
 ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΓΑΤΟΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ.
 ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΥΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ.
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ
 ΕΝΑ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ
 ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

ΟΜΟΡΦΙΕΣ, ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: