Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΗΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ Roberto PECCHIOLI


Είναι ωραίο να ακούς κάποια καλά νέα κατά καιρούς. Το ιταλικό κοινοβούλιο ψήφισε τον νόμο που απαγορεύει τη διάθεση στην αγορά του λεγόμενου συνθετικού κρέατος, δηλαδή ενός τεχνητού προϊόντος που δημιουργείται σε εργαστήριο. Δυσάρεστος στις Βρυξέλλες και την παγκοσμιοποιητική ολιγαρχία -και επίσης, όπως φαίνεται, στο Quirinale, που αποδεικνύει τον ανάρμοστο ρόλο της Προεδρίας της Δημοκρατίας - ο νόμος έχει το χειροκρότημα των καταναλωτών, του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου, ενώ έχει προκαλέσει τον έντονο εκνευρισμό του Più Europa, του μικρού κόμματος που υποστηρίζεται από τον Σόρος, το όνομα του οποίου αποτελεί ήδη απειλή. Δύο εκπρόσωποί της μάλιστα ήρθαν σε σύγκρουση με τον πρόεδρο της Coldiretti.
Η επίθεση στα φυσικά τρόφιμα, καθώς και η καταστροφή πολλών οικονομικών αλυσίδων εφοδιασμού, είναι μια επίθεση εναντίον του ανθρώπου, η επιθυμία να τόν μειώσουν σέ τεχνητό πράγμα, η καταστροφή ενός χιλιόχρονου πολιτισμού του οποίου τα τρόφιμα αποτελούν έκφραση, εγκατάλειψη της επικράτειας της οποίας η πρωτοπορία είναι χωρικοί και αγρότες, θεματοφύλακες και δημιουργοί του υπέροχου τοπίου που συνδυάζει φύση και πολιτισμό. Σε ορισμένες χώρες - Ιρλανδία, Ολλανδία - υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια καταστροφής βοσκοτόπων και ζώων στο όνομα του ψευδούς συνδυασμού της προστασίας του κλίματος (η πράσινη απάτη ) και της υπεροχής της τεχνητής τροφής. Ένα σημείο για την ανθρωπότητα, επιτέλους.
Ωστόσο, ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Ενώ η Ιταλία αναλαμβάνει τον ρόλο της θετικής πρωτοπορίας, η ΕΕ ενέκρινε τη χρήση του glyphosate στη γεωργία για άλλα δέκα χρόνια, ενός ισχυρού χημικού ζιζανιοκτόνου με διασπαστικές, πιθανώς καρκινογόνες, επιπτώσεις. Η Bayer – Monsanto χαίρεται μαζί με τις άλλες πολυεθνικές του κλάδου. Η εισαγωγή καναδικού σιταριού που περιέχει ίχνη γλυφοσάτης εξαπλασιάζεται (παράπλευρες ζημιές από τον πόλεμο στην Ουκρανία και αντιρωσικές κυρώσεις). Τα επίπεδα των τιμών λήψης  προσοχής που σχετίζονται με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία έχουν αυξηθεί (από 6 βολτ/μέτρο σε 15). Το σύστημα τηλεπικοινωνιών 5G χαίρεται επίσης. Καλά νέα και για τους παραγωγούς Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών: το νέο σύστημα παραγωγής - το οποίο πολλοί θεωρούν εξέλιξη διαγονιδιακών τεχνικών - που ονομάζεται TEA (τεχνικές υποβοηθούμενης εξέλιξης) εισέρχεται στο «διάταγμα ξηρασίας» της ιταλικής κυβέρνησης.
Παντού και σε διάφορα επίπεδα -το πιο ύπουλο από τα οποία είναι η παραπληροφόρηση- διεξάγεται ένας ολοκληρωτικός πόλεμος κατά της φύσης και του ανθρώπου. Το τεχνητό έναντι του φυσικού είναι ένα από τα κεντρικά θέματα του παρόντος και του κοντινού μέλλοντος. Η απειλή δημιουργεί νέα  εποχή: υπερβαίνοντας τον άνθρωπο, από τον πραγματικό μετανθρωπισμό στις διατροφικές συνήθειες μέχρι το προγραμματισμένο τέλος των περισσότερων γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων: τόσες πολλές βόμβες για τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Κάποιοι προσανατολισμοί, γνωστικοί χάρτες, ονόματα και επώνυμα, σώματα και κέντρα για τη διάδοση του πολέμου κατά της δημιουργίας και κατά του ανθρώπου είναι απαραίτητα. Το όνομα που κυκλοφορεί περισσότερο είναι ο Μπιλ Γκέιτς για τα σχετικά ενδιαφέροντά του στην έρευνα και παραγωγή κρέατος και άλλων συνθετικών τροφίμων, αλλά εμπλέκεται ολόκληρος ο θόλος της ολιγαρχικής κυριαρχίας, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο Τζεφ Μπέζος, ο Γουόρεν Μπάφετ, ο ίδιος ο Τζορτζ Σόρος, με τίς αμέτρητες προκλήσεις της δύναμής τους.
Ας περιοριστούμε, με την ευκαιρία αυτή, σε θέματα που σχετίζονται με τη βιομηχανική τεχνητή τροφή. Ένα καλά τεκμηριωμένο βιβλίο του διάσημου ερευνητή δημοσιογράφου Seamus Bruner καταγγέλλει τον «πόλεμο κατά της γεωργίας» με το πρόσχημα της σωτηρίας του πλανήτη. Οι επενδύσεις του ιδρυτή της Microsoft σε κατοχυρωμένα λιπάσματα, τεχνητό κρέας και γεωργικές εκτάσεις εμπλουτίζουν περαιτέρω τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, περισσότερο από τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η έρευνα, με τίτλο « Controligarchers: exposured the milaire class, my secret deals, and the globalist plan to dominate life your life » αποκαλύπτει τις προσπάθειες των Gates να αγοράσουν γεωργική γη στην Αμερική και αλλού και να επενδύσουν σε τεχνητά γαλακτοκομικά προϊόντα και συνθετικά «καλλιεργημένα» κρέατα. υπό το φιλανθρωπικό πρόσχημα της πρόληψης της κλιματικής αλλαγής.
«Πριν κατοχυρώσουν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τους σπόρους και τα λιπάσματα, τώρα κατοχυρώνουν εναλλακτικές λύσεις για το κρέας. Η απαγόρευση της κτηνοτροφίας θα έδινε μονοπώλια σε εταιρείες εναλλακτικών πρωτεϊνών και θα ωφελούσε επενδυτές όπως ο Bill Gates, ο Jeff Bezos, ο Mark Zuckerberg και ο Black Rock του Larry Fink». Οι συνήθεις ύποπτοι. Το βιβλίο περιγράφει τον πόλεμο κατά των αγροτών και δείχνει πώς οι τεχνολογικοί γίγαντες μονοπωλούν την προμήθεια τροφίμων. «Η εξαγορά του συστήματος τροφίμων, όπως και τόσα άλλα συστήματα ελέγχου, ξεκίνησε με τους Ροκφέλερ και τώρα προωθείται από τον Μπιλ Γκέιτς. Όπως τα περισσότερα μονοπώλια της – από το πετρέλαιο στο λογισμικό μέχρι τη βιοτεχνολογία – η απόκτηση τροφίμων περιλαμβάνει την απόκτηση ιδιωτικής πνευματικής ιδιοκτησίας στην παραγωγή τροφίμων μέσω εμπορικών σημάτων, πνευματικών δικαιωμάτων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Το κοινό οπλοστάσιο των παγκόσμιων ιδιωτικοποιήσεων.
Το κοινό νήμα είναι η «πράσινη επανάσταση», μια σειρά προόδων στον αγροτικό κόσμο που κατέστη δυνατή χάρη στην έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από τους Ροκφέλερ από τη δεκαετία του 1940. Όπως πάντα, οι πραγματικοί στόχοι διαψεύδουν τα αρχικά κίνητρα: η Πράσινη Επανάσταση έχει σίγουρα μειώσει τη φτώχεια και την πείνα μέσω της καινοτομίας, αλλά πολλές λύσεις, όπως οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες ανθεκτικές στα φυτοφάρμακα, έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα: εκτεταμένη ρύπανση, εξάντληση πόρων, ριζικό μονοπώλιο βιομηχανικών σπόρων, εξαφάνιση μικρών επιχειρήσεων και οικογενειακής γεωργίας προς όφελος εταιρειών κολοσσών - γενικά αφοσιωμένων στη μονοκαλλιέργεια - που ελέγχονται από πολυεθνικές. Που τείνουν να εκδιώξουν ολόκληρους πληθυσμούς από τις τεράστιες γεωργικές εκτάσεις που κατέχουν. Οι Ροκφέλερ πήραν όλα τα εύσημα για τις άφθονες σοδειές, κατηγορώντας τα νέα προβλήματα σε έναν βολικό αποδιοπομπαίο τράγο: την κλιματική αλλαγή.
«Τώρα ισχυρίζονται ότι μπορούν να λύσουν την κλιματική κρίση με νέα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θαυματουργά προϊόντα που θα τους κάνουν ακόμη πιο πλούσιους, για άλλη μια φορά σε βάρος των μικρών ανεξάρτητων αγροτών», προσθέτει ο Bruner. Η οργή αυξάνεται μεταξύ των αγροτών σε όλο τον κόσμο για τους περιορισμούς στα παραδοσιακά λιπάσματα, που επιβλήθηκαν «αφού ο Γκέιτς και οι φίλοι του απέκτησαν την πνευματική ιδιοκτησία για τα υποκατάστατα λιπάσματα». Το πιο ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι ενώ στοχεύει στην παραδοσιακή βιομηχανία λιπασμάτων για πάνω από μια δεκαετία, την ίδια στιγμή ο Bill Gates αγοράζει μεγάλη ποσότητα γεωργικής γης. Συνολικά έχει ξοδέψει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε αγροτικές εξαγορές και τεχνολογίες που συνδέονται με την Ατζέντα 2030, τη δυστοπία που εκδόθηκε από τον ΟΗΕ (και τις ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες του) με τη βοήθεια της παγκοσμιοποιητικής λέσχης του Νταβός, του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Όταν ο Γκέιτς ή ένας άλλος δισεκατομμυριούχος (ο Μπέζος, ο Μπάφετ, ο Ζούκερμπεργκ, ο Σόρος, ο Φινκ είναι επίσης μεγάλοι ιδιοκτήτες γης) αγοράζει τεράστια αγροτικά κτήματα ή βοσκοτόπια, δεν αγοράζει μόνο τη γη, αλλά και τα δικαιώματα των υπόγειων υδάτων. Εκτός από τα αγροκτήματα, την άρδευση και τα λιπάσματα, οι παγκόσμιοι πλοίαρχοι έχουν τεράστια ενδιαφέροντα στον τομέα του νερού. Η κατοχή, η επεξεργασία, η συλλογή και η διανομή νερού αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για όσους σκοπεύουν να ελέγξουν τον αγροτικό τομέα. Χωρίς νερό δεν υπάρχει ζωή, ωστόσο: η ιδιωτικοποίηση αυτού του πόρου είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και καταδεικνύει την επιθυμία για κυριαρχία της υπερτάξης και την περιφρόνησή της για όλους εμάς: τους επικίνδυνους κοινωνιοπαθείς.
Επόμενος στόχος του Gates είναι οι εταιρείες συνθετικών κρέατος (Beyond Meat, Impossible Foods) που έχουν καταθέσει δεκάδες πατέντες για τα ψεύτικα κρέατα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα τους. Το σύστημα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και της λεγόμενης «πνευματικής ιδιοκτησίας» είναι μια γιγαντιαία απάτη υπέρ ελάχιστων, η οποία ιδιωτικοποιεί τη γνώση και την τεχνολογία, μετατρέποντάς την σε ολιγοπώλιο για να ελέγχει τις τιμές σχεδόν των πάντων, αποκλείοντας το μέρος της ανθρωπότητας από γνώση και βασικά αγαθά, που δεν μπορεί να πληρώσει, αναγκάστηκε να παραδώσει τον πλούτο και τους πόρους της σε μια λέσχη βαμπίρ. Ο Μπρούνερ υπενθυμίζει επίσης ότι η εισβολή του Γκέιτς στην αγορά τεχνητού κρέατος έγινε μετά από έντονες πράσινες εκστρατείες με στόχο να κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι οι εκπομπές που παράγονται στις φάρμες (συμπεριλαμβανομένου του μετεωρισμού των ζώων) συμβάλλουν σημαντικά στην κλιματική αλλαγή.
Ωστόσο, κάνε αυτό που λέω, όχι αυτό που κάνω. Ενώ μας πείθουν να τραφούμε με smoothies σκουληκιών και προϊόντα εργαστηρίου, αυτοί, η υπερτάξη, με τους πρωταγωνιστές σεφ τους , είναι παθιασμένοι καλοφαγάδες του φυσικού κρέατος. Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Γουόρεν Μπάφετ λατρεύουν να τρώνε μπριζόλα, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ λατρεύει να καπνίζει μοσχαρίσιο ψαρονέφρι και να ψήνει χοιρινά παϊδάκια στη σχάρα («πραγματικό» χοιρινό και μοσχάρι) και λέει ότι τα κρέατα έχουν καλύτερη γεύση όταν τα κυνηγάτε μόνοι σας. Η αλήθεια είναι ότι λίγοι πολύ πλούσιοι καταστρέφουν το γεωργικό σύστημα, οικειοποιούνται το νερό και αποκτούν διπλώματα ευρεσιτεχνίας (δηλαδή νομικές εξουσιοδοτήσεις για να πληρώσουν για ό,τι πρέπει να ανήκει σε όλους) για να προωθήσουν την παγκοσμιοποιητική ατζέντα.
Η νίκη τους είναι η οριστική ήττα της ανθρωπότητας, του τεχνητού έναντι του φυσικού. Τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο –όπως ήταν εδώ και χιλιετίες– εάν εφαρμοστεί πλήρως η αντι-ανθρώπινη ατζέντα τους. Η γεωργία θα τελειώσει, το νερό θα ιδιωτικοποιηθεί, το ίδιο τοπίο που διαμορφώνει η φύση και η επίμονη ανθρώπινη εργασία θα γίνει ανάμνηση, απομεινάρι του παρελθόντος. Ο άνθρωπος cyborg, υβριδισμένος με τη μηχανή, τροφοδοτημένος με συνθετικά προϊόντα, δεν θα είναι πλέον το είδος μας.
Αν μας αρέσει, ας πάρουμε μια θέση στο τεχνητό μεταβύσμα του lorsignori. Αν τουλάχιστον καλλιεργούμε την αμφιβολία, ας ενημερωθούμε και ας αγωνιστούμε για να διατηρήσουμε την ανθρωπιά μας και των απογόνων μας. Η ολιγαρχία έχει καταλάβει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου μέρους των συνειδήσεων μας, πρώτα εξημερωμένο, μετά κοιμισμένο. Έχει επιτύχει μια ασφυκτική ηγεμονία σε μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας. Είναι οι πολιτιστικές επεξεργασίες που γίνονται κυρίαρχες ιδέες: η ανοικοδόμηση μιας κουλτούρας του ανθρώπινου, του φυσικού, είναι τρομερά επείγουσα, η μόνη ελπίδα αντιστροφής της τάσης και ανατροπής της ολιγαρχίας.
Για να γίνει αυτό χρειάζεται επίγνωση, γνώση και κριτική σκέψη. Παραφράζοντας την έκκληση του Αντόνιο Γκράμσι πριν από πάνω από έναν αιώνα, ας μορφωθούμε, γιατί θα χρειαστούμε όλη μας την ευφυΐα. Ας ενθουσιαστούμε γιατί θα χρειαστούμε όλο τον ενθουσιασμό μας. Ας οργανωθούμε γιατί θα χρειαστούμε όλες μας τις δυνάμεις. Και ας εναντιωθούμε σε ό,τι προέρχεται από τους υπερμάστερ, ξεκινώντας από την τεχνητή τροφή, το μοχθηρό σύμβολο της τεχνητής ανθρωπιάς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www-marcelloveneziani-com.translate.goog/articoli/non-incolpate-il-passato-dei-mali-del-presente/?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp