Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

H ΕΥΡΩΠΗ TOY ΚΑΛΕΡΓΗ ΚΑΙ O ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

H εκκλησιαστική ονομασία της παγκοσμιοποίησης

από τον Don Curzio Nitoglia



Το σχέδιο τού Καλέργη

Υπήρξε μια Ευρώπη που γεννήθηκε από την ελληνική μεταφυσική (Σωκράτης, Πλάτωνας και Αριστοτέλης), από το δίκαιο της Ρώμης (Σενέκας και Κικέρων), από την πατερική, από το σχολαστικισμό και από την ένωση μεταξύ Αυτοκρατορίας και Παπισμού, που μας οδήγησε στην Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, που κράτησε μέχρι το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, τόν οποίο προκάλεσε ο Τεκτονισμός γιά να καταστρέψει το τελευταίο τείχος του Χριστιανισμού (1918).

Δυστυχώς,συγκλονίστηκε από τη γέννηση των εθνικών κρατών, των παιδιών της λουθηρανικής ψευδομεταρρύθμισης, του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης. Ωστόσο, μέχρι πριν από πενήντα χρόνια, αυτά τα Έθνη διατήρησαν τις ρίζες τους, καλά θεμελιωμένες στην αληθινή κλασική-χριστιανική καταγωγή τους, ακόμα κι αν οι προτεσταντικές και ορθολογιστικές ιδεολογίες άρχισαν σιγά-σιγά να τις διαβρώνουν.

Τα τελευταία απομεινάρια του μεγάλου ελληνορωμαϊκού πολιτισμού που εξυψώθηκε από τον Χριστιανισμό και την αντιμεταρρύθμιση καταστράφηκαν από τον αμερικανισμό, ο οποίος κατέλαβε τη Δυτική Ευρώπη με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αφήνοντας την Ανατολική Ευρώπη κάτω από τη φτέρνα του σοβιετικού μπολσεβικισμού.

Την ίδια μεταπολεμική περίοδο, οι κουκλοπαίκτες: χρηματοδότες, οικονομολόγοι, τραπεζίτες, τεχνοκράτες και οι μαριονέτες τους (πολιτικοί) άρχισαν να σχεδιάζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι ως επιστροφή στην καταγωγή μας για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από τον υπερκαπιταλισμό και τον υλισμό της ελεύθερης αγοράς και από τόν κολλεκτιβιστικό υλισμό και σοσιαλισμό, αλλά ως περαιτέρω αποδυνάμωση των τελευταίων ιχνών του πολιτισμού και του πολιτισμού μας, καταστρέφοντας τα έθνη μας 
και  καθιστώντας μας ακόμα πιο αδύναμους μπροστά στον παγκοσμιοποιητικό λεβιάθαν που θέλει να ενωθεί, Ελευθεροτεκτονικά, σε μια ενιαία παγκόσμια δημοκρατία μέ όλους τούς λαούς και σε έναν παγκόσμιο ναό μέ όλες τίς θρησκείες.

Σήμερα, λοιπόν, είναι απαραίτητο να υπερασπιστούμε τα έθνη με την ταυτότητα, τον πολιτισμό, τη γλώσσα, τα γεωγραφικά τους σύνορα και τις εθνοτικές ιδιαιτερότητές τους, ώστε να μην απορροφηθούν και καταποντιστούν στο καζάνι της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων που εξισώνοντας τα πάντα φτωχαίνει τα πάντα.

Ο «κουάτ/«τριαδικός θεός»»

Η λατρεία του «θεού του χρήματος» ή του Μαμμωνά, όπως την αποκαλεί ο Ιησούς στο Ευαγγέλιο, είναι η ρίζα, η αρχή και το θεμέλιο της αντι-Ευρώπης του Μάαστριχτ, που κάνει τον πλούτο ή την χρωματιστική (όπως τήν ονόμαζαν ο Αριστοτέλης και ο Άγιος Θωμάς ) τον σκοπό και τη φύση του. Διαστρεβλώνει και καταστρέφει τον πλούτο του ελληνικού φιλοσοφικού πολιτισμού, του ρωμαϊκού δικαίου και της ηθικής, της μεταφυσικής-θεολογικής εικασίας και του αστικού και εκκλησιαστικού δικαίου του χριστιανισμού, της τέχνης και της αρχιτεκτονικής, της μουσικής, της λογοτεχνίας και της ποίησης που κάνουν την Παλαιά Ευρώπη, ακριβώς αντίθετη με η νεο/αντι-Ευρώπη του Μάαστριχτ.

Η Ευρώπη του Μάαστριχτ θα ήθελε να επικεντρώσει τη ζωή της, το μέλλον της, στους κανόνες της «αγοράς», που έχει αναδειχθεί σε αλάνθαστη θεότητα (1).

Εν ολίγοις, ο καθαρός φιλελευθερισμός à la Myses και Hayek είναι η καρδιά της Ευρώπης του Μάαστριχτ: ο άγριος φιλελευθερισμός που γεννήθηκε στην Αγγλία τον 17ο-18ο αιώνα, ο οποίος σίγουρα δεν είναι η πηγή, ούτε η ρίζα, ούτε καν η φύση του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά μολυσμένη στάλα του, που προέκυψε από τον βρετανικό αισθησιασμό ή τον διαφωτισμό.

Ένας άλλος «ευγενής πατέρας» της Ευρώπης του Μάαστριχτ είναι ο Καντ, ο οποίος στο βιβλίο του Διαρκής Ειρήνη «επιβεβαιώνει ότι η δημοκρατική κυβέρνηση και η δημοκρατία είναι απαραίτητες. Η ιδέα ότι δεν μπορεί κανείς [...] να εφεύρει ένα διαφορετικό σύστημα διακυβέρνησης, καλύτερο από το δημοκρατικό, είναι ένα από τα κύρια ελαττώματα του καντιανού σχεδίου» (2 ).

Η πολιτική ιδέα της ιερότητας της δημοκρατίας ως της μόνης και καλύτερης μορφής διακυβέρνησης είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που δίδαξε ο Αριστοτέλης, που υιοθετήθηκε από τον Άγιο Θωμά Ακινάτη και τους μεγάλους σχολαστικούς, που είναι η ψυχή της πραγματικής Ευρώπης, ενάντια στήν εικονική και νομισματική του Μάαστριχτ, που μαζί με τη δημοκρατία ιεροποιεί και τα οικονομικά, την εξουσία των τραπεζών και το «θεό-«χρήμα». Τώρα, η λαϊκή σοφία μας διδάσκει ότι « πάνω από την τράπεζα ζει η χώρα . Κάτω από την τράπεζα, η πατρίδα πεθαίνει » και επομένως είναι αυτονόητο σε ποια μοίρα οδεύει η φτωχή μας Ιταλία στα χέρια των απάτριδων τραπεζιτών και χρηματιστών (3 ).

Η προδοσία των κληρικών

Σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να μην αντιμετωπίσουμε το φλέγον ζήτημα της σιωπής των εκκλησιαστών για την παγκοσμιοποίηση. Στην πραγματικότητα, είναι επίσης απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι οι σημερινοί βασιλιάδες της Ευρώπης συνεργάζονται ενεργά για τη γέννηση μιας οντότητας που θα καταργήσει τη μοναρχία, αλλά θα αφήσει την οικονομική εξουσία στα χέρια ορισμένων μοναρχών, οι οποίοι διαχειρίζονται ακόμη τα παγκόσμια οικονομικά σήμερα: «Elizabeth της Αγγλίας […] είναι η προστάτιδα της Εταιρείας Προσκυνητών […]. Η βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Shell . Ο πατέρας της […] είναι ο ιδρυτής της Λέσχης Bildeberg το 1954 . […]. Η βασίλισσα και ο γιος της συμμετέχουν στις αποφάσεις της πολύ ισχυρής Λέσχης. Μέλη της Bildeberg είναι και η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και ο πρίγκιπας του Βελγίου Φίλιππος » (I. MAGLI, cit., σελ. 142). Οι μονάρχες εξακολουθούν να έχουν σημασία, ακόμα κι αν η μοναρχία είναι ξεπερασμένη.

Η αυτοκτονία των κληρικών

Αυτό που με εκπλήσσει περισσότερο είναι η αυτοκτονία στην οποία εκτίθενται οι ηγέτες της Καθολικής Εκκλησίας. Ωστόσο, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι παγίδα θα ήταν η παγκοσμιοποίηση και η Ευρώπη του Μάαστριχτ για τον Καθολικισμό.

Αν προσπαθούμε να μελετήσουμε πώς αντιμετωπίζουν το πρόβλημα οι κληρικοί, θα εκπλαγούμε με την έλλειψη ιδεών τους. Μετά την ανάγνωση των εκδόσεων «Καθολική», δυστυχώς πρέπει να παραδεχτούμε ότι σχεδόν όλες χαρακτηρίζονται από μια εντυπωσιακή επιπεδότητα σκέψης. Ίσως αυτοί που γράφουν σε «καθολικές» εφημερίδες να μην πιστεύουν αυτά που γράφουν, ούτε τον λόγο για τον οποίο γράφουν.

Ιωάννης Παύλος Β' και Τζόζεφ Ράτσινγκερ

Αν μελετήσετε τι έγραψε και είπε ο Πάπας Βοϊτίλα (4 ) και από την τότε καρδ. Ratzinger (5 ) μπορεί εύκολα να φανεί ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι ανησυχίας στα βιβλία τους για «το μέλλον του Χριστιανισμού ισοπεδωμένου με όλες τις άλλες θρησκευτικές ομολογίες στην Ευρωπαϊκή Mare magnum» (6 ).

Με λίγα λόγια, αυτή η αυτοκαταστροφική βούληση είναι το αποτέλεσμα της υπερ-οικουμενιστικής θεολογίας της Β' Συνόδου του Βατικανού, του ουσιαστικά παγκοσμιοποιητικού οικουμενικού διαλόγου της.

Επιπλέον, δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι το κύριο πρόβλημα της finis Europae είναι ο Ταλμουδικός Ιουδαϊσμός. ενώ το Ισλάμ είναι μόνο το δευτερεύον και το μεταγενέστερο.

Μάλιστα, όπως έγραψε η Magli: «Ήταν η Παλαιά Διαθήκη [είναι πιο σωστό να γράψουμε το Ταλμούδ] (και ο Μωάμεθ μόνο η αναπόφευκτη συνέπεια) που είχε καταλάβει την Ευρώπη, η οποία «ενέπνευσε», τουλάχιστον σε ορισμένες πτυχές, την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Το να μην το λες αυτό έκανε ξεκάθαρα πιο απεχθή τη συμπεριφορά του κλήρου» (7 ).

Η Μάγκλη περιγράφει επίσης την ψυχική κατάσταση του κατώτερου κλήρου «μια ομάδα δειλών [...], έναν τόσο διαδεδομένο φόβο. Πώς ήταν δυνατόν να μην υπήρχε πλέον ούτε σκιά ιεροκήρυκα στην Εκκλησία; […]. Τίποτα, λιγότερο από τίποτα» (8 ).

Ακόμη και ο Ιωάννης Παύλος Β' -για να περάσει την ιδέα του Μάαστριχτ Ευρώπης- κατέφυγε στην «Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», τον «καρπό της Γαλλικής Επανάστασης [...] και την αντάλλαξε με το Ευαγγέλιο» (9 ). Η συγγραφέας τα αντλεί όλα αυτά σε μεγάλο βαθμό από την «ανάγκη να ευχαριστεί τους πάντες, να τον επιδοκιμάζουν όλοι, αλλά πάνω απ' όλα από τον κοσμικό κόσμο [...] καθίσταται ανίκανη να αντιταχθεί στις αποφάσεις του».10 ).

Είναι σαφές ότι με την ενοποίηση της Ευρώπης «οι Καθολικοί θα είχαν χάσει την πρωτοκαθεδρία τους. Αριθμητικά θα είχαν μειωθεί πολύ λόγω της προσθήκης των πολυάριθμων μελών των διαφόρων προτεσταντικών ομολογιών [...]. Επιπλέον, το βάρος των μουσουλμάνων μεταξύ εκείνων που είναι ήδη παρόντες σε καθένα από τα [ευρωπαϊκά] κράτη θα είχε αυξηθεί» (11 ).

Η επίγνωση του προβλήματος της ρήξης με την αποστολική Παράδοση από το Βατικανό Β' είναι αναπόφευκτη (σ. 86-87) και ο ιουδαϊσμός του καθολικού περιβάλλοντος μέσω της επιθυμίας να αναγνωριστούν «όλα τα λάθη που έγιναν από την αρχή μέχρι σήμερα. Όλα τα λάθη; Ναι, απολύτως όλα, αλλά συνοψίζονται σε ένα μόνο: την εξόντωση των Εβραίων [...] τον αρχαίο και επίμονο αντισημιτισμό των χριστιανών» (12 ).

Φυσικά, η συγγραφέας ασχολείται με το πρόβλημα της επιρροής του Τεκτονισμού στο Βατικανό Β' (σελ. 94-98), και ορθώς βλέπει στον « οικουμενισμό το εκκλησιαστικό όνομα της παγκοσμιοποίησης [...] εάν οι διαφορές μεταξύ του Χριστιανισμού αφεθούν να εξασθενίσουν όσο τό δυνατόν περισσότερο ανάμεσα στόν Ιουδαϊσμό και τό Ισλάμ, θά παραμείνει σε ισχύ ένας κοινός Θεός, που μπορεί κάλλιστα να φέρει το μασονικό όνομα του «Αρχιτέκτονα»» ​​(13 ).

Η μοντερνιστική κρίση είναι η προπαρασκευαστική για το Βατικανό Β'. Στην πραγματικότητα, «προέβλεψε τα φαινομενικά απελευθερωτικά αποτελέσματά της, αλλά στην πραγματικότητα καταστροφικά για το Ευαγγέλιο. […]. Η επανάσταση του Ιησού [ έκανε έτσι ώστε] οι υπερασπιστές των κανόνων δεν μπορούσαν παρά να τον σκοτώσουν [...], επειδή ο Ιησούς επαναστάτησε ενάντια στο εβραϊκό πνεύμα» (14 ).

Η μετανάστευση και η ομοφυλοφιλία ως κινητήριες δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης

«Η μετανάστευση είχε προγραμματιστεί (η εντολή ήρθε από τον ΟΗΕ) ήδη από τη δεκαετία του εβδομήντα» (σελ. 157) (15 ). Ήταν επιθυμητή ενόψει της παγκοσμιοποίησης και της οικοδόμησης της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Ένας άλλος μοχλός για να υπονομεύσει την κουλτούρα των εθνών και να επιβάλει την ισοπέδωση της παγκοσμιοποίησης είναι η ομοφυλοφιλία, η οποία διαγράφει κάθε διαφορετικότητα, ακόμη και μεταξύ άνδρα και γυναίκας («αρσενικό και θηλυκό ο Θεός τους δημιούργησε»). η παιδοφιλία που εξισώνει ενήλικα με παιδί (σελ. 162).

Συμπέρασμα


Η Ευρώπη του Μάαστριχτ που επιθυμούν οι Ποντίφικες του Βατικανού ΙΙ είναι ένας αγώνας δρόμου προς την αυτοκτονία για τον Καθολικισμό.

Μάλιστα, από το 1958 με τον Ιωάννη XXIII, οι άνθρωποι της Εκκλησίας ακολούθησαν τον κόσμο και τη νεωτερικότητα, συμβαδίζοντας με την εποχή και θέλησαν να συνεργαστούν με τα οικονομικά, την πολιτική και τον τεκτονισμό στην οικοδόμηση ενός «νέου κόσμου», ομογενοποιημένου και ισοπεδωμένου. στόν οποίο όλοι θα υπόκεινται στον Ναό και στην οικουμενική Δημοκρατία. Ωστόσο, «ο διάβολος φτιάχνει τις κατσαρόλες αλλά όχι τα καπάκια».
Η τρομερή τιμωρία που εξήγγειλε από το 1917 η Παναγία στη Φάτιμα πλησιάζει όλο και περισσότερο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

1 - Βλ. I. MAGLI, The European Dictatorship , Milan, Rizzoli, 2010, p. 9.
2 - Ibidem , σελ. 11.
3 - Βλέπε ANTONIO VENIER, Η καταστροφή ενός έθνους, λεηλασία της Ιταλίας και παγκοσμιοποίηση , Πάντοβα, 1999.
4 - K. WOJTYLA, Τι είπε ο Πάπας για την Ευρώπη , Cinisello Balsamo, San Paolo, 1991.
5 - J. RATZINGER, Σημείο καμπής για την Ευρώπη; , Cinisello Balsamo, San Paolo, 1991.
6 - I. MAGLI, Ibid ., p. 64.
7 - Ibid ., σελ. 75.
8 - Ibid ., σελ. 75.
9 - Ibid ., σελ. 81.
10 - Ibid ., σελ. 82.
11 - Ibid ., p. 85.
12 - Ibid ., σσ. 88-89.
13 - Ό.π. , σελ. 96.
14 - Ibid ., σσ. 96-97.
15 - Βλ. G. VALLI, The true face of immigration , Brescia, Civiltà, 1993.

Δεν υπάρχουν σχόλια: