Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

«Η ΨΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΚΕ» - Συντακτική Ομάδα: Inchiostronero

 Ψευδοεπιστημονικές θεωρίες, μη επαληθευμένες υποθέσεις, ξεκάθαρα ψέματα

Κλιματική καταστροφή

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΚΕ Η ΨΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ _ _


Το 2013, ο John Cook, ένας μέτριος Αυστραλός φυσικός που βρήκε την καταστροφική κλιματολογία τον μόνο τρόπο να αναδυθεί, δημοσίευσε την παράξενη έρευνά του στην οποία ισχυρίστηκε ότι το 97% των 11.944 επιστημονικών άρθρων υποβαλλόμενα σέ έρευνα από ομοίους τους υποστήριξε ρητά την άποψη σύμφωνα με τήν οποία οι άνθρωποι είχαν προκαλέσει τα περισσότερα φαινόμενα υπερθέρμανσης τά τελευταία 150 χρόνια. Αυτή ήταν η βάση που δημιούργησε τον μύθο της μαζικής συναίνεσης για την ανθρωπογενή και καταστροφική υπερθέρμανση, έτσι ώστε αυτή η ιδέα βασισμένη σε απλές υποθέσεις και «μοντέλα» χωρίς καμία συνέπεια και εντελώς απαλλαγμένη από φυσική βάση να είναι η «φωνή της επιστήμης»». Αυτό από μόνο του δεν μπορούσε να σημαίνει τίποτα, η συναίνεση δεν είναι απόδειξη: το 1500 αυτή η φήμη έλεγε ότι ο ήλιος περιστρέφεται γύρω από τη γη ή αργότερα ότι το φως υπάκουε στη Γαλιλαία σχετικότητα, αλλά στην πραγματικότητα η κλιματική συναίνεση επιτεύχθηκε με ένα πολύ χυδαίο τέχνασμα: ο παθιασμένος» John Cook αρκούσε να εξαιρεθούν τα 7.930 άρθρα που δεν είχαν λάβει θέση για την ανθρωπογενή αλλαγή : επομένως δεν επρόκειτο καθόλου για το 97 τοις εκατό, αλλά το πολύ 30 τοις εκατό που περιελάμβανε τουλάχιστον τη μισή έρευνα που απέδιδε μόνο οριακό μέρος της υπερθέρμανσης προς την ανθρωπική δραστηριότητα και επομένως δεν ευθυγραμμίστηκε καθόλου με την αρχική αφήγηση του CO2, του αζώτου και επομένως της ανάγκης για γενική εξαθλίωση και περαιτέρω εμπλουτισμό των γκρίζων δυνάμεων.

Δεν υπάρχει κλιματική έκτακτη ανάγκη, οι επιστήμονες προκαλούν τους καταστροφολόγους
Αλλά επειδή ήταν απαραίτητο αυτό το ψέμα να τρέξει σαν ρίγος στα μυαλά, αυτή η ιδέα μιας γενικής συναίνεσης 99% προωθήθηκε, η οποία είναι ειλικρινά στρατοσφαιρική μαλακία, έστω και άν πάνω από 1100 ερευνητές και επιστήμονες του κλίματος, συμπεριλαμβανομένων των νικητών του βραβείου Νόμπελ , υπέγραψαν ένα έγγραφο στο οποίο αρνούνται κατηγορηματικά κάθε καταστροφική φαντασίωση και επομένως για να επιτευχθεί αυτή η βουλγαρική συναίνεση θα πρέπει να υπάρχουν πάνω από 100 χιλιάδες κλιματολόγοι. Αλλά πώς μπορείς να πιστέψεις αυτή την ανοησία; Και εν πάση περιπτώσει, τώρα κυκλοφόρησε νέα έρευνα από Ισραηλινούς επιστήμονες που γελοιοποιεί την υποτιθέμενη επιστημονική συναίνεση και ταυτόχρονα καταγγέλλει την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό το πεδίο μελέτης, το οποίο είναι πλέον στενά συνδεδεμένο με τις τρελές κοινωνικές ατζέντες του WEF και οι βορειοαμερικανοί ολιγάρχες και ο υποκείμενος μαλθουσιανισμός τους. Εξέτασαν το έγγραφο το οποίο ως πρώτη υπογραφή φέρει αυτό του Mark Lynas, ο οποίος ορίζει τον εαυτό του ως Στρατηγό Επικοινωνίας και Επικεφαλής του Κλίματος για τη Συμμαχία της Επιστήμης που χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από το Ίδρυμα Bill Gates. Λοιπόν, αυτός ο άνθρωπος, που δεν έχει πραγματική εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα (όπως ο χρηματοδότης του), ακολούθησε τα βήματα του Κουκ δέκα χρόνια αργότερα και εξέτασε 3000 μελέτες σχετικά με το κλίμα, καταλήγοντας σε τεράστια υποστήριξη για τις καταστροφικές διατριβές. Χρησιμοποίησε το ίδιο κόλπο: απλώς προσέδεσε την καταστροφολογία, σέ άρθρα που δεν παίρνουν θέση για την ανθρωπογενή υπερθέρμανση, αλλοιώνοντας εντελώς το πραγματικό πανόραμα.

Οι Ισραηλινοί συγγραφείς σημειώνουν ότι οι σκεπτικιστές επιστήμονες τείνουν να μην τονίζουν αυτή τη θέση στην αρχική περίληψη, ενώ στο πραγματικό κείμενο λένε κάτι εντελώς διαφορετικό και αυτό συμβαίνει επειδή έχει καταστεί σχεδόν αδύνατο να δημοσιεύσει κάτι στα κύρια επιστημονικά περιοδικά, αν δεν το κάνει. καί υποστηρίζει μια καταστροφική αφήγηση που είναι απαραίτητη για την ελίτ κοινωνική μηχανική. Ως εκ τούτου, η πολύκροτη συναίνεση μειώνεται πολύ όταν κάποιος πηγαίνει να διαβάσει την έρευνα και δεν σταματάει στην περίληψη, λίγο σαν αυτό που συμβαίνει στις εφημερίδες όπου βγάζουν τίτλους που δεν ανταποκρίνονται καθόλου στο περιεχόμενο. Αυτή είναι η αποκαρδιωτική κατάσταση που προκύπτει όταν η επιστήμη και η γνώση εξαρτώνται από ιδιωτικά χρήματα. Από την πλευρά τους, οι Ισραηλινοί επιστήμονες σημειώνουν ότι οι επικρίσεις τους ισχύουν γενικά και για προηγούμενες συναινετικές μελέτες που βασίζονται μόνο σε σάρωση περιλήψεων και επομένως θα ήταν θεμελιώδους σημασίας να βρεθούν σωστές και μη δόλιες πρακτικές σε αυτούς τους τύπους συναινετικών μελετών. Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό ότι η θερμοκρασία στην Ανταρκτική έχει μειωθεί κατά ένα βαθμό από το 1999 και ακόμα είμαστε στά χαζά : δυστυχώς το πραγματικό κλίμα και όχι αυτό των μοντέλων επαναστατεί ενάντια στα ψέματα και τα διάφορα ψευδή ρεκόρ θερμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: