Mερικές φορές μου δημιουργείται η εντύπωση ότι ο «τσαρλατανισμός» στην ελληνική πολιτική σκηνή δεν αλλάζει ούτε στους πολέμους ούτε στις καταστροφές. Και η οικονομική κρίση είναι και «πόλεμος» και καταστροφή μαζί, αφού ο ελληνικός λαός -λόγω της προσφυγής στον μηχανισμό της ΕΕ και του ΔΝΤ- βρίσκεται κάτω και από τα όρια της φτώχειας.
Μετά τον ανασχηματισμό γίναμε μάρτυρες μεγάλων «ανατροπών» και γελοιοτήτων. Υπουργοί βρέθηκαν στα χαρακώματα: από τη μία πλευρά, οι φανατικοί υπερασπιστές του ελληνικού προγράμματος και από την άλλη, αυτοί που νόμισαν πως επιστρέψαμε εκεί όπου... βρισκόμασταν. Στην προ μνημονίου εποχή.
Υποστηρικτής του μνημονίου δεν ήμουν, και δεν θα γίνω τώρα που έχουμε μικρές ελπίδες να εξέλθουμε της κρίσης. Ηταν ένα τεράστιο λάθος η προσφυγή στον μηχανισμό και η Ιστορία θα κρίνει πολύ αυστηρά αυτούς που ΟΔΗΓΗΣΑΝ -κατόπιν σχεδίου- τη χώρα στην οικονομική υποδούλωση. Διότι αν λάμβαναν τα μισά μέτρα που επέβαλαν οι δανειστές νωρίς, και δεν αποφάσιζαν να τα λάβει γι' αυτούς το κακό ΔΝΤ, ώστε να μην υποστούν το πολιτικό κόστος, τώρα η χώρα θα βρισκόταν πραγματικά αλλού. Πολύ ψηλά.
Απευθυνόμενος στους υπουργούς που πλακώνονται στην πλάτη μας και δήθεν για το συμφέρον μας, αναγκάζομαι να τους θυμίσω ότι η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα υπό επιτήρηση επειδή αυτοί χαντάκωσαν τη χώρα και διότι μετά την προσφυγή στον μηχανισμό δεν υλοποίησαν ούτε τις υποσχέσεις τους στους δανειστές ούτε σεβάστηκαν την υπογραφή που έβαλαν κάτω από το μνημόνιο. Με αποτέλεσμα να έχουμε εισέλθει στο πέμπτο έτος μνημονίου, ενώ οι υπόλοιπες χώρες που είχαν ίδια ή παρόμοια προβλήματα, δικαιούνται να υπερηφανεύονται ότι τα κατάφεραν.
Είναι πάρα πολύ επικίνδυνη για τη χώρα η συμπεριφορά των υπουργών που δρουν ως να βρισκόμαστε στο 2009. Αν όντως πιστεύουν ότι «μπορούμε και μόνοι μας», είμαστε οι πρώτοι που θα τους χειροκροτήσουμε. Αν όμως, που είναι και το πιο πιθανό, κυριαρχεί και πάλι ο «τσαρλατανισμός», η ζημιά που θα προκληθεί θα είναι μεγαλύτερη από εκείνη του Μαΐου του 2010, όταν ο κ. Παπανδρέου έσυρε τον λαό, ξυπόλητο στ' αγκάθια, στον σκληρό και χωρίς καμία ευαισθησία μηχανισμό των εταίρων μας Ευρωπαίων, που για να μας τιμωρήσουν, επέβαλαν οικονομική κατοχή στην Ελλάδα.
Πηγή: Έθνος
2 σχόλια:
«Διότι αν λάμβαναν τα μισά μέτρα που επέβαλαν οι δανειστές νωρίς, και δεν αποφάσιζαν να τα λάβει γι' αυτούς το κακό ΔΝΤ, ώστε να μην υποστούν το πολιτικό κόστος, τώρα η χώρα θα βρισκόταν πραγματικά αλλού»
Μα αν δεν τους ανάγκαζαν να πάρουν αυτά τα μέτρα, δεν υπήρχε περίπτωση ούτε το 1/10 να πάρουν, όχι τα μισά.
Ιδού τώρα και η μεγάλ'εἰκών,το πνεῦμα εκείνο του,μέχρι τώρα,κυριάρχου('')συστήματος('')(της εκπνοής και πνέοντας τα λοίσθια σήμερα/τόσον 'κορεσμένον..!)που αυτο-δεσμεύει τους πάντες και τα πάντα(!;)μιας σχετικής(κοντινής)χρονολογίας(χωρίς ισχύν και...άκυρον!):http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2011/11/blog-post_7585.html.
Δημοσίευση σχολίου