Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Εφοπλιστές: Αν φορολογηθούν, Ελλάδα & Βρεττανία έξω απο την Eυρωπαική Ένωση;

Πηγή: Zcode-Gr

Του Καθηγητή Δρ. Γ.Ζουγανέλη
 
Είναι σωστό να γνωρίζετε ότι στις προτεραιότητες Γιούνκερ είναι η φορολόγηση των εφοπλιστών σε όλη την ΕΕ. Το αναφέρει ό ίδιος ανάμεσα στις προτεραιότητές του (βλέπετε εδώ).
Είναι γνωστό ότι ο David Cameron, Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρεττανίας θέλει να διεξάγει το 2015 δημοψήφισμα για το άν πρέπει να μείνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ ή όχι.
Είναι γνωστό επίσης ότι στη Μεγάλη Βρεττανία υπάρχει ένα ισχυρότατο lobby εφοπλιστών, των οποίων οι δουλειές στηρίζονται απο τις τράπεζες.
Σας έχω πεί ότι ο εχθρός του εφοπλιστή είναι η παρουσία μεταφοράς αγωγών φυσικού αερίου και ο φίλος η παρουσία σταθμών LNG σε διάφορα μέρη, γιατί θέλουν να κάνουν μεταφορές.
Σας έχω πεί επίσης, ότι – κατά την εκτίμησή μου – πίσω από τις απειλές εξόδου της Ελλάδας απο την Ευρωζώνη όπως και τη καταπληκτική “ιδέα” της επιστροφής στη δραχμή κρύβονται οι εφοπλιστές της Ελλάδας, που δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους. Δεν θέλουν…!
Το Τραπεζιστάν πάλι στην Ελλάδα έχει τους εφοπλιστές σαν τους καλύτερους πελάτες του. Είναι κοινό μυστικό ότι εφοπλιστές και τραπεζίτες ελέγχουν τα ΜΜΕ και φυσικά αποφασίζουν για το ποιοί και πως θα μπούν στη Βουλή.
Οι Ρότσιλντ μαζί με τη Βασίλισσα της Αγγλίας έχουν την ΗSBC, τη μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου. Στην Ελλάδα ο Ρότσιλντ ελέγχει την Αlpha Bank, την Εθνική, μπορεί και όλες. Σόρος και Πόλσον είναι ψαράκια μπροστά του. Θυμάστε τι είχε ζητήσει ο ΓΑΠ, πού είχε σύμβουλο το Σόρος; Δημοψήφισμα για το Ευρώ. Θυμάστε τί έγινε;
Aν θυμάμαι καλά, δικηγόρος του Ρότσιλντ υπήρξε ο γνωστός Σερ Μαρκεζίνης.
Καταλάβατε, ποιοί δεν θέλουν να γίνει o South Stream απο τη Βουλγαρία, πρός Σερβία και Αυστρία; Κάποιοι που θέλουν να οικονομάνε απο τις μεταφορές. Κάποιοι που δεν θέλουν να πληρώνουν και φόρους. Φυσικά το επιθυμούν και κάποιοι που θέλουν τους εφοπλιστές πελάτες.Οι τραπεζίτες και κάποιοι πολιτικοί…
Το θέμα είναι όμως να μη γίνει αντιληπτό το όλο παιγνίδι. Μετά μπορεί να χαθεί ο έλεγχος των κοινωνιών και βράσε όρυζα…

Ας δούμε πως περιγράφονται γραφικά όσα λέω…

Λείπει κάτι όμως για να δέσει το γλυκό…

Όπως θα διαβάσετε εδώ, η Alpha Bank πρόκειται να δανείσει ένα δίς ευρώ αυτό το καλοκαίρι σε εφοπλιστές για να φτιάξουν πλοία … στη Κίνα.
Σας υπενθυμίζω, ότι οι ΗΠΑ θέλουν να μεταφέρουν φυσικό αέριο πρός την ΕΕ. Το αυξημένο κόστος θα το πληρώνετε εσείς. Sorry.
Ο λόγος που ο Σόιμπλε δεν αφήνει τη ροή χρήματος για την ανάπτυξη της Ελλάδας και φυσικά όχι τη “δωρεά χρημάτων” Γερμανών σε “φίλους” φίλων είναι γιατί έχει καταλάβει ότι οι φίλοι των εφοπλιστών που είναι στη κυβέρνηση (όλοι κατά τη γνώμη μου) θα φάνε τα λεφτά σε κοινωφελή έργα, σε πεζοδρόμια, σε δρόμους, σε PC, σε προμήθειες κλπ. Έτσι, εφαρμόζει αναγκαστικά τη μέθοδο του στραγγαλισμού για να υπάρξει “αποτοξίνωση”, για να σπάσει το σύστημα μόνο του.
Αν ο λαός καταλάβει το γρηγορότερο τι “παίζει” (κάτι πολύ δύσκολο) και αντιδράσει προς τη σωστή κατεύθυνση (κάτι πολύ δύσκολο), τότε η ΕΕ θα μπορούσε να γίνει μια ένωση εθνών αλλιώς η  Ελλάδα και η Βρετανία θα εξαναγκασθούν σε έξοδο απο τα αφεντικά τους…
Ελπίζω να μη εμφανισθεί κάποιος κουτός καλοθελητής και πεί ότι θα φύγουν οι εφοπλιστές και θα πάνε εκτός ΕΕ. Αυτό δεν παίζει, αφού στην είσοδο στην ΕΕ τα πλοία θα μπορούσαν να φορολογούνται πλήρως με την απαίτηση ειδικών δικαιολογητικών.
Τη Ρωσία τη συμφέρει να αναδείξει σαν θέμα συζήτησης στην ΕE τη φορολογία των εφοπλιστών. Η θέση της Μέρκελ θα δείξει επι του τελικού πρακτέου πρός τα που αποκλίνει πρίν πέσει…
Παίζουν και άλλα εδώ αλλά αφήστε τα για άλλη φορά, όταν θα έχω περισσότερο κέφι.



Καλά μπάνια…

ΥΓ. Για όσους διερωτώνται. Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν λύσεις για τη χώρα και εντός και εκτός του ευρώ. Το πρόβλημα είναι ο διαχειριστής, που απο την εμπειρία που έχω σχηματίσει δεν πρόκειται να κάνει το σωστό, όποιος και να είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: