Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Μέχρι και 14χρονοι τούρκοι το σκάνε από τα σπίτια τους για να σφάξουν και να βιάσουν μαζί με τους ισλαμοφασίστες του ΙΚΙΛ

Image14χρονος Τούρκος ισλαμοφασίστας βαριά τραυματισμένος στο Ιράκ - Η ιστορία του

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Ένας 14χρονος νεαρός Τούρκος, που είχε προσχωρήσει ως μαχητής στην ακραία ισλαμιστική οργάνωση << Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε>> ΙSIL (ή ISID) μετα από στρατολόγηση μέσω Ιντερνέτ, παραδόθηκε βαριά τραυματισμένος από όλμο σε Τούρκους στρατιώτες στο συνοριακό σταθμό Akcakale, στην νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα. στα σύνορα με τη Συρία.

 Ο νεαρός Τούρκος, το όνομα του οποίου είναι  Taylan  Ö.Y., φέρεται να έφυγε από το σπίτι του στην Άγκυρα για τη Συρία με άλλους 5 φίλους του πριν από 45 ημέρες.Αμέσως μετά την παράδοση στις 22 Ιουνίου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής , όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση οκτώ ωρών.

Με 9 δολάρια πέρασε τα σύνορα
Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, ο Ταϊλάν  εργαζόταν ως πωλητής σκόρδων στους δρόμους της Άγκυρας, όπως και πολλά μέλη της οικογένειάς του.
Μαζί με πέντε φίλους του, πλήρωσε 20 τουρκικές λίρες ($9) σε λαθρεμπόρους στη νοτιοανατολική επαρχία Kilis να διασχίζουν τα σύνορα προς τη συριακή περιοχή που ελέγχεται από μαχητές ISIL. Οι φίλοι του στη συνέχεια επέστρεψαν στην Τουρκία αλλά ο Ταϊλάν ελαβε εντατική εκπαίδευση από τους εξτρεμιστές. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι έλαβε στρατιωτική εκπαίδευση και  μαθήματα Κορανίου το πρωί, ενώ έκαναν αθλοπαιδιές τα απογεύματα. Είχε επίσης επαφή με τον πατέρα του, λέγοντάς του ότι δεν είχε την πρόθεση να επιστρέψει στην Τουρκία. Ο Ταϊλάν στη συνέχεια χτυπήθηκε από οβίδα στο πόδι και λόγω του ότι υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή  του τον μετέφεραν με αυτοκίνητο τα τουρκικά σύνορα όπου τον άφησαν.

Τον στρατολόγησαν από το Ιντερνετ
Ο νεαρός Ταϊλάν είπε στο Πρακτορείο Ειδήσεων  Doğan ότι μετάνιωσε που μπήκε στην ISIL και περιέγραψε πως τραυματιστηκε. Η αστυνομία έμαθε την πραγματική ταυτότητα Ταϊλάν αφότου ο πατέρας του πήγε στο νοσοκομείο μία ημέρα μετά τη χειρουργική επέμβαση, μετά την επαφή με το γιο του.
Ο πατέρας ανέφερε  ότι ο γιος του εντάχθηκε ISIL μετά από κουβέντα με κάποιους ανθρώπους στο διαδίκτυο. «Εφυγε από το σπίτι, στο όνομα της «τζιχάντ», αφού είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου και πήγε στη Συρία. Ζητώ από όλες τις αρχές να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα για να αποτρέψει περισσότερες οικογένειες από τη δυστυχία», είπε.
«Αυτό που έχουμε περάσει θα πρέπει να είναι ένα μάθημα για όλες τις μητέρες και πατέρες. Είμαστε κοσμικοί, αλλά ευσεβείς ανθρωποι, εμείς ποτέ δεν υποστηρίξαμε την ISIL και δεν έχουμε καμία σχέση με αυτούς. Οι άνθρωποι θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή σε ό, τι αφορά τα παιδιά τους και  το διαδίκτυο για να μην βρεθούν στην ίδια κατάσταση με μας», πρόσθεσε.
Υπάρχουν πληροφορίες  ότι περίπου 3.000 Τούρκοι πολίτες, κυρίως από τα προάστια της Κωνσταντινούπολης, έχουν ενταχθεί στην ISIL.
Το ΝΑΤΟ
Στο μεταξύ ο  Γενικός Γραμματέας του NATO, κ. Rasmussen, δήλωσε, αναφορικά με τις εξελίξεις στο Ιράκ, ότι αμφιταλαντεύονται για τις επόμενες κινήσεις που θα πρέπει να ακολουθήσουν σχετικά με την προστασία και την υπεράσπιση της Τουρκίας. «Είμαστε πολύ ανήσυχοι για την κατάσταση στην περιοχή κοντά στα σύνορα και υπάρχουν σοβαροί λόγοι να θέσουμε το ζήτημα στην ημερήσια διάταξη» δήλωσε ο Rasmussen. 
onalert.gr


Λίθος Φωτός

Δεν υπάρχουν σχόλια: