Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΝΕΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΑΚΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙSIS

oμαδικές σταυρώσεις στη Ράκκα
Ομαδικές σταυρώσεις στη Ράκκα 
Πορφύρης Δ - Σταφυλά Π
     Στη Raqqa στις όχθες του Ευφράτη η  ISIS η σουνιτική γουαχαμπίτικη τρομοκρατική οργάνωση   σταύρωσε δημόσια νέους ανθρώπους που είχαν σχηματίσει μια ομάδα ένoπλης αντίστασης κατά της ισλαμιστικής κατοχής της περιοχής και των ξένων εισβολέων μισθοφόρων. (26.06.14khaama.com) (For Mother Syria 28.06.14)
Σύριοι δημοσιογράφοι του Syria Deeply πριν  10 ημέρες κατόρθωσαν να μιλήσουν με εγκλωβισμένους πολίτες στην κατεχόμενη από τους ισλαμιστές Raqqa. Είναι έκδηλη η απόγνωση και απελπισία.

“Tα όνειρά μας να απαλλαγούμε από την κυριαρχία και τις άδικες fatwas της ISIS εξανεμίζονται καθώς η μια πόλη μετά την άλλη πέφτει στον έλεγχό τους” δήλωσε ο 45χρονος Khalaf εργαζόμενος σε μια  τοπική υπηρεσία ηλεκτρισμού. “Προοδευτικά χάνουμε πλέον κάθε ελπίδα ότι θα ανακτήσουμε τη ζωή που είχαμε”.
ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας του Κορανίου στη Ράκκα
ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας του Κορανίου στη Ράκκα 
Η Salma μια 48χρονη νοικοκυρά δήλωσε στους δημοσιογράφους  ότι οι νίκες των συντρόφων τους στο Ιράκ αναπτέρωσαν τις ελπίδες των μαχητών της ISIS στη Raqqa. “Άρχισαν να αντιμετωπίζουν όλον τον κόσμο ακόμη πιο άσχημα και απαιτούν ακόμη πιο αυστηρή εφαρμογή των ισλαμικών νόμων. Καμιά γυναίκα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού δεν εξουσιοδοετείται να βγεί χωρίς τη συνοδεία ενός άντρα...”


Ο 33χρονος Suliman έχασε τη δουλειά του από τότε που οι ισλαμιστές εισέβαλαν στην πόλη του. Είναι απελπισμένος “Τώρα δεν έχω πια καμιά ελπίδα.Είμαι ολοκληρωτικά πεπεισμένος ότι από τη στιγμή που η ISIS πήρε πολλά χωριά και πόλεις στο Ιράκ θα είναι αδύνατο να ελευθερωθούμε από αυτούς. Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για δημόσιες εκτελέσεις,μαστιγώσεις κι ακρωτηριασμούς”.( kristof.blogs. αναδημοσιεύεται σε The New York Times  27.06.14)
To θέατρο του παραλόγου της απόλυτης βίας γενικεύεται στη Μ.Ανατολή... η ανθρωπότητα δεν κρατάει την ανάσα της προτιμάει να κλείνει τα μάτια...
dimpenews
 lithosfotos

Δεν υπάρχουν σχόλια: