Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Η χώρα είναι υπό κατάρρευση. Του Γ. Δελάστικ


bridge-collapse

delastik Του Γ. Δελάστικ

Aνατριχίλα αισθάνεται κανείς όταν βλέπει οποιοδήποτε οικονομικό στοιχείο να δημοσιεύεται για τη χώρα μας.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ομοσπονδία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσω­πικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής – ΠΟΠΟΚΠ) προκαλούν ρίγος.

Αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική, αποκλείεται σε λίγο τα Ταμεία να έχουν λεφτά να πλη­ρώνουν συντάξεις! Μόνο για φέτος, το 2014, το έλλειμμα του ΙΚΑ υπολο­γίζεται σε 807,9 εκατομμύρια ευρώ, του ΟΑΕΕ των επαγγελματιών σε 462,7 και του ΟΓΑ σε 181,3 εκατ. ευρώ, ενώ του γιγαντιαίου ΕΤΕΑ για τις επικουρικές συντάξεις σε 274 εκατομμύρια.

Μαζί με μικρότερα ασφαλιστικά ταμεία, το σύνολο του ασφαλιστικού ελλείμματος φαίνεται ότι θα υπερβεί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Δυστυχώς, αυτό είναι το λιγότερο.

Η κυβέρνηση άρπαξε 12 δισεκατομμύρια ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω του «κουρέματος» των ομολόγων.

Με τις αποφάσεις της για τις μειώσεις μισθών, τους στέρησε άλλα 3 δισεκατομμύρια και ακόμη 7 δισ. ευρώ μέσω της εκτόξευσης σε πρωτοφανή ύψη της ανεργίας.

Στα 22 αυτά δισεκατομμύρια πρέπει να προστεθεί 1,3 δισ. λόγω της μείωσης εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων και 1 δισ. από την περικοπή των κοινωνικών πόρων. Χώρια η εισφοροδιαφυγή, οι «ευέλικτες μορφές εργασίας» κ.λπ. Πώς να επιβιώσουν;

Πανηγυρίζει ο Κ. Μητσοτάκης.

Μειώθηκε από το 2010 μέχρι σήμερα το μισθολογικό κόστος του ελληνικού Δημοσίου κατά 35% -δηλαδή κατά 8 δισεκατομμύρια ευρώ- διαλάλησε σε ημερίδα, απευθυνόμενος στους γενικούς διευθυντές που είναι αρμόδιοι για τη δημόσια διοίκηση στις 28 χώρες – μέλη της ΕΕ. Εξίσου πανηγυρικά διακήρυξε ότι στο διάστημα αυτό μειώθηκε κατά 250.000 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα.

Προφανώς είναι «ασήμαντη λεπτομέρεια» για τον υπουργό ότι οι απολύσεις αυτές συνέβαλαν στην εκτόξευση της ανεργίας, στην κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, στην αποσάθρωση του Δημοσίου.

Χωρίς προειδοποίηση θα βουτάει η κυβέρνηση τους μισθούς και τις συντάξεις όσων χρωστούν στην Εφορία!

Και τις καταθέσεις τους, εννοείται.

Αν φυσικά έχουν.

Με τον τρόπο αυτόν θα καλύπτει τις οφειλές τους.

Αυτό αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ακυρώνοντας προηγούμενη απόφασή του που είχε κρίνει αντισυνταγματικό αυτόν τον τρόπο δράσης.

Εξαλλοι κατά του ΔΝΤ δικαστές της χώρας μας. Αιτία η έκθεση του ΔΝΤ, όπου αναφέρεται ότι όποια απόφαση δικαστική στην Ελλάδα ακυρώνει κάποια μείωση μισθών ή κάποιο φορολογικό χαράτσι προκαλώντας μείωση εσόδων, θα οδηγεί την κυβέρνηση σε συμφωνημένη με την ΕΕ και το ΔΝΤ βάσει του Μνημονίου «λήψη μέτρων συμψηφισμού».

Δύο εφέτες – μέλη του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δήλωσαν ότι αυτή η αναφορά «εκφράζει αφενός την απαξίωση από τους δανειστές μας της ελληνικής Δικαιοσύνης και αφετέρου τρομοκρατεί την ελληνική κοινωνία για την περίπτωση προσφυγής Ελλήνων πολιτών στη Δικαιοσύνη».

Εχει απόλυτο δίκιο η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία στην Ευρώπη, όσο υπάρχουν Μνημόνια. Για την προώθηση των Μνημονίων, το 2011 στις Κάνες, πίσω από κλειστές πόρτες, αποφασίστηκε να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας, χωρίς εκλογές, ένας τραπεζίτης της επιλογής του κ. Μπαρόζο, ο κ. Παπαδήμος» τόνισε μιλώντας στη Διάσκεψη Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κοινοβουλίων της ΕΕ. Είπε την αλήθεια.

ethnos.gr

  "Greek National Pride" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: