Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Εκκληση ρωσόφωνων προς την Μόσχα: "Στείλτε γρήγορα βαριά όπλα και χειριστές γιατί το ΝΑΤΟ ετοιμάζει κεραυνοβόλα επίθεση"

Πηγή:DefenceNet

O ανώτατος διοικητής των δυνάμεων αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας (ψευδώνυμο "Igor Gunman") απεύθυνε έκκληση στην Μόσχα να στείλει "Πολλά και νέα όπλα στους ρωσόφωνους" καθώς αναμένεται νέα επίθεση από την ουκρανικό Στρατό, τη νεοναζιστική πολιτοφυλακή του Δεξιού Τομέα και βέβαια τους δυτικούς μισθοφόρους, βασικά Αμερικανούς.
Μάλιστα τόνισε ότι η δήθεν "εκεχειρία" είναι ένα πρόσχημα για να ανασυγκροτηθεί ο Στρατός του Κιέβου με νέα δυτικά όπλα προκειμένου εν συνεχεία αν εξαπολυθεί καρευνοβόλος επίθεση.
Προειδοποίησε μάλιστα ότι χωρίς ουιασιαστική βοηθεια απο τη Μόσχα οι απώλειες των ρωσόφωνων θα ειναι μεγάλες και υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το μέτωπο του Σλαβιάνσκ, του επονομαζόμενου και "Στάλινγκραντ της Νέας Ρωσίας", τη μοναδική περιοχή που ελέγχεται 100% από τις δυνάμεις αυτοάμυνας.
Επίσης κάλεσε την Μόσχα "Να σταματήσει να παίζει διπλωματικά παιχνίδια και να βοηθήσει ουσιαστικά"...
Επίσης ο "Igor Gunman" μιλώντας στο RT υποστήριξε ότι "Από τότε που αποχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και αναπτύχθηκαν εκεί ουκρανικές δυνάμεις έχουν αυξηθεί οι απώλειες των ρωσόφωνων".
Και δήλωσε συγκεκριμένα: "Χρειαζόμαστε περισσότερα βαριά όπλα και περισσότερους χειριστές βαρέων όπλων".
Πάντως η δήλωση που έγινε περί τα μέσα της εβδομάδας πρέπει να εισακούστηκε απο την Ρωσία η οποία χθες έστειλε δύο φάλαγγες με περίπου 15 άρματα μάχης Τ-64 τα οποία έχουν αποσυρθεί από τον ρωσικό Στρατό (έχουν πιο βαριά θωράκιση από τα Τ-72 και είναι το προγενέστερο μοντέλο του Τ-80), αρκετά ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ BRDM κκαι BTR-80 με άφθονο προσωπικό.
Aλλωστε και η ίδια η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε χθες ότι "Τεράστιες αμαξοστοιχίες με κατεύθυνση από ανατολή προς δύση, έμφορτα με άρματα μάχης Τ-64 που έχει αποσύρει ο ρωσικός Στρατός αλλά υπηρετούν στον ουκρανικό Στρατό και τεθωρακισμένα που χρησιμοποιεί επισης ο ουκρανικός Στρατός κατευθύνονται προς τα ρωσοουκρανικά σύνορα".
Στην ρωσική πλευρά των συνόρων υπολογίζονται ότι υπάρχουν περίπου 200 άρματα μάχης ετοιμοπόλεμα, μαζί με τα πληρώματά τους, έτοιμα να μουν στο έδαφος της Νέας Ρωσίας.
Είναι σαφές ότι τις επόμενες ώρες οι δύο αντιμαχόμενες δυνάμεις θα ενισχύσουν τον οπλισμό τους, θα οργανωθούν και τότε θα ξεσπάσει και η τελική σύγκρουση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: