Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ. Σαουδάραβες κινητοποιούν δυνάμεις, ζητούν βοήθεια από την Αίγυπτο και οι Ινδοί σιίτες έτοιμοι να πολεμήσουν το ΙΚΙΛ

Saudi special operations force on the ready
EΚΤΑΚΤΟ Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας: Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ
King Abdullah calls up Saudi armed forces on high preparedness. Egyptian troops ready to fly to kingdom
Saudi special operations force on the ready
DEBKAfile Exclusive Report Jun 26, 2014, 6:49 PM (IDT)

Thursday, June 26, the day before US Secretary of State John Kerry was due in Riyadh, King Abdullah summoned a National Security Council meeting “upon the current security events in the region, especially in Iraq,” and ordered “all necessary measures to protect the kingdom against terrorist threats.
” The Saudi military has been mobilized and placed on high preparedness, after royal reconnaissance flights discovered Iraqi Al Qaeda-linked Sunni fighters (ISIS) heading for the Saudi border to seize the Ar Ar crossing. debkafile: Egyptian commandos are about to fly out to bolster Saudi border defenses.

Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ Abdullah ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΙΡΑΚΙΝΗ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ISIS, ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ. 
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ
attikanea.blogspot.gr

Ιράκ: Έτοιμοι να πολεμήσουν το ΙΚΙΛ οι Ινδοί σιίτες

Ιράκ: Έτοιμοι να πολεμήσουν το ΙΚΙΛ οι Ινδοί σιίτες
Έτοιμοι να σπεύσουν να προασπίσουν τους ιερούς τόπους του σιιτικού Ισλάμ στο Ιράκ και αν χρειαστεί να πολεμήσουν τους σουνίτες ισλαμιστές μαχητές στη χώρα της Μέσης Ανατολής, όπου ο απολογισμός των νεκρών μεταξύ των αμάχων υπολογίζεται ότι έχει ξεπεράσει τους 1300, είναι χιλιάδες μουσουλμάνοι στην Ινδία.
Καταγγέλλοντας τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ), που θεωρούν τρομοκράτες, οι Ινδοί συμπλήρωσαν σχετικές αιτήσεις, υποβάλλοντας μαζί με αυτές φωτογραφίες διαβατηρίου και φωτοτυπίες εγγράφων, με τα οποία αποδεικνύεται η ταυτότητά τους, για να ταξιδέψουν στο Ιράκ.
Οι ηγέτες της θρησκευτικής οργάνωσης Anjuman E. Haideri, η οποία ηγείται της πρωτοβουλίας αυτής, ανέφεραν ότι ενδέχεται να διοργανωθεί μια πορεία ως την πρεσβεία του Ιράκ στο Νέο Δελχί αύριο Παρασκευή (27/6) για να επιδοθούν οι αιτήσεις, που υποστηρίζει ότι ξεπερνούν τις 100.000.
Ένας σιίτης πνευματικός, ο οποίος ηγείται της πρωτοβουλίας, και οι εθελοντές αυτοί λένε πάντως πως σκοπός τους είναι να προστατεύσουν χώρους λατρείας των σιιτών στο Ιράκ. Η οργάνωση ωστόσο Αντζουμάν Ε. Χαϊντερί υποστηρίζει πως η πρωτοβουλία αυτή δε στρέφεται εναντίον των σουνιτών γενικά.
Στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης προετοιμάζονται πικέτες που αναγράφουν το σύνθημα «Δεν πρόκειται για τους σιίτες εναντίον των σουνιτών, (αλλά) για τους Ιρακινούς εναντίον των τρομοκρατών».
«Αυτοί δεν είναι μουσουλμάνοι. Τζιχάντ (σ.σ. "ιερός πόλεμος") σημαίνει αμύνομαι. Τζιχάντ δε σημαίνει σκοτώνω», δήλωσε ο Σάγεντ Μπιλάλ Χουσέιν Αμπιντί, στέλεχος της οργάνωσης.
«Μπορεί να ταξιδέψουμε στο Ιράκ για να σχηματίσουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα και να προσπαθήσουμε να σώσουμε ανθρώπους από βασανιστήρια. Θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε νερό, να δώσουμε αίμα, να κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τους χώρους λατρείας μας», πρόσθεσε.
Οι μουσουλμάνοι μπορεί να αποτελούν συγκριτικά μια μικρή μειονότητα του πληθυσμού της Ινδίας (15%), αλλά αριθμούν περί τα 175 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει πως πρόκειται για τον τρίτο μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο.
Το εάν και κατά πόσον θα χορηγηθούν θεωρήσεις διαβατηρίου και θα επιτραπεί να ταξιδέψουν στο Ιράκ οι εθελοντές αυτοί δεν είναι ξεκάθαρο. Δεν ήταν διαθέσιμα στελέχη της πρεσβείας του Ιράκ στο Νέο Δελχί για να σχολιάσουν.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας έχει ανακοινώσει ότι δεν θα επιτρέψει σε Ινδούς να ταξιδέψουν στο Ιράκ, εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης. Περίπου 40 Ινδοί κρατούνται όμηροι στο Ιράκ σε άγνωστη τοποθεσία, ενώ 46 νοσηλεύτριες βρίσκονται εγκλωβισμένες σε νοσοκομεία στην ιρακινή πόλη Τικρίτ.
Ένας από τους εθελοντές τόνισε χαρακτηριστικά πως το ΙΚΙΛ δρα σήμερα στο Ιράκ, ωστόσο «αύριο θα μπορούσε να βρίσκεται στην Ινδία».
newsbomb.gr


Λίθος Φωτός

Δεν υπάρχουν σχόλια: