Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Χρήση Χημικών Εναντίον του Σλαβιάνσκ (;)


Όπως μεταδίδει το RIA NOVOSTI, στο νοσοκομείο του Σλαβιάνσκ υπάρχει πλήθος ασθενών που παρουσιάζουν σημάδια δηλητηρίασης από χημικά όπλα (συγκεκριμένα αέριο Χλωρίνης). Οι ασθενείς κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά την τελευταία επίθεση του Ουκρανικού στρατού εναντίον του Σλαβιάνσκ και των περιχώρων του, όπως δηλώνει ο Διοικητής των δυνάμεων αυτοάμυνα Ιγκόρ Στρελκόφ.

"Τα συμπτώματα έχουν να κάνουν με φαγούρα στα μάτια και τσούξιμο στο λαιμό. Πιστεύουμε πως είναι κάτι που έχει να κάνει με την Χλωρίνη {Χημική Κεφαλή}. Βλήματα ανατινάζονται στον αέρα ακολουθούμενα από ένα σύννεφο καθίζησης. Αυτές οι βολές μάλιστα είναι πιο συχνές όταν οι άνεμοι πνέουν προς το μέρος μας", φέρεται να δήλωσε ο Στρελκόφ.

Την Κυριακή ο Κυβερνήτης της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, Πάβελ Γκουμπαριέφ, κατηγόρησε το Κίεβο πως χρησιμοποίησε χημικά όπλα προκειμένου να επιτεθεί στις δυνάμεις αυτοάμυνας της Σεμένιφκα (προάστιο του Σλαβιάνσκ), τραυματίζοντας δύο άτομα.

Είναι θλιβερό και απάνθρωπο να βλέπει κανείς να χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους όπλα στον 21ο αιώνα 100 χρόνια μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο στον οποίο χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς. Αν το είχε κάνει αυτό ο Άσαντ ακόμα θα τον βομβάρδιζαν (εννοούμε αν το είχε κάνει στ'αλήθεια όχι όπως πέρυσι που κυκλοφόρησε ο σχετικός μύθος Τουρκικής παραγωγής και προέλευσης περί χημικών όπλων του Άσαντ! Για περισσότερες πληροφορίες βλέπετε το σχετικό άρθρο στο διαδίκτυο "The Red Line and the Rat Line").

Όπως και να έχει πάντως τα γεγονότα στην Ουκρανία αναμένεται να μπουν (αν δεν έχουν ήδη μπει) σε άλλη διάσταση μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου απόψε στις 10. 

Άμυνα-Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια: