Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Νίκος Χειλαδάκης, «Μυστηριώδες» αεροσκάφος στο Αιγαίο αναστατώνει τους Τούρκους


«ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ» ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ  ΤΟΥΡΚΟΥΣ


Μεγάλη ταραχή και αναστάτωση προκάλεσε στους Τούρκους και στα τουρκικά ραντάρ της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο, ένα «μυστηριώδες» και μη εξακριβωμένης εθνικότητας αεροσκάφος, όπως το αναφέρουν οι τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές, όταν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο στην περιοχή του βορείου Αιγαίου πάνω από την  νήσο Ίμβρο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak στις 24 Ιουνίου 2014 και περί της 17.09 μετά μεσημβρίας, ένα μυστηριώδες και κατά πάσα πιθανότητα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, προφανώς εκτελώντας κατασκοπευτική επιχείρηση, εισήρθε χωρίς καμία προειδοποίηση και αναφορά στον τουρκικό εναέριο χώρο στην περιοχή της νήσου Ίμβρου και δυτικά του Τσανάκ Καλέ, δηλαδή στην αρχή του Ελλησπόντου και παρέμεινε στην περιοχή  για μερικά λεπτά. 

Η γνωστοποίηση της παραβίασης αυτής του τουρκικού εναέριου χώρου, έγινε γνωστή από την ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και όπως  αναφέρεται, το μυστηριώδες αυτό αεροσκάφος πετούσε σε  ύψος περί τα 33 χιλιάδες πόδια ενώ εισήρθε σε βάθος 1,1 ναυτικών μιλίων εντός του τουρκικού εναέριο χώρου.  Η ξαφνική εμφάνιση αυτό του αγνώστου προέλευσης αεροσκάφους, όπως ήταν επόμενο, θορύβησε τους Τούρκους ενώ σήμανε συναγερμός στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Το εντυπωσιακό είναι πως το αεροπλάνο αυτό μετά την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου «εξαφανίστηκε» από τα τουρκικά ραντάρ χωρίς να προλάβουν οι Τούρκοι να προβάλουν οπουδήποτε αντίδραση αναχαίτισης του, γεγονός που δείχνει τα μεγάλα τρωτά της τουρκικής αεράμυνας.

Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά, (!!!),  που οι Τούρκοι αναστατώνονται από μυστηριώδη αεροσκάφη που παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα πριν ακριβώς από ένα χρόνο, στις 1 Ιουλίου του 2013 πάλι ένα «μυστηριώδες» αεροσκάφος το οποίο σύμφωνα με τους Τούρκους παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο  είχε αναστατώσει και τότε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο γιατί δεν είχε γίνει έγινε γνωστή η ταυτότητα και το είδος του, κάτι που είχε προκαλέσει τότε πολλά ερωτηματικά για το σύστημα παρακολούθησης των τουρκικών ραντάρ στην περιοχή του Αιγαίου.
Σύμφωνα με τότε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, η οποία επικαλέστηκε και τότε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, ένα «μυστηριώδες»…ελληνικό, (αυτή την φορά αναφέρθηκε πως ήταν ελληνικό), αεροσκάφος, πετώντας βορειοανατολικά της ελληνικής νήσου Χίου προχώρησε σε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου την πρώτη φορά για έξη ολόκληρα λεπτά. Το ελληνικό αεροσκάφος πλησίασε τότε την τουρκική ακτή του Karaburnu στην απέναντι από την Χίο μικρασιατική ακτή και πολύ κοντά στην Σμύρνη, προκαλώντας τον συναγερμό στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο καθώς δεν έγινε δυνατόν να διαπιστωθεί ο τύπος του αεροσκάφους κάτι που εξέπληξε δυσάρεστα τους Τούρκους αφήνοντας τους πολλά ερωτηματικά. Όπως αναφέρθηκε τότε, αμέσως το  τουρκικό Γενικό Επιτελείο έστειλε σήμα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να προβεί σε διαμαρτυρία προς την ελληνική πλευρά. Η περιοχή ανοιχτά της Σμύρνης όπου έγινε τότε  η  εμφάνιση του ανεξακρίβωτου ελληνικού αεροσκάφους, (;;;),  θεωρείται από τους Τούρκους σαν η πιο «εύφλεκτη» περιοχή καθώς πολύ συχνά παρατηρούνται εμπλοκές των πλοίων της ακτοφυλακής των δυο χωρών εξ’ αιτίας του μεγάλου ρεύματος των λαθρομεταναστών που επιλέγουν την εν λόγω περιοχή για να προωθηθούν στην Ελλάδα από τις μικρασιατικές ακτές. 

Φαίνεται πως αυτά τα «μυστήρια» αεροσκάφη, (όπως αναφέρεται υπάρχουν και άλλες παρόμοιες «περιπτώσεις»  που δεν δημοσιοποιήθηκαν για ευνόητους λόγους), έχουν βαλθεί να τρελάνουν τους Τούρκους σε μια άκρως εύφλεκτη περιοχή όπως είναι ο εναέριος χώρος του Αιγαίου. «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρη»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: