Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΥΦΟΠΕΔΙΟ: ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙΝΕ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ


Πορφύρης Δ / Σταφυλά Π
Οι όμορφες εκκλησίες δεν καίγονται καθόλα όμορφα.Όπως μεταδίδουν μια σειρά από μεγάλα ρωσικά ειδησεογραφικά όπως το RT και το RIA Novosti μέλη του Pravy Sector κατέστρεψαν ολοσχερώς τον ορθόδοξο ναό του Αγ. Bαρσανούφιου του Ομολογητή της Kherson στην ομόνυμη περιοχή. Η εκκλησία υπάγεται στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου της Μόσχας. Την δήλωση καταγγελία έκανε στο RIA Novosti την Τετάρτη ο Valery Kaurov επικεφαλής των αντιστεκόμενων ορθόδοξων πολιτών της Novorossia (Νέα Ρωσία).


ό,τι απέμεινε
ό,τι απέμεινε 
Μια εκκλησία κατέρρευσε χθες. Αρχικά οι βάνδαλοι χρησιμοποίησαν σιδερολοστούς και έσπασαν τα πάντα ” δήλωσε ο αρχηγός των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας. Στη συνέχεια την έκαψαν. Τοπικά site  μεταφέρουν ότι η παραδοσιακή ξύλινη εκκλησία  κάηκε από εμπρησμό και η αστυνομία διεξάγει έρευνα. Ο Kaurov καταγγέλει ότι μέλη του Ρravy Sector (φιλοναζιστικό κόμμα του Δεξιού Τομέα) δραστηριοποιούνται έντονα στην επισκοπή της περιφέρειας Soumy.
“Εισβάλουν σε ναούς της επισκοπής μας και δια της βίας θέλουν να υπαγάγουν τις εκκλησίες μας στο Πατριαρχείο του Κιέβου και να αντικαταστήσουν τους κληρικούς μας”. Σύμφωνα με τον Kaurov εκτοξεύουν απειλές κατά των κληρικών και των αξιωματούχων της ορθόδοξης κοινότητας.Τους απειλούν ότι αν δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις τους θα επανέλθουν και θα λεηλατήσουν τους ναούς και θα τους καταλάβουν.

Στην Ουκρανία υπάρχουν τρεις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Αυτή που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας και είναι η μόνη που αναγνωρίζεται από όλον τον ορθόδοξο κόσμο και δύο ψευδεπίγραφες ορθόδοξες : Το Πατριαρχείο του Κιέβου και η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Ουκρανική που τελούν σε μη κανονικότητα και αποτελούν το θρησκευτικό σκέλος των Μaidan .(RT. /RIA Novosti 18/06 /14/ politikus.ru)

dimpenews.wordpress.com
Λίθος Φωτός

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος "χριστιανός" από τους δυο

(ο Ουκρανός ή ό Ρώσος εν προκειμένω)
έχει το ΔΙΑΟΛΟ ΜΕΣΑ του;

Αναμφίβολα, έχει το Διάολο
μέσα του, αυτός που βρίζει, φυλακίζει, γκρεμίζει εκκλησίες, σκοτώνει χριστιανούς
στο Όνομα του Χριστού!

Δηλαδή ο Ευρωαμερικανοκίνητος Ουκρανός. Απλή αριθμητική.

Απλή απόδειξη.

Ο Χριστός δια τους ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ του δίδαξε να καθόμαστε ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ και να μας ΣΦΑΖΟΥΝΕ!

(θΑ τη δείξει άραγε αυτή την ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ- ΓΑΙΔΟΥΡΙΝΗ υπομονή ο Βλαδίμηρος ή θα "φορτώσει" και θα μας πάρει μετά ΟΛΟΥΣ και θα μας σηκώσει ένα μαυροκόκκινο σύννεφο;)

Και όταν ο Απόστολος Πέτρος από υπερβάλλοντα ζήλο, έκοψε το αυτί του δούλου στον Κήπο εκείνο το βράδυ των συγκλονιστικων γεγονότων, από τον Κύριο Ιησού, ΑΥΣΤΗΡΑ επιτιμήθηκε.

Του είπε τότε ο Χριστός ότι αν χτυπάει τους άλλους με μαχαίρια, με μαχαίρια θα τον τσακίσουν και κείνον.
Αυτά είναιτοις πάσι γνωστά, αλλά...ποιος τα προσέχει, Αμεθυστάκο μου;

ΚΑΝΕΝΑΣ!

amethystos είπε...

ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΦΙΛΕ. ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. ΠΑ ! ΠΑ! ΤΟ ΠΑΠΙ.ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

-Αααα!