Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

EΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

H TΡΟΙΚΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΣΙΑΣ:  CIA -FBI-BLACKWATER

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

amer
Περίπου 400 μισθοφόροι της γνωστής αμερικανικής εταιρείας Blackwater (που μετονομάστηκε σε Academi μετά τις κατηγορίες για ανθρωποκτονίες και σφαγιασμούς αμάχων στο Ιράκ), επιχειρούν με τον ίδιο εγκληματικό τρόπο και στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild am Sonntag  οι 400 μισθοφόροι του  θανάτου πολεμούν στο πλευρό των ουκρανών στρατιωτών και της αστυνομίας κατά
τις επιθέσεις τους εναντίον των ρωσόφωνων / φιλορώσων στα ανατολικά της χώρας.
Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τις  ραδιοεπικοινωνίες μεταξύ  κάποιων κέντρων ελέγχου και θαλάμων επιχειρήσεων του ρωσικού στρατού οι οποίες και καταγράφηκαν (ή υπεκλάπησαν) από τη γνωστή για το σκάνδαλο Snowden, Aμερικανική Υπηρεσία Παρακολούθησης, NSA .
από διαμαρτυρία στη Μόσχα στις/ 14/06/14 Ο OBAMA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ

από διαμαρτυρία στη Μόσχα στις/ 14/06/14
Ο OBAMA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ

Τα δεδομένα που κατέγραψε η NSA διαβιβάσθηκαν στις Γερμανικές Μυστικές Υπηρεσίες  (BND) και από εκεί άντλησε τις πηγές της η κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Βασιζόμενη σε αυτές, αποκαλύπτει ότι οι αμερικανοί μισθοφόροι όχι μόνο συμμετέχουν στις τιμωρητικές επιχειρήσεις    κατά των ρωσόφιλων αλλά στην ουσία διευθύνουν και συντονίζουν τα στρατιωτικά αυτά αντίποινα στις περιοχές  των αντιφρονούντων  και ιδιαίτερα στο Slaviansk.
Το δημοσίευμα τονίζει ότι η Ρωσία είχε ήδη καταγγείλει εδώ και εβδομάδες την συνεργασία αμερικανών μισθοφόρων και ουκρανικού  στρατού. Ο Αμερικανός πρέσβης στο Κίεβο, Geoffrey Pyatt το είχε διαψεύσει  τον Μάρτιο όταν και έγιναν οι πρώτες καταγγελίες από ουκρανούς πολίτες ακόμα και του Κιέβου οι οποίοι υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες της παρουσίας τους.
Την περασμένη εβδομάδα η ίδια εφημερίδα είχε  αποκαλύψει ότι πράκτορες της CIA και του FBI βοηθούν το Κίεβο να βάλει ένα τέλος στο αντάρτικο της ανατολικής Ουκρανίας και να εγκαταστήσει ένα αποτελεσματικό σύστημα ασφαλείας που δεν θα προυποθέτει απαραίτητα ένοπλες συγκρούσεις.
Εκτός από τα ρωσόφωνα μέσα τo AFP επίσης αναπαραγάγει την είδηση.
dimpenews
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: