Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Έκανε πίσω ο Σόιμπλε: Δεν θα φορολογηθούν οι εφοπλιστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση


Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Το χτεσινό μάθημα πολιτικής (βλέπετε εδώ) απέβη πολύ ενδιαφέρον. Τηλέφωνο στιο Γιούνκερ έκανε για να τον συγχαρεί για την εκλογή του ο Πρωθυπουργός της Μεγ. Βρεττανίας Ντέιβιντ Κάμερον μεταφέροντας κάποια μηνύματα προς εκείνη τη πλευρά, που θέλει να “φορολογήσει” τους εφοπλιστές της Ευρωπαικής Ένωσης.
Στα μηνύματα μη φορολόγησης των εφοπλιστών που πιθανότατα έφερε στο τραπέζι ο Κάμερον απάντησε ο Σόιμπλε, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στους Financial Times δεσμευόμενος να κρατήσει τη Βρετανία στην Ένωση, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντική για τη Γερμανία και πως ιστορικά, πολιτικά, δημοκρατικά και πολιτισμικά, «είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Χάθηκε ένας ακόμη τζάμπα μάγκας. Όλα αυτά σε λίγες ώρες… αρκεί οι εφοπλιστές να “ψωνίζουν” δάνεια και απο τις Γερμανικές τράπεζες.
Eσείς μην ανησυχείτε. Κοιμηθείτε και η τύχη σας δουλεύει.
Ηγέτες μέσα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Καλαμπόκι κανείς;

Οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους αλλά κάνουν την Ελλάδα “υπερήφανη…”

Την κάνουν “υπερήφανη”, γιατί η Ελλάδα έχει το πρώτο εμπορικό στόλο του κόσμου με δεύτερη την Ιαπωνία και τρίτη τη Γερμανία. Τρία πουλάκια κάθονται…
Ο στόλος των εφοπλιστών της Ελλάδας ναυπηγείται κυρίως σε Κίνα και Κορέα. Δεν προσφέρουν τίποτα στη χώρα. Kάτι μικρές εισφορές δίνουν, που μερικοί “ανήλικοι” των ΜΜΕ “κατά λάθος” ονομάζουν “φόρους”.
Τα δάνεια που χρειάζονται οι εφοπλιστές της Ελλάδας για να ναυπηγήσουν νέα πλοία, τα δίνουν οι τράπεζες που οι Έλληνες πολίτες δάνεισαν (χωρίς να ερωτηθούν) με τελικό σκοπό να γίνουν ξανά ιδιωτικές (χωρίς να ερωτηθούν και πάλι) και χωρίς να έχουν κέρδος.
Ποιός άλλωστε να το ελέγξει; O Προβόπουλος ή ο Στουρνάρας;
Οι ποδοσφαιριστές που έκαναν τη χώρα υπερήφανη πληρώνουν φόρους, οι κύριοι εφοπλιστές γιατί όχι;
10 δις ευρώ το χρόνο είναι η εφορία που πρέπει να πληρώνουν οι εφοπλιστές. Αν βάλετε και τα αναδρομικά που θα πρέπει και αυτοί να πληρώσουν, τότε πάει το χρέος της χώρας. Δεν θα υπήρχε.
Γιατί δεν ακούω κάτι για αυτό να αναφέρεται σε κανένα ΜΜΕ; Τι σημαίνει ότι δεν μιλούν για το θέμα αυτό τα ΜΜΕ; Mήπως ότι δεν το γνωρίζουν.
Μμμμ, μάλλον όχι. Κάτι άλλο πρέπει να είναι. Διαπλοκή ίσως;
Στο πίνακα, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι τρείς πόλεις με το καλύτερο βιωτικό επίπεδο στον κόσμο είναι Ιαπωνικές. Η Αθήνα γιατί δεν είναι μέσα;
  • Μήπως επειδή κάποιοι δεν πληρώνουν φόρους;
  • Mήπως επειδή τα κόκκινα δάνεια έχουν φτάσει τα 77 δίς;
  • Mήπως επειδή η χώρα είναι το πλυντήριο της ΕΕ;
Φάτε δόξα και κοιλιά περίδρομο…
Aφού αυτοί  που έχουν δεν πληρώνουν φόρους, εσείς που δεν έχετε τόσα πολλά χρήματα γιατί πρέπει να πληρώνετε;
Μαθημένοι να πληρώνετε;

Ζcode-Gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: