Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

«ISIL ή αλλιώς το σχέδιο των ΗΠΑ για να υποτάξουν τη Μέση Ανατολή»

me-katalipsi-tis-konstantinoupolis-apeilei-i-isil

 Του Στρατή Μαζίδη

Η Ulrich υποστηρίζει πως «οι νεοσυντηρητικοί στις ΗΠΑ είχαν από καιρό προσπαθήσει να κυριαρχήσουν στον Περσικό Κόλπο και να τον χρησιμοποιούν ως εφαλτήριο στην μεγάλη στρατηγική τους για παγκόσμια κυριαρχία …

Η τακτική των διαιρέσεων των κρατών εξυπηρετεί στο να εξαλειφθεί η όποια αντίσταση στο σχέδιο. Η ISIL είναι το όργανο της υλοποίησης του σχεδίου».

Τα σχόλια της Ulrich ήρθαν κατόπιν των τρομοκρατικών ενεργειών από το λεγόμενο το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και το Levant (ISIL) στο Ιράκ.

Υποστήριξε ακόμη πως οι δραστηριότητες ISIL “θα δικαιολογούσαν επίσης” την παρουσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας» με σκοπό να δεσπόζουν οι τελευταίες στην «περιοχή του Περσικού Κόλπου, όπως έχει προγραμματιστεί».

Η Ulrich δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αρχικά εξοπλίζουν την ISIL στη Συρία για να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ και να σύρουν το Ιράν και τη Χεζμπολάχ σε αυτό το τέλμα με την πρόθεση της «αιμορραγίας» από όλες τις πλευρές.

«Αλλά το Ιράν και η Συρία ήταν μόνο ένα μέρος της εξίσωσης. Η Αμερική είχε παγκόσμιο σχέδιο» γράφει η Ulrich που συμπλήρωσε πως η Ουάσινγκτον έχει χρησιμοποιήσει πολύ την “τρομοκρατία”, ως το βασικό “όπλο της επιλογής της” για την εφαρμογή των σχεδίων της.

Οι μαχητές ISIL έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους περισσότερες από μια επαρχίες και περιοχές στα βόρεια της Βαγδάτης.

Οι τρομοκράτες κατέλαβαν επίσης τέσσερις πόλεις, καθώς και σημεία διέλευσης στα σύνορα με τη Συρία κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και του Σαββάτου ύστερα από συγκρούσεις στην επαρχία Ανμπάρ.

Εν τω μεταξύ πριν λίγες μέρες ο σιίτης κληρικός του Ιράκ, Αγιατολάχ Αλί αλ-Σιστάνι, κάλεσε τον ιρακινό λαό να στρατευθεί στη μάχη κατά των τρομοκρατών με παραπάνω από 2.000.000 να ανταποκρίνονται όπως μεταδίδουν ιρανικά ΜΜΕ.

Τέλος, ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι αλ Μαλίκι έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ για την κρίση της ασφάλειας και την αυξανόμενη τρομοκρατία στη χώρα του, και κατήγγειλε το καθεστώς Αλ Σαούντ ως ένα σημαντικό υποστηρικτή της παγκόσμιας τρομοκρατίας.

πηγη 
"Greek National Pride" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: