Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ και η γεωπολιτική των ΠΑΤΕΡΩΝ.


Άντε τώρα να μην πιστέψεις!!!
1994- 2014 είκοσι χρόνοι από την Κοίμηση του Γέροντος Παισίου.
Το Μάρτιο του 1994 συνάντησα το Γέροντα Παΐσιο στο Μοναστήρι της Σουρωτής. Συγκινήθηκα, όταν μου έπιασε το χέρι, και παρά την κρισιμότητα της καταστάσεώς του, μού είπε τα ακόλουθα : «Εσύ δεν πρέπει να στενοχωριέσαι και να φοβάσαι την Τουρκία. Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι. Στη Βοσνία θα γίνει μουσουλμανικό κράτος (εκείνη την εποχή δεν υπήρχε τέτοιο κράτος), αλλά το γεγονός αυτό θα στραφεί εναντίον τους, διότι κατά αντιστοιχίαν αυτού θα δημιουργηθεί αργότερα και κουρδικό κράτος μέσα στην καρδιά της». Ο Γέροντας τότε επειδή με είδε προβληματισμένο ακούγοντας αυτά, μου είπε πάλι : «Όπως ξέρεις, εγώ δε διαβάζω εφημερίδες, αλλά αυτά τα μαθαίνω από αλλού …»

Οικονόμου Αλέξανδρος, αντιπτέραρχος ι.ε.α., Αθήνα (Σελ.404) http://agiotokos-kappadokia.
23 Ιουνίου 2014
Ο πρόεδρος των Κούρδων στο Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί έδωσε ισχυρή ένδειξη πως από σήμερα η περιοχή του θα επιδιώξει την επίσημη ανεξαρτησία από το υπόλοιπο Ιράκ.
«Το Ιράκ προφανώς καταρρέει», είπε σε αποκλειστική συνέντευξη του στο CNN και τον Christiane Amanpour. «Και είναι προφανές ότι η ομοσπονδιακή ή κεντρική κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο πάνω σε όλα. Τα πάντα καταρρέουν – ο στρατός, τα στρατεύματα, η αστυνομία».
«Εμείς δεν προκαλέσαμε την κατάρρευση του Ιράκ. Είναι άλλοι που το έκαναν. Και δεν μπορούμε να παραμένουμε όμηροι για το άγνωστο», είπε μέσω διερμηνέα.
«Ο χρόνος είναι εδώ για τους ανθρώπους του Κουρδιστάν να καθορίζουν το μέλλον τους και η απόφαση του λαού είναι αυτό που πρόκειται να διεκδικήσει»
Η Ιρακινή κουρδική ανεξαρτησία είναι ένας στόχος από καιρό. Η περιοχή είχε αυτονομία από τη Βαγδάτη για περισσότερο από δύο δεκαετίες, αλλά ανεξάρτητη δεν ήταν ποτέ πριν.
ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ 1990 …άλλη μαρτυρία προσκυνητή
(…) Επιστρέφοντας τώρα στη συνάντηση με το Γέροντα Παΐσιο, θυμάμαι πως με ρώτησε για την Κύπρο, και χαμογελώντας με καθησύχασε και είπε : «Θα έρθει η ώρα που θα λυθεί το θέμα της Κύπρου. Θα περάσει δυσκολίες, αλλά θα λυθεί και θα είναι ορθόδοξη και ελληνική».
(…) Κατόπιν τον ρώτησα για την συνεχή αδιαλλαξία και τις προκλήσεις των Τούρκων. Μ' έπιασε από τον ώμο και με πολλή σοβαρότητα μου απάντησε : «Μην ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δεν θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από επάνω, διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά. Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. (Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας). Θα τα δεις, παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός». Λάμαρης Δημήτριος, Πάφος Κύπρος
Μαρτυρίες Προσκυνητών. Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994
Πάλι πίσω χθές το βράδυ.
Σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ στο CNN, ο επί σειρά ετών ηγέτης των κουρδών του Ιράκ Μασούντ Μπαρζανι έκανε το αδιανόητο. Πρώτον ανακήρυξε το Ιράκ νεκρό και δεύτερον προανήγγελλε δημοψήφισμα για την δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδιστάν… «Τα τελευταία δέκα χρόνια κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν, προσπαθήσαμε όσο το δυνατόν μπορούσαμε, επιδείξαμε όση ευελιξία μπορούσαμε, για να οικοδομήσουμε ένα δημοκρατικό Ιράκ. Δυστυχώς η προσπάθεια δεν ήταν επιτυχής.» δήλωσε στο CNN ο Μπαρζανί.
Ο Μπαρζανί όμως δεν είπε μόνο ότι πέθανε απλά το Ιράκ αλλά προανήγγειλε και δημοψήφισμα αυτονομίας για τους κούρδους. Η Αμανπούρ μάλιστα τον πίεσε να γίνει όσο πιο συγκεκριμένος μπορούσε ως προς αυτό που δήλωνε. Ο Μπαρζανί τότε δήλωσε επ ακριβώς: «εδώ και τώρα είναι η ώρα για τον λαό του Κουρδιστάν να αποφασίσει το μέλλον του και θα σεβαστούμε την απόφαση του λαού».
Δεν ήταν μόνο το CNN όμως που ανακοίνωνε τον διαμελισμό του Ιράκ. Reuters και NYTimes εξηγούσαν στους αναγνώστες πόσο δύσκολο είναι πλέον να αναστραφεί ό,τι έχει γίνει στο Ιράκ από την προέλαση των σουνιτών ανταρτών του Λεβάντε, με το ένα τέταρτο σχεδόν του ιρακινού στρατού να μην είναι αξιόμαχο, με ανύπαρκτη πολεμική αεροπορία στη Βαγδάτη και με τα σύνορα του Ιράκ στα δυτικά να έχουν πλέον χαθεί.
του Χρυσόστομου Λουκά
http://www.hitandrun.gr/
Ποιος έχει πλέον σειρά κατά τον Πνευματοκίνητο Γέροντα Παίσιο;
Τι ανατροπές έρχονται στην ευρύτερη περιοχή;
Πώς θα αντιδράσει η Τουρκία συνολικά;
Αμερική- Ευρώπη και Ρωσία τι ρόλο θα παίξουν;
Οι ασκοί του Αιόλου ήδη έχουν παραφουσκώσει στην περιοχή μας.
Τα μελτέμια του καλοκαιριού προβλέπονται ισχυρά.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: