Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ.....

  - H τροπολογία για την αναπροσαρμογή των μισθών των δικαστικών κατατέθηκε από το ΥΠΟΙΚ
 - Το κόστος από την αναπροσαρμογή μαζί με τα αναδρομικά φτάνει τα 170 εκατομμύρια ευρώ
- Αυξάνεται το επίδομα για τη δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης από περίπου 130 ευρώ έως 188 ευρώ
- Θα αναπροσαρμοστούν αυτόματα οι συντάξεις περίπου 2.469 πρώην δικαστικών

Την αλλαγή των διατάξεων που διέπουν το μισθολογικό καθεστώς των δικαστικών λειτουργών, προτείνει σημερινή τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών και των συναρμόδιων υπουργείων που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η τροπολογία, μεταξύ άλλων, αυξάνει το βασικό μισθό του ειρηνοδίκη Δ΄Τάξης από 1.369 ευρώ σε 1.488 ευρώ, του πρωτοδίκη από 1.778 ευρώ σε 2.067 ευρώ, του προέδρου πρωτοδικείου από 2.009 ευρώ σε 2.480 ευρώ, του αεροπαγίτη από 2.525 ευρώ σε 3.307 ευρώ, του αντιπροέδρου από 2.880 ευρώ σε 3.721 ευρώ και του προέδρου του Αρείου Πάγου από 3.023 ευρώ σε 4.134 ευρώ.

Επίσης, αυξάνεται το επίδομα για τη δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης από περίπου 130 ευρώ έως 188 ευρώ, ανάλογα με το βαθμό, ενώ μεταξύ άλλων, η αύξηση των βασικών μισθών θα συμπαρασύρει αυξητικά και το ποσό του επιδόματος του χρόνου υπηρεσίας, το οποίο υπολογίζεται σε ποσοστό μέχρι 60%, επί του βασικού μισθού.
Η μέση τιμή αύξησης του επιδόματος θα είναι της τάξης περίπου του 20%.

Παράλληλα, θα αναπροσαρμοστούν αυτόματα οι συντάξεις περίπου 2.469 πρώην δικαστικών και για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου, ενώ οι καταβαλλόμενες διαφορές θα οριστούν από τα συναρμόδια υπουργεία σχετικά με τον χρόνο πληρωμής τους.

Το ύψος της ετήσιας δαπάνης από την εφαρμογή της προτεινόμενης τροπολογίας, υπολογίζεται σε 170 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, αυτή η τροπολογία που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στη Βουλή θεωρήθηκε ότι ανοίγει παράθυρο και για αυξήσεις στις αποζημιώσεις των βουλευτών.
Για το λόγο αυτό άμεση ήταν η παρέμβαση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη η οποία με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει πως με εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά δεν θα ισχύσει η αναπροσαρμογή των απολαβών για τους βουλευτές.

Η κα Βούλτεψη αναφέρει ότι η αναπροσαρμογή των απολαβών των δικαστικών λειτουργών γίνεται λόγω των δικαστικών αποφάσεων. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΙΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΥΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ!

ΑΛΙΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗ Ν-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ;

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!"

ΚΑΙ ΨΟΦΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ!
ΨΟΦΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ!