Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ Ο ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ




ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ Ο ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Δεν το περίμενα αυτό από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία. Αν και Καθηγητής Πανεπιστημίου και καταρτισμένος κληρικός από τους λίγους, εξακολουθεί να θεωρεί τον Οσιο Ιουστίνο (Πόποβιτς) και τον Γέροντα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο οδηγούς στον αγώνα κατά του Οικουμενισμού και συνεχίζει να μην αποτειχίζεται -έτσι βάφτισαν το σχίσμα οι αυτοαποκαλούμενοι αποτειχισμένοι- και δεν  εμπιστεύεται την απέραντη θεολογική σοφία του π. Ευθύμιου Τρικαμηνά.

Δεν το περίμενα αυτό από σας Σεβαμσμιότατε! Αν είναι ποτέ δυνατόν! Να βάζετε στη μια ζυγαριά τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά και στην άλλη του Οσιο Ιουστίνο (Πόποβιτς) και τον Γέροντα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο και όμως να γέρνει η πλάστιγγά σας προς τη μεριά του Οσίου Ιουστίνου και του π. Επιφανίου.

Θα σας παρακαλέσω θερμά να ανακαλέσετε την απόφασή σας και να αλλάξετε ρότα για να προχωρήσουμε όλοι στην ιερά και αγία Αποτείχιση -γράφε στο σχίσμα- και να τελούμε τη Θεία Λειτουργία με καθαιρέμενο κληρικό και να εμπαίζουμε τα μυστήρια της Εκκλησίας.

Εκεί στην Αρκαδία, Σεβασμιότατε, σημύδες έχετε; Αν έχετε κάντε ράβδους και βρέξτε τις καλά επειδή θα αποδειχτούν θαυματουργές για την περίπτωση.

Γιατί, μας ρωτούν, εμπιστευόμαστε τον Οσιο Ιουστίνο (Πόποβιτς) και τον Γέροντα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο και όχι ένα καθαιρέμενο κληρικό που εξακολουθεί και “ιερουργεί” -γράφε εμπαίζει- τα μυστήρια της Εκκλησίας;

Ακου ερώτηση οι δικοί σας.!!! Γιατί ακούμε τους Αγίους και όχι ένα καθαιρεμένο κληρικό!!! Μας δουλεύουν δηλαδή!

Κάρφος στον οφθαλμό, όχι μόνον των Οικουμενιστών, αλλά και των σχισματικών, είναι ο Σεβασμιότατος Γόρτυνος. Μακάρι να είχαμε πολλούς Ιεράρχες της θεολογικής του κατάρτισης, του ορθόδοξου του φρονήματος και του αγωνιστικού του σθένους.

Και κάτι τελευταίο! Χωνέψτε το καλά! Σχισματικοί δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ. Τους Οικουμενιστές θα τους πολεμούμε συνεχώς αλλά σαν μέλη της Εκκλησίας, επειδή εκτός των κόλπων Της δεν υπάρχει σωτηρία. Τον Οικουμενισμό τον πολεμούμε για να μη χάσουμε την ψυχή μας. Οχι για να χάσουμε την ψυχή μας με την προσχώρηση σε σχίσματα, που βαφτίσατε αποτειχίσεις.

"Ούτε το αίμα του μαρτυρίου δεν ξεπλένει την αμαρτία του σχίσματος", μας διαβεβαιώνει ο Ιερός Χρυσόστομος. Ελπίζουμε ότι δεν θα τα βάλετε και με τον Ιερό Χρυσόστομο μετά που τα βάλατε με τον Οσιο Ιουστίνο και με τον Γέροντα Επιφάνιο.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ. ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ, ΟΥΤΕ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ. ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αμέθυστος

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε μεγάλε τι τα θέλεις τα σχόλια στο τέλος, χαλάς όλη την μαγεία του κειμένου.

Σταμάτα να γράφεις τα γελεία σχόλιά σου στο τέλος.

Ελεος πια.

amethystos είπε...

Ο,τι πείς παναγιό-τατε.

Ανώνυμος είπε...

Συνέχισε τα σχόλια Αμέθυστε.Εμείς για τα σχόλια κυρίως μπαίνουμε στη σελίδα.

χαλαρωσε είπε...

και το ορθοδοξο ηθος. Ειναι μαθητεια οι αναρτησεις και τα σχολια.

Ανώνυμος είπε...

...και επι της ευκαιρίας να ευχαριστήσουμε για το οτι τωρα πλέον, κατόπιν παρακλήσεως, εμφανίζονται περισσότερα "προσφατα σχόλια" στην αρχική σελίδα απο οτι πρωτύτερα και ετσι δεν χάνουμε σχόλια του αμέθυστου

βασίλης

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαααχχχααα!ναι, ναι, και για το...ορθοδοξο ήθος, το είχαμε ξεχάσει αυτο!Προπαντός το ορθόδοξο ήθος του ...διαολοστέλματος παντος διαφωνούντος μαζί μας, αχαχααα! μεγάλο χιούμορ αυτος ο τσιτωμένος κύριος " χαλάρωσε", μας φτιάξατε το απόγευμα, μπράβο ρε λεβεντόπαιδα!

amethystos είπε...

ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙΣ,ΦΙΛΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ. Η ΥΣΤΕΡΙΑ ΔΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΩΝΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΣ ΤΙΣ ΒΔΕΛΛΕΣ. ΡΙΧΝΕΙΣ ΑΛΑΤΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε οκ, θες να βγαλεις αυτα που εχεις μεσα σου,αλλα σε τοσο σημαντικα κειμενα οπως του Τελεβαντου ή και καποιοων αλλων μην σχολιαζεις γιατι καμια φορα εισαι εκτός τόπου και χρονου, η επισης καμια φορα αλλο θελει να πει ο αρθρογραφος και αλλο καταλαβαινεις εσυ...
Οκ;

amethystos είπε...

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΟ-ΤΑΤΟΣ;; ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ;;; Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ;; ΜΙΛΗΣΕ;; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ. ΚΕΡΝΑΜΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Στον στρατό, πριν χρόνια, ήταν ένας υπαξιωματικός πενταετούς υποχρέωσης. Τον λέγανε Μαντζιάρ. Έκοβε και ο ίδιος τις τελευταίες συλλαβές κάθε λέξης. ήταν λίγο αμόρφωτος, λίγο φαντασμένος. Μια μέρα έπρεπε να συντηρήσουμε για πρώτη φορά τα πολυβόλα του "Λεωνίδας". Ο Μαντζιάρ λοιπόν πήρε ένα, να μας δείξει πως λύνεται. Και όταν το έλυσε, κοίταξε τα διάφορα μέρη και είπε: πω, πω! πως το κάνω ο πούστης!
Θα δεχόταν ο Μαντζιάρ σχόλιο αυτής της φράσης; Φυσικά όχι!
Είχε μια τέτοια μαγεία αυτή η πρόταση, που κάθε σχόλιο θα την χαλούσε.
Αμμό-χωστος

amethystos είπε...

ΡΈ σύ Τελεβάντο είσαι άγαμος;;;Ξέρουμε γιά τήν ψυχασθένεια από παληότερα, αλλά τώρα εμφανίζεις καινούριο πάθος. Πολύ πηδηχτούλης. Μόνον ένας άγαμος μπορεί νά παρεκτραπεί έτσι καί νά θέλει νά πηδήξει όποιον βρεί μπροστά του. Τί λέει ο γιατρός;;; Εμείς εδώ ..δέν... Τρέχε στά Gay-parades.

Ανώνυμος είπε...

!!!

χαλαρωσε είπε...

μια φορα ηταν ενα τυπος κι ελεγε ενα καρο τριχες μια φορα ειπε κατι που κανενας μας δεν το καταλαβε. Ευτυχως το ακουσε αυτο ενας φιλος, που κατι ηξερε για τον φαντασμενο, και μας εξηγησε τι ειπε και καταλαβαμε ποσο παπαρας ηταν. Ειπα οχι ρε συ δεν ειναι δυνατον. Κι ομως ηταν μου ειπε ο φιλος. Ε, μετα το μονο που εμεινε να του πω χαλαρα ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ, ΑΛΛΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑς ΚΑΙ ΞΕΦΕΥΓΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΑ, ηταν ΑΕΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΑΛΙΟΓΚΙΡΙΖΙ. Ετσι που λες αγαπητε. Φοβερο παραδειγμα, ε!!! ΤΙ ΛΕς;

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο του Αμμο-χωστος αναφερόταν στον πρώτο που είπε ότι: "Ρε μεγάλε τι τα θέλεις τα σχόλια στο τέλος, χαλάς όλη την μαγεία του κειμένου."
Αμμο-χωστος, Πέτρος.