Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Yπό παραίτηση ο Χαρδούβελης, πιο κοντά η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας!

ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ

Yπό παραίτηση ο Χαρδούβελης, πιο κοντά η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας!

Aπό την Ιόλη Πιερίδη
 Kυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας ή τέρμα τα δίφραγκα!
Μετά τον ανασχηματισμό-παρωδία η χώρα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο μοιραίο. Η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να προχωρήσει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση μια και βρίσκεται στην δίνη των ενδοκυβερνητικών συγκρούσεων.
Ο Σαμαράς πιο αδύναμος από ποτέ εξαντλεί την φαντασία του στο να διαδώσει τον κυβερνητικό του εταίρο από δικαστικές περιπέτειες κι εκείνος ο αχάριστος τον υπονομεύει διαρκώς με τους κουκουλόπουλους, τους λοβέρδους, τους ανύπαρκτους.
Ο αποκεφαλισμός του καλύτερου υπουργού Γεωργίας των τελευταίων χρόνων πέρασε απαρατήρητος εξαιτίας του θορύβου που προκάλεσε ο Αδωνης-με ρεζίλεψες-Γεωργιάδης.
Ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε πολιτικό σκάνδαλο την απομάκρυνση Τσαυτάρη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση που ξεπερνά τα όρια της πολιτικής ηθικής και γίνεται ύβρις είναι η απομάκρυνση ίσως του καλύτερου μεταπολεμικού υπουργού Γεωργίας, Αθανασίου Τσαυτάρη. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος, πέραν των άλλων, τίμησε την Ελλάδα και αναγνωρίστηκε διεθνώς για την καθοριστική συμβολή του στη συγκρότηση της νέας ΚΑΠ, όπως επίσης και για τη συμβολή του στην προετοιμασία για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης της συμφωνίας με τις ΗΠΑ».
Προσωπικά δεν τον γνωρίζω και δεν τον έχω συναντήσει ποτέ μου. Ωστόσο, όταν απομακρύνονται χωρίς κριτήριο τέτοιοι άνθρωποι απλώς για να χωρέσουν στην κυβέρνηση κάποιοι άλλοι, τότε δεν μπορείς παρά να φοβάσαι για τη μελλοντική πορεία της χώρας. Η περίπτωση της απομάκρυνσης Τσαυτάρη είναι το χειρότερο πολιτικό σκάνδαλο του ανασχηματισμού αυτού.
Είναι ακριβώς τα παραδείγματα τύπου Τσαυτάρη που αποδεικνύουν ότι το μέτριο πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης δεν ανέχεται αρίστους ανάμεσά του.
Οσοι κάνουν καλά τη δουλειά τους προφανώς χαλάνε την κυβερνητική πιάτσα και πρέπει να απομονωθούν.
Η τραγωδία του ανασχηματισμού και ο αποκεφαλισμός του υπερτιμημένου Θεοχάρη έβγαλαν από τα ρούχα τους και τους δανειστές μας οι οποίοι αναζητούν αφορμές να μην βάλουν άλλο το χέρι στη τσέπη, να καθυστερήσουν τις δόσεις και πάει λέγοντας.
Ο Σαμαράς στο γεύμα με τον Σόιμπλε στην Πορτογαλία αλλά και ο Χαρδούβελης στο Eurogroup διαπίστωσαν από πρώτο χέρι ότι οι δανειστές είναι έτοιμοι να μας δώσουν την τελική κλωτσιά και να μας πετάξουν έξω από το ευρώ.

Hταν τέτοια η ψυχρολουσία Σαμαρά μετά από την συνάντηση με τον Σόιμπλε που παραπέμπει στην  ταπείνωση του Γιώργου Παπανδρέου στις Κάννες. Ο Σαμαράς επέστρεψε σχεδόν απελπισμένος στην Αθήνα και έριξε όλο το βάρος του στους Κινέζους, οι οποίοι όμως επενδύουν τα δικά μας λεφτά!
Στο μεταξύ η Μέρκελ δεν του βγαίνει στο τηλέφωνο από την επομένη των ευρωεκλογών. Θεωρεί ότι ο Σαμαράς δεν μπορεί πλέον να είναι συνομιλητής της.
Οι διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας έχουν ενταθεί τις τελευταίες ώρες και μετά από πίεση που ασκούν οι δανειστές μας σ΄ αυτή την κατεύθυνση κι αυτή τη φορά έχουν δίκιο.
Mε ποιον θα συνομιλήσουν στην Αθήνα; Με τον Ντινόπουλο; Τη Βούλτεψη; Τον Λοβέρδο, τον Καρασμάνη;
Χάος, το απόλυτο χάος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χαρδούβελης σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της παραίτησης καθώς διαπιστώνει ότι κινδυνεύει να μείνει στην νεώτερη πολιτική ιστορία ως υπουργός στην θητεία του οποίου επιστρέψαμε με την ουρά στα σκέλια στη δραχμή.
Αμέσως μετά την επιστροφή του από το ecofin τηλεφώνησε σχεδόν πανικόβλητος στον Στουρνάρα και ζήτησε την βοήθειά του.
Η συζήτηση για το κούρεμα του χρέους που διατυμπανίζουν τα εγχώρια παπαγαλάκια μοιάζει στην κυριολεξία με ανέκδοτο για τους δανειστές μας.
Κανείς δεν μπορεί να λάβει στα σοβαρά μια παραπαίουσα κυβέρνηση.
Το θέμα είναι αν θα προλάβει να συσταθεί η κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας πριν το ναυάγιο...
 kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια: