Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ




« Μας έχει ελευθερώσει από την αυτοκρατορία του σκότους »

του Φραντσέσκο Λαμεντόλα
 

Το νόημα του Χριστιανισμού περιέχεται σε αυτή τη φράση, που δεν είναι από τον Ιησού, αλλά από τον Άγιο Παύλο, και αναφέρεται στον Ιησού: ο ουράνιος Πατέρας έστειλε τον Μονογενή του Υιό ανάμεσά μας για να μας αρπάξει από τη δύναμη του σκότους και να μας λυτρώσει μέσω τού αίματος Του, ώστε να συμμετέχουμε στη θεία ζωή, μαζί με τους Αγγέλους και τους Αγίους, στο απέραντο Φως της.

Αυτός είναι ο Χριστιανισμός και τίποτα άλλο. Αυτό πιστεύει ένας Καθολικός και τίποτα άλλο.
Για έναν Καθολικό, ο Ιησούς δεν ήρθε απλώς να κηρύξει αγάπη και να υποσχεθεί το έλεος του Θεού. γι' αυτόν τον λόγο, το κήρυγμά του αποτελείται επίσης από προειδοποιήσεις, μομφές: δεν υπάρχει μόνο ζάχαρη, πολύ λιγότερο η υπόσχεση σωτηρίας για όλους.
Όπως λέει και ο προφήτης Ησαΐας, στην περίφημη προφητεία του Εμμανουήλ:


Με το δόγμα του, ο Δίκαιος, ο υπηρέτης μου, θα δικαιώσει πολλούς και θα πάρει επάνω του τις ανομίες τους. Γι' αυτό θα του δώσω ένα μεγάλο πλήθος: θα μοιράσει τα λάφυρα των ισχυρών, επειδή έδωσε τη ζωή του σε θάνατο, καταγράφηκε μεταξύ των κακοποιών, αυτός που άρπαξε τις αμαρτίες πολλών και προσευχήθηκε για τους αμαρτωλούς :
Σημειώστε καλά ότι « θα δικαιώσει πολλούς », και όχι όλους. και από αυτό « αφαίρεσε τις αμαρτίες πολλών », αλλά όχι όλων.
Ο Ιησούς ήρθε για όλους, αλλά δεν τον καλωσόρισαν όλοι. Πολλοί τον απέρριψαν, τον απεχθάνονταν. Και όπως σταυρώθηκε με εντολή του Σανχεντρίν της Ιερουσαλήμ, έτσι και σήμερα, και στο πέρασμα των αιώνων, το όνομά του πάντα προκαλούσε διαιρέσεις και, από μέρους ορισμένων, αποστροφή, μισαλλοδοξία και μίσος. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα σωθούν όλοι , για τον απλό λόγο ότι ο Θεός μας έχει προικίσει με ελεύθερη βούληση και δεν θέλει να σώσει κανέναν παρά τη θέλησή του . δεν θέλει να μας κάνει βία, ακόμη και γιά να μας σώσει: μάς θέλει υιοθετημένα παιδιά του, αλλά παιδιά που τον αναζητούν αυθόρμητα, όπως ακριβώς επιδίωξε και αναζητά τον καθένα μας και συνεχίζει να τον προτρέπει μέχρι την τελευταία στιγμή τής ΖΩΗΣ. Αλλά αν υπάρχουν εκείνοι που Τον απορρίπτουν, Τον μισούν και Τον περιφρονούν μέχρι την τελευταία πνοή της ζωής τους, θα χρειαστεί ίσως ο Θεός να τους πάει στον ουρανό με μια πράξη βίας; Και αυτό πρέπει να ειπωθεί για να διευκρινιστούν οι ιδέες εκείνων που , ακούγοντας ορισμένες ομιλίες που γίνονται σήμερα από τον προοδευτικό και μοντέρνο κλήρο, νομίζουν τώρα ότι όλοι οι άνθρωποι θα κληθούν στον παράδεισο, στο τέλος της ιστορίας, δηλαδή ότι εκεί δεν θα υπάρχει Κρίση, και ότι δεν θα υπάρχει διάκριση μεταξύ εκείνων που, μισώντας τον Θεό, έκαναν το κακό, και εκείνων που, αγαπώντας τον Θεό, έκαναν καλό. Μια ιδέα όχι μόνο λανθασμένη και αιρετική, αλλά και φρικτή, αβάσταχτη, αποκρουστική μέχρι την πιο βασική αίσθηση του δικαίου.

Ο Ιησούς, λοιπόν, δεν ήρθε στη γη απλώς για να κηρύξει. ήρθε να προσφέρει τον εαυτό του ως Θυσία για την αγάπη μας, για τη σωτηρία μας: και αυτό γιατί η ανθρωπότητα, μετά το αμάρτημα του Αδάμ και της Εύας, είχε πέσει κάτω από την αυτοκρατορία του σκότους. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ακόμη και τα παιδιά τα ήξεραν αυτά, επειδή διδάσκονταν στην κατήχηση, και οι ιερείς, στις Κυριακάτικες ομιλίες τους, μιλούσαν συχνά γι' αυτά, όπως δικαίως οι θεολόγοι το έκαναν το κέντρο του προβληματισμού τους για το μυστήριο τής Ενσάρκωσης και  τής θείας Αποκάλυψης. ΟΜΩΣ, σε κάποιο σημείο, φαίνεται ότι αυτές οι συζητήσεις έχουν ξεφύγει από τη μόδα. οι κληρικοί σταμάτησαν να μιλάνε γι' αυτό, όπως και οι κατηχητές και οι θρησκευτικοί δάσκαλοι. Οι θεολόγοι, λοιπόν, απασχολημένοι με εντελώς άλλα θέματα, δηλαδή με ανθρωπολογικές στροφές, αρνητικές θεολογίες, θεολογίες απελευθέρωσης, άρχισαν να μιλάνε για τους φτωχούς, για την αγάπη της Εκκλησίας για τους φτωχούς, για την κεντρική θέση των φτωχών, και σταμάτησαν να μιλάνε για την αμαρτία και τη χάρη , δηλαδή σταμάτησαν να μιλάνε για το κακό και το καλό.
Ο Χριστιανισμός, στα χέρια τους, γίνεται ένα είδος συγκαλυμμένου νατουραλισμού : φυσικά, δεν το λένε, αλλά το νόημα της λεγόμενης «ανθρωπολογικής στροφής» είναι ακριβώς αυτό:Βάλε τον άνθρωπο στο κέντρο και όχι πια τον Θεό . Ο άνθρωπος όχι ως πλάσμα, αλλά ως φυσικό ον , του οποίου τα ένστικτα, τα πάθη του, οι φιλοδοξίες του, ως φυσικές, είναι ωστόσο απολύτως θεμιτές, και ο Θεός μπορεί να είναι ευτυχισμένος μόνο αν θέλουμε να τα εφαρμόσουμε, θέλουμε να τα πραγματοποιήσουμε. Ο Θεός μας ευλογεί ό,τι κι αν κάνουμε γιατί, σε ένα ουσιαστικά νατουραλιστικό όραμα, η φύση γίνεται το Αγαθό και το να ακολουθείς τη φύση ισοδυναμεί με το να κάνεις καλό.
Λίγο βολικό, έτσι δεν είναι; Και, κυρίως, λίγο μακριά από το Ευαγγέλιο. Ωστόσο, έτσι μας το είπαν και συνεχίζουν να μας το λένε.
Ας ξαναδιαβάσουμε λοιπόν τα ακριβή λόγια του Αγίου Παύλου στην προς Κολοσσαείς 

Επιστολή (1, 12-20):

Κολ. 1,12 εὐχαριστοῦντες τῷ Θεῷ καὶ πατρὶ τῷ ἱκανώσαντι ἡμᾶς εἰς τὴν μερίδα τοῦ κλήρου τῶν ἁγίων ἐν τῷ φωτί, ὃς ἐῤῥύσατο ἡμᾶς ἐκ τῆς ἐξουσίας τοῦ σκότους καὶ μετέστησεν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ υἱοῦ τῆς ἀγάπης αὐτοῦ, ἐν ᾧ ἔχομεν τὴν ἀπολύτρωσιν, τὴν ἄφεσιν τῶν ἁμαρτιῶν· ὅς ἐστιν εἰκὼν τοῦ Θεοῦ τοῦ ἀοράτου, πρωτότοκος πάσης κτίσεως,
ὅτι ἐν αὐτῷ ἐκτίσθη τὰ πάντα, τὰ ἐν τοῖς οὐρανοῖς καὶ τὰ ἐπὶ τῆς γῆς, τὰ ὁρατὰ καὶ τὰ ἀόρατα, εἴτε θρόνοι εἴτε κυριότητες εἴτε ἀρχαὶ εἴτε ἐξουσίαι· τὰ πάντα δι᾿ αὐτοῦ καὶ εἰς αὐτὸν ἔκτισται· καὶ αὐτός ἐστι πρὸ πάντων, καὶ τὰ πάντα ἐν αὐτῷ συνέστηκε, καὶ αὐτός ἐστιν ἡ κεφαλὴ τοῦ σώματος, τῆς ἐκκλησίας· ὅς ἐστιν ἀρχή, πρωτότοκος ἐκ τῶν νεκρῶν, ἵνα γένηται ἐν πᾶσιν αὐτὸς πρωτεύων,ὅτι ἐν αὐτῷ εὐδόκησε πᾶν τὸ πλήρωμα κατοικῆσαι καὶ δι᾿ αὐτοῦ ἀποκαταλλάξαι τὰ πάντα εἰς αὐτόν, εἰρηνοποιήσας διὰ τοῦ αἵματος τοῦ σταυροῦ αὐτοῦ, δι᾿ αὐτοῦ εἴτε τὰ ἐπὶ τῆς γῆς εἴτε τὰ ἐν τοῖς οὐρανοῖς.

Ο Ιησούς, επομένως, δεν ήταν κύριος της σοφίας, ένας από τους πολλούς. Δεν ήταν ιεροκήρυκας της δικαιοσύνης, ακόμη λιγότερο με πολιτική και κοινωνική έννοια. ούτε ήταν διανομέας φτηνού ελέους, ούτε γιατρός από νοσοκομείο πεδίου μάχης που ήρθε να περιθάλψει τους τραυματίες μετά τη μάχη, για να χρησιμοποιήσει μια εικόνα αγαπητή στον Πάπα Φραγκίσκο. Δεν ήταν τίποτα από όλα αυτά. Ο Ιησούς δεν ήταν, αλλά είναι, ο Υιός του Θεού, και ο ίδιος ο Θεός. και ήρθε στη γη για να ανοίξει το δρόμο της σωτηρίας στους ανθρώπους, να τους λυτρώσει από την αμαρτία, παίρνοντας πάνω του τις αμαρτίες τους και προσφέρθηκε ως θυσία γι' αυτούς, Αυτός, ο Αθώος, στον σταυρό, για να πεθάνει με άδοξο, άδοξο θάνατο , αυτή των φυγάδων σκλάβων: ο πιο ταπεινωτικός, ο πιο ποταπός, ο πιο οδυνηρός. Ο Ιησούς, ο Υιός του Θεού, το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, έγινε άνθρωπος για να λυτρώσει την ανθρωπότητα, ως άνθρωπος, ως άνθρωπος, παρότι είναι Θεός. δηλαδή να μας δείξει, τους ανθρώπους, πώς να ζούμε, και, αν χρειαστεί, να πεθάνουμε με τέλεια υπακοή στον Πατέρα μας που είναι στους Ουρανούς.
Αυτό είναι το νόημα της ζωής του. Και όποιος τον παίρνει για ηθικό δάσκαλο, προδίδει εντελώς το Ευαγγέλιό του και γίνεται οπαδός ενός πολύ διαφορετικού από τον Χριστιανισμό, μιας άλλης θρησκείας . όντως, ούτε καν θρησκείας, αλλά ηθικού δόγματος καλού για όλα τα γούστα, δεδομένου ότι ζητά από τον άνθρωπο μόνο την ελάχιστη προσπάθεια και μετά υπόσχεται τη σωτηρία σε όλους. Σύμφωνα με αυτό το μοντερνιστικό και ηθικό δόγμα, ο Θεός  λέει στους ανθρώπους, λίγο πολύ, έτσι: Αγαπητά μου, αγαπημένα μου παιδιά, προσπαθήστε να μην αμαρτάνετε, αν μπορείτε. αλλά αν δεν μπορείτε, κάντε υπομονή, κάντε ό,τι μπορείτε, όσο καλύτερα μπορείτε,  και μην ανησυχείτε πολύ: θα τα φροντίσω όλα, θα τα διορθώσω όλα, θα συγχωρήσω τα πάντα.
Αλλά αυτό δεν είναι Χριστιανισμός , αυτό δεν έχει καμία σχέση με το Ευαγγέλιο του Ιησού: αυτή είναι η αντιστροφή του Ευαγγελίου. Πρέπει να ειπωθεί, ακόμη κι αν είναι οδυνηρό: αν ο Πάπας, ή οποιοσδήποτε άλλος, κηρύττει ένα δόγμα αυτού του τύπου, είναι έξω από τον Χριστιανισμό, έξω από τον Καθολικισμό και έξω, στην πραγματικότητα, από την Εκκλησία.
Επειδή η Εκκλησία δεν είναι ιδιοκτησία του Πάπα , ούτε κανενός άλλου εκτός από τον Ιησού Χριστό, το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, που την ίδρυσε και την εμπιστεύτηκε στους Αποστόλους του. και τους τήν εμπιστεύτηκε για να περάσουν και να διατηρήσουν ανέπαφο το δόγμα του, χωρίς να αφαιρέσουν τίποτα ή να προσθέσουν τίποτα, ακριβώς επειδή δεν είναι δικό τους, αλλά δικό του. Και αλίμονο σε εκείνον τον άνθρωπο που τολμά να προσθέσει ή να αφαιρέσει έστω και ένα γιότα! Αυτό το άτομο θα αναλάμβανε μια πολύ σοβαρή, συντριπτική ευθύνη.

Θα θέλαμε λοιπόν να καταλάβουμε εάν τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει το δόγμα της Εκκλησίας.
Πιστεύει ακόμα η Εκκλησία ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Μονογενής Υιός του Θεού, που ήρθε στη γη για να λυτρώσει την ανθρωπότητα από το βάρος του Προπατορικού Αμαρτήματος και να πάρει πάνω του την τιμωρία που προοριζόταν γι' αυτό;
Πιστεύει ακόμη η Εκκλησία στη λυτρωτική αξία του αντικαταστάτη; Εξακολουθεί να πιστεύει, δηλαδή, όπως πάντα γνώριζαν, δίδασκαν και, σε πολλές περιπτώσεις, ασκούσαν όλοι οι Άγιοι, ότι ένας αθώος μπορεί να προσφέρει τον εαυτό του ως θυσία επανόρθωσης για τις αμαρτίες των κακών;
Και αν το πιστεύει ακόμα, γιατί δεν το λέει, γιατί σταμάτησε να μιλάει για αυτό, γιατί σταμάτησε να το κηρύττει;

Είναι παράξενο, πολύ περίεργο, που είμαστε εμείς, οι λαϊκοί πιστοί, που πρέπει να κάνουμε παρόμοιες ερωτήσεις στον κλήρο : επειδή, από τότε που ξεκίνησε ο κόσμος, και η Εκκλησία είναι η Εκκλησία, ο κλήρος είναι αυτός που διδάσκει αυτά τα πράγματα Οι πιστοί, είναι αυτό που διδάσκει τους πιστούς, που τους εξηγεί την αξία της χριστιανικής θυσίας και, επομένως, την αναντικατάστατη αξία της θυσίας του Χριστού. Αν οι κληρικοί δεν μιλάνε γι' αυτό, γιά τι να μιλήσουν, τότε; Κοινωνική δικαιοσύνη; Αλλά οι πολιτικοί και οι συνδικαλιστές μπορούν να το κάνουν, και ακόμη καλύτερα. Σχετικά με το περιβάλλον και τα προβλήματα που σχετίζονται με τη ρύπανση; Αλλά οι οικολόγοι και οι περιβαλλοντολόγοι μπορούν να το κάνουν, και ακόμη καλύτερα. Του διαλόγου με άλλες θρησκείες, της αξίας του Λούθηρου, της προτεσταντικής μεταρρύθμισης ως έργου του Αγίου Πνεύματος, του δικαιώματος της ιθαγένειας για τα ξένα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ιταλία; Είναι όμως  ερωτήματα, ιδιωτικής φύσεως, όταν δεν είναι καλές και όμορφες αιρέσεις, όπως στην περίπτωση του Λούθηρου. Σε κάθε περίπτωση, είναι λέξεις ανθρώπινες, γήινες, πολύ πολύ ασταθείς, γιατί συνδέονται με την ιστορία, την πολιτική, την κοινωνιολογία, την ψυχολογία, την οικολογία.
Αυτά δεν είναι τα λόγια που χρειάζεται να ακούσουν οι πιστοί . Αυτά δεν είναι τα λόγια της αιώνιας ζωής, από τα οποία ο Ιησούς Χριστός έκανε ένα αιώνιο και αναφαίρετο δώρο στην ανθρωπότητα χθες, σήμερα και για πάντα.

Τώρα, αν ο Πατέρας έστειλε τον Μονογενή του Υιό ανάμεσά μας για να μας σώσει από τη δύναμη του σκότους, αυτό σημαίνει ότι, στη γη, διεξάγεται ένας λυσσαλέος αγώνας μεταξύ του κακού και του καλού , και αυτού του κακού, μέχρι τη στιγμή της Ενσάρκωσης του Η λέξη, κυριαρχούσε. Αυτός ο αγώνας δεν τελείωσε με την Ενσάρκωση του Λόγου και τα Πάθη, τον Θάνατο και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού . πράγματι, έχει μπει στην αποφασιστική φάση, αυτή που προηγείται του τέλους της ιστορίας, όταν ο Ιησούς Χριστός θα επιστρέψει με δόξα, για να κρίνει ζωντανούς και νεκρούς. Αυτό λένε τα λόγια του Σύμβολου της Πίστεως, που απαγγέλλουμε κατά τη Θεία Λειτουργία: ... υπέφερε υπό τον Πόντιο Πιλάτο, σταυρώθηκε, πέθανε και τάφηκε· κατέβηκε στην κόλαση. την τρίτη ημέρα αναστήθηκε από τους νεκρούς. αναλήφθηκε στους ουρανούς, κάθεται στα δεξιά του Παντοδύναμου Θεού Πατέρα: από εκεί θα έρθει να κρίνει ζωντανούς και νεκρούς.

Σε ένα γενικό ακροατήριο πριν από λίγο καιρό (23 Αυγούστου 2017), ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι ο Θεός, στο τέλος του χρόνου, θα καλέσει όλους τους ανθρώπους να ζήσουν μαζί Του κάτω από την απέραντη σκηνή του: αλλά αυτό δεν είναι το δόγμα της Εκκλησίας , αυτό είναι όχι το Σύμβολο της Πίστεως των Καθολικών, και αυτό δεν είναι καν το Ευαγγέλιο , επειδή, στο Ευαγγέλιο, ο Ιησούς μιλά ανοιχτά για την Τελική Κρίση ( Ματθαίος , 25, 31-35 και 25, 41):

Όταν ο Υιός του Ανθρώπου έρθει στη δόξα του, με όλους τους αγγέλους του, θα καθίσει στον θρόνο της δόξας του. Και όλα τα έθνη θα συγκεντρωθούν μπροστά του, και θα τα χωρίσει το ένα από το άλλο, όπως ο βοσκός χωρίζει τα πρόβατα από τα κατσίκια, και θα τοποθετήσει τα πρόβατα στα δεξιά του και τα κατσίκια στα αριστερά του. Τότε ο βασιλιάς θα πει σε όσους είναι στα δεξιά του: Ελάτε, εσείς που είστε ευλογημένοι από τον Πατέρα μου, και κληρονομήστε τη βασιλεία που ετοιμάστηκε για εσάς από την ίδρυση του κόσμου. […] Τότε θα πει σε όσους βρίσκονται στα αριστερά του: Μακριά, μακριά μου, καταραμένοι, στην αιώνια φωτιά, προετοιμασμένη για τον διάβολο και τους αγγέλους του.

Ναι, αυτό λέει ο Ιησούς Χριστός: στην αιώνια φωτιά . Δεν είναι δική μας επινόηση, των παραδοσιακών Καθολικών, αμβλύ και χωρίς έλεος: είναι τα ακριβή λόγια του Ιησού, επομένως, η κόλαση υπάρχει, η αιώνια φωτιά υπάρχει, ο διάβολος υπάρχει (ακόμα κι αν ο πατέρας Σόσα Αβασκάλ δεν πιστεύει σε αυτό). Πάνω από όλα, υπάρχει η Τελική Κρίση . Ο Ιησούς θα επιστρέψει για να κρίνει τους πάντες, ζωντανούς και νεκρούς. και η Βασιλεία του δεν θα έχει τέλος. Αλλά δεν θα είναι όλοι μέρος του. Για κάποιους, θα είναι η αρχή του αιώνιου βασάνου. Και αν ο μοντερνιστής και ο μασονικός κλήρος διδάσκει πράγματα διαφορετικά από αυτά, τότε είναι ένας κλήρος που δεν είναι μόνο αιρετικός, αλλά αποστατικός, γιατί εδώ δεν μιλάμε για κάποια δευτερεύουσα πτυχή του καθολικού δόγματος, υποθέτοντας ότι υπάρχουν δευτερεύουσες πτυχές σε αυτό, αλλά μιλάμε για την ίδια την ουσία του. Όποιος δεν πιστεύει αυτές τις αλήθειες της Καθολικής πίστης απλά δεν είναι Καθολικός . Ο μοντερνιστικός κλήρος βαρύνεται με ένα πολύ σοβαρό αμάρτημα: εμπίπτει στις αμαρτίες κατά της πίστεως και θέτει σε κίνδυνο, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο, την αιώνια σωτηρία των ψυχών.

 https://www-unavox-it.translate.goog/ArtDiversi/DIV2243_Lamendola_L-impero_delle_tenebre.html?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp&_x_tr_sch=http

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ Β'ΒΑΤΙΚΑΝΕΙΟ ΣΥΝΟΔΟ. ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΨΕΥΔΟΘΕΟΛΟΓΊΑ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ Η ΨΕΥΔΟΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: