Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Οι αμετανόητοι άνθρωποι είναι από τώρα σφραγισμένοι από τον Αντίχριστο

Η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η αμετανοησία,γιατί με κολάζει. Όποια αμαρτία και αν κάνω, αν μετανοήσω,θα σωθώ. Αλλά όταν είμαι αμετανόητος, πως θα συγχωρεθώ για να σωθώ;
Οποίος δεν θέλει να μετανοήσει, δεν μπορεί ούτε να ταπεινώθει,ούτε να πιστέψει,ούτε να φωτιστεί ποτέ του.
Οι αμετανόητοι άνθρωποι είναι από τώρα σφραγισμένοι από τον Αντίχριστο.Δεν χρειάζεται να έλθει ο Αντίχριστος, την εποχή που θα έρθει, ώστε να τους σφραγίσει, αφού μέσα τους, ήδη έχουν κάνει συγκατάθεση στην αμαρτία και αν ζούσαν την εποχή του Αντιχρίστου,θα είχαν οικειοθελώς σφραγιστεί.
Ο Θεός μερικές φορές τιμωρεί τον αθώο, για να τιμωρηθούν οι ένοχοι 2 φορές παραπάνω. Για αυτό πολλά μικρά παιδιά βασανίζονται χωρίς να φταίνε, για να τιμωρηθούν οι ένοχοι γονείς, λόγω της αμετανοησίας τους. Ο Θεός πληροφορεί τους γονείς, ότι αυτοί έδωσαν το δικαίωμα για να ταλαιπωρείται το παιδί τους,οπότε ο πόνος και η ενοχή τους διπλασιάζεται.Πρέπει να μετανοήσουν οι γονείς για να τακτοποιηθεί το παιδί.
Χτίζουνε εκεί στην Νεκρά θάλασσα εγκαταστάσεις, με σκοπό να φιλοξενούν γυναίκες που ενδιαφέρονται για τον καλλωπισμό τους. Λένε« η πίσσα το θειάφι και κάτι άλατα της Νεκράς Θάλασσας, είναι πολύ υγιεινά για την ομορφιά των γυναικών.»
Πάνε λοιπόν εκεί οι γυναίκες να κάνουν μπάνια, για καλλιστεία ομορφιάς. Τι μωρία! Ξεχάσανε για ποιο λόγο σχηματίστηκε η Νεκρά Θάλασσα (Σόδομα και Γόμορρα); Αν δεν ξέρουν, να διαβάσουν για να μάθουν. Και επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια... Η ιστορία επαναλαμβάνεται,γιατί το φρόνημα των ανθρώπων είναι αμετανόητο...
Στον κατακλυσμό του Νώε δεν επνίγησαν οι άνθρωποι για τις αμαρτίες τους,αλλά διότι δεν θα είχαν ποτέ διάθεση αλλαγής και μετανοίας όσα χρόνια και να ζούσαν. Και επειδή ο Θεός το προγνωρίζει αυτό, τους πήρε για να τιμωρούνται λιγότερο στην κόλαση. Αν τους άφηνε,θα τιμωρούνταν στην αιώνια κόλαση περισσότερο. Από αγάπη κινούμενος ο Θεός τους πήρε .

Γέροντας Εφραίμ-Σκήτη Αγίου Ανδρέα

https://proskynitis.blogspot.com/2024/05/blog-post_563.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: