Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Ο ΣΟΡΟΣ ΔΙΝΕΙ 81 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ



Συντακτική Επιτροπή

Όπως γράφει ο Michael Katz στο Newsmax, μια ομάδα μέσων που χρηματοδοτείται από τον αριστερό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος προσπαθεί να εφαρμόσει ένα παγκόσμιο σχέδιο για να πιέσει τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης Big Tech να λογοκρίνουν περισσότερο περιεχόμενο ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Η ομάδα που ονομάζεται "Ελεύθερος Τύπος" ηγείται της κατηγορίας για τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο, ανέφερε την Τρίτη το Media Research Center.

Το MRC περιέγραψε τον Ελεύθερο Τύπο – που δεν πρέπει να συγχέεται με το μέσο ενημέρωσης The Free Press με επικεφαλής τον πρώην εκδότη των New York Times, Bari Weiss – ως μια οργάνωση ακτιβιστών που μεταμφιέζεται σε μια δημοσιογραφική επιχείρηση που χρησιμοποιεί τους σημαντικούς πόρους της για να ωθήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την Big Tech να σιωπήσει τους συντηρητικούς.

Ο Ελεύθερος Τύπος, τον οποίο το MRC λέει ότι έχει αναλάβει την ευθύνη για τη συμβολή στον αποκλεισμό του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το Twitter, καυχήθηκε σε μια δήλωση για μια επιστολή που εστάλη από έναν συνασπισμό περισσότερων από 200 "οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, ερευνητών και δημοσιογράφων" στην κορυφή. εταιρειών μεγάλης τεχνολογίας όπως η Google, το Instagram, το Discord, το X και το TikTok. Σε αυτό, οι ομάδες ζήτησαν από τις εταιρείες να μειώσουν «τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για να διατηρηθούν οι διαδικτυακές πλατφόρμες» υποτιθέμενες «ασφαλείς και υγιείς» και ζήτησαν «ταχεία δράση» για την προστασία της «δημοκρατίας».

Η MRC είπε ότι η έρευνά της αποκάλυψε ότι ο Σόρος γέμισε τα ταμεία τουλάχιστον 45 υπογραφόντων οργανώσεων με συνολικά 80,7 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2016 και 2022.

Η επιστολή προσπάθησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι γράφτηκε με σκοπό τη μείωση της «πραγματικής βλάβης στον κόσμο» και «την άνοδο του εξτρεμισμού και των βίαιων προσπαθειών ανατροπής δημοκρατικών κυβερνήσεων». Ωστόσο, φαίνεται ότι ο πραγματικός στόχος του ήταν να πιέσει τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να αποσιωπήσουν/φιμώσουν τον λόγο (τη ρητορική) που η αριστερά περιφρονεί καθώς 60 χώρες σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται για τις εκλογές του 2024, ανέφερε το MRC.

«Ακόμα πιο ανησυχητικό ήταν το υπονοούμενο της επιστολής ότι ο πρωταρχικός της στόχος θα ήταν να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές του 2024», ανέφερε το MRC. «Αυτή η εξέλιξη συνάδει άμεσα με το σήμα του Σόρος, όπου έχει αφιερώσει εκατομμύρια από την ανίερη περιουσία του σε ομάδες που επιδιώκουν να παρέμβουν στις εκλογές καταπνίγοντας την διαδικτυακή ομιλία, τον διαδικτυακό διάλογο».

Στην επιστολή διατυπώθηκαν έξι αιτήματα προς τις εταιρείες Μεγάλης Τεχνολογίας (Big Tech), το πρώτο από τα οποία ζητούσε επενδύσεις "σε μεγαλύτερη ακεραιότητα πλατφόρμας με την αποκατάσταση των πολιτικών ακεραιότητας των εκλογών, συμπεριλαμβανομένης της συγκράτησης περιεχομένου γύρω από το Big Lie (το Μεγάλο Ψέμα)", όπως ορίστηκε από το συνυπογράφον Brennan Center for Justice, το οποίο έλαβε χρηματοδότηση από τον Σόρος, καθώς η ιδέα των εκλογών του 2020 κλάπηκε από τον Τραμπ.

Το MRC ανέφερε ότι ο υπογράφων που έλαβε τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση από τον Σόρος ήταν η Global Witness, η οποία σύμφωνα με το MRC είναι γνωστό ότι πίεσε το Facebook και το TikTok να αυξήσουν τις δραστηριότητες λογοκρισίας ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του 2022. Η Global Witness πήρε 20,3 εκατομμύρια δολάρια από τον Σόρος μεταξύ 2016 και 2022, ανέφερε το MRC.

Ο Strategic Dialogue (Στρατηγικός Διάλογος), ένας άλλος από τούς υπογράφοντες που έλαβε 3,1 εκατομμύρια δολάρια από τον Σόρος μεταξύ 2017 και 2022, αποκαλύφθηκε πρόσφατα από έρευνα της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής ως συν-συγγραφέας μιας μαύρης λίστας «ομάδων μίσους» μαζί με τον παγκόσμιο δείκτη παραπληροφόρησης που χρηματοδοτείται από τον Σόρος, ο οποίος έχει σάν στόχο «συντηρητικούς» και τις οργανώσεις πιστών, ανέφερε το MRC.

«Το γεγονός ότι ο Ελεύθερος Τύπος βρίσκεται στην κορυφή του δόρατος που δεσμεύεται από τον Σόρος θα πρέπει να ανησυχεί κάθε Αμερικανό», ανέφερε το MRC. «Η εμμονή του ελεύθερου Τύπου με τη λογοκρισία και τον έλεγχο του Διαδικτύου δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί.

«Αυτή είναι η ίδια ομάδα που καυχιόταν ότι «εμπλέκτηκε σε άμεσες συνομιλίες που πίεσαν την Google και την Amazon» να εγκαταλείψουν την «επικίνδυνη» πλατφόρμα υπέρ της ελεύθερης ομιλίας Parler από τις πλατφόρμες τους λόγω των λεγόμενων «προεκλογικών ψεμάτων».

Nuovo Giornale Nazionale - SOROS DÀ 81 MILIONI $ PER CENSURARE DISCORSI ELETTORALI ONLINE (www-nuovogiornalenazionale-com.translate.goog)

Δεν υπάρχουν σχόλια: