Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Το τρισάγιο σε Άγιο συνιστά κανονικό παράπτωμα για το οποίο δεν μίλησε κανείς!

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Ποιός να το περίμενε ότι το 2024, 103 χρόνια ακριβώς, από την αγιοκατάταξη του Αγίου Γρηγορίου του Ε ´,Πατριάρχου Κων/πολεως στις 8 Απριλίου του 1921,ότι θα ευρίσκετο Ιεράρχης του Φαναρίου και μάλιστα ο Αρχιεπίισκοπος
Αμερικής Ελπιδοφόρος,Πρόεδρος Επαρχιακής Συνόδου ,να διαβάσει εν γονυκλισία την αρχιερατική συγχωρητική ευχή τρισαγίου ενώπιον της μαρμαρόγλυπτης Λάρνακας του Αγίου Γρηγορίου στη Μητρόπολη των Αθηνών.Είναι σα να φορά κανείς βατραχοπέδιλα και να προσπαθεί να ανέβει στην Ακρόπολη.

Δύο τινά συμβαίνουν: Ή δεν ξέρει ότι στους Αγίους δεν κάνουμε τρισάγια (οπότε πρέπει να ξανά καθίσει στα θρανία) ή ήθελε να δείξει στους φίλους του τους Τούρκους ότι ο ίδιος δεν αναγνωρίζει ως Άγιο και Ιερομάρτυρα τον απαγχονισθέντα από τους βαρβάρους γείτονες μας Πατριάρχη. Και αυτό είναι χειρότερο
! ...................

https://www.exapsalmos.gr/to-trisagio-se-agio-synista-kanoniko-paraptoma-gia-to-opoio-den-milise-kaneis/

ΙΣΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο κ. ΤΖΟΥΜΑΣ. ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

 Ο μεγάλος Αρχηγός της Μητέρας Εκκλησίας, ο νυν Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος γράφει (Eπίσκεψις 583-20 /11/98, σελ.8): «Οι κληροδοτήσαντες εις ημάς την διάσπασιν προπάτορες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του Αρχεκάκου Όφεως και ευρίσκονται ήδη εις χείρας του Δικαιοκρίτου Θεού. Αιτούμεθα υπέρ αυτών το έλεος του Θεού, αλλά οφείλομεν ενώπιον Αυτού όπως επανορθώσωμεν τα σφάλματα Εκείνων»

Δεν υπάρχουν σχόλια: