Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Δίκη Pfizer-Von Der Leyen: πρώτη ακρόαση

 από τον Mario Adinolfi - 19/05/2024

Δίκη Pfizer-Von Der Leyen: πρώτη ακρόαση

Πηγή: Mario Adinolfi

Όπως είχα ανακοινώσει σε άλλα άρθρα, η Ursula Von der Leyen και ο επικεφαλής τής Pfizer Albert Bourla δεν εμφανίστηκαν χθες στο δικαστήριο στη Λιέγη για τη δίκη για τα μυστικά συμβόλαια που ορίστηκαν μετά από απευθείας διαπραγμάτευση μέσω μηνυμάτων κειμένου τα οποία στη συνέχεια διαγράφηκαν για την προμήθεια 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων Pfizer στο μέτριο ποσό των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ. Δεν βρίσκεται κανένα ίχνος αυτής της δίκης και αυτής της ακρόασης στον Τύπο ή στην ιταλική τηλεόραση και όμως είναι η δίκη της μεγαλύτερης ληστείας της γενικής φορολογίας (δηλαδή των χρημάτων φόρων που πληρώσαμε όλοι μας) στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Γιατί αυτή η διαδικασία κρύβεται από τα μέσα ενημέρωσης; Γιατί προφανώς σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις ήταν συνένοχοι σε αυτό. Με δύο εξαιρέσεις: η πολωνική κυβέρνηση και η ουγγρική κυβέρνηση, οι οποίες συγκαταλέγονται στους κατηγόρους στο δικαστήριο της Λιέγης, που συγκροτήθηκαν ως πολιτικοί διάδικοι. Και η ίδια η ουγγρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προσκομίσει περαιτέρω έγγραφα πριν από την επόμενη ακρόαση της δίκης, που έχει οριστεί για τις 6 Δεκεμβρίου.
Αλλά για την Ursula Von der Leyen τα πράγματα πάνε άσχημα και στο εσωτερικό, επειδή η εισαγγελία της Moenchengladbach, στον απόηχο της δίκης στο δικαστήριο της Λιέγης, εξετάζει τα έγγραφα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απαγγελία κατηγορίας στη Γερμανία για κατηγορίες διαφθοράς κατά του σημερινού Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σας είναι τώρα σαφέστερο γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά στην ακρόαση της Λιέγης; Διότι με αυτές τις διαδικασίες ουσιαστικά εξαλείφεται η εκ νέου ανάδειξη του Φον ντερ Λάιεν ως ηγέτη της Ε.Ε. Θα έπρεπε να είναι οι εναρκτήριες ειδήσεις των εφημερίδων και των τηλεοπτικών ειδήσεων, αλλά αντ' αυτού ανοίγουμε στον Τότι και τον Σπινέλι. Ωστόσο, οι δωροδοκίες για μια συμφωνία 35 δισεκατομμυρίων (η αξία τριών οικονομικών νόμων) δεν φαίνεται να μας ενδιαφέρουν. Γιατί τότε θα έπρεπε να ανοίξουμε τη σελίδα εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους οι μαζικοί εμβολιασμοί έγιναν υποχρεωτικοί και αυτό τρομάζει πολλούς. Λοιπόν, ας τα σιωπήσουμε όλα. Ναι όλα. Αλλά όχι εδώ.
Πιστεύω ότι ανακαλύψατε εδώ ότι εκκρεμούσε μια δίκη στη Λιέγη, σίγουρα διαβάσατε μόνο εδώ εκ των προτέρων ότι ο Von der Leyen και ο Bourla δεν θα εμφανίζονταν στο δικαστήριο, σήμερα διαβάσατε το αποτέλεσμα της ακρόασης εδώ. Πιστεύω ότι μεταξύ των καθηκόντων του δημοσιογράφου είναι και αυτό· να καλύψει τα κενά πληροφόρησης στο σύστημα των μέσων ενημέρωσης, μεταφέροντάς σας ειδήσεις που διαφορετικά δεν θα γνωρίζατε. Επομένως, πιστεύω ότι έχω κάνει μόνο το καθήκον μου, θα συνεχίσω να το κάνω ενημερώνοντάς σας για την εξέλιξη της δίκης της Λιέγης και για κάθε νέα σημαντική διαδικασία που ενδέχεται να κινηθεί σε άλλα δικαστήρια. Η μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία της ανθρωπότητας πρέπει να ερευνηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: