Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Ο αμερικανικός εφιάλτης. Delenda Carthago – του Roberto Pecchioli


Η συλλογική Δύση έχει πετάξει όλες τις μάσκες της. Οι αφηγήσεις της για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τον πλουραλισμό αποκαλύπτονται γι' αυτό που είναι: ψέματα για χρήση ζαλισμένων μαζών. Η αντίδραση στην επίθεση στον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας Φίκο - αντιπαθητικού στις αποικιακές ολιγαρχίες - είναι ανησυχητική. Το πέπλο της θεσμικής υποκρισίας δίνει τη θέση του στην ειλικρίνεια. Ενώ ο πολιτικός από την Μπρατισλάβα παρουσιάζεται ως μαφιόζος, λαϊκιστής, νοσταλγός της Σοβιετικής Ένωσης, ο εκτελεστής -ή δολοφόνος, αν ο Φίκο δεν επιβιώσει- παρουσιάζεται ως ένας πράος γέρος που αγαπά την ποίηση, ένας ακίνδυνος προοδευτικός διανοούμενος που έχει συνηθίσει να περπατάει. Χέρι χέρι με τη σύζυγό του, ένας περήφανος δημοκράτης σκεπτόμενος την τύχη της δύστυχης χώρας του που έπεσε στα χέρια του Bluebeard. Παράξενο που τριγυρνούσε στην πόλη οπλισμένος, έτοιμος να ξεφορτώσει τις βολές από πιστόλι στο στήθος του φρικτού δικτάτορα που είχε εκλεγεί δεόντως από τον σλοβακικό λαό.

Στις ΗΠΑ, στο επίκεντρο της Αυτοκρατορίας του Καλού, η Βουλή των Αντιπροσώπων - δεν είναι γνωστό αν περισσότερο σε πείσμα της γελοιοποίησης ή του συντάγματος του 1776 - ψηφίζει έναν νόμο που κηρύσσει την Καινή Διαθήκη αντισημιτική. Για τήν Παλαιά, προσοχή: γράφτηκε από Σημίτες, τα πρώτα πέντε βιβλία είναι ιερά για μια πολύ ισχυρή μειονότητα. Αλλά το Ευαγγέλιο, έλα, είναι σκάνδαλο. Μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι μέσα στους οποίους γεννήθηκε ο Ιησούς είναι ένοχοι για το θάνατό του στον σταυρό. Ο ίδιος ο Λυτρωτής δεν φείδεται σκληρών επικρίσεων για την εξουσία, που καταγράφουν οι ευαγγελιστές, επίσης Σημίτες. Μάλιστα δέ, οι Χριστιανοί - ντροπή γιά να θεραπευτεί με την ισχύ του νόμου - θεωρούν την Καινή Διαθήκη «το λόγο του Κυρίου». Ποιος ξέρει αν, με αυτόν τον ρυθμό, θα είναι ακόμα δυνατό να αποκαλούμε τους εαυτούς μας Χριστιανούς ή αν το Ευαγγέλιο -όπως συμβαίνει ήδη σε πολλά κείμενα που δεν είναι ευπρόσδεκτα στον προοδευτικό ριζοσπαστισμό- θα «εκκαθαριστεί» και ίσως θα αναφέρει ότι ο άνθρωπος της Ναζαρέτ πέθανε από κρύο, όπως οι ηγέτες της «Σοβιετικής Ένωσης». Τυχερή είναι η Αμερική, της οποίας οι πολιτικοί δεν έχουν να επιλύσουν κοινωνικά, οικονομικά, οικονομικά, ηθικά ή φυλετικά προβλήματα και μπορούν να αφοσιωθούν στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού του Ευαγγελίου.

Ένας Ρωμαίος γερουσιαστής, ο Κάτων, γνωστός ως ο Λογοκριτής, ένας ζοφερός αντιδραστικός υποστηρικτής του mos maiorum, των αρχαίων παραδόσεων, τελείωνε κάθε ομιλία απαιτώντας να καταστραφεί η Καρχηδόνα, η εχθρική δύναμη της Ρώμης: delenda Carthago. Η ισχυρή πόλη της Βόρειας Αφρικής ήταν η πρώτη «παγκόσμια» εμπορική δύναμη και ο γέρο Κάτων ικανοποιήθηκε. Ο Σκιπίωνας τήν ισοπέδωσε και η Ρώμη άρχισε να κυριαρχεί στον κόσμο. Νιώθουμε σαν αυτόν, ζητώντας με τη μικρή φωνή που μας έχει απομείνει για απόσχιση από τη Δύση και συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ. Καμία υλική καταστροφή, καμία αιματοχυσία. Θέλουμε απλώς να εγκαταλείψουμε το προνόμιο να είμαστε Δυτικοί και υπηρέτες - συγγνώμη, πιστοί σύμμαχοι - των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν αποδεχόμαστε την επιθυμία τους να μας αποικίσουν πολιτιστικά, οικονομικά, στρατιωτικά, γλωσσικά. Το Χόλιγουντ και η Νέα Υόρκη δεν είναι οι πρωτεύουσές μας: αυτό που έρχεται από εκεί ψηλά είναι καταστροφικό, επομένως πρέπει να το απορρίψουμε. Ας είμαστε λογικοί, ας ζητάμε το αδύνατο, ήταν ένα σύνθημα του 1968. Ας ονειρευόμαστε. Το αμερικανικό όνειρο είναι ένας εφιάλτης από τον οποίο θα θέλαμε να ξυπνήσουμε.

Οι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να ζουν όπως θέλουν, να οργανώνουν την κοινωνία τους σύμφωνα με τις αρχές στις οποίες πιστεύουν. Καμία παρέμβαση: είναι κύριοι στο σπίτι τους, ένα σπίτι, εξάλλου, σφετερισμένο με όπλα από τους γηγενείς πληθυσμούς.Ας Σταματήσουν όμως να πιστεύουν στην «φανερή μοίρα» της κυριαρχίας του κόσμου. Η φράση, βουτηγμένη σε ρατσιστική υπεροχή, επινοήθηκε από έναν δημοσιογράφο του δέκατου ένατου αιώνα, τον John O'Sullivan, υποστηρικτή του Δημοκρατικού Κόμματος. Ας πάψουν να σκέφτονται ότι το πρότυπό τους πρέπει να ισχύει για κάθε άλλο λαό και ότι πρέπει να εξαχθεί με το ζόρι σε αδαείς, άγριους, καθυστερημένους λαούς. Οι ΗΠΑ χρειάζονται συνεχώς έναν εχθρό για να δαιμονοποιήσουν, του οποίου η καταστροφή είναι αναπόφευκτα μια πράξη πολιτισμού. Τα θύματα είναι παράπλευρες ζημιές. Ισχύει επίσης για τον πρωθυπουργό ενός μικρού έθνους στην Κεντρική Ευρώπη - η Σλοβακία έχει πληθυσμό λίγο περισσότερο από πέντε εκατομμύρια και έκταση ίση με τη Λομβαρδία και το Πιεμόντε - ισχύει ακόμη και για το βιβλίο που κάποτε ήταν ιερό για τους πληθυσμούς αυτού του μέρους του κόσμου, τήν χώρα του ηλιοβασιλέματος.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών (Υπουργείο Εξωτερικών) δημοσιεύει ετήσια έκθεση για τα «ανθρώπινα δικαιώματα», η οποία επικρίνει -και απειλεί- χώρες που δεν συμμερίζονται τις ιδέες των κυρίαρχων τάξεων των ΗΠΑ. Μια αφόρητη παρέμβαση του Big Brother στις υποθέσεις των άλλων, με στόχο τον κόσμο που ο θείος Σαμ θεωρεί την αυλή του. Φέτος, η προσοχή του ευεργέτη των stars and stripes στρέφεται ενάντια στις «συντηρητικές θέσεις για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα και τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα. «Για άλλη μια φορά, εδώ είναι η πραγματική ατζέντα: να αποδομήσουμε τον άνθρωπο, να τον ζωοποιήσουμε ακόμα και με τίς λέξεις του (η αναπαραγωγική υγεία μυρίζει ζωοτεχνικό εγχειρίδιο) και να τού αφαιρέσουμε κάθε ταυτότητα με το άλλοθι των σεξουαλικών «δικαιωμάτων», που διακηρύσονται  σέ αντικατάσταση τών κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Κυριαρχία στον ανθρώπινο ζωολογικό κήπο.

Η έκθεση βασίζεται σε ένα όραμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα που δεν συνάδει με τα επίσημα διεθνή έγγραφα, αλλά σύμφωνα με την πρακτική των υπηρεσιών του ΟΗΕ που χρηματοδοτούνται από Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους «φιλάνθρωπους». Η έκθεση κρίνει αν οι ξένες κυβερνήσεις σέβονται τα «αναπαραγωγικά δικαιώματα», αν αναγνωρίζουν νομικά τα σεξουαλικά φύλα και αν θεωρούν διαφορετικούς «σεξουαλικούς προσανατολισμούς και αντιληπτές ταυτότητες φύλου άξιες νομικής προστασίας». Καμία από αυτές τις έννοιες δεν αντιστοιχεί σε ένα ανθρώπινο δικαίωμα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Ο υπουργός Εξωτερικών Μπλίνκεν είπε ότι «υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για να προασπιστούν τα δικαιώματα που ορίζονται στην Οικουμενική Διακήρυξη». Ωστόσο, δεν υπάρχει διεθνές δικαίωμα στην άμβλωση. Η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σιωπά ως προς αυτό το σημείο. Αποτελεί πολιτική προτεραιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως η έννοια των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων, που εισήγαγε η προεδρία Ομπάμα.

Η έκθεση επικρίνει το Ελ Σαλβαδόρ για την απαγόρευση των αμβλώσεων, την Ουγγαρία ότι «απαιτεί από τις γυναίκες να εξετάζουν τα ζωτικά σημάδια του εμβρύου πριν υποβληθούν σε έκτρωση», δείχνει το δάχτυλο στη Μπουρκίνα Φάσο, το Καμερούν και την Ουγκάντα ​​για έλλειψη πρόσβασης «σε άμβλωση και σεξουαλικές και αναπαραγωγικές Υπηρεσίες υγείας». Όχι ακριβώς τα επείγοντα προβλήματα των φτωχών αφρικανικών χωρών. Καταγγέλλει την έλλειψη σεξουαλικής εκπαίδευσης στο Μπουρούντι και τη Ρουμανία. Ο Blinken σημειώνει ότι η έκθεση περιλαμβάνει «συγκεκριμένες διατάξεις για τα μέλη ευάλωτων κοινοτήτων», μια έκφραση που χρησιμοποιείται για την προώθηση της αναγνώρισης και των ειδικών δικαιωμάτων για άτομα και ομάδες LGBTQI+. Η Πολωνία επικρίνεται επειδή δεν επιτρέπει την υιοθεσία για ζευγάρια LGBTQI+ και επιτίθεται σε μια νομοθετική πρωτοβουλία που «αποτρέπει την LGBT ιδεολογία στα σχολεία, ζητά την προστασία των παιδιών από την ηθική διαφθορά και δηλώνει ότι ο γάμος είναι μια αποκλειστική ένωση μεταξύ γυναίκας και άνδρα».

Καταδικάζει την απαγόρευση της Ουγγαρίας στα "τρανσέξουαλ ή διαφυλικά άτομα να αλλάζουν το φύλο ή το φύλο που τους έχει ανατεθεί κατά τη γέννηση με έγγραφα νομικής ταυτοποίησης" και η νομοθεσία της για την προστασία των παιδιών που απαιτεί "ιστότοποι που περιέχουν οποιαδήποτε μορφή περιεχομένου LGBTQI+ να απαιτούν από τους χρήστες να αποδείξουν ότι είναι τουλάχιστον δεκαοκτώ ετών με προειδοποιήσεις για περιεχόμενο για ενήλικες". Το Μπουρούντι κατηγορείται ότι επιτρέπει στα καθολικά σχολεία να μην συνεργάζονται με οργανώσεις που παραβιάζουν τις εκκλησιαστικές διδασκαλίες. Πώς αντιμετωπίζουν την ελευθερία της θρησκείας που εγγυάται το σύνταγμα στις ΗΠΑ; Α, ναι, το Ευαγγέλιο είναι αντί-Σημιτικό.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι η έκθεση «είναι πιο κεντρική από ποτέ σε έναν κόσμο όπου βλέπουμε ολοένα και περισσότερο γεγονότα να κηλιδώνονται ως ψέματα, ψέματα που παρουσιάζονται ως γεγονότα και πληροφορίες που χειραγωγούνται για να ανατρέψουν τους στόχους των αυταρχικών και άλλων επικίνδυνων παραγόντων». Ευτυχώς ο θείος Σάμ - δεν πρέπει να συγχέεται με την πλειοψηφία των Αμερικανών - μας προσέχει, τους κατοίκους ενός κόσμου γεμάτου «επικίνδυνους υπηκόους, αυταρχικούς και ψεύτες». Το Υπουργείο Αλήθειας εδρεύει στην Ουάσιγκτον DC. Ωχριούν ο Οργουελ και οι λογοκριτές του Βατικανού που παραχώρησαν ή αρνήθηκαν τη δημοσίευση - "imprimatur", παρακαλώ εκτύπωση- σε κείμενα που δεν συμμορφώνονταν με το καθολικό δόγμα.

Ωστόσο, η έκθεση έχει κάποια πλεονεκτήματα: πρώτα απ 'όλα μας υπενθυμίζει την κατάστασή μας ως αποικίες με περιορισμένη κυριαρχία (θυμάστε τη Σοβιετική Ένωση;) τις οποίες παρακολουθεί το πανταχού παρόν μάτι του Captain America. Στη συνέχεια εξηγεί ξεκάθαρα ποιες είναι οι αυτοκρατορικές προτεραιότητες και επιθυμίες: μείωση του πληθυσμού, καταστροφή της πιο οικείας ταυτότητας ατόμων και λαών, χειραγώγηση συνειδήσεων από την παιδική ηλικία. Έχοντας απορρίψει την γκροτέσκα υπόθεση ότι οι Κυρίαρχοι τα πιστεύουν σοβαρά, υπάρχουν αποδείξεις για μια μορφοποίηση της ανθρωπότητας σύμφωνα με τα ολιγαρχικά συμφέροντα των οποίων οι ΗΠΑ είναι το κοσμικό (και βίαιο) σκέλος. Καμία έκθεση δεν δεσμεύει τις ΗΠΑ στα κοινωνικά δικαιώματα - σχεδόν ανύπαρκτα στη σφαίρα της "ελεύθερης" αγοράς όπου τα πάντα και όλοι είναι προς πώληση - καμία καταπολέμηση των εξαρτήσεων - η φαιντανύλη σκοτώνει πάνω από εκατό χιλιάδες Αμερικανούς κάθε χρόνο - κανένα ενδιαφέρον για τα πολιτικά δικαιώματα, αν όχι η κουρασμένη αναβίωση μιας αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας που δεν εκπροσωπεί πλέον τους πολίτες και απαντά αποκλειστικά στους χρηματοδότες των «συστημικών» κομμάτων και πολιτικών.

Η ελευθερία του Τύπου, της έκφρασης και της σκέψης -που εγγυάται η πρώτη συνταγματική τροπολογία- μετατρέπεται εκ νέου στην καταπολέμηση των «ψευδών» απόψεων, δηλαδή των απόψεων διαφορετικών από τις κυρίαρχες ιδέες. Όλα καρυκευμένα με αδιαφορία για τις παραδόσεις, τα έθιμα, τις ηθικές πεποιθήσεις, τα ήθη, τα έθιμα, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις κάθε λαού, για να υπόκεινται σε «σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα» και συγκεκριμένα στο φιλελεύθερο και παγκοσμιοποιητικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα που μάταια του αντιτίθεται, καθώς « δεν υπάρχει εναλλακτική» (τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη Μάργκαρετ Θάτσερ).

Η διασφάλιση των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων στην Αμερική δεν περιλαμβάνει υγειονομική περίθαλψη που εμποδίζει όσους δεν μπορούν να πληρώσουν για αυτήν από το να πεθάνουν λόγω έλλειψης θεραπείας - υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια - ούτε προσφέρει ένα σπίτι σε πολλούς άστεγους, στους οποίους ωστόσο προσφέρεται λεκτική αποζημίωση: Πρέπει να λέγονται «άνθρωποι που δεν έχουν σπίτι», αλλά η συνείδηση ​​του Καλού είναι τα εκατομμύρια των κρατουμένων που κάνουν τις ΗΠΑ το κράτος με το μεγαλύτερο ποσοστό  κρατουμένων, ή μάλλον «φιλοξενούμενοι του σωφρονιστικού συστήματος» νά μήν έχουν τα μέσα να αντιμετωπίσουν μια απροσδόκητη έκτακτη ανάγκη.

Οι στρατιωτικές και αστυνομικές δαπάνες απορροφούν πολύ υψηλά ποσοστά του προϋπολογισμού, με τεράστιες -συχνά ανεξέλεγκτες- εξουσίες του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας, τόσο εξωτερικές (CIA, DEA κ.λπ.) όσο και εσωτερικές, όπως η NSA και το Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας. Παρακολουθεί τους πάντες ο παγκόσμιος μηχανισμός ψυχαγωγίας (η κοινωνία του θεάματος που αποκάλυψε ο Γκυ Ντεμπόρ) του Χόλιγουντ, που αποικίζει την παγκόσμια φαντασία, διαδίδοντας αμερικανικές ιδέες, τρόπους ζωής, προτιμήσεις και ιδεολογίες. Μπορεί να είμαστε οι μόνοι, τουλάχιστον σε αυτή τη στενή γωνιά του κόσμου, αλλά δεν  συμφωνούμε. Χωρίς αίμα, χωρίς μίσος, Ντελέντα Καρθάγκο, ξεκινώντας από την εσωτερική μας φωνή. Μακρυά από τα μάτια μακρυά από το μυαλό. Ας διατηρούν το αμερικανικό τους όνειρο, την αναπαραγωγική τους υγεία και τα σεξουαλικά τους δικαιώματα.


ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΜΟΧΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΣΑΚΟΥΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ.


ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www-ariannaeditrice-it.translate.goog/articoli/la-proliferazione-di-diritti-particolari-serve-a-rimuovere-i-diritti-collettivi?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp

Ανώνυμος είπε...

Σιγα σιγά ξεχάσαμε πως ζούσαμε πριν το 1990 : δεν μας απασχολούσαν τα 'δικαιώματα' των ζώων, οι άνθρωποι δεν πήγαιναν στον εισαγγελέα γιατί πάτησαν την ουρά μιας γάτας, δεν μας απασχολούσε ο γάμος των ανώμαλων,δεν υπήρχαν 'παρένθετες' μητέρες, δεν είχαμε τον φόβο να ανάψουμε την θέρμανση μήπως και αφήσουμε μεγάλο αποτύπωμα Co2, δεν φοβόμασταν να αποκαλέσουμε τα πράγματα με το όνομά τους. Σιγά σιγά ξεχνάμε πως ήταν να ζούμε ανθρώπινα.

amethystos είπε...

Υπήρχαν ήδη σημάδια αλλαγής τών πάντων.Μόνο πού δέν τά αναγνωρίζαμε. Είχαν αρχίσει ήδη νά δυσκολεύουν τά πράγματα. Νά ζούμε από τά έτοιμα. Ωσπου σήμερα δέν έχουμε τίποτε.