Η πρώτη γενοκτονία στην ιστορία δεν λαμβάνει χώρα στη Γάζα, αλλά λαμβάνει χώρα η πρώτη γενοκτονία ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στίς τηλεοράσεις σε όλο τον κόσμο. Εάν η Δύση, εντελώς επιρρεπής και υποταγμένη στα πολιτικοστρατιωτικά συμφέροντα του Ισραήλ, έχει καταφέρει να στρώσει προπέτασμα καπνού πάνω από όσα συμβαίνουν, χειραγωγώντας τά σύντομα τηλεοπτικά ρεπορτάζ και βλέποντας εφημερίδες να παρατάσσονται σχεδόν εξ ολοκλήρου υπέρ της ισραηλινής αφήγησης, στην υπόλοιπη τηλεόραση, σταθμοί σε όλο τον κόσμο στέλνουν μεγάλες, καθημερινές αναφορές που δείχνουν σε πραγματικό χρόνο τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς και τη βία του IDF [Ισραηλινός Στρατός] εναντίον αμάχων, εναντίον χιλιάδων γυναικών και παιδιών που σκοτώνονται, ακρωτηριάζονται, καίγονται και οδηγούνται σε αργό θάνατο λόγω πείνας και δίψας. Κάθε ύβρη έχει διαπραχθεί και προβληθεί ευθαρσώς στον κόσμο από τα ίδια κανάλια, από τα δημόσια προσβάσιμα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν Ισραηλινοί πολίτες και στρατιώτες. Όχι σπάνια οι στρατιώτες που έχουν εισέλθει στη Γάζα δημοσιεύουν βίντεο και φωτογραφίες από τη βία και τα βασανιστήρια που ασκούν στους Παλαιστίνιους: έτσι έπρεπε να δούμε Ισραηλινούς στρατιώτες να ουρούν στα πρόσωπα των παλαιστινιακών πτωμάτων ή να κλωτσούν βίαια τα σώματα των εχθρών που σκοτώθηκαν. Είδαμε ηλικιωμένες γυναίκες να κουνάνε λευκά μαντήλια πυροβολημένες από ελεύθερους σκοπευτές καθώς περπατούσαν προς τις περιοχές στις οποίες είχαν διαταχθεί να πάνε. Έχουμε δει παιδιά ακρωτηριασμένα, τυφλωμένα, να τρέμουν από το σοκ των εκρήξεων, να έχουν μειωθεί σε κάτι περισσότερο από έναν σκελετό από τον πλήρη αποκλεισμό των προμηθειών τροφής και νερού από το Ισραήλ. Έχουμε δει ομαδικούς τάφους γεμάτους με πτώματα χιλιάδων πολιτών, ενηλίκων και παιδιών, σε καθημερινή βάση. Είδαμε νεαρούς Ισραηλινούς στρατιώτες να καμαρώνουν στους συντρόφους τους ότι σκότωσαν έναν ηλικιωμένο στο κρεβάτι του εν ψυχρώ και χωρίς λόγο. Είδαμε ισραηλινές μπουλντόζες να ξεθάβουν και να σκίζουν τα πτώματα των πεσόντων Παλαιστινίων με τα ίχνη τους. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολύ καιρό αυτόν τον κατάλογο των καταχρήσεων, της άσκοπης βίας, των παράλογων φρικαλεοτήτων που διαπράττει ο στρατός της «μόνης δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή», αλλά αυτός ο ατελείωτος κατάλογος θα κινδύνευε να παραμείνει ανεξήγητος. Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι ποια είναι η ψυχολογία των Ισραηλινών στρατιωτών και πολιτών που πραγματοποιούν και παρακολουθούν με ενθουσιασμό αυτό το περιβόητο καθημερινό θέαμα όλων των πιο άθλιων αυθαιρεσιών που μπορεί να πραγματοποιήσει ένας στρατός κατοχής; Από ποιες πολιτιστικές και ανθρωπολογικές προϋποθέσεις προέρχεται μια τέτοια ικανότητα να μισείς και να προκαλείς πόνο σε παιδιά 3 ή 4 ετών, για παράδειγμα, ή σε παιδιά 11 ετών, σε ηλικιωμένες γυναίκες, σε άτομα με αναπηρία σε αναπηρικά καροτσάκια, σε έγκυες γυναίκες;
Μια απάντηση βρίσκεται στον αυξανόμενο αριθμό στρατιωτών, αλλά κυρίως αξιωματικών και ανώτερων αξιωματικών που δραστηριοποιούνται στο IDF, αλλά που πριν εισέλθουν στο στρατό φοίτησαν σε συγκεκριμένα σχολεία του Talmud-Thora υπό την καθοδήγηση φανατικών και υπερσιωνιστών ραβίνων που εκπαιδεύονται για περίπου ένα χρόνο πριν ξεκινήσουν τη στρατιωτική τους σταδιοδρομία.
Σε αυτά τα σχολεία ενσταλάσσεται μέσα τους η ανάγκη για τη μεγαλύτερη σκληρότητα ακόμη και προς τους αμάχους, τους εξηγείται, πιθανώς, ότι είναι σύμφωνη με το «halakhah», ή με την εβραϊκή ηθική παράδοση, με το νόμο όπως ερμηνεύεται από το Ταλμούδ, να προβούν σε ενέργειες που σε επίσημο επίπεδο αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο ή στο κοινό δίκαιο του πολέμου. Αυτό πιθανώς οδηγεί πολλούς από τους Ισραηλινούς στρατιώτες που φοίτησαν σε αυτά τα σχολεία να μην θεωρούν τη βία που διαπράττουν εναντίον πολιτών ως «αμαρτίες» με τη θρησκευτική έννοια, αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, να τις θεωρούν ως άξιες ενέργειες.
Με άλλα λόγια, δεν είναι δύσκολο για όσους εγκαταλείπουν αυτά τα σχολεία να φανταστούν ότι αισθάνονται εμπλεκόμενοι σε ένα είδος ιερού πολέμου του καλού ενάντια στο κακό, βρίσκοντας τους εαυτούς τους σε μια ψυχολογική κατάσταση όπου χάνεται η πιθανότητα ακόμη και να αμφισβητήσουν την ορθότητα της θέσης τους,οποιαδήποτε βία ή έγκλημα έχει διαπραχθεί . Εάν οι Παλαιστίνιοι με τους οποίους πολεμάω δεν θεωρούνται πλέον ως νόμιμοι αντίπαλοι, αλλά ως ο απόλυτος εχθρός, ως μια καθαρή ενσάρκωση του κακού, ποιο είναι το νόημα να αμφισβητείται ο βαθμός βίας που τους ασκώ; Σύμφωνα με τους υπερσιωνιστές, μάλλον έχουν χάσει και τον τίτλο των «ανθρώπων», που εκλαμβάνονται ως επικίνδυνα έντομα ή ζώα προς εξόντωση. Ένα ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιταλικό mainstream τύπο αποκαλύπτει το ιστορικό αυτών των συγκεκριμένων σχολείων. Θα πρέπει να διαβαστεί δίνοντας προσοχή στα σημεία που υπογράμμισα: η άβυσσος των πολεμικών διαστροφών που παρακολουθούμε εδώ και έξι μήνες παύει να είναι ακατανόητη και γίνεται όντως πολύ κατανοητή στους λόγους της (από το La Stampa). «Είναι ο αγώνας μεταξύ καλού και κακού, έχουμε κολλήσει στο ίδιο μέρος και μόνο οι ισχυρότεροι θα επιβιώσουν». Ο Ραβίνος Yishai Tzur διδάσκει στη Στρατιωτική Ακαδημία Εκπαίδευσης του Eli 's Bnei David. Κάθεται στην τάξη του σχολείου, περιτριγυρισμένος από βιβλία. Πέρα από τα παράθυρα ο οικισμός Ελί. «Ένα αγόρι που στρατεύεται στα 18 δεν έχει κάνει ακόμη στον εαυτό του τις βαθιές ερωτήσεις για το τι σημαίνει να είσαι Εβραίος και να υπηρετείς τον στρατό, για το γιατί είναι απαραίτητο να είσαι μέλος της Άμυνας: σκότωσε αλλιώς θα σε σκοτώσουν, γιατί για το Ισραήλ πρέπει να να είσαι δυνατός, γιατί δεν έχουμε πού αλλού να πάμε. Οποτε εδω χτίζουμε μέσα τους έναν δεσμό μεταξύ του Θεού και του στρατού, και έτσι χτίζουμε την κοινωνία που θέλουμε. Γιατί έχουμε ένα φως να φέρουμε στον κόσμο. Για εμάς είναι ζήτημα ηθικής, που σήμερα, ειδικά σε αυτόν τον πόλεμο, είναι ο αγώνας του καλού ενάντια στο κακό».
Η Ακαδημία Bnei David ήταν η πρώτη στρατιωτική προπαρασκευαστική σχολή στο Ισραήλ. Ιδρύθηκε το 1988 στο Eli από τους δύο ραβίνους Eli Sadan και Yi'gal Levinstein για να ενθαρρύνει νέους θρησκευόμενους-σιωνιστές να αναλάβουν κορυφαίους ρόλους στο στρατό σε μια εποχή που ο στρατός ανέφερε μείωση στα κίνητρα στρατολόγησης.
Σήμερα αποτελεί ζωτικό μέρος του οικισμού, που έχει περισσότερους ραβίνους ανά τετραγωνικό μέτρο από οποιονδήποτε άλλο στη Δυτική Όχθη. Πολλοί από τους δασκάλους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους μαθητές ζουν στο Ηλί, ανάμεσα στα καραβάνια των νεοαφιχθέντων εποίκων και στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα για την επέκταση της αποικίας όπου ζουν σήμερα συνολικά 4.500 άνθρωποι.
Ένας από τους ιδρυτές, ο Ραβίνος Έλι Σαντάν, είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στο Ισραήλ: θεωρείται από πολλούς η πιο σημαντική και επιδραστική προσωπικότητα της σιωνιστικής θρησκευτικής κοινότητας τα τελευταία τριάντα χρόνια, και θεωρείται από τους πιο φιλελεύθερους ως στρατιωτικοποιημένο θρησκευτικό πρόσωπο που σχηματίζει τους μαθητές του για να αυξήσει το βάρος του θρησκευτικού σιωνισμού στην πολιτική και στο στρατό. Σε αυτόν οφείλουμε τον αντίκτυπο που έχει ο θρησκευτικός Σιωνισμός σήμερα στον στρατό και την αύξηση των προ-στρατιωτικών σχολείων.
Γεννημένος στη Βουδαπέστη το 1948, ο Sadan, αφού μετακόμισε στο Ισραήλ, υπηρέτησε στην Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών, σπούδασε για 13 χρόνια στο Yeshivat Merkaz Harav και στη συνέχεια ίδρυσε την ακαδημία. Από εκεί, με τα χρόνια, διέδωσε την επιρροή του. Αν και ο Θρησκευτικός Σιωνισμός, στην πραγματικότητα, τίμησε τη στρατιωτική θητεία, οι στρατιώτες που υποστήριζαν τον Θρησκευτικό Σιωνισμό σπάνια γίνονταν αξιωματικοί: όχι μόνο ο Στρατός απείχε από αυτές τις θέσεις, αλλά λίγοι αξιωματικοί θεωρούσαν τα αγόρια του Yeshiva άξια να μεγαλώσουν στο Στρατό.
Ο Σαντάν βρήκε τον τύπο: ένα προπαρασκευαστικό έτος που συνδύαζε τη μελέτη της θρησκείας με την ψυχολογική και σωματική εκπαίδευση πριν από τη στρατιωτική θητεία, για να βοηθήσει τους θρησκευόμενους στρατιώτες να γίνουν αξιωματικοί χωρίς να χάσουν την ταυτότητά τους, δηλαδή να θεωρήσουν τη στρατιωτική θητεία ως μια μεγάλη μιτζβά (διάταγμα Εβραϊκό). «Η θητεία στο στρατό είναι ένα πολιτικό καθήκον», είπε, « αλλά και μια μεγάλη μιτζβά της Τορά».
Στην αρχή, πριν από τριάντα πέντε χρόνια, ο Σαντάν είχε προωθήσει το σχέδιό του σε ορισμένους αποφοίτους λυκείου, τους γονείς τους και τους στρατιώτες του στρατού, οι οποίοι συμφώνησαν να αναβάλουν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία των θιγόμενων νεοσύλλεκτων για ένα χρόνο, ενώ αυτοί χρηματοδοτούσαν το πρόγραμμα σπουδών.
Από το σύνολο των φοιτητών στην Ακαδημία Bnei David, συνήθως περίπου 500, το 40% γίνονται αξιωματικοί ή εντάσσονται σε ελίτ μάχιμες μονάδες, οι πρώην μαθητές περιλαμβάνουν τον στρατηγό Avi Bluth, διοικητή της μεραρχίας Judea των Ενόπλων Δυνάμεων Σαμάρεια, δηλαδή των δυνάμεων κατοχής στη Δυτική Όχθη, τους ηγέτες των ταξιαρχιών Givati και Ephraim στο βόρειο τμήμα της χώρας και τον υπουργό Bezalel Smotrich, πολύ κοντά στον Ραβίνο Sadan, ο οποίος κέρδισε επίσης το Βραβείο Ισραήλ –την υψηλότερη πολιτική διάκριση της χώρας– για την προσφορά του στην εκπαίδευση.
Σήμερα στο Ισραήλ υπάρχουν περισσότερα από 50 προ-στρατιωτικά σχολεία, με συνολικά τρεις χιλιάδες μαθητές, σύμφωνα με ακαδημαϊκές μελέτες τα τελευταία είκοσι χρόνια, ο αριθμός των θρησκευτικών-σιωνιστών αξιωματικών στο στρατό έχει δει τεράστια αύξηση και από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος Τα αιτήματα για εγγραφή στο σχολείο έχουν πολλαπλασιαστεί και το βάρος του θρησκευτικού Σιωνισμού στο στρατό είναι όλο και πιο σημαντικό.
Η Ακαδημία και ο πόλεμος στη Γάζα
Σε μια ταινία του 2019, ο διευθυντής του σχολείου, ο ραβίνος Eliezer Kashtiel, μιλώντας για τους Παλαιστίνιους, τους όρισε ως «γενετικά κατώτερους» και πίστευε ότι ήταν «αναγκαίο να υποδουλωθούν».
Ο άλλος ιδρυτής της Ακαδημίας, ο Ραβίνος Γιγκάλ Λεβινστάιν, είπε πέρυσι ότι οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει «να αισθάνονται ότι απειλούνται πριν δράσουν». Υποστηρίζοντας την ανάγκη να συνεχιστεί η οικοδόμηση οικισμών και η επέκταση των υφιστάμενων, είπε "θα σταματήσουν εάν χτίσουμε έναν νέο οικισμό μετά από κάθε τρομοκρατική επίθεση και εάν οι οικογένειές τους εξοριστούν στη Γάζα".
Δεν είχε γίνει η σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, ο συνεχιζόμενος πόλεμος δεν είχε αρχίσει. Σήμερα, καθώς τα μαθήματα προετοιμάζουν τους στρατιώτες που θα το πολεμήσουν, ο Ραβίνος Γισάι Τζουρ έχει πολύ ξεκάθαρες ιδέες: «Η Γάζα είναι σύμβολο για εμάς. Στα όνειρά μου οι Παλαιστίνιοι πρέπει να φύγουν όλοι, θα ήμουν πολύ χαρούμενος, αλλά πιστεύω ότι θα φύγουν».
Έμαθε από τα κείμενα ότι η Γάζα «ήταν πάντα ένας σκληρός τόπος για τους Εβραίους, και αυτό - λέει - είναι μόνο η συνέχεια ενός πολέμου που συνεχίζεται εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια, που σήμερα είναι επίσης ένας πόλεμος στον οποίο Το Ισραήλ δεν πρέπει να συζητήσει ούτε εσωτερικά ούτε με τους συμμάχους».
«Αν ξεκινούσαμε να συζητάμε αν οι μέθοδοί μας είναι σωστές ή όχι, θα σταματούσαμε . Τα πράγματα στον στρατό όμως πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρα. Υπάρχουν καλοί και κακοί. Αν είσαι από τα καλά παιδιά, κερδίζεις. Αν αντ' αυτού αρχίσουμε να κάνουμε ερωτήσεις για τα πάντα, για τους πολίτες, για τους φτωχούς στη Γάζα, για το τι θα σκεφτεί ο κόσμος, θα παγώσουμε και θα πρέπει να φροντίσουμε δύο εκατομμύρια ανθρώπους. Αντίθετα, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και να κερδίσουμε».
Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant επισκέφθηκε την ακαδημία
την περασμένη εβδομάδα Δεκαπέντε πρώην φοιτητές πέθαναν στη Γάζα και ο Γκάλαντ πήγε στον Έλι για να συζητήσει με νέους «τη σημασία της εξισορρόπησης της στρατιωτικής θητείας με τις θρησκευτικές υποχρεώσεις», λέει ένα σημείωμα από το γραφείο τύπου του. Οι φοιτητές της θρησκευτικής σιωνιστικής ακαδημίας, είπε, είναι απόδειξη ότι «είναι δυνατόν να κρατάς ένα όπλο στο ένα χέρι και ένα βιβλίο (για τις εβραϊκές σπουδές) στο άλλο ». Τους είπε ότι το Ισραήλ θα κυνηγήσει τη Χαμάς "παντού, σε όλο το Ισραήλ και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή" και ότι ο πόλεμος στη Γάζα είναι και η αρχή και το τέλος μιας εποχής, ένα ταξίδι που «θα μας καθοδηγήσει για τα επόμενα χρόνια και πώς θα ζήσουμε στη Μέση Ανατολή». Υπενθύμισε στους μαθητές ότι η μελέτη και ο αγώνας είναι οι δύο τομείς που εγγυώνται το μέλλον του Κράτους του Ισραήλ και ότι και στους δύο υπάρχει η εγγύηση της προστασίας του: «Νομίζω ότι η πίστη και η μελέτη της Τορά είναι από τις πιο σημαντικά θεμέλια του λαού του Ισραήλ, και όταν το βλέπω να συμβαίνει μαζί με παρόμοιες αριστεύσεις στο πεδίο της μάχης, θέλω να σας πω ότι ως υπουργός είμαι περήφανος που υπάρχουν στρατιώτες σαν εσάς στο IDF». Ο Ραβίνος Yishai Tzur υποστηρίζει ότι ο πόλεμος στη Γάζα, ο αριθμός των θυμάτων αμάχων, η κριτική γύρω από τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα, δεν έχουν δημιουργήσει νέα ερωτήματα στους μαθητές του. Καμία ερώτηση. Γι' αυτόν, και αυτό διδάσκει στους φοιτητές της Ακαδημίας που θα πάνε στο μέτωπο, δεν είναι απαραίτητο να αμφισβητηθεί η μοίρα των αμάχων, ούτε καν πολλά για το διεθνές δίκαιο. «Όταν οι Αμερικανοί νίκησαν τους Ιάπωνες, έκαναν κάτι νέο», λέει, αναφέροντας τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, την ατομική βόμβα, τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. «Κατά τη διάρκεια του πολέμου συμβαίνουν φρικτά πράγματα. Είναι δύσκολο για εμάς να βομβαρδίζουμε και να σκοτώνουμε, γνωρίζοντας ότι μπορεί να πεθάνουν από την πείνα. Αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι το Ισραήλ παίρνει τον έλεγχο και ότι πρέπει να προχωρήσουμε».
Η επιρροή του θρησκευτικού Σιωνισμού στον στρατό έχει πολύ να κάνει με την τύχη της Γάζας. Όταν αποδεσμεύτηκαν από τη Λωρίδα το 2005, οι ένοπλες δυνάμεις απέφυγαν να αναπτύξουν θρησκευόμενους σιωνιστές στρατιώτες επειδή πίστευαν ότι πιθανότατα θα αρνούνταν να απομακρύνουν τους εβραϊκούς οικισμούς. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απεμπλοκή ήταν ένας σημαντικός λόγος για τη ριζοσπαστικοποίηση ενός μέρους του εποίκου, στο οποίο ανήκουν οι μαθητές στρατιωτικών σχολών προετοιμασίας όπως του Έλι.
Ήδη στον πόλεμο του 2008-2009 στη Γάζα, κυκλοφορούσαν ραβινικά φυλλάδια μεταξύ των στρατευμάτων στα οποία έλεγαν ότι «ούτε ένα χιλιοστό» γης δεν έπρεπε να παραδοθεί και ότι η μάχη απαιτούσε μερικές φορές σκληρότητα προς τον εχθρό. Αυτό συνέβη και στον πόλεμο του 2014 στη Γάζα, όταν σε μια διαταγή για την ταξιαρχία Givati, μια επίλεκτη μονάδα πεζικού, ο συνταγματάρχης Ofer Winter έγραψε: «Η ιστορία μας επέλεξε να οδηγήσουμε τον αγώνα ενάντια στον εχθρό τρομοκράτη της Γάζας που βρίζει, δυσφημεί και αποστρέφεται τον Θεό του Ισραήλ», μια επιστολή η οποία, όπως αναφέρει έρευνα του Reuters , ολοκληρώθηκε με ένα βιβλικό απόσπασμα που υπόσχεται θεϊκή προστασία στους πολεμιστές του Ισραήλ στο πεδίο της μάχης.
Πηγή: https://www.lastampa.it/esteri/2024/03/13/news/israele_rabbini_uccidete_sionisti_religiosi_eli-14142018/?ref=LSHA-BH-P4-S4-T1
Δευτερεύουσα πηγή : https://www.centrostudifederici.org /οι-μεσσιανοί-εγκληματίες-στη-γη-του-χριστού-του-βασιλιά/
την περασμένη εβδομάδα Δεκαπέντε πρώην φοιτητές πέθαναν στη Γάζα και ο Γκάλαντ πήγε στον Έλι για να συζητήσει με νέους «τη σημασία της εξισορρόπησης της στρατιωτικής θητείας με τις θρησκευτικές υποχρεώσεις», λέει ένα σημείωμα από το γραφείο τύπου του. Οι φοιτητές της θρησκευτικής σιωνιστικής ακαδημίας, είπε, είναι απόδειξη ότι «είναι δυνατόν να κρατάς ένα όπλο στο ένα χέρι και ένα βιβλίο (για τις εβραϊκές σπουδές) στο άλλο ». Τους είπε ότι το Ισραήλ θα κυνηγήσει τη Χαμάς "παντού, σε όλο το Ισραήλ και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή" και ότι ο πόλεμος στη Γάζα είναι και η αρχή και το τέλος μιας εποχής, ένα ταξίδι που «θα μας καθοδηγήσει για τα επόμενα χρόνια και πώς θα ζήσουμε στη Μέση Ανατολή». Υπενθύμισε στους μαθητές ότι η μελέτη και ο αγώνας είναι οι δύο τομείς που εγγυώνται το μέλλον του Κράτους του Ισραήλ και ότι και στους δύο υπάρχει η εγγύηση της προστασίας του: «Νομίζω ότι η πίστη και η μελέτη της Τορά είναι από τις πιο σημαντικά θεμέλια του λαού του Ισραήλ, και όταν το βλέπω να συμβαίνει μαζί με παρόμοιες αριστεύσεις στο πεδίο της μάχης, θέλω να σας πω ότι ως υπουργός είμαι περήφανος που υπάρχουν στρατιώτες σαν εσάς στο IDF». Ο Ραβίνος Yishai Tzur υποστηρίζει ότι ο πόλεμος στη Γάζα, ο αριθμός των θυμάτων αμάχων, η κριτική γύρω από τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα, δεν έχουν δημιουργήσει νέα ερωτήματα στους μαθητές του. Καμία ερώτηση. Γι' αυτόν, και αυτό διδάσκει στους φοιτητές της Ακαδημίας που θα πάνε στο μέτωπο, δεν είναι απαραίτητο να αμφισβητηθεί η μοίρα των αμάχων, ούτε καν πολλά για το διεθνές δίκαιο. «Όταν οι Αμερικανοί νίκησαν τους Ιάπωνες, έκαναν κάτι νέο», λέει, αναφέροντας τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, την ατομική βόμβα, τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. «Κατά τη διάρκεια του πολέμου συμβαίνουν φρικτά πράγματα. Είναι δύσκολο για εμάς να βομβαρδίζουμε και να σκοτώνουμε, γνωρίζοντας ότι μπορεί να πεθάνουν από την πείνα. Αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι το Ισραήλ παίρνει τον έλεγχο και ότι πρέπει να προχωρήσουμε».
Η επιρροή του θρησκευτικού Σιωνισμού στον στρατό έχει πολύ να κάνει με την τύχη της Γάζας. Όταν αποδεσμεύτηκαν από τη Λωρίδα το 2005, οι ένοπλες δυνάμεις απέφυγαν να αναπτύξουν θρησκευόμενους σιωνιστές στρατιώτες επειδή πίστευαν ότι πιθανότατα θα αρνούνταν να απομακρύνουν τους εβραϊκούς οικισμούς. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απεμπλοκή ήταν ένας σημαντικός λόγος για τη ριζοσπαστικοποίηση ενός μέρους του εποίκου, στο οποίο ανήκουν οι μαθητές στρατιωτικών σχολών προετοιμασίας όπως του Έλι.
Ήδη στον πόλεμο του 2008-2009 στη Γάζα, κυκλοφορούσαν ραβινικά φυλλάδια μεταξύ των στρατευμάτων στα οποία έλεγαν ότι «ούτε ένα χιλιοστό» γης δεν έπρεπε να παραδοθεί και ότι η μάχη απαιτούσε μερικές φορές σκληρότητα προς τον εχθρό. Αυτό συνέβη και στον πόλεμο του 2014 στη Γάζα, όταν σε μια διαταγή για την ταξιαρχία Givati, μια επίλεκτη μονάδα πεζικού, ο συνταγματάρχης Ofer Winter έγραψε: «Η ιστορία μας επέλεξε να οδηγήσουμε τον αγώνα ενάντια στον εχθρό τρομοκράτη της Γάζας που βρίζει, δυσφημεί και αποστρέφεται τον Θεό του Ισραήλ», μια επιστολή η οποία, όπως αναφέρει έρευνα του Reuters , ολοκληρώθηκε με ένα βιβλικό απόσπασμα που υπόσχεται θεϊκή προστασία στους πολεμιστές του Ισραήλ στο πεδίο της μάχης.
Πηγή: https://www.lastampa.it/esteri/2024/03/13/news/israele_rabbini_uccidete_sionisti_religiosi_eli-14142018/?ref=LSHA-BH-P4-S4-T1
Δευτερεύουσα πηγή : https://www.centrostudifederici.org /οι-μεσσιανοί-εγκληματίες-στη-γη-του-χριστού-του-βασιλιά/
1 σχόλιο:
Οι εβραίοι (όπως και εμείς για να μην ξεχνιόμαστε) δεν έχουν κάτσει στιγμή να αναρωτηθούν Τι πήγε στραβά και τους έφερε η μοίρα να έχουν να κάνουν με αυτούς τους καλούς γείτονες. Δεν πειράζει ...άλλωστε νομίζουν (όπως και εμείς άλλωστε και πάλι για να μην ξεχνιόμαστε )πως θα βρούνε τι λύση μόνοι τους με τα λεφτά τους και τα σιδερικά τους (και εμείς ακόμα καλύτεροι με τον αυτόματο πιλότο)...
Δημοσίευση σχολίου