Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

 Πύρινος Λόγιος : Επιτέλους! Τι συμβαίνει με την Γερόντισσα Γαβριηλία; Αγία της Ορθοδοξίας ή «Αγία» του Οικουμενισμού;

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Αντί Επιλόγου

Τα βιβλία της Γερόντισσας Γαβριηλίας, δείχνουν μιαν άλλη, εναλλακτική και light εικόνα του Μοναχισμού και της έννοιας της Πίστης, όπως ακριβώς την διδάχθηκε μέσα στην «Εκκλησία της Συμφιλίωσης» της γαλλικής κοινότητας Taize, μέσα από τις «περίεργες» επισκέψεις της στις Ινδίες ή τις συναναστροφές που είχε με ρωμαιοκαθολικούς και προτεστάντες.


Πύρινος Λόγιος : Επιτέλους! Τι συμβαίνει με την Γερόντισσα Γαβριηλία; Αγία της Ορθοδοξίας ή «Αγία» του Οικουμενισμού; /// Η αγία Γαβριηλία για τις ανατολικές θρησκείες. – Οδοιπορούντες Αγίου Συμεών Του Νέου Θεολόγου (wordpress.com)

O ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟ; 

ΔΕΝ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ;  ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ;

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΦΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.

2 σχόλια:

χαλαρωσε είπε...

ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,

Μια «θεωρία συνωμοσίας» λέει ότι ο Πατριάρχης είχε από πριν αποφασίσει για την αγιοκατάταξη της εν λόγω Γερόντισσας, η οποία σημειωτέον, ήταν γνωστή στους κύκλους του Ρωμαιοκαθολικισμού και για να ευαρεστήσει τον προκαθήμενο της Ρώμης μετά το συλλείτουργο, την κήρυξε «Αγία» για να προταθεί – ίσως ατύπως – αργότερα ως η Πρόδρομος του Οικουμενισμού.

ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΛΕΣ .....ΡΟΛΟΓΙΕΣ. ΕΚΘΕΤΩ ΤΑ ΠΑΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Η ΑΓΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.
ΒΑΘΟΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΑΜΕΤΡΗΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ, ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΣΧΕΤΟ. ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΙ ΔΩΘΕ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ ΤΕΤΟΙΕΣ ΡΙΠΕΣ.

amethystos είπε...

Σωστά τά λές αδελφέ. Μέ πορδές δέν γράφονται αναρτήσεις. Οσο γιά τήν θεολόγο, πήρε καί αυτή τό τέταρτο τής διασημότητος πού τής αναλογεί.