Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ο διάβολος κάνει διακοπές διαρκείας.

 

Τὰ ἐγκαίνια τῆς «Ἀμερικανικῆς Γωνιᾶς» στὴν Δημοτικὴ Βιβλιοθήκη τοῦ Πειραιᾶ ἐτέλεσε ἐχθές, τὴν Δευτέρα, ὁ «Στῦλος τῆς Ὀρθοδοξίας» παρουσία τοῦ ἕτερου «Στύλου τῆς Ἀστερόεσσας» στὸ Ψευτορωμέϊκο ἀλλὰ καὶ τοῦ ἐντιμότατου Μεγάλου Εὐεργέτη τῆς τοπικῆς ΔΕΚΟ («Μητρόπολη Πειραιῶς»).

Στὸν χαιρετισμό του ὁ «Στῦλος» ὑπογράμμισε ὅτι «οἱ δεσμοὶ Ἑλλάδας-ΗΠΑ εἶναι ἱστορικοὶ καὶ ἄρρηκτοι», «ἔχουν σφυρηλατηθεῖ ἐπάνω στὸ ἀμόνι τοῦ χρόνου, τῆς ἱστορίας καὶ τῆς παράδοσης» καὶ «στηρίζονται πάνω σὲ δεσμοὺς ἀγάπης (ἄχ αὐτὴ ἡ ἀγάπη!), ἀλληλοεκτίμησης καὶ σεβασμοῦ».

Ἀναφερόμενος δὲ στὸν πρέσβη τῶν ΗΠΑ τὸν χαρακτήρισε «ἕνα ἐξαίρετο τέκνο τῆς πατρίδος μας ἐκπροσωπεῖ τὴν μεγάλη αὐτὴ χώρα στὴν κοινή μας γενέτειρα».

Ἀνεπιβεβαίωτες πληροφορίες ἀναφέρουν ὅτι μετὰ τὴν τελετὴ ὁ «Στῦλος» ἐπετίμησε (πάντα ἀγαπητικῶς) τὸν Πρέσβη τῶν ΗΠΑ γιὰ τὴν ἀμέριστη στήριξη ποὺ παρέχει στὴν θρησκεία τοῦ οὐρανίου τόξου, ἐνῷ στὸν Μέγα Εὐεργέτη τόνισε (πάντα μὲ ἀγαπητικὸ ὕφος) ὅτι «εἶναι εὐκολότερο νὰ περάσει μία καμήλα ἀπὸ τὴν τρύπα μιᾶς βελόνας, παρὰ πλούσιος νὰ εἰσέλθει στὴν Βασιλεία τοῦ Θεοῦ».

Κύκλοι ὀρθοφρονοῦντων ἐκκλησιαστικῶν ποὺ θέλουν νὰ διατηρήσουν τὴν ἀνωνυμία τους σχολιάζοντας τὴν τελετὴ τόνισαν ὅτι δὲν συντρέχει κανένας λόγος ἀνησυχίας, ἀφοῦ ἡ «Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος» διατηρεῖ ἀλώβητο τὸ Ὀρθόδοξο φρόνημά της τοὐλάχιστον μέχρι Δευτέρας Παρουσίας, ἐπειδὴ οἱ Ἐπίσκοποί της ἔχουν ἄρρηκτη ἀποστολικὴ διαδοχή.

Σὲ σχόλιο ποὺ τοὺς ζητήθηκε γιὰ τοὺς σκανδαλισμένους πιστοὺς ποὺ σκέπτονται (ἁμαρτωλῶς) ὅτι οἱ «Στῦλοι» τοὺς κοροϊδεύουν μπροστὰ στὰ μοῦτρα τους, ἀφοῦ τόνισαν ὅτι ὅλες οἱ ἐξουσίες, ἐφόσον ὑφίστανται δὲν μπορεῖ παρὰ νὰ ἔχουν τὴν χάρη τοῦ Θεοῦ, προειδοποίησαν μὲ νόημα ὅτι ὅποιος φεύγει ἀπὸ τὸ σῶμα τῆς ΔΕΚΟ τοῦ Γενικοῦ Διευθυντῆ τοῦ Σύμπαντος ΑΕ εἶναι αἱρετικὸς ζηλωτὴς ποὺ σίγουρα θὰ καεῖ στὴν κόλαση.

Στὸ ἐρώτημα «μήπως ὁ διάβολος κάνει διακοπές, γιατί τὸ ἔργο του τὸ ἔχουν ἀναλάβει οἱ ἐπίσκοποι;» ἀπάντησαν ὅτι «ἀκριβῶς αὐτὸ τὸ γεγονὸς ἀποδεικνύει ξεκάθαρα ὅτι οἱ Ἐπίσκοποι -καὶ εἰδικὰ οἱ «Στῦλοι»- ὀρθοτομοῦν τὸν λόγο τῆς ἀλήθειας, ἀφοῦ ἔχουν καταφέρει νὰ στείλουν τὸν διάβολο σὲ διακοπές».

Το ένζυμο

Ο διάβολος κάνει διακοπές διαρκείας. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ (wordpress.com)

Ανταλλαγή κειμένων Ι. Μητρ. Πειραιώς και π. Δημητρίου Αθανασίου (χημικού) για το θέμα της αγιοκατατάξεως της γερόντισσας Γαβριηλίας. Τώρα όμως ξεκαθαρίζεται ότι για την Ι. Μητρόπολη Πειραιώς

 "η μακαριστή όχι μόνο ως αγία δεν μπορεί να θεωρηθεί, αλλά ως ένα πρόσωπο βαθιά διαβρωμένο από την παναίρεση του οικουμενισμού."

Ὀρθοδοξία καί Οἰκουμενισμός: Ανταλλαγή κειμένων Ι. Μητρ. Πειραιώς και π. Δημητρίου Αθανασίου (χημικού) για το θέμα της αγιοκατατάξεως της γερόντισσας Γαβριηλίας. Τώρα όμως ξεκαθαρίζεται ότι για την Ι. Μητρόπολη Πειραιώς (eugenikos.blogspot.com)


Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΑΓΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΗ. ΔΕΝ ΠΡΟΦΤΑΣΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΑΣ. ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΟΠΩΣ ΘΑΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.

ΑΓΑΠΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ.

ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΩΦΕΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ.

8 σχόλια:

χαλαρωσε είπε...

ΛΕΩΝ ΣΤΥΛΟΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

https://www.triklopodia.gr/%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%BC-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BB/

χαλαρωσε είπε...

Ας δούμε πρώτα, τι λέει ο μακαριστός πρωτ. κυρός Ιωάννης Ρωμανίδης: «Άγιοι λέγονται όλοι όσοι, κατά διαφόρους βαθμούς, μετέχουν της αγιοποιού-θεοποιού ενεργείας του Θεού. Στην κατηγορία των Αγίων συγκαταλέγονται οι Προφήτες, οι Απόστολοι, οι Πατέρες και όλοι οι δια μέσου των αιώνων φίλοι του Χριστού, όσοι μετέχουν της φωτιστικής και θεοποιού ενεργείας του Θεού, μεταξύ τών οποίων οι μάρτυρες, οι όσιοι ασκητές, κληρικοί και λαϊκοί, άνδρες και γυναίκες, νέοι και ηλικιωμένοι»[1]. Σε άλλο σημείο προσθέτει: «Η αγιότητα δεν έχει μια ουμανιστική και ηθικολογική έννοια, αλλά θεολογική. Άγιοι είναι όσοι θεραπεύθηκαν πνευματικά, δηλαδή όσοι, αφού η καρδιά τους καθαρίσθηκε, έφθασαν στον φωτισμό του νου και την θέωση. Αυτοί είναι τα πραγματικά -ενεργεία- μέλη του Σώματος του Χριστού. Υπάρχει η αντίληψη σήμερα ότι αν είναι κανείς καλός άνθρωπος, νομοταγής κλπ., τότε είναι καλός Χριστιανός, υποψήφιος άγιος. Οπότε, όλες οι γιαγιάδες μας και οι παππούδες μας είναι υποψήφιοι Άγιοι. Αυτά, βέβαια, με τα κριτήρια των ηθικολόγων….Στην πατερική θεολογία όμως υπάρχει άλλη αντίληψη. Όποιος θεραπευθή, αυτός ο θεραπευμένος είναι άγιος. Διότι άγιος στην πατερική παράδοση σημαίνει ένας θεραπευμένος άνθρωπος και τίποτε άλλο»[2].


Ας δούμε τώρα τι λέει και ο μακαριστός πρωτ. κυρός Γεώργιος Μεταλληνός. Ο μεγάλος αυτός θεολόγος τόνιζε ότι για την αγιοκατάταξη πρέπει να συντρέχουν απαραίτητα οι εξής έξι προϋποθέσεις: α) η εκπεφρασμένη και αποδεδειγμένη ακραιφνής ορθόδοξη πίστη του προς αγιοκατάταξη προσώπου, χωρίς την παραμικρή απόκλιση και σκιά, β) η αποδεδειγμένη χάρη της θαυματουργίας, εν ζωή και μετά την κοίμησή του, μακριά από υποκειμενισμούς και αόριστες φημολογίες, γ) η μετά την κοίμησή του αφθαρσία, ή ευωδία, ή μυροβλυσία των λειψάνων του, δ) η φανέρωση διά θαυμαστών αποκαλύψεων της αγιότητάς του σε ευσεβείς και ενάρετους ανθρώπους, ε) η απόλυτα βεβαιωμένη αγία και ενάρετη ζωή του από το εκκλησιαστικό σώμα και στ) η παρέλευση αρκετού χρόνου, ακόμη και εκατό, για αγιοκατάταξη, από την κοίμησή του, ώστε να μην υπάρχουν στη ζωή, συνδεόμενα συναισθηματικά με αυτόν πρόσωπα. Να σημειώσουμε εδώ ότι τα παραπάνω δεν τα ακούσαμε από τρίτους, αλλ’ απ’ ευθείας από τον ίδιο τον μακαριστό π. Γεώργιο, (ως αυτήκοοι μάρτυρες), κατά την μακροχρόνια συνεργασία που είχαμε μαζί του και τα καταθέτουμε στο εκκλησιαστικό πλήρωμα ως πολύτιμη παρακαταθήκη και ως οδηγό πλεύσεως στην Εκκλησία. Επίσης μόλις είναι ανάγκη να τονίσουμε με έμφαση, ότι και αυτοί ακόμη οι φανατικοί οπαδοί της μακαριστής αναγκάζονται να ομολογήσουν και να παραδεχθούν, ότι ούτε θαύματα μαρτυρούνται, (εν ζωή, ή μετά θάνατον), στην περίπτωσή της, ούτε ευωδία, ή μυροβλυσία των λειψάνων της.

Στο σημείο αυτό θα έπρεπε να κλείσουμε το άρθρο μας, διότι τα όσα παραπάνω παραθέσαμε από μόνα τους είναι ικανά να συντρίψουν κάθε αντιλογία, να κονιορτοποιήσουν κάθε αντίθετο επιχείρημα και να πείσουν κάθε καλοπροαίρετο μέλος της Εκκλησίας. Όταν μιλάει ο ουρανός, τότε οι άνθρωποι θα πρέπει να σιγούν.

ΣΥΝΕΧ

χαλαρωσε είπε...


ΑΓΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΙΟΘΕΤΗΜΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ. Ο ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΣ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΝ. ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ. ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΕΥΟΝΤΕΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΤΙΣΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΑ ΚΑΘ ΗΜΑΣ, ΤΟ ΠΩΣ ΟΥΣΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΖΩΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΣΩΖΕΙ. ΘΑ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΟΔΟ ΜΑΚΑΡΘΙΣΜΟ. ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ. ΘΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ, ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΜΕ ΔΙΑΓΝΩΣΗ. ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΤΡΕΜΠΕΛΑΣ. ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ Ο ΤΡΕΜΠΕΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ. ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΖΩΙΚΟ ΑΙΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟ ΑΙΩΝΑ.

ΝΑ ΚΥΡΗΞΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΗΝΕΡΕΣ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ.... Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΔΟΛΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ. ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ.
ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ...ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΖΗΛΟ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ π. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟ Ή ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΕΡΕΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΠΕΡΙΧΩΡΗΣΗΣ. Η ΑΛΛΗΛΟΠΕΡΙΧΩΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ. ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΤΑΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΗΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΒΟΥΣΜΑΝΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΖΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΒΙΓΚΙΓΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΛΙΜΟΚΤΟΝΕΙ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΛΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΖΗΛΟ ΌΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΧΑΡΙΤΙ ΚΥΡΙΟΥ. ΝΑΙ ΧΑΡΙΤΙ ΚΥΡΙΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΟΙ ΓΙΩΤΑΔΕΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Η εκούσια πτωχεία της κι ο πολιτισμός της, όπως και το σέβας που έδειχνε στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου, άγγιξε τον λαό της Ινδίας. Μορφωμένοι Βραχμάνοι ή απλοί άνθρωποι της ζήτησαν να τους μιλήσει για την Ορθοδοξία και την εκκλησία στην οποία ανήκε. Τότε τους έδινε ένα Ευαγγέλιο ή μία Φιλοκαλία. Έσωσε πολλούς Ευρωπαίους Χριστιανούς από πνευματικές επιρροές και απογοητεύσεις. Πίστευε πλέον ότι έκανε το θέλημα του Θεού όταν ξαφνικά της ήρθε το μήνυμα από τους αγγέλους όπως η ίδια έλεγε, «τώρα είσαι σε θέση να πας για Μοναχή». Η ίδια άφησε το θέμα ανοιχτό και πίστευε ότι ο Θεός για άλλη μια φορά θα την οδηγούσε.Πολλοί από αυτούς έγιναν ορθόδοξοι ιερείς ή μοναχοί.Πήγε στα Ιεροσόλυμα, στη Μονή των Αγίων Μάρθας και Μαρίας αδελφών του Αγίου Λαζάρου στη Βηθανία. Εκάρη μοναχή στην Πάτμο από τον Μακαριστό π. Αμφιλόχιο Μακρή. Η μακαριστή Γερόντισσα Γαβριηλία έγινε το δεξί χέρι του μακαριστού π. Χρυσοστόμου Παπασαραντόπουλου στην Κένυα, κι ακολούθησε τον Σεβασμ. Ειρηναίο Γαλανάκη (Κισσάμου και Σελίνου) στην Βόννη όταν αυτός εκδιώχθηκε κατά την δικτατορία.Πνευματικός της ήταν ο Αρχιμ. π. Lev Giller. Ο Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ της είχε κάνει πρόταση να παραμείνει ως Ηγουμένη της Γυναικείας Αδελφότητας. Όλα γύρω της απέπνεαν πνευματική αγάπη και υψηλό επίπεδο. Στο τέλος της ζωής της έζησε 2 χρόνια στην Αγία Σκέπη στο μετόχι του Αγ. Νεκταρίου στην Αίγινα απέναντι από την Παλαιοχώρα την 1η επισκοπή του Αγ. Διονυσίου. Κατόπιν με το πνευματικοπαίδι της επήγε στη Λέρο για τον τελευταίο χρόνο της ζωής της. Κοιμήθηκε στις 27 Μαρτίου 1992 σε ηλικία 95 ετών, στην οικία Θεοτοκά στον Άγιο Νικόλαο στο Λακκί της Λέρου… ανασηκώνοντας τα χέρια της στον ουρανό… Εκείνη την στιγμή τα πνευματικά της παιδιά άκουσαν καθαρότατα μια νεανική φωνή να τραγουδά μια μελωδία άγνωστη, χαρμόσυνη, Αγγελική… Αυτό κράτησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα και μετά μια σιωπή πλημμύρισε το κελί της…

Αξιώθηκε επίσης και της απόκτησης του διορατικού χαρίσματος. Έλεγε ότι κάποτε οι άγγελοι της είπαν ότι αυτό που μετράει πιο πολύ είναι το ποσόν και το ποιόν της αγάπης που δίνεις στους άλλους χωρίς διακρίσεις!

ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΤΑΤΟΙ ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΙΝΔΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ; ΟΚ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΙΝΔΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώντας τις σχετικές με την αμφισβήτηση της αγιοκατάταξης της Γερόντισσας Γαβριηλίας αναρτήσεις, μου δημιουργήθηκαν αρκετοί προβληματισμοί και απορίες τις οποίες καταθέτω.
Σε ποια Μητρόπολη ανήκει η κυρία Παπανικολάου και ποια η άποψη του οικείου επισκόπου για τα γραφόμενά της; Είναι ενήμερος; Έχει την ευλογία του;
Ο τρόπος , τον οποίο επέλεξε να δημοσιοποιήσει τις απόψεις της (απλές αναρτήσεις σε ιστολόγια), δεν είναι εκκλησιαστικά ενδεδειγμένος, γι’ αυτό και δεν πείθει.
Γιατί η κυρία δεν επέλεξε την εκκλησιαστική οδό: δια της Μητροπόλεως στη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και δια της Συνόδου στο Πατριαρχείο να καταθέσει τον φάκελο με τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία της αμφισβήτησης; Θα απέφευγε έτσι την πνευματική ζημία που προκάλεσε όλος αυτός ο θόρυβος που δημιουργήθηκε με τις αναρτήσεις και επιπλέον και με την εμπλοκή της Μητροπόλεως Πειραιώς.
Αυτές οι προσωπικές πρωτοβουλίες και ο ανοίκειος εκκλησιαστικά τρόπος για ένα τόσο σοβαρό θέμα επισείουν αυστηρή τιμωρία από τη Σύνοδο και το Πατριαρχείο. Είναι γνωστή η περίπτωση του Κύπριου θεολόγου Ανδρέα Πιτσιλλίδη τον οποίο η Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου αφόρισε για θέματα πίστεως.
Αφού η αγία, σύμφωνα με την κυρία Παπανικολάου, θεωρείται ουκουμενίστρια, ουκουμενιστές είναι και όσοι την αγιοκατάταξαν και όσοι την αναγνωρίζουν, δηλαδή η Εκκλησία της Ελλάδος και το Πατριαρχείο. Αλήθεια, η κυρία σε ποια Εκκλησία ανήκει; Ποιον μνημονεύει;
Το θέμα της αμφισβήτησης της αγιοκατάταξης της συγκεκριμένης αγίας είναι μήπως και το θέμα της διδακτορικής διατριβής της κυρίας Παπανικολάου; Αν ναι, ποιος είναι ο επιβλέπων καθηγητής και ποια τα μέλη της επιτροπής που αξιολόγησαν την εργασία; Ποια η σχέση τους με τη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και ποια με το Πατριαρχείο;
Η Μητρόπολη Καλύμνου τοποθετήθηκε στο θέμα αυτό; Επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη τον οποίο μνημονεύει η κυρία Παπανικολάου;

amethystos είπε...

Φίλε, φίλη συγγνώμη γιά τόν μοντερνισμό, μάς έβαλες όλους μας στή θέση μας. Τόσο απλά εκκλησιαστικά τά οποία αποκαλύπτουν τήν προχωρημένη διάλυση τής διοικήσεως τής εκκλησίας.Απίστευτο. Οφείλουμε όλοι μας νά προετοιμαζόμαστε γιά μεγάλες αλλαγές στήν Πίστη μας καί γιά μεγάλες συνέπειες στόν αγώνα τής εν Χριστώ Σωτηρίας μας. Δυστυχώς βέπουμε καί τόν Λουδοβίκο νά κηρύττει ότι δέν υπάρχει αμαρτία καί να συνεχίζει νά διδάσκει τούς Ιερείς στήν εκκλησιαστική σχολή, χωρίς νά συγκλονίζεται κανείς , διότι άν δέν υπάρχει αμαρτία οι Ιερείς καταργούνται. Δέν χρειάζεται πλέον η συγχωρητική ευχή ούτε τό Πετραχήλι στήν εξομολόγηση. Θά μείνουν ελάχιστοι ορθόδοξοι στό επικείμενο τέλος διά τού Αντιχρίστου. Πάμε ψυχανάλυση λοιπόν, όπως λέγαμε πάμ' πλατεία. Καλό Πάσχα.

χαλαρωσε είπε...

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ετσι οπως εξελλισεται το ζητημα της αγιοκαταταξης της μακαριστης Αγιας Γαβριηλιας, ειναι μια ευκαιρια για να αναδιφησουμε τον τροπο που πορευεται η αγιομαχια. ΕΠισης ειναι μια καιρια προταση προς τους δημιουργους του ζητηματος να επανεξετασουν την ελαφροτητα αλλα και την εμμονικη κτιστοτητα με την οποια, κυριολεκτικα βανδαλιζουν το αρρητο δικαιωμα του Κυριου. Το εμμονικο νομοκανονικο τους υποβαθρο που εδραζεται στην ξεκαθαρη πλεον αδυναμια τους να δεχθουν το μονο καινο υπο τον ηλιο τους καθηλωνει στην κτιστοτητα και στην απορριψη του ακτιστου. Το ακτιστο προσλαμβανεται ως συνεπικουρο της κτιστοτητας, ετσι ο συγχωρεμενος ο Βατοπαιδινος Ιωσηφ δικαιωνεται με τις πλανες του και το χειροτερο δικαιωνονται και ολοι οι αρνητες της δωρεας του Κυριου. Βαρλααμ και ΣΙΑ. ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΙΑΣΤΟΥΝ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ. Η συγχυση οικονομικης και αϊδιου ΤΡΙΑΔΟΣ ενω λεκτικα δεν υφισταται για ολους τους αγιομαχους εν τουτοις εν τοις πραγμασι δεν υφισταται η διαφορα μιας και καταργουν με την πιστη τους και τις πραξεις τους την δυνατοτητα της δρασεως της χαρης του Κυριου. Υφισταται λοιπον ως δυνατοτητα ο αγιασμος μονο οταν αυτος εμπιπτει στην αντιληπτικη μας ικανοτητα και με βαση τα κριτηρια που θετουν οι Πατερες, ας πουμε, βλεπε καταλογο Μεταλληνου που καταθετει η Μητροπολη Πειραια. Τα κριτηρια των Πατερων ειναι απλα τα κριτηρια των Πατερων και τιποτε περισσοτερο. Ειναι ενα δειγμα που μας προϊδεαζει για ενδεχομενη αγιοτητα αλλα δεν μας εξασφαλιζει επ ουδενι διοτι πολυ απλα ο Κυριος απειριζει τις δυνατοτητες και τους τροπους αγιασμου και για να κυριολεκτησω δεν εχουμε καμμια μα καμμια δυνατοτητα να αντιληφθουμε πως λειτουργει αυτο. Η αγιομαχια συνεπαγει την Θεομαχια και δεν σηματοδοτει η αποδοση τιμων σε ανθρωπο οπου δεν εχει αγιαστει με τη χαρη του Κυριου θεομαχια μιας και οι προθεσεις ειναι να τιμησουμε τον Κυριο και το θελημα Του ΑΔΟΛΩΣ. Η ενδεχομενη πλανη στην αποδοση αγιοτητας στη βαση του ανθρωπινου θεληματος δεν προσβαλλει τον Κυριο αλλα φανερωνει την αδυναμια προσληψης της καινης ζωης που ευαγγελιζεται ο Κυριος και η οπωσδηποτε αποστατικη μας πορεια απο αυτον. Θα ρωτησει κανεις: ναι αλλα αυτο το επωμιζεται η Εκκλησια. Αναγκαζεται η Εκκλησια να τιμησει αυτον που αγιασε το ανθρωπινο θελημα και οχι ο Κυριος. Αυτο ειναι και μια απο τις ενστασεις των αγιομαχων. Η οποια ενταση ομως οπως προειπα ερειδεται στην βαση της απορριψης του ακτιστου. Το ακτιστο λαμβανεται, το ξαναλεω μονο ως κτιστο με εκτακτες δωρεες...παντα στη βαση του κτιστου. Ειναι το μεγαλο σκανδαλο το ακτιστο. Δεν κανονιζεται και το κυριοτερο δεν κανοναρχειται.

ΣΥΝΕΧ

χαλαρωσε είπε...

Ε λοιπον αγαπητοι αγιομαχοι η Εκκλησια δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο τετρακις να πλανηθει. ΤΟ ΕΓΓΥΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ. Οι αγαπωντες τον Κυριο θα ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΑΓΙΑΣΜΟ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ, ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟ. Η ΑΠΟΔΟΧΗ Η ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΛΛΑ ΘΕΑΝΘΡΩΠΙΝΟ. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ. Ο ΥΦΕΡΠΩΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΘΕΟΕΙΔΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΠΙΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ ΕΣΣΕΞ. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΕ ΜΗ ΑΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΡΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΛΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ. Η ΠΡΟΠΕΤΕΙΑ, ΩΣ ΒΙΑΣΥΝΗ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΑΙΔΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΟΔΗΓΟΣ.
Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΑΓΙΟΜΑΧΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ Ή ΜΗ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ. ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΗΧΗΡΟ ΚΑΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΚΟΥ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ. ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΛΑΒΑΜΕ. ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΦΩΤΙΣΘΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΧΩΡΙΤΗΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.
Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ.

amethystos είπε...

Ειναι αρνηση απολυτη της Βασιλειας των ουρανων. Μιά ύπουλη εινονομαχία. Ο Παπισμός στηρίζεται στήν ιεραρχία , στούς τύπους, στήν εξομολόγηση χωρίς μετάνοια, στήν ανάσταση χωρίς τήν ζωή τήν αιώνιο. Σέ έναν παράδεισο όπου οι καλοί είναι χωρισμένοι από τούς κακούς. Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ. ΚΑΤΑΣΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΟ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ. ΑΔΕΛΦΈ ΘΆ ΤΆ ΒΡΟΎΜΕ ΌΛΑ. Ξεσκονίζουμε τόν Σολόβιεφ καί τόν Γνωστικισμό του.