Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟΣ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.

di Francesco Lamendola

 

Είναι πρακτικά αδύνατο να μην παρατηρήσει κανείς, κατά τη διάρκεια της σύγχρονης ιστορίας, μια προοδευτική επιδείνωση του κακού στις ζωές των ανθρώπων και των λαών , μια επιδείνωση, σχεδόν ορατή με γυμνό μάτι, των γενικών συνθηκών της ανθρωπότητας, εν ολίγοις, μια επιτάχυνση της αυτοκαταστροφικής πορείας της νεωτερικότητας που τρέχει προς τον γκρεμό, και στο μεταξύ ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των βασάνων, της αγωνίας, της απελπισίας και όλων των κακών που κυριεύουν τους κατοίκους της τρίτης χιλιετίας με χρόνιο και πλέον σχεδόν αφόρητο τρόπο.
Από τη χριστιανική σκοπιά , αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: ότι ο Σατανάς έχει εξαπολυθεί και πολλαπλασιάζει τις μανιώδεις επιθέσεις του κατά της δημιουργίας, σαν να γνώριζε ότι έπαιζε με την τελευταία ευκαιρία να πραγματοποιήσει την αρχαία επιθυμία του: να καταστρέψει τους σοφούς και αγαπώντες τον Θεό, ακυρώνοντας τους καρπούς της Λύτρωσης του Χριστού. Αλλά ο Σατανάς ήταν πάντα εχθρός του ανθρώπου, πάντα υπονόμευε τη δημιουργία με τις κακές του τέχνες: πάντα, από την τραγική αποπλάνηση του Αδάμ και της Εύας στον επίγειο Παράδεισο, και μετά τή δολοφονία του Άβελ στα χέρια του Κάιν, και ούτω καθεξής, σε όλη τη διάρκεια. τους αιώνες, μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Γιατί τότε φαίνεται τώρα να έχει τόσο περισσότερη δύναμη και γιατί η επίθεσή του έγινε τόσο μαζική και τόσο μεγάλη, τόσο που επηρεάζει ολόκληρη την ανθρωπότητα ταυτόχρονα και όχι πλέον μεμονωμένα άτομα, ομάδες ή λαούς; Ακόμα από χριστιανική σκοπιά, υπάρχει μόνο μία εξήγηση: επειδή το Katéchon
απέτυχε, ή αποτυγχάνει, δηλαδή η δύναμη που μέχρι τώρα τον είχε με κάποιο τρόπο πίσω, ή τον εναντιωνόταν, και τον εμπόδιζε να αναπτύξει όλα τα τρομερή δύναμη της κακίας του. Η έννοια είναι παυλικής προέλευσης: ο Απόστολος των Εθνών μιλά γι' αυτήν στη Β' προς Θεσσαλονικείς Επιστολή (2, 6-7), όπου γράφει:


1 Σχετικά με τον ερχομό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και τη συνάθροισή μας μαζί του, σας παρακαλούμε, αδέρφια, 2 να μην αφήσετε το μυαλό σας να μπερδευτεί και να ανησυχήσει πολύ σύντομα, είτε από εμπνεύσεις είτε από ομιλίες, είτε από κάποιο γράμμα που μας έχει περάσει., σαν να είναι ήδη παρούσα η ημέρα του Κυρίου.
3 Μην σας παραπλανήσει κανείς με κανέναν τρόπο! Πράγματι, πρώτα θα έρθει η αποστασία και θα αποκαλυφθεί ο άνθρωπος της ανομίας, ο γιος της απώλειας, 4 ο αντίπαλος, αυτός που υψώνει τον εαυτό του πάνω από κάθε ον που καλείται και λατρεύεται ως Θεός, σε σημείο να εγκατασταθεί στον ναό του ΩΣ Θεός, ισχυριζόμενος ότι είναι Θεός
5 Δεν θυμάσαι ότι όταν ήμουν ακόμη ανάμεσά σας, σας τα είπα αυτά; 6 Και τώρα ξέρετε τι τον εμποδίζει να εκδηλωθεί παρά μόνο στον δικό του χρόνο. 7 Το μυστήριο της ανομίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αλλά είναι απαραίτητο να απομακρυνθεί αυτός που το εμποδίζει . 8 Τότε οι πονηροί θα αποκαλυφθούν και ο Κύριος Ιησούς θα τον καταστρέψει με την πνοή του στόματός του και θα τον καταστρέψει με τη λαμπρότητα του ερχομού του . 9 Ο ερχομός των ασεβών θα γίνει με τη δύναμη του Σατανά, με κάθε είδους θαύματα και σημεία και ψεύτικα θαύματα 10 και με όλες τις αποπλανήσεις της ανομίας, εις βάρος εκείνων που χάνονται επειδή δεν δέχτηκαν την αγάπη Του την αλήθεια για να σωθούν. 11 Ο Θεός, λοιπόν, τους στέλνει μια δύναμη αποπλάνησης, ώστε να πιστέψουν το ψέμα 12 και όλοι όσοι, αντί να πιστέψουν την αλήθεια, έχουν απολαύσει την ανομία, θα καταδικαστούν.




Ο Σατανάς αγριεύει γιατί ξέρει ότι του απομένει λίγος χρόνος!


Αυτό του κακού, λέει ο Άγιος Παύλος, είναι ένα πολύ μεγάλο μυστήριο. και η δύναμη που, ιστορικά, το συγκρατεί είναι επίσης μυστηριώδης. Κάποια στιγμή, όμως, αυτή η δύναμη - που φαίνεται να είναι προσωπική, γιατί ο Απόστολος λέει: αυτός που την συγκρατεί , σαν να μιλούσε για συγκεκριμένο πρόσωπο - θα αφαιρεθεί από τον δρόμο , δηλαδή θα Αποσυρθεί από το θέατρο της ανθρώπινης ιστορίας. και ο Σατανάς, εκείνη τη στιγμή, θα αφεθεί ελεύθερος να επιτεθεί ελεύθερα, όπως μια τίγρη ή άλλο άγριο ζώο που είχε για καιρό κρατηθεί σε μια αλυσίδα και δεν μπορούσε να επιτεθεί σε ανθρώπους, παρά μόνο να τους απειλήσει και να τους τρομάξει με τους βρυχηθμούς του και τα πόδια του, αλλά όχι πέρα ​​από το εύρος δράσης που επιτρέπει η ίδια η αλυσίδα.
Αυτό σημαίνει ότι ο Σατανάς, μέχρι εκείνη τη στιγμή, μπορούσε να βλάψει μόνο μέ ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων του, και πιο συγκεκριμένα, μόνο εκείνους που ήταν αρκετά τρελοί, ασύστολοι ή διεστραμμένοι ώστε να πλησιάσουν οικειοθελώς και να εισέλθουν σε αυτό το εύρος δράσης τους, με τρόπο που δεν θα μπορούσε ποτέ να το κάνει, αν παρέμεναν σε απόσταση ασφαλείας.
Καταλήγουμε λοιπόν σε ένα σημαντικό συμπέρασμα : η δύναμη που έχει ο Σατανάς να βλάψει τον άνθρωπο συνδέεται, στις περισσότερες περιπτώσεις (όχι πάντα, όπως μας διδάσκει το Βιβλίο του Ιώβ , μεταξύ άλλων ) με μια πρόσκληση που του δίνεται, ρητά ή σιωπηρά, από τα μελλοντικά θύματά του. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσκαλέσετε τον Σατανά να μπει στη ζωή σας: ο πνευματισμός, η μαγεία, ο σατανισμός, είναι οι πιο σαφείς, ακόμα κι αν όχι πάντα με πλήρη επίγνωση. Όσον αφορά τον σατανισμό, είναι πλέον γνωστό ότι όλο ή σχεδόν όλο το κατεστημένο του Χόλιγουντ , όλο ή σχεδόν όλο το star system , όλος ή σχεδόν όλος ο κόσμος της ψυχαγωγίας, ακόμη και στην περιοχή μας και όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Αμερική υπέγραψε σύμφωνο με τον διάβολο με αντάλλαγμα χρήματα, επιτυχία και δύναμη. Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bob Dylan , κατά τη διάρκεια μιας ντροπιαστικής και πολύ ντροπιαστικής συνέντευξης ( https://www.youtube.com/watch?v=7y0YsPDCs6E ), το ομολόγησε ανοιχτά· Άλλοι, όπως το μοντέλο και η τραγουδίστρια Rihanna, το δηλώνουν ανοιχτά, το επιδεικνύουν με χειρονομίες και γλώσσα του σώματος και περηφανεύονται γι' αυτό ( https://www.dailymotion.com/video/x1cr22 ). άλλοι πάλι το βάζουν μουσική και το τραγουδούν. Για όσους έχουν αδύναμη μνήμη, υπενθυμίζουμε ότι η Raffaella Carrà , η οποία πλέον έχει τιμηθεί ως ηρωίδα της τοπικής μας διασκέδασης, εμφανίστηκε ζωντανά στην τηλεόραση, στην παράσταση Carramba che fortunate (2008), σε ένα τραγούδι με τίτλο Satana, στο οποίο μεταξύ άλλων κάλεσε τον Άρχοντα του Κακού να έρθει να την πάρει, γιατί τον περίμενε και του προσφέρθηκε με λαχτάρα ( https://www.youtube.com/watch?v=JL-HqH1GuYs ).
Θυμόμαστε επίσης ότι η κωμικός Virginia Raffaele , πάλι ζωντανά στην τηλεόραση, κατά τη διάρκεια ενός σκετς άρχισε να επικαλείται επανειλημμένα, και χωρίς προφανή λόγο, το όνομα του Σατανά , σε μια παρωδία που για να είμαι ειλικρινής δεν είχε καθόλου αστείο ( https ://www.youtube.com/watch?v=cV59kAaQvgA ). Και τι γίνεται με τον πολύ δημοφιλή ράπερ Fedez (και την ξανθιά και εκλεπτυσμένη σύντροφό του, όχι λιγότερο διάσημη από αυτόν), που καυχιέται ότι φοράει παπούτσια με ανθρώπινο αίμα στις σόλες και δείχνει γενναιόδωρα τατουάζ με διαβολικά θέματα σε σχεδόν ολόκληρο το σώμα του ( https: //www.zazoom.it/2021-05-04/fedez-e-il-satanismo-del-ddl-zan/8642308/ );
Τώρα είμαστε καλά πεπεισμένοι ότι τέτοια πράγματα δεν είναι αθώα αστεία, ούτε γίνονται επιπόλαια. Ότι όποιος τα κάνει, τα κάνει με καλό λόγο και για συγκεκριμένο λόγο!! Δηλαδή, είναι το εξωτερικό σημάδι της προσκόλλησης σε εκείνη την κολασμένη δύναμη που υπόσχεται επιτυχία και χρήματα σε όσους την τηρούν και χρησιμεύει για να διαδώσει στο μυαλό, και κυρίως στο συλλογικό ασυνείδητο, τα σύνθημα που αναγγέλλουν την έλευση αυτής. που ήδη η ευλογημένη Katharina Emmerich , πριν από δυόμισι αιώνες, και στη συνέχεια και άλλοι μύστες σε νεότερους καιρούς, όπως η Maria Valtorta , ονόμασαν την εποχή του Διαβόλου . Δηλαδή, αν αυτό δεν ήταν αρκετά ξεκάθαρο και προφανές, δικό μας λάθος.
Αν προσθέσουμε στη συνέχεια ότι ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας πολιτικής αποτελείται από άνδρες και γυναίκες, όπως ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον , ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζο Μπάιντεν , που έχουν κάνει τις ίδιες επιλογές και ότι στην Ευρώπη και την Ιταλία η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική, ακόμα κι αν τα πολύ διακριτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης προσέχουν να μην μιλήσουν γι' αυτό, και το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για το Βατικανό και τα ανώτερα κλιμάκια της εκκλησιαστικής ιεραρχίας , δεν θα εκπλαγεί κανείς αν δει πόσο χαμηλά τόσο η πολιτική όσο και η θρησκευτική ζωή, πλήρης με νόμους υπέρ των αμβλώσεων και υπέρ των φύλων που αναδύονται μυστηριωδώς στα κοινοβούλια και οδεύουν προς τη θριαμβευτική έγκρισή τους, με τη σύμφωνη γνώμη ενός μη αμελητέας συνιστώσας του «καθολικού» κόσμου. Και αυτό, παρόλο που οι πεποιθήσεις των περισσότερων απλών ανθρώπων είναι, ευτυχώς, πολύ διαφορετικής φύσης.




Μεταξύ star-system, χρηματοδότες και σατανιστές πολιτικούς: είναι η δική μας «Η εποχή του Σατανά»;

Και τώρα ας ξαναδιαβάσουμε το περίφημο δωδέκατο κεφάλαιο του Βιβλίου της Αποκάλυψης (1-18):
1 Ένα μεγάλο σημάδι εμφανίστηκε στον ουρανό: μια γυναίκα ντυμένη στον ήλιο, με το φεγγάρι κάτω από τα πόδια της και, στο κεφάλι της, ένα στεφάνι από δώδεκα αστέρια. 2 Ήταν έγκυος και φώναζε από τον πόνο και τον τοκετό κατά τη διάρκεια του τοκετού. 3 Τότε φάνηκε ένα άλλο σημάδι στον ουρανό: ένας τεράστιος κόκκινος δράκος, με επτά κεφάλια και δέκα κέρατα, και στα κεφάλια του επτά διαδήματα. 4 Η ουρά του έσυρε το ένα τρίτο των αστεριών στον ουρανό και τα πέταξε στη γη. Ο δράκος τοποθετήθηκε μπροστά στη γυναίκα, που ετοιμαζόταν να γεννήσει, για να καταβροχθίσει το παιδί μόλις το γέννησε. 5 Γέννησε ένα αρσενικό παιδί, που προοριζόταν να κυβερνήσει όλα τα έθνη με σιδερένιο σκήπτρο, και ο γιος της αρπάχτηκε στον Θεό και στον θρόνο του. 6 Αντίθετα, η γυναίκα κατέφυγε στην έρημο, όπου ο Θεός της είχε ετοιμάσει ένα καταφύγιο για να τραφεί για χίλιες διακόσιες εξήντα ημέρες .

7 Τότε ξέσπασε πόλεμος στον ουρανό: ο Μιχαήλ και οι άγγελοί του πολέμησαν εναντίον του δράκου. Ο δράκος πολέμησε μαζί με τους αγγέλους του, 8 αλλά δεν επικράτησε και δεν υπήρχε πλέον χώρος για αυτούς στον παράδεισο . 9 Και ο μεγάλος δράκος, το αρχαίο φίδι, που ονομάζεται διάβολος και Σατανάς, που εξαπατά όλη την κατοικημένη γη, ρίχτηκε στη γη, και οι άγγελοί του μαζί του. 10 Τότε άκουσα μια δυνατή φωνή στον ουρανό να λέει:

« Τώρα έχει εκπληρωθεί η σωτηρία, η δύναμη και η βασιλεία του Θεού μας και η δύναμη του Χριστού του, επειδή ο κατήγορος των αδελφών μας έπεσε κάτω, αυτός που τους κατηγορούσε ενώπιον του Θεού μας μέρα και νύχτα.
 11 Αλλά τον νίκησαν με το αίμα του Αρνίου και με τον λόγο της μαρτυρίας τους, και δεν αγάπησαν τη ζωή τους μέχρι που πέθαναν.
 12 Χαίρετε, λοιπόν, ουρανοί και εσείς που κατοικείτε σε αυτούς. Αλλά αλίμονο σε εσάς, γη και θάλασσα, γιατί ο διάβολος κατέβηκε πάνω σας γεμάτος μεγάλη οργή, γνωρίζοντας ότι του απομένει λίγος χρόνος ».

13 Όταν ο δράκος είδε ότι έπεσε στη γη, άρχισε να καταδιώκει τη γυναίκα που είχε γεννήσει το αρσενικό παιδί. 14 Αλλά τα δύο φτερά του μεγάλου αετού δόθηκαν στη γυναίκα, για να μπορέσει να πετάξει στην έρημο για το καταφύγιό της, όπου τρέφεται για λίγο, δύο φορές και μισό, μακριά από το φίδι. 15 Τότε το φίδι έκανε εμετό από το στόμα του σαν ποτάμι νερού πίσω από τη γυναίκα, για να την κατακλύσει από τα νερά του. 16 Αλλά η γη ήρθε σε βοήθεια της γυναίκας: άνοιξε το στόμα της και κατάπιε το ποτάμι που είχε κάνει εμετό ο δράκος από το στόμα της. 
 17 Τότε ο δράκος εξαγριώθηκε με τη γυναίκα και πήγε να κάνει πόλεμο ενάντια στους υπόλοιπους απογόνους της, εναντίον εκείνων που τηρούν τις εντολές του Θεού και έχουν τη μαρτυρία του Ιησού.
18 Και στάθηκε στην ακτή της θάλασσας.



Σε αυτό το απόσπασμα υπάρχει μια πολύ αυστηρή προειδοποίηση, που έχει τη γεύση μιας τελικής έκκλησης που απευθύνεται στους ανθρώπους : Αλλοίμονο σε εσάς, γη και θάλασσα, γιατί ο διάβολος κατέβηκε πάνω σας γεμάτος μεγάλη οργή, γνωρίζοντας ότι του απομένει λίγος χρόνος. Ωστόσο, στην εναρκτήρια ομιλία του στη Β' Σύνοδο του Βατικανού, ο Ιωάννης ΧΧΧΙΙΙ αποδοκίμασε τους προφήτες της καταστροφής που ξέρουν μόνο να προβλέπουν καταστροφές και να βλέπουν τα πάντα μαύρα, επειδή ο κόσμος είναι όμορφος και δεν υπάρχει τίποτα πιο επιθυμητό και πιο χριστιανικό από τον διάλογο με όλους , ακόμη και με τους χειρότερους εχθρούς του Χριστού, της αλήθειας και της ζωής.
Και εδώ είναι η εξαιρετική συνάφεια της προειδοποίησης της Αποκάλυψης και των λόγων του Αγίου Παύλου για τον Κατέχον . Ο οποίος, κατόπιν προσεκτικότερης εξέτασης, δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Ιησού Χριστό: όσο είναι παρών ανάμεσά μας, και είναι κυρίως παρών στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ο Σατανάς συγκρατείται. Αλλά τώρα το αφαιρούν: κλείνουν τις εκκλησίες, διαστρεβλώνουν τη λειτουργία, αποβάλλουν την Κοινωνία με τη δικαιολογία της ψευδούς πανδημίας και της ψευδούς έκτακτης ανάγκης υγείας, που επιθυμούν και οι δύο σατανιστές πολιτικοί που με τη σειρά τους υπακούουν στους μεγάλους σατανιστές χρηματοδότες , που με τη σειρά τους δεν είναι παρά ανόητα όργανα και υπηρέτες του Σατανά. Και πολλοί από εμάς, λίγο πολύ συνειδητοποιημένοι, έχουμε συμβάλει στην απώθηση του Κατέχον , διαμορφώνοντας μια πραγματική πρόσκληση προς τον αρχαίο Αντίπαλο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www-ereticamente-net.translate.goog/propaganda-la-scienza-della-menzogna-roberto-pecchioli/?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp