Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

                                                           ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

                                                     του Roberto PECCHIOLI


Το χυδαίο, τετριμμένο αφυπνισμένο σόου LGBT που σκηνοθετήθηκε παγκοσμίως με τον ψευδή τίτλο της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων είναι το τελευταίο δείπνο της Ευρώπης. Η γελοιοποίηση του Χριστιανισμού και του πολιτισμού του μέσα από την παρωδία φρικτών τραβεστί - μισοί τρελοί και μισοί βλάσφημοι - του Μυστικού Δείπνου (μια από τις θεμελιώδεις ιστορίες της κοινής μας ιστορίας) είναι μόνο το τελευταίο επεισόδιο σε μια ασταμάτητη σειρά αποκρουστικών θεαμάτων που επιβλήθηκαν στά τηλεοπτικά ακροατήρια. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: να καταστραφεί ό,τι είναι καλό, να σαρώσει τον παλιό κόσμο και να εδραιώσει έναν άλλο, όπου κυριαρχεί το άσχημο, το παραμορφωμένο, το γκροτέσκο, το αόριστο. Οι ελίτ -πολιτικές και οικονομικές και οι «πολιτιστικοί» υπηρέτες τους- δεν χάνουν ευκαιρία να επιφέρουν νέα πλήγματα στο πτώμα της Ευρώπης και της Δύσης, να κοροϊδεύουν μια αναιμική πνευματική παράδοση χωρίς άλλους υπερασπιστές, ξεκινώντας από δειλές θρησκευτικές ιεραρχίες. μάλλον άθεες.

Η επίσημη Γαλλία (η πομπώδης, εξαθλιωμένη république ) δείχνει πόσο μεγάλο είναι το μίσος που νιώθει για την πολιτιστική και πνευματική παράδοση του (πρώην) έθνους που κυβερνά. Δεν της περνάει καν από το μυαλό ότι έχει σπάσει την κοσμική παράδοση που κληρονόμησε από τη μητέρα όλων των επαναστάσεων, αυτή του 1789. Καμία θρησκευτική ουδετερότητα: μόνο μίσος για εκείνους που διαμόρφωσαν μιάμιση χιλιετία της γαλλικής ιστορίας. Εύκολος κομφορμισμός του μίσους προς τον εαυτό, ο καταναγκασμός (ή η λαγνεία) να καταστρέψουν, ή μάλλον, αφού οι Γάλλοι αγαπούν το esprit de finesse , τής «αποδόμησης», το γαλλικό κακό που από την αριστερή όχθη των διανοουμένων (Sartre, de Beauvoir, Ο Deleuze, ο Derrida, ο Guattari, ο Barthes, ο φρικτός Foucault) διέσχισε τον ωκεανό, παρείχε πυρομαχικά στο εκκολαπτόμενο κίνημα woke και τώρα επιστρέφει στην Ευρώπη για να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από αυτή.

Η πρώτη σύγκριση είναι με τον Μυστικό Δείπνο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.
Εκεί το συγκροτημένο μεγαλείο της τέχνης, η ικανότητα αποτύπωσης του δράματος της στιγμής, τα συναισθήματα του καθενός από τους αποστόλους και του Ιησού, η εκφραστική δύναμη της ιδιοφυΐας που γίνεται κατανοητή από όλους. Ο Απόλλων, με κλασικούς όρους, συν το χριστιανικό μήνυμα συν την άφατη ομορφιά. Εκεί πέρα ​​η χυδαία αναπαράσταση, το Σάββατο, η Βαλπουργική Νύχτα χαρακτήρων τόσο παραμορφωμένων όσο και οι αξίες που αντιπροσωπεύουν. Βάκχος συν Σιληνός συν η απελευθέρωση των κολασμένων δυνάμεων, των κατώτερων ενστίκτων. Ο Διόνυσος, στη χυδαία ερμηνεία του Νίτσε για τη Γαλλική Σχολή, που ενισχύεται από την αδύναμη σκέψη.

Το παράλογο είναι ότι η αντίδραση των πνευματικών αρχών ήταν πιο ζωηρή από τη μουσουλμανική πλευρά παρά από τη χριστιανική. Η ιρανική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε επίσημα για το εξευτελιστικό θέαμα στον Γάλλο πρέσβη, ενώ το μεγάλο πανεπιστήμιο της Αιγύπτου εκστόμισε πύρινα λόγια κατά της βλασφημίας. Από τη χριστιανική πλευρά, μια πενιχρή δήλωση διαμαρτυρίας από τους Γάλλους επισκόπους, οι οποίοι ωστόσο ισχυρίζονται ότι εκτίμησαν και άλλα «υπέροχα» σημεία της ολυμπιακής τελετής. Σύνδρομο Στοκχόλμης, δειλία και έλλειψη αυτοσεβασμού. Από το Βατικανό, εκκωφαντική σιωπή: Ο Μπεργκόλιο δεν είπε λέξη στον Άγγελο της Κυριακής για την επίθεση στη θρησκεία της οποίας είναι επικεφαλής και φύλακας. Η νέα εκκλησία είναι μια χορωδία στο χορευτικό μακάβριο του τέλους του πολιτισμού. Πριν από μισό αιώνα, ο άθεος Πιερ Πάολο Παζολίνι έγραψε ότι το πιο σοβαρό σφάλμα της Εκκλησίας είναι ότι «αποδέχεται παθητικά τη δική της εκκαθάριση από μια δύναμη που γελάει με το Ευαγγέλιο».

Μόνο ο επίσκοπος της Βεντιμίλιας, γείτονας των Γάλλων, ανοίγει το στόμα του: «μια τελετή παρεκκλίνουσα, δειλή, κατά των χριστιανών, ένδειξη υποτέλειας σε μια μειοψηφία που επιβάλλει μια κυρίαρχη σκέψη». Ο υπεράνθρωπος μηδενισμός των Σοδόμων και του Μαμμώνα (Μαρτίνο Μόρα). Από την πλευρά του Bergoglio και των κοιλιωτών του (ο αγενής Tucho Fernàndez, ο φιλητής, ο queer Zuppi θαυμαστής της Michela Murgia, μισητής της φυσικής οικογένειας) ούτε καν η παρατήρηση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι (ή θα έπρεπε να είναι) η ανάταση της δύναμης, ομορφιά, κομψότητα, ηθική και σωματική υγεία, όχι η επαίσχυντη συγγνώμη για την ασχήμια, την παρακμή, το τερατώδες και το εξευτελιστικό.

Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του πανδαιμονίου - ποτέ δεν ήταν πιο έγκυρος όρος - ήταν η εμφάνιση, σε έναν από τους πίνακες που ετοίμασαν οι διανοούμενοι (ο ορισμός θα ήταν "άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη διάνοια") της βασίλισσας Μαρίας Αντουανέτας, αποκεφαλισμένης, με κόκκινο φόρεμα, παραμορφωμένης, παχύσαρκης, μέ άσεμνα μακιγιάζ, στο επαναστατικό τραγούδι των ça ira , τον ύμνο που ζητούσε τον απαγχονισμό των αριστοκρατών. Η σύνδεση με την αρχή της ευρωπαϊκής παρακμής - 1789, η αιματηρή επανάσταση της τάξης των εμπόρων, το αντιθρησκευτικό μίσος, το πρώτο παραλήρημα διαγραφής που μιμείται σήμερα ο ξύπνιος κόσμος - δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη.

Πόσο εμφανής είναι η αρμονία της δυτικής εξουσίας - του προοδευτικού, φιλελεύθερου ελευθεριακού και μεταμαρξιστικού συνονθύλευμα - με το γαλλικό Σάββατο.
Ο ενθουσιασμός των πελατών, με επικεφαλής τον Μακρόν, είναι εμφανής, αλλά ενδιαφέρουσα είναι και η ιταλική αντίδραση. Ο δήμαρχος της Ρώμης Γκουαλτιέρι ήταν εξαγριωμένος, πιο στοχαστικός στην υπεράσπιση της εκπροσώπησης της ξύπνιας Antonio Ferrante, ενός δημοκρατικού εκφραστή (ο όρος είναι υποτιμητικός για εμάς): πολύ φασαρία για το τίποτα, «τους αρέσει να ντύνονται έτσι, γιατί τόσο μίσος; ". Ναι, γιατί, καημένη ειλικρινής ψυχή που δεν μπορεί να δει το μίσος του φρικτού κόσμου σου; Στο μυθιστόρημα Οι Ενενήντα Τρεις (1793, η χρονιά του τρόμου των Ιακωβίνων, της γκιλοτίνας και του εθνοκτόνου) ο Βίκτορ Ουγκώ - που ήταν επίσης ένθερμος ρεπουμπλικανός - έχει έναν χαρακτήρα από το αντεπαναστατικό στρατόπεδο να εκφέρει μια εξαιρετική ποινή. «Δεν θέλετε να έχετε ευγενείς; Πολύ καλά, δεν θα τούς έχετε, αλλά ντυθείτε πένθιμα για την απουσία τους αφού από εδώ και πέρα ​​δεν θα έχετε πια ιππότες ή ήρωες. Πείτε αντίο στο αρχαίο μεγαλείο. Εφόσον είστε ένας υποβαθμισμένος λαός, θα πρέπει να υποστείτε τη βία που ονομάζεται εισβολή. Εάν ο [ο βάρβαρος] Alaric επιστρέψει, δεν θα βρει έναν Clovis να του εναντιωθεί. Αν επιστρέψει ο Άμπντελ Ραχμάν δεν θα βρει έναν Τσαρλς Μαρτέλ να του εμποδίσει το δρόμο. Μετά απο εσένα ! Συνεχίστε τη δουλειά σας: είστε νέοι άνδρες, κάντε τον εαυτό σας μικρότερο. Σκοτώστε τους βασιλιάδες, τους ευγενείς, τους ιερείς. Καταστρέψτε, καταστρέψτε, καταστρέψτε τα αρχαία αξιώματα. ποδοπατείστε τον θρόνο, κλωτσείστε το βωμό, συγχύστε τον Θεό, που είναι ο στόχος σας. Είστε προδότες και δειλοί, ανίκανοι για θυσίες και αυταπάρνηση».

Ο απόηχος αυτών των λέξεων αντηχεί στα λίγα αυτιά που ξέρουν ακόμα να ακούν. Η Γαλλία, η υπέροχη χώρα του Καρλομάγνου, του Λουδοβίκου 14ου, του Ραμπελαί, του Μολιέρου, του Μπερλιόζ και του Ντεμπυσσύ, του Σαρτρ, των καθεδρικών ναών, των Βερσαλλιών, γλυκιά Γαλλία, βυθίζεται σε έναν ωκεανό κοπριάς. Η Μεγάλη Βρετανία ακολουθεί από κοντά. πίσω, οι άλλοι Ευρωπαίοι. Αν ανοίξουμε τα μάτια μας, βλέπουμε στον καθρέφτη – κάθε άλλο παρά παραμορφωτικό – της λεγόμενης ολυμπιακής τελετής, το άμεσο μέλλον μας. Πολλοί είναι χαρούμενοι γι' αυτό, ακόμη και περήφανοι: ο Σάντρο Γκόζι, ένας Ιταλός Μακρόνιος ευρωβουλευτής που εκλέχθηκε στη Γαλλία, καταδικάζει τους επικριτές του Ολυμπιακού Σαββάτου με φανατισμό: «είναι απλώς κατά της διαφορετικότητας, του φεμινισμού, της οικουμενικότητας. Όλα όσα γιορτάστηκαν [στην παράσταση]» Σπαρακτικό: ο φεμινισμός δεν έχει καμία σχέση με αυτόν, είναι όλο το στόμιο του παγκοσμιοποιητικού τσουβάλιου, ο αρρωστημένος σουπρεματισμός των κυρίων της Δύσης. Όσο για τη «διαφορετικότητα», είναι η υποχρεωτική αλλά ανεστραμμένη νέα κανονικότητα. Όχι άλλες διαφορές μέσα σε έναν πολιτισμό που τις ανασυνθέτει, αλλά η κυριαρχία του Πρωτέα (συνεχής αλλαγή) και η βασιλεία του Διονύσου, η απελευθέρωση των παρορμήσεων. [ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΖΗΖΙΟΥΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ]

Ο Βιλφρέντο Παρέτο, πατέρας της κοινωνιολογίας, εκφράστηκε ως εξής: «η παρακμή έχει ως κύριο σύμπτωμα την αποδυνάμωση των αρρενωπών συναισθημάτων. Αναπτύσσει επίσης φθαρμένα γούστα, ωθεί τους άντρες να αναζητούν νέες και περίεργες απολαύσεις. Μεταξύ αυτών υπάρχει ένα που εμφανίζεται συχνά, σε περιόδους παρακμής. Αισθάνεται κανείς μια έντονη επιθυμία να υποτιμήσει τον εαυτό του, να υποβιβάσει τον εαυτό του, να χλευάσει όλα όσα πίστευε προηγουμένως ότι ήταν αξιοσέβαστα». Ο Michel Maffesoli, Γάλλος κοινωνιολόγος, έγραψε ότι αυτή είναι η εποχή του Διόνυσου, του άμορφου που ξεπερνά τόσο τον φιλελεύθερο ατομικισμό όσο και τον Χριστιανισμό. Αυτό είναι έτσι, αλλά το αποτέλεσμα είναι ο μηδενισμός που συνοδεύεται από χάος: ακριβώς αυτό που προκαλεί το μασονικό σύνθημα (ο Μαφεσόλι είναι «αδελφός») ordo ab chao .

Αξίζουν προσοχής οι δηλώσεις του Thomas Jolly, καλλιτεχνικού διευθυντή του παριζιάνικου χάπενινγκ στον Μυστικό Δείπνο . Ο νεαρός, προφανώς χόμο, του οποίου η εμφάνιση θα έκανε χαρούμενο τον Cesare Lombroso, ιδρυτή της φυσιογνωμίας, δικαιολογώντας τον εαυτό του (ακόμη και η Ολυμπιακή Επιτροπή διέγραψε τις εικόνες) ισχυρίζεται ότι δεν ήθελε να είναι ανατρεπτικός. Κατά μια έννοια είναι αλήθεια: εξέφρασε ξεκάθαρα τη σημερινή ολιγαρχική δόξα . Λέει επίσης ότι δεν είχε σκοπό να κοροϊδέψει. Λάθος: η κοροϊδία, ο χλευασμός, το παχύ γέλιο της ταβέρνας που δεν μαλώνει λόγω έκδηλης ανικανότητας, είναι ένας από τους προνομιούχους μηχανισμούς αυτής της δύστυχης μειοψηφίας που υποστηρίζεται από την κορυφή του συστήματος. Το δικό μου είναι ένα μήνυμα αγάπης και συμπερίληψης, κατέληξε ο Jolly στο τέλειο Newspeak, δηλώνοντας χωρίς να κοκκινίζει ότι όλοι πρέπει να νιώθουν ότι αντιπροσωπεύονται. Δεν έχει άδικο: «όλοι» είναι οι πιστοί του ανάποδου κόσμου, οι queers (περίεργοι, παράξενοι, εκτός κέντρου), οι παρεκκλίνοντες της γης. Οι «διαφορετικοί», αγαπητοί της πτωτικής τάσης. Άλλοι - εμείς και μεγάλο μέρος του κόσμου - δεν έχουμε λόγο επί του θέματος: «όλοι» είναι μόνο αυτοί. Τα υπόλοιπα είναι μίσος…

Ο επιχειρηματολογικός πυρήνας του κ. Jolly είναι πιο ενδιαφέρον, ένα κατάλοιπο αυτοαναφορικού ριζοσπαστισμού που είναι απογοητευτικό. «Δεν θέλω να είμαι ανατρεπτικός ή σοκαριστικός. Απλώς στη Γαλλία έχουμε το δικαίωμα να αγαπάμε ο ένας τον άλλον όπως θέλουμε και με όποιον θέλουμε. «Δεδομένου ότι δεν είναι σαφές πώς αυτή η δήλωση εμπίπτει στην Ολυμπιακή λογική, οι λέξεις κλειδιά απορρίπτονται προς τα πίσω, δηλαδή σημαίνουν το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζονται. Ανατροπή, πρώτα απ' όλα: αν δεν είναι ανατρεπτικό -στον κανονικό κόσμο- να προσβάλεις θρησκευτικά και πολιτικά συναισθήματα κάνοντας τον Μυστικό Δείπνο ένα άθλιο μπαλέτο από σκοτεινές βασίλισσες και δύστροπες τραβεστί (αφιέρωμα στην ασχήμια, την αρχή μιας παρεκκλίνουσας ζωής), τι είναι αυτό; Η επανάσταση - όποιο κι αν είναι το κίνητρό της - είναι ανατρεπτική: στοχεύει πάντα στην ανατροπή της εξουσίας, της κοινής λογικής και στην εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος σκέψης και μιας δομής κοινωνίας αντίθετη από την προηγούμενη. Τα χαρμόσυνα λόγια είναι ο πίθηκος της αλήθειας.

Οι άλλοι βασικοί όροι είναι «σωστό» και η αναφορά στην κυριαρχική βούληση. Κάθε θέληση είναι νόμος, γι' αυτούς, εκτός προφανώς από αυτό που αρνείται τα θεωρήματα που διατυπώνουν χωρίς απόδειξη. Διεκδικούν το δικαίωμα να καταστρέψουν τα πάντα και να το κάνουν - αυτό είναι το σημείο που κόβει την ανάσα - στο όνομα της αγάπης και της κυρίαρχης βούλησης. Ο Μπαράκ Ομπάμα το εξέφρασε όταν νομιμοποίησε τον γάμο ομοφυλοφίλων «ώστε να θριαμβεύσει η αγάπη». Όσοι δεν πιστεύουν σε αυτό είναι επομένως αποκλίνοντες. Θέλοντας να είναι ενάντια σε κάθε γεγονός της πραγματικότητας: το άλλο τοτέμ του «αφυπνισμένου» προοδευτισμού, από το οποίο πηγάζει ο κανόνας της απουσίας κανόνων εκτός της βούλησης. Η δηλητηριώδης κληρονομιά του Φουκώ, που ετοιμάστηκε από τον πόλεμο της Φρανκφούρτης με βάση την αρχή της εξουσίας, αντικαταστάθηκε από τον μαζικό κομφορμισμό (η τηλεόραση το είπε, η επιστήμη το είπε).

Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο, όπως και οι πλευρές στο γήπεδο. Δεν θα υπάρχει νίκη ή ήττα, αλλά ανθρωπότητα ή τρανς και μετα-ανθρωπισμός, φύση ενάντια στον τεχνητό κόσμο, βιολογία ενάντια σε πολιτισμικό κατασκεύασμα. Επομένως, η επίθεση πραγματοποιείται στα θεμέλια της προσωπικής και οικείας ταυτότητας και ο εχθρός αναγνωρίζεται τόσο ξεκάθαρα στον Χριστιανισμό (στη Δύση) και σε οράματα ανοιχτά στην υπέρβαση, όπως έχουν καταλάβει οι Μουσουλμάνοι. Δεν εξοργίζει πλέον την αποστασία των χριστιανικών εκκλησιών (εκτός της Ανατολικής Ορθοδοξίας), που έχουν γίνει η λευκή φρουρά του συστήματος με αντάλλαγμα τα προνόμια για τους ηγέτες τους. Το τελευταίο δείπνο σερβίρεται και αμέτρητοι Ιούδες έχουν ολοκληρώσει την προδοσία. Άλλοι για τριάντα δηνάρια, άλλοι επειδή κατακτήθηκαν από τον εχθρό. Δεν θα κερδίσουν: θα μπορέσουν, εδώ και τώρα, να σημειώσουν άλλες εφήμερες επιτυχίες. Όχι πια: δεν θα έχουν κληρονόμους, στείρους από επιλογή και πολιτιστική ανικανότητα. Θα αντέξουν άλλη μια γενιά το πολύ. Τότε θα καταλήξουν στα σκουπίδια των πολιτισμών. Το καθήκον μας είναι να προλάβουμε το τέλος τους. Αφήνουμε τους νεκρούς να θάβονται: αυτή είναι η ειδικότητά τους ως νεκροθάφτες. 

https://www-nuovogiornalenazionale-com.translate.goog/index.php/italia/opinioni/18947-lultima-cena-deuropa.html?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Γαλλία: το φάντασμα του Μαρκήσιου ντε σαντ...

amethystos είπε...

Ισως καί χειρότερο φίλε.

Ανώνυμος είπε...

https://www-nuovogiornalenazionale-com.translate.goog/index.php/italia/opinioni/17166-dalla-parte-del-torto-contro-i-nuovo-diritti.html?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp

Ανώνυμος είπε...

Το χρώμα του Διονύσου σε αυτή την φρίκη των Παρισίων παραπέμπει και σε έναν γνωστό πίνακα των τελών του 19ου αι., του Μιχαήλ Βρούμπελ:

https://www.getdailyart.com/el/17838/mikhail-vrubel/daimonas-kathetai-se-enan-kipo

Κ.Τ