Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

 https://fdathanasiou.wordpress.com

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΙΟΜΑΧΟΣ. Ο ΠΙΟ ΣΙΧΑΜΕΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΛΟΓΙΑΝΝΗ.

ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΓΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΥ ΓΟΥΟΡΧΟΛ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ. 

ΚΑΠΕΛΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΔΟΠΟΙΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΣΤΟΛΕΣ. ΓΥΦΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΕ Ο ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ. ΒΕΒΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φιλε σε πιο λεπτο απο τα 9 ειμαστε σε αντιθεση η προβληματισμο ;
Καθαρα λεει οτι δεν ειναι με τον Κουλη τον Βαρθολομαιο τους παπικους τα 3-4 μοναστηρια κλπ κλπ...
Αφου δεν ειμαστε με τα ΜΑΤ του συστηματος τι κρυβει (φιλοδοξια,επαρση,"δογματισμο",καπιο κερδος ;) με αποτελεσμα να αναφερεσαι σε τοσο εντονο σχολιο/αντιδραση...
Αυτα που ειπωθηκαν νομιζω ειναι αληθειες... τι δεν ξερω και "χανω"...;
Ευχαριστω.
AV

amethystos είπε...

Είναι ποταπός Αγιομάχος φίλε.Μπορεί πολιτικά νά τον βρίσκεις σωστό.Σήμερα όμως λόγω πολιτικοποιήσεως εναντιωνόμαστε διοικητκά στόν Βαρθολομαίο όπου δέν μπορούμε νά τόν συνεφέρουμε.Είναι προστατευμένος.Αλλά πνευματικά παραμένει άθικτος. Οπως καί ο Ζηζιούλας, ο Λουδοβίκος, ο Ξιώνης, ο Γιανναράς...Μάς λείπει εντελώς η εμπειρία , μένουμε κολλημένοι σέ κάποια βιώματα, αλλά τήν κερκόπορτα δέν τήν βρίσκουμε. Ο τύπος τής εσφιγμένου είναι βρώμικος φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Μαλιστα . Αρα στο Αγιομαχος εστιαζουμε στο οτι 118 μοναχοι ειναι "πλανεμενοι/σχισματικοι" συμφωνα και με το παρακατω/καλο σχολιο...
Συμφωνω σελιδες "εμπειριας" εχει γραψει ο Αμεθυστος για τους 4 σωματοφυλακες και πολλαπλασιες υπαρχουν διασπαρτες για τον "πνευματικά άθικτο" Φαναριωτη...
Ενταξει. Να αρκεσθω λοιπον(εχοντας πληρη αγνοια - ξερω οτι θα αναφερθεις εαν βρεις χρονο) στην παντα εγκυρη γνωση σου, φιλε, στο οτι "Ο τύπος τής εσφιγμένου είναι βρώμικος..."
Ευχαριστω.
AV

""" Φαίη https://tasthyras.wordpress.com/2024/07/20/%cf%8c%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b1%ce%b9%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%ac%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%cf%89%ce%bd-%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9/#more-96627

Οι Εσφιγμενίτες δεν δέχονται τους νεοκαταταχθέντες Αγίους επειδή τους αγιοκατάταξε ο αιρετικός στο φρόνημα Βαρθολομαίος. Αγνοούν την μαρτυρία του απλού λαού και κακό του κεφαλιού τους. Δεν σημαίνει όμως αυτό ότι δεν θα υπερασπστούμε τώρα το δίκαιο. Δεν υπάρχει άλλη Μονή Εσφιγμένου. Αυτή είναι. Τα κόλπα του Βαρθολομαίου να φτιάχνει «αντίγραφα» όπως έκανε και στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσουν."""

amethystos είπε...

Πρόβλημά τους φίλε καί δικό σου,μού είναι αδιάφοροι. Δέν έχουμε τόν ίδιο Θεό ούτε τήν ίδια Πίστη.Καί η κ. Φαίη γνωρίζει τό ποιόν τών αποτειχισμένων. Αλληλούια.Η αγιοκατάταξη δέν είναι αγιοποίηση. Σιχαμάρα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα . Ουτε εγω πολυπηγαινω τον Μεθοδιο [ και μαλιστα στο Ορος οι ζηλωτες στα κελια της Λαυρας ουτε αυτοι συμπαθουν ιδιαιτερα το στυλ του ] και ουτε ιδιαιτερα και πολλοι ΓΟΧ μοναχοι εκτος Ορους . Ωστοσο αν ο Μητσοτακης διαταξει επιθεση αστυνομικων στην Εσφιγμενου θα ειναι η εσχατη αφροσυνη . Η δυναμη των Εσφιγμενιτων δεν ειναι οι ΓΟΧ οπως πολλοι νομιζουν . Ειναι η πλειονοτης των Βορειοελλαδιτων ιδιαιτερα αντιοικουμενιστων νεοημερολογητων οι οποιοι ευλαβουνται τον Παισιο αλλα συμπαθουν και την Εσφιγμενου . Αν υπαρξει ο μη γενοιτο καποιο αιματοκυλισμα στην Εσφιγμενου το Φαναρι εχασε την Βορεια Ελλαδα [ δηλαδη τους θρησκευοντες Βορειοελλαδιτες γιατι οι αλλοι στα τετοια τους τα εκλησιαστικα ] για παντα . Στην υπολοιπη Ελλαδα απο τον καιρο ακομη του Βυζαντιου το αισθημα για το Πατριαρχειο ακομη και των πιο συνειδητων Χριστιανων ηταν παντα απο χλιαρο εως αδιαφορο . Η οποια δυναμη του Πατριαρχειου δεν ειναι ουτε στα κιταπια ουτε στους κολακες στυλ Πανωτη Γιανναρα κλπ που αν δεν ειχαν οφελος ως γνησιοι Νοτιοελλαδιτες θα το ειχαν γραμμενο . Ειναι στην ψυχη του θρησκευοντος Βορειοελλαδικου λαου ειτε ντοπιου ειτε μικρασιατικης καταγωγης που ωστοσο ειναι ιδιαιτερα αντιοικουμενιστης αυτος ο λαος . Αν τον χασει αυτον τον πληθυσμο οπως εχασε καποτε ο Παπας για παντα την Βορεια Ευρωπη μετα δεν στεκεται πουθενα . Και μπορει οι Ρωσοι να στησουν καμια εξαρχια στην Βορεια Ελλαδα οπου να παρουν ολους τους ομογενεις απο την πρωην ΕΣΣΔ και ολους τους απογονους Σλαβοφωνων [ δεν μιλω για τους καραγκιοζηδες πρακτορες του Ουρανιου Τοξου ] που στους νομους Φλωρινας Καστοριας Πελλης ειναι οι μισοι και βαλε κατοικοι . Και αντε μετα με αφορισμους να παρει πισω ολους αυτους . Οσο πηρε ο Παπας τους Προτεσταντες . Ας ελπισουμε να επικρατησει σωφροσυνη απο το Ελλαδικο κρατος και να δωσει του Βαρθολομαιου να καταλαβει οτι δεν θα ξαναχρησιμοποιησει τα Σωματα Αφαλειας εναντιον Χριστιανων που απλως διαφωνουν με το Φαναρι οπως εκανε στον Μεσοπολεμο κατα των ΓΟΧ καταπατωντας καθε ενοια θρησκευτικης ελευθεριας . ΑΜ

amethystos είπε...

Ομως αδελφέ ακριβώς εναντίον του Αγίου Παισίου επιδόθηκε μέ μένος κατασυκοφαντώτας τον μέ πονηρές αιχμές όπως καί ο Τσολογιάννης. Ποιός αποτειχισμένος αντέδρασε; Τί μπορεί νά σημαίνει ότι είμαι εναντίον τού Βαρθολομαίου; Οτι μπορώ νά πουλήσω τήν Πίστη μου στον Σωτήρα μας καί στή Εκκλησία τών Αγίων Του;Τότε δέν υπηρετουν τό ίδιο σκότος; Μήπως πρέπει καί οι Μακεδόνες νά αποφασίσουν ποιόν Κύριο θέλουν νά υπηρετήσουν; Μόνο οι Εβραίοι αποφάσισαν στό τέλος καί πρόδωσαν τόν ΚΎΡΙΟ τελικά.

χαλαρωσε είπε...

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ. Ο ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΜΕΝΟΣ. ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΝΤΑ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ. ΑΝ ΥΠΑΧΟΥΝ ΑΓΑΘΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ, ΛΙΓΟ ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ, ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΙΕΙ Η ΑΒΥΣΣΑΛΕΑ ΠΟΡΩΣΗ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΛΕΝΕ ΤΟΤΕ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΥΣΤΙΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ. ΑΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΑΘΡΟΛΟΜΑΙΟΥ. ΟΙ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΘΑΦΤΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΚΟΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΡΙΧΕΣ, ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ. ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΓΛΥΨΙΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΟΙ ΤΡΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΑΓΟΥΝ ΒΙΟΝ ΕΥΣΕΒΗ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΜΕ ΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ. ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΓΙΔΙΑ. ΣΤΟ ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ 2000 ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΡΩΓΑΝ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΓΛΑ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.

amethystos είπε...

Αποσύρεται σιγά σιγά η ευλογία τού Κυρίου καί η Θεία Πρόνοια.Οπως τό λές αδελφέ. Θά γίνουν η αιτία νά καταλυθεί τό αυτοδιοίκητο τού Αγίου Ορους. Ετσι μάς είχε περιγράψει ο Κύριος. Τό σκότος πόσο...;