Εχτές Τρίτη (4/4/2023) το βράδυ, ήμουν καλεσμένος του έγκριτου δημοσιογράφου Λάμπρου Καλαρρύτη στα Παραπολιτικά. Την προηγούμενη μέρα είχαμε αφήσει στην μέση, μια συζήτηση σχετικά με τους πραγματικούς λόγους που ωθούν τον Ερντογάν να καίγεται για την θέση του γ.γ. του IMO (Διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας). Στην εκπομπή αποκαλύπτω για πρώτη φορά το όνομα του Τούρκου υποψηφίου και στοιχεία από το βιογραφικό του. Παράλληλα, αναλύω τις σχέσεις του ιστορικού στελέχους του AK Party, Μπιναλί Γιλντιρίμ με τον εφοπλισμό. Ουσιαστικά αναφέρομαι στο προχτεσινό άρθρο μου στο SLPRESS (ΕΔΩ), δίνοντας περισσότερα στοιχεία τόσο για τον Γιλντιρίμ ως εφοπλιστή, όσο και για τον δευτερότοκο γιο του Ερντογάν, τον Μπιλάλ-Νετσμετίν Ερντογάν.
Η τράμπα
Η τράμπα την οποία προωθούν οι Τούρκοι είναι ετεροβαρής! Μας στηρίζουν για μια θέση ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και εμείς στηρίζουμε την υποψηφιότητα Τούρκου τεχνοκράτη στον IMO. Ενός οργανισμού που ουσιαστικά αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Ποιες είναι οι 3 κατηγορίες χωρών στον IMO και ποια τα προνόμιά τους; Σε ποια κατηγορία είναι η Ελλάδα; Σε ποια η Κύπρος; Και που βρίσκεται η Τουρκία σήμερα; Πως ξεκλειδώνει η θέση του γ.γ. τα μυστικά της Ναυτιλίας;
Η Τουρκία, μέχρι το 2000, είχε μηδαμινή ναυτιλιακή παράδοση σε αντίθεση με την Ελλάδα που πρωταγωνιστεί διεθνώς. Η εμπειρία των Τούρκων παραδοσιακά ξεκινούσε με το χερσαίο εμπόριο με καμήλες και κατέληξε στο εμπόριο με φορτηγά στις μεγάλες οδικές αρτηρίες. Η ναυτοσύνη τους ήταν ξένη. Πότε ξεκινά να υλοποιεί το όραμά του ο Ερντογάν για τη ναυτιλία και ποια η σχέση του με το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”;
Έχω καταλάβει ότι αρκετοί έμπειροι αναλυτές σε Ελλάδα και ΕΕ, δεν έχουν αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται. Και ανεξάρτητα εάν εκλεγεί τελικά ο Τούρκος υποψήφιος στον IMO, είναι να απορεί κανείς, πως συζητάμε ως χώρα μια τόσο ετεροβαρή συναλλαγή. η οποία μπορεί να οδηγήσει όπως εξηγώ και στην συνέντευξή μου, σε μια προνομιούχα σχέση της Τουρκίας με τον εφοπλισμό. Με αποτέλεσμα να συμβεί ότι ακριβώς συνέβη στον Τουρισμό. Να μας ξεπεράσει η Τουρκία στο τελευταίο μας προπύργιο! Τον εφοπλισμό…
1 σχόλιο:
Η επιθετική αμετακίνητη Τουρκία στην προεκλογική περίοδο
Δένδιας και Τσαβούσογλου, Παναγιωτόπουλος και Ακάρ, επιστολή Ερντογάν στον Κ. Μητσοτάκη για την εθνική επέτειο συνιστούν ένα διαφορετικό πλαίσιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις της προεκλογικής περιόδου και στις δυο χώρες.
Αυτό όμως ουδόλως σημαίνει βελτίωση ή αλλαγή στο περιεχόμενο των διμερών σχέσεων, οι οποίες παραμένουν το ίδιο παγωμένες και το ίδιο τεταμένες, όπως και πριν την προεκλογική περίοδο. Και τούτο γιατί η Τουρκία, δηλαδή το σύνολο των πολιτικών κομμάτων της χώρας αυτής μηδενός εξαιρουμένου, δεν έχει μετακινηθεί ούτε νανοχιλιοστό από όλες τις διεκδικήσεις σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και εθνικών συμφερόντων, ούτε έχει μειώσει κατ’ ελάχιστον την επιθετική παράνομη και προκλητική συμπεριφορά της στο Αιγαίο εναντίον της ελληνικής κυριαρχίας.
Επί κυβέρνησης Μητσοτάκη – (και ύστερα από τις δηλώσεις Δένδια στην Άγκυρα για τους εξοπλισμούς στα νησιά, τις οποίες η Άγκυρα έστρεψε ταχύτατα σε κατηγορίες για ελληνική παραβίαση των Συνθηκών Λοζάνης και Παρισίων) -η κυβέρνηση Ερντογάν απαιτεί την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση των νήσων του Αν. Αιγαίου – δηλαδή απαιτεί η Ελλάδα να μην κάνει καμιά στρατιωτική άσκηση στα νησιά αυτά, διότι ισχυρίζεται ότι είναι αποστρατικοποιημένα. Επιπροσθέτως, μετά την επιστολή Δένδια στον ΟΗΕ με την οποία ισχυρίζεται ότι οι βραχονησίδες στο Αιγαίο έχουν αποδοθεί στην Ελλάδα από τις Συνθήκες – ενώ στις Συνθήκες δεν αναφέρεται καν η λέξη βραχονησίδα), η Τουρκία ευθέως πλέον θέτει θέμα ιδιοκτησιακού καθεστώτος στις βραχονησίδες, επομένως δεν αναγνωρίζει την ελληνικότητα τους και την ελληνική κυριαρχία τους σ αυτές και επομένως αφού δεν ανήκουν ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Τουρκία, κατά την Άγκυρα «είναι αδέσποτες» και πρέπει να μοιραστούν ανάμεσα στις δυο χώρες.
Μετά τους σεισμούς, η Άγκυρα δεν στέλνει τα αεροσκάφη της F-16 στο Αιγαίο για παραβάσεις, παραβιάσεις και κατάληψη ελληνικής κυριαρχίας, ενδεχομένως λόγω κόστους πρωτίστως. Μια πρόχειρη, επιφανειακή ματιά θα συνηγορούσε υπέρ της άποψης ότι «υπάρχει απόλυτη ηρεμία στο Αιγαίο», Άποψη αυτή εντελώς λανθασμένη, παραπλανητική και επικίνδυνη και τούτο διότι η Άγκυρα δεν έχει σταματήσει ούτε ημέρα την επιθετική επιχειρησιακή δραστηριότητα της στο Αιγαίο εναντίον της ελληνικής κυριαρχίας. Προς τούτο χρησιμοποιεί ανελλιπώς από την επαύριον των σεισμών μέχρι και σήμερα, τα στρατιωτικά UAV, (δώδεκα ώρες την ημέρα από το βόρειο μέχρι το νοτιοανατολικό άκρο του Αιγαίου) για τις μόνιμες παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και την υπερπτήση των ελληνικών βραχονησίδων στο Αιγαίο. Αυτό αποδεικνύεται ολοφάνερα από τις διεθνείς αγγελίες για στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο που εκδίδει αδιάκοπα η Άγκυρα μέχρι το τέλος Απριλίου, Τα τουρκικά UAV κατά κανόνα είναι αόρατα από την ελληνική αεράμυνα, διότι έχουν κλείσει το IFF (κώδικας φίλιου αεροσκάφους) και επομένως τα ελληνικά αεροσκάφη πολύ σπάνια έχουν τη δυνατότητα εντοπισμού και αναχαίτισης τους . Αυτό προκύπτει από τον σχετικό πίνακα του ΓΕΑ ημερησίων παραβάσεων- παραβιάσεων – υπερπτήσεων της Τουρκίας πού παραμένει λευκός από τον Φεβρουάριο…
Η κυβέρνηση, μπροστά θέματα που απασχολούν τη χώρα με κύριο αυτό της οικονομίας, σε καμιά περίπτωση δεν θα επιθυμούσε να προσθέσει στον προεκλογικό πίνακα της και τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία. Γι’ αυτό σε μια παρακινδυνευμένη κίνηση «αντάλλαξε» την τουρκική υποστήριξη στην ελληνική υποψηφιότητα ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για δύο χρόνια, με την ελληνική υποστήριξη της τουρκικής υποψηφιότητας για την γενική γραμματεία του Διεθνούς Οργανισμού Ναυσιπλοΐας (ΙΜΟ). Έστω και αν η Τουρκία δεν αποδέχεται το δίκαιο της θάλασσας, έστω και αν έχει κατοχυρώσει επισήμως την τουρκική περιοχή θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης μέχρι τη μέση του Αιγαίου και κυρίως κρατά ακόμα κλειστά τα λιμάνια της σε πλοία με σημαία της κυπριακής Δημοκρατίας.
Κίνηση ετεροβαρής σε βάρος των εθνικών συμφερόντων Ελλάδας και Κύπρου.
Κύρα Αδάμ
https://rethnea.gr/epithetiki-ametakiniti-toyrkia-stin-proeklogiki-periodo/
Δημοσίευση σχολίου