Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΡΙΝ 26 ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ...

Παραθέτουμε το κύριο άρθρο του τότε διευθυντή του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» κ. Γιάννη Μαρίνου, στο τεύχος 22 Μαΐου 1986, υπό τον τίτλο:«Προτιμούμε να πνιγούμε χορεύοντας, όπως οι επιβάτες του Τιτανικού;».

Με αφορμή την έκθεση του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ.Δημ.Χαλικιά, ο οποίος μέσω ύβρεων από τις «προοδευτικές» δυνάμεις έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία, ο κ.Γ.Μαρίνος έγραφε:…

«Και ιδού πού φθάσαμε: Αντί να δουλεύουμε για να παράγουμε εισόδημα, να τρώμε από τα έτοιμα και από τα δανεικά.Αντί να φτιάχνουμε νέα εργοστάσια, να κλείνομε κι αυτά που υπάρχουν. Αντί να εκσυγχρονίζουμε τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, να τις αφήνουμε βαθμιαία να καταντούν παλιοσίδερα. Αντί να βελτιώνομε την παραγωγικότητά μας, να επιβραβεύουμε με κάθε τρόπο την τεμπελιά και την λούφα. Αντί να προωθούμε τις εξαγωγές μας με καλά και φθηνά προϊόντα, να υπονομεύομε την ανταγωνιστικότητά τους με αποτέλεσμα να μην μπορεί πια να πουληθεί η ελληνική παραγωγή ούτε μέσα στην ελληνική αγορά.

Αντί να ενθαρρύνομε το κέρδος, ώστε να περισσεύουν λεφτά για νέες επενδύσεις και καλύτερες αμοιβές των εργαζομένων, το εμποδίζομε με κάθε τρόπο, με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των προβληματικών επιχειρήσεων και την απειλή των μαζικών απολύσεων, αφού οι βιομηχανικές μας επιχειρήσεις δεν μπορούν πια να επιβιώσουν.

Αντί να στηρίζομε με κάθε τρόπο την εγχώρια παραγωγή, την καταδιώκομε με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο, διευκολύνοντας έτσι τις εισαγωγές και την κυριαρχία των ξένων στην ελληνική αγορά.

Αντί οι εργατοϋπάλληλοι να υπερασπίζονται την εθνική παραγωγή με την εργατικότητα και την συμπαράστασή τους προς τους ομοεθνείς εργοδότες τους, πολλοί απ” αυτούς υπονομεύουν με απεργίες, στάσεις εργασίας, καταλήψεις, κοπάνες, νωθρότητα, τσαπατσουλιά και συνεχείς εκδηλώσεις μίσους τις ντόπιες παραγωγικές μονάδες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στα ξένα προϊόντα και στη δική τους μιζέρια και ανεργία.

Αντί το δημόσιο να διαχειρίζεται με σύνεση και πόνο τα έσοδα από την φορολογία, τα διασπαθίζει σε καταναλωτικές δαπάνες σε έργα βιτρίνας, σε αθρόες προσλήψεις υποαπασχολούμενων, σε επιδοτήσεις, χαρισμούς οφειλών, σε δανεικά και αγύριστα και σε διαιώνιση της αντιπαραγωγικής δομής της δημόσιας διοικήσεως και της χρονοβόρας και δαπανηρότατης γραφειοκρατίας.

Αντί να αναπτύσσομε την παραγωγή και να ενισχύομε την αυτοδυναμία της οικονομίας μας, το’χουμε ρίξει στον δανεισμό από το εσωτερικό και κυρίως από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να έχομε φθάσει στο τραγικό σημείο να δανειζόμαστε πια κάθε χρόνο 2-3 δισεκατομμύρια δολλάρια από τους ξένους για να εξοφλούμε προηγούμενα δανεικά.

Αντί να διευκολύνεται η εισαγωγή νέας τεχνολογίας και η ευελιξία των επιχειρήσεων ώστε να αποφεύγουν τα οικονομικά αδιέξοδα και το μοιραίο κλείσιμό τους, αντί να ενθαρρύνεται η υλική επιβράβευση των προκομμένων και ευσυνείδητων, επιβάλλεται με κάθε τρόπο το αντίθετο.»
Αυτή είναι η πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Και αυτοί που αντιδρούν στην απαιτούμενη θεραπευτική αγωγή, φαίνεται ότι προτιμούν να καταποντιστούμε όλοι, χορεύοντας και τραγουδώντας, όπως οι επιβάτες του Τιτανικού.
Και αυτό σχεδόν σίγουρα θα συμβεί, αφού τα σωστικά μέσα ολοένα και περιορίζονται.».

Πηγή :votegreece //  antilogos

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλα ολα αυτα που λεει ο Μαρινος αλλα υπαρχει μια ενσταση . Πως εξηγει την διαρκη περιθωριοποιηση ολο και ευρυτερων στρωματων της κοινωνιας στις ΗΠΑ . Ιαπωνια . Γερμανια , Ιταλια κλπ . Οπου και εξαγωγες γινονται και παραγωγη υπαρχει και διογκωενο δημοσιο δεν υπαρχει . Πως εξηγουνται απο την μια η ολο και ογκουμενη ανεργια σε αυτες τις χωρες και απο την αλλη οι ολο και περισοτερες κατασχεσεις που διογκωνουν τον αριθμο των αστεγων ; Και οχι πια απο περιθωριακους αλλα απο πρων ειδικευμενους εργαζομενους . Υπαρχει απαντηση . Μετα την πτωση της ουτως η αλλως προβληματικης ΕΣΣΔ η Δυση μιμηθηκε το σοβιετικο μοντελο . Ζουμε σε εναν κοσμο οπου εφαρμοζοντε ταυτοχρονα ο καπιταλισμος εποχης Ντικενς και ο σοβιετικος συγκεντρωτισμος πχ Κομισιον . Και οταν λενε στους εργαζομενους πχ της FIAT η της PIRRELI οτι πρεπει να γινουν ανταγωνιστικοι αυτο σημαινει πολυ απλα κινεζοποιηση . Ειτε λοιπον εχεις χωρα που παραγει απο διαστημοπλοια μεχρι καρφιτσες πχ ΗΠΑ ειτε εχεις χωρα με οντως στρεβλη αναπτυξη πχ Ελλαδα το αποτελεσμα σε ελαχιστα χτονια για τον πολυ κασμο ειναι το ιδιο . Εξαθλιωση . Εχει παρθει απο πολυ ψηλα η αποφαση και καθε μερα μας γινεται πιο φανερη . Ειτε ξεσηκωνοντε τωρα ολοι ειτε καληνυχτα για παρα παρα πολυ καιρο . Στα γκετο που θα οδηγηθουμε ολοι ως γνωστον δεν γινονται εξεγερσεις . Μονο αλληλομαχαιρωματα για το πιος κουτσοδοντης θα σπρωξει λιγα ναρκωτικα παραπανω . Α.Μ