Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

«Ναί» για τη κουτσουρεμένη δόση, χωρίς συμφωνία για το χρέος!!!ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ MEGAΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΥ... ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΟΤΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΘΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ... ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ
«Ναί» για τη δόση, χωρίς συμφωνία για το χρέος
 Σχεδόν βέβαιο θεωρείται πλέον  ότι το Eurogroup θα δώσει σήμερα το πράσινο φώς για την εκταμίευση της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. Ομως, παρά την αισιοδοξία που έχει καλλιεργηθεί με τις δηλώσεις Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ και του Επιτρόπου Ολι Ρεν, είναι εξαιρετικά αμφίβολο έως απίθανο να υπάρξει συμφωνία για τη  συνολική διαχείριση του ελληνικού προβλήματος και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους. Οι διαφορές επ' αυτού δεν έχουν γεφυρωθεί  και - όπως διαρρέει από πηγές του ΔΝΤ - το καλύτερο που μπορεί να αναμένεται απόψε είναι  μια σύμπτωση απόψεων των Ευρωπαίων επί κατευθυντήριων γραμμών.
Η συνεδρίαση  ξεκίνησε σε καλό κλίμα κι ενώ προηγουμένων οι δηλώσεις Ρεν-Σόιμπλε-Μοσκοβισί είχαν δημιουργήσει προσδοκίες ότι θα υπάρξει συνολική συμφωνία που θα άρει το αδιέξοδο. Αιδιοδοξία υπάρχει ακόμη, καθώς δεν έχουν προκύψει νέα στοιχεία ως προς τη στάση που θα τηρήσει το ΔΝΤ και δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι ποίου σημείου είναι διατεθειμένες να υποχωρήσουν οι δύο πλευρές, προκειμένου να  επιτευχθεί συμβιβασμός.
Σύμφωνα πάντως με διαρροές της  τελευταίας στιγμής, αντιρρήσεις για μία  συνολική συμφωνία εκφράζονται και απο υπουργούς Οικονομικών "μικρών" χωρώντης ευρωζώνης, που ανήκουν στην ευρύτερη σφαίρα γερμανικής επιρροής.
Οι πληροφορίες  οδηγούν στο συμπέρασμα ότι   με τις αποφάσεις που θα ληφθούν απόψε στο Eurogroup, θα εξασφαλισθεί η χορήγηση  της δόσης προς την Ελλάδα, πιθανότατα "κουτσουρεμένης" και όχι 44,6 δισ. όπως επεδιώκει η ελληνική κυβέρνηση - ενώ θα μείνει ανοιχτό το θέμα της βιωσιμότητας χρέους.
 Οπως αναφέρεται, οι υπουργοί θα συζητήσουν μάλιστα το ενδεχόμενο να καλύψει εξ ολοκλήρου η ευρωζώνη το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ.
Το ενδεχόμενο αποχώρησης δεν μπορεί να αποκλεισθεί, όπως φάνηκε  και από τις δηλώσεις Σοιμπλε, ο οποίος αναφέρθηκε σ'αυτό, εκτιμώντας ότι «το ΔΝΤ δεν θα εγκαταλείψει το ελληνικό πρόγραμμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: