Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

H αποκρουστική συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής στους μετανάστες πρέπει να αφυπνίσει την Εκκλησία

Αφίσα των εθνικοσοσιαλιστών,
Γερμανία, δεκ.1920


ME THN EΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «Ο ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ» ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ (πού οργανώνει η παραθρησκευτική ομάδα τής Ακαδημίας Βόλου)

του Πέτρου Βασιλειάδη,
καθηγητή της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ
Η Ορθόδοξη Εκκλησία προβάλλει το όραμα μιας οικουμένης, που θεμελιώνεται στο σύ­νολο των σχέσεων και όχι των δομών, το όρα­μα μιας οικουμένης στην οποία όλοι οι άνθρωποι, πάσης φυ­λής και γλώσσας, ο κόσμος των Ορθοδόξων και των ετεροδόξων, των πιστών και των απίστων, θεωρούνται δημιουργήματα του ενός Θεού.
Στη Σύναξη των προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, η Ορθοδοξία διακηρύσσει τη συνεργασία με «πάντα άνθρωπον καλής θελήσεως», ανεξαρτήτως θρησκεύματος, φυλής, γλώσσας κλπ., με στόχο την ειρήνη, την καταλλαγή, την ενότητα της ανθρωπότητας, και την ακεραιότητα της κτιστής δημιουργίας.
Στην παραβολή της Τελικής Κρίσης, τη Magna Carta της χριστιανικής πίστεως, ο κόσμος κρίνεται όχι με τις θρησκευτικές, εθνικές ή άλλου είδους ταυτότητες, αλλά με βάση τη συμπεριφορά του στον «άλλον», αφού με αυτόν ταυτίζεται ο Θεός: «επείνασα γαρ και εδώκατέ μοι φαγείν […] ξένος ήμην και συνηγάγετέ με».
Γι’ αυτό και οι αφιλάνθρωπες και αποκρουστικές συμπεριφορές των μελών της Χρυσής Αυγής προς τους μετανάστες, και όταν ακόμη υποκριτικά δηλώνουν πίστη στα «ελληνοχριστιανικά ιδεώδη», πρέπει να αφυπνίσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία, πριν είναι αργά, αν βέβαια θέλει να παραμείνει… χριστιανική.
ΣΧΟΛΙΟ : Άς διορθώσουμε κατ' αρχάς δύο εκφράσεις τού κ. Βασιλειάδη. Η χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό νεοπαγανιστικό κίνημα. Ο παγανισμός ποτέ δέν θέλησε νά κατακτήσει τόν κόσμο. Σήμερα η κατάκτηση ονομάζεται ένωση. Ο Τζένγκις Χάν ένωσε τίς Μογκολικές φυλές καί κατέκτησε τόν κόσμο.

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία προβάλλει το όραμα μιας οικουμένης, που θεμελιώνεται στο σύ­νολο των σχέσεων και όχι των δομών, το όρα­μα μιας οικουμένης στην οποία όλοι οι άνθρωποι, πάσης φυ­λής και γλώσσας, ο κόσμος των Ορθοδόξων και των ετεροδόξων, των πιστών και των απίστων, θεωρούνται δημιουργήματα του ενός Θεού».
κ. Βασιλειάδη αυτή η εκκλησία δέν είναι ακριβώς ορθόδοξη, ούτε εκκλησία. Η εκκλησία δέν έχει οράματα. Οράματα είχε ο Παπανδρέου, ο Μωάμεθ. Η εκκλησία στήν οποία αναφέρεστε καί ανήκετε, είναι η εκκλησία τού Μούν. Σημαντικό μέλος τής οποίας υπήρξε ο Αγουρίδης 
Ο Κύριος απέστειλε τούς μαθητές Του νά μαθητεύσουν πάντα τά έθνη βαπτίζοντάς τα στό όνομα τής Αγίας Τριάδος.
Η εκκλησία τού Κυρίου πρίν τόν αγιασμό κάνει εξορκισμό. Δέν κατανοείτε τί σημαίνει αυτό;  Ότι η ανθρωπότης είναι ήδη ενωμένη κάτω από τό όνομα τού σατανά. Ακριβώς σάν εκκλησία τού Μούν. Η εκκλησία συνεχίζει τό έργο του Κυρίου, δηλ. ελευθερώνει από τήν δουλεία τού σατανά.
Κάποτε υπήρχαν δούλοι αιχμάλωτοι πολέμου, καί ελεύθεροι νικητές πολέμου. Σήμερα οι άνθρωποι είναι δούλοι χωρίς πόλεμο. ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
«Η Ορθόδοξη Εκκλησία προβάλλει το όραμα μιας οικουμένης, που θεμελιώνεται στο σύ­νολο των σχέσεων και όχι των δομών»
Οι δομές είναι η ιεραρχία τής εκκλησίας, ο κληρικαλισμός. Σχέσεις είναι ο  οικουμενισμός, η νεοορθοδοξία. Ο Αυγουστίνος όρισε τίς υποστάσεις σάν σχέσεις. Καί η νεοορθοδοξία, γιά νά επιβάλλει τίς σχέσεις αγάπης, ονόμασε τό σκλαβωμένο ανθρώπινο πλάσμα υπόσταση.

Έ λοιπόν, υπόσταση είσαι καί φαίνεσαι Βασιλειάδη.
Αμέθυστος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_3956.html
Όλοι μαζί οι...δήθεν προοδευτικοί χριστιανοί πετροβολούν τον εύκολο στόχο! Για τα αίσχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΕΡ μούγκα στη στρούγκα!