Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ, Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΟΨΙΣ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΑΛΙΣΜΟΥ (III)

Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ «ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΙΕΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ»ΤΟΥ  Π.ΘΕΟΔΩΡΟΥ  ΖΗΣΗ

Η ανάδειξη αυτή του λαού του Θεού με το βασίλειο ιεράτευμα στην πρώτη επιστολή του Πέτρου 2,9, χρησιμοποιήθηκε με ευελιξία απο τους προτεστάντες για να ελευθερωθούν απο τα σιδερένια δεσμά του ιερατείου της Ρώμης. Αυτής της συνέχειας της Συγκλήτου της Ρώμης και του Ποντίφηκα Αυτοκράτορος   η οποία σε μια δαιμονική μέθη οραματίζεται πως είναι η συνέχεια της αληθινής Εκκλησίας.
Και χρησιμοποιείται με ευελιξία και από τον π.Θεόδωρο Ζήση για να εδραιώσει την διαφορά στην Εκκλησία. Το Εν του Κυρίου ανήκει στο Ιερατείο. «Η ιερωσύνη ως σύνολο αρμοδιοτήτων και δικαιωμάτων είναι μία, αδιαίρετη και αμέριστη. Το σύνολο των τριών διαστάσεών της (αγιαστική, διδακτική, διοικητική)—αναλόγως της Αγίας Τριάδος—ανήκει αποκλειστικά στους Ιερείς, στους οποίους επιφοιτά η Θεία ΧάρΙς κατά την χειροτονία και τους καθιστά ποιμένας και διδασκάλους».
 
Αμέθυστος 
«Η Ιεραρχική δομή της Εκκλησίας υπο τον Επίσκοπο και το Ιερατείο, δια του οποίου με αδιάκοπη διαδοχή συνδέεται με τους αποστόλους, δι’ αυτών με τον Χριστό και δι’ αυτού με την Αγία Τριάδα, είναι βασική Εκκλησιολογική αρχή που εξασφαλίζει στους πιστούς όλων των εποχών την δυνατότητα συμμετοχής στο σώμα του Χριστού».
Έλεος Πάτερ, μας τυφλώσατε. Όλοι οι δάσκαλοι Ζεν ποθούν να αναγνωριστούν σαν ένας κρίκος της αλυσίδας διδασκάλων που συνδέει τους πάντες με τον ιδρυτή.  

 «Οι ιερείς είναι όργανα και λειτουργοί της Χάριτος, είναι οικονόμοι της Χάριτος. Δέν ενεργούν καν οι ίδιοι κατά την μεταβίβαση της Χάριτος στους πιστούς, ενεργεί δι’ αυτών ο ίδιος ο Θεός,  (και η αποθέωση της λογικής λατρείας, του ορθολογισμού) ώστε να μήν εξαρτάται και παρεμποδίζεται η προσφορά της χάριτος από την αμαρτωλότητα και αναξιότητα του Ιερέως (υπάρχει εξήγηση. Όλα γίνονται γιά τόν ιερέα)".
 
«Ο καθηγητής Αλιβιζάτος, αναφερόμενος στο πολίτευμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας,  το τοποθετεί μεταξύ του μοναρχικού παπικού συστήματος και του λαοκρατικού του Προτεσταντισμού».

 Και ο Αλιβιζάτος πατέρας της Εκκλησίας;;;

«Δέν είναι το ίδιο πράγμα η δια του βαπτίσματος ενσωμάτωση όλων στην Εκκλησία και η ειδική κλήση των αποστόλων στους οποίους ο Χριστός ανέθεσε να πράττουν ό,τι έπραττε Αυτός, πράγμα που είναι "των χαρισμάτων απάντων και μείζον και περιεκτικόν" κατά τον Ιωάννην Χρυσόστομον, είς Ρωμ. Ομ.1 PG 60,391-392».
 
Φτάσαμε ήδη στα όρια της ύβρεως, την οποία θα υπερβούμε όμως αμέσως τώρα: «Ομιλεί εδώ ο Απόστολος για το σύνολο των πιστών και συνδέει τα περι βασιλείου Ιερατεύματος όχι με την άσκηση κάποιας εξουσίας, κάποιας ιδιαίτερης αποστολής μέσα στο σώμα της Εκκλησίας, όπως αυτό γίνεται με τους Αποστόλους και τους  διαδόχους τους στη συνέχεια, αλλά με την υποχρέωση της ηθικής και πνευματικής ζωής των μελών του νέου αυτού εκλεκτού και βασιλικού λαού».

 Εμείς λοιπόν θα θυμήσουμε στον π .Ζήση πως ακόμη και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος δέν  είναι Θεόλόγος της Εκκλησίας, πόσο μάλλον ο Αλιβιζάτος, ο Ανδρούτσος , ο Καρμίρης. Θα σας μεταφέρουμε την διδασκαλία στο προκείμενο ενός των Θεολόγων της Εκκλησίας, του Συμεών του Νέου Θεολόγου, παρότι γνωρίζουμε πώς στους σχολαστικούς κύκλους της Ακαδημαικής Θεολογίας δέν χαίρει εκτιμήσεως.

Στην Α επιστολή περί εξομολογήσεως, στην παράγραφο 12 γράφει: «Εισελθών γάρ και στάς εν μέσω αυτών ενεφύσησε και φησί: λάβετε Πνεύμα Άγιον, άν τινων αφήτε τας αμαρτίας, αφίενται αυτοίς, άν τινων κρατήτε, κεκράτηνται (κατα Ιωάννην, Κ΄ 20,22)». Και συμπληρώνει: ‘’Και ουδέν περί επιτιμίων εντέλλεται αυτοίς, ως παρά του Αγίου Πνεύματος μέλλοντος διδάσκεσθαι’’.
Άλλο το πνεύμα Άγιον και άλλο το Άγιο Πνεύμα, πάτερ. Το Πνεύμα Άγιον είναι του Κυρίου. Δέν είναι Θεός ο Κύριος; Ερμηνεύοντας το πνεύμα του Κυρίου σαν να είναι το Αγιο Πνεύμα το πρώτο πράγμα που κατορθώνετε είναι να ζημιώσετε θανάσιμα τους Ιερείς ανακήρυσσοντάς τους σωσμένους, ενώ θα έπρεπε να γνωρίζουν όλοι πως ο σκοπός των Χριστιανών, Ιερέων και Λαϊκών, είναι να αποκτήσουν το Άγιο Πνεύμα.  

Εάν ο Κύριος ενεφύσησε στους μαθητές του πριν την ανάληψη το Άγιο Πνεύμα, δέν διδάσκετε το φιλιόκβε;; Και μιλάτε για Ορθόδοξη διδασκαλία;; Για επιφοίτηση στη χειροτονία;;

Και τί γίνεται Αγαπητέ στο Θεολογικό σας σύστημα με την Θεοτόκο;; Δέν γνωρίζετε πως είναι η Μεσίτρια της Θείας Χάριτος;;
 
Όταν Άγιοι που δέν είναι Ιερείς, θεραπεύουν κάποιον με την προσευχή τους, δέν του συγχωρούνται και οι αμαρτίες;; Κατά Μάρκον Β 2. Ιδών δέ ο Ιησούς τήν πίστιν αυτών, λέγει τώ παραλυτικώ. Τέκνον αφέωνταί σοι αι αμαρτίες σου....... έγειραι καί άρον τόν κράββατόν σου καί ύπαγε είς τόν οίκον σου.
 
Απορούμε τί σόι ομολογία πίστεως υπογράφουμε!!

3 σχόλια:

Αλεξανδρος είπε...

Αγαπητε Αμεθυστε,

πλανεις τον κοσμο με αυτα που γραφεις.

Ο πατηρ Θεοδωρος Ζησης ειναι πολυ καλος και τιμα τους Αγιους Πατερες της εκκλησιας!

σου συνιστω να πας να κανεις καμμια αλλη δουλεια,

γιατι δεν μπορεις να θεολογησεις αγαπητε μου.

Δεν ειναι εργο του καθενος.

Σου προτεινω να πας να βρεις καποιον καλο πνευματικο, γιατι η δεν εχεις η δεν τον ακους η δεν τον καταλαβαινεις!!!

Ντρεπομαι για λογαριασμο σου.

Ποιες και κανενα καλο κρασι...μηπως και ξεμεθυσεις!

Αλεξανδρος

Ανώνυμος είπε...

Ο Κύριος κ Θεός,και από την πέτρα την ίδια αντλεί ζωή κ Χάρι ,για να σώσει τον άνθρωπο..ακόμη κ την τελευταία στιγμή,πρίν τον θάνατο,συγχωρεί κ κοινωνεί των Αχράντων Μυστηρίων μ υ σ τ ι κ ώ ς, αν Θέλει να σώσει την μετανοημένη ψυχή..όλα δυνατά τώ Τριαδικώ Θεώ...ας μην μπερδεύονται οι ιερείς κ οι εξομολόγοι..δεν βαστούν τα κλειδιά ούτε της καρδιάς μας,ούτε της σωτηρίας μας..να εύχεσθε,συγχωρέστε με.

χαλαρωσε είπε...

ο αμεθυστος θετει θεμα. Θεμα σοβαρο. Εδω και καιρο. Δεν ειναι για φωνες και αφορισμους. Θελει προσοχη. Να ποια ειναι η γεροντολαγνεια, για μερικους εδω μεσα, το να θες σωνει και καλα να μην βλεπεις αυτα που λεει ο ανθρωπος ( αμεθυστος ), αλλα να εχεις ριξει αγκυρα και να μην παιρνεις χαμπαρι οτι γυρω ειναι θαλασσα.